X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Ty jestes stymulowana i czeka Cie punkcja tak?
    Bo ja mam zamrozone komorki ktore beda zapladniane jak juz moje endo bedzie ok , wiec mnie czeka tylko stosowanie estrofemu i kontolowanie endometrium,
    Tylko jeszcze mnie martwi czy chociaz jedna komorka przezyje rozmrazanie , bo Dr mowil ze z tym moze byc problem :(

XXXXXXXXXXXX
  • ramonka98851 Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Jestem stymulowana od nowa Niestety ja miałam mrożone komorki ale niestety żadna nie przeżyła odmrażania. Wszystkie uległy lizie No i zabawa od początku Oby teraz z lepszym rezultatem

I choćby runął ci świat, wiosna przyjdzie i tak
    1IVF-brak zarodków
    2IVF-2zarodki🙁
    3IVF
    19.12.2019 transfer ❄️❄️4.1.1 aniołek 6t3d
    22.04.2020 transfer ❄️❄️3.2.2 -1❤️-zostań ze mną maluszku
    5a8436ca63.png

bl9c9vvj18dqv6gm.png
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile komorek mialas mrozonych ?

XXXXXXXXXXXX
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    Czyli Ty jestes stymulowana i czeka Cie punkcja tak?
    Bo ja mam zamrozone komorki ktore beda zapladniane jak juz moje endo bedzie ok , wiec mnie czeka tylko stosowanie estrofemu i kontolowanie endometrium,
    Tylko jeszcze mnie martwi czy chociaz jedna komorka przezyje rozmrazanie , bo Dr mowil ze z tym moze byc problem :(

Bejbiś a Ty ile masz mrożonych i skąd założenie, że może być problem przy rozmrażaniu? Są słabe czy o co chodzi? Z tego co czytałam, to większość mrozaków jednak przeżywa...

• ramonka98851 Znajoma

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 4. Wszystkie uległy lizie. Niestety duża cześć komórek nie przezywa mrożenia, a właściwe rozmrażania. Statystycznie to jakieś 5% szans, że sie odmrożą. Z zarodkami jest zupełnie inaczej- większość sie rozmrozi. Przy komórkach nie ma znaczenia czy są silne czy słabe Poprostu metody mrożenia są jeszcze nie dokonca opanowane.

I choćby runął ci świat, wiosna przyjdzie i tak
    1IVF-brak zarodków
    2IVF-2zarodki🙁
    3IVF
    19.12.2019 transfer ❄️❄️4.1.1 aniołek 6t3d
    22.04.2020 transfer ❄️❄️3.2.2 -1❤️-zostań ze mną maluszku
    5a8436ca63.png

bl9c9vvj18dqv6gm.png
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza wrote:
    Bejbiś a Ty ile masz mrożonych i skąd założenie, że może być problem przy rozmrażaniu? Są słabe czy o co chodzi? Z tego co czytałam, to większość mrozaków jednak przeżywa...

Ja mam zamrozonych 12 oocytow . Nie ja niewiem jakie sa czy slabe czy nie . Tylko Dr mowil ze duzo gorzej sie rozmrazaja niz zarodki

XXXXXXXXXXXX
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ramonka98851 wrote:
    Ja miałam 4. Wszystkie uległy lizie. Niestety duża cześć komórek nie przezywa mrożenia, a właściwe rozmrażania. Statystycznie to jakieś 5% szans, że sie odmrożą. Z zarodkami jest zupełnie inaczej- większość sie rozmrozi. Przy komórkach nie ma znaczenia czy są silne czy słabe Poprostu metody mrożenia są jeszcze nie dokonca opanowane.

Zdaje sobie z tego sprawe,no ale trudno ja nie mam na to wplywu co bedzie to bedzie . Moze chociaz 2 przezyja :)

XXXXXXXXXXXX
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wpadam tylko na chwilę powiedzieć, że trzymam mocno za Was wszystkie kciuki!!! Widzę, że każda zaczęła intensywne starania, więc prędzej czy później uda się!!!
    Pozdrawiam wszystkie teraźniejsze i przyszłe Mamuśki!!! :)

bejbiś, lipa, pszczółka p, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • lipa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ty już widzę powoli na wylocie :-)

migot_ka lubi tę wiadomość

age.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Migotka ty już widzę powoli na wylocie :-)
    Od 32 tyg. walczę, aby malutka została jeszcze w brzuszku...chyba posłuchała, bo na szczęście grzecznie siedzi i czeka... :)

lipa, pszczółka p, ComeToMeBaby, Vanili lubią tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, skąd ja to znam... To i za ciebie kciuki :-)

migot_ka lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • salsa 83 Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza wrote:
    Dlaczego miałaś podany lek na odrzucenie zarodka? miałaś jakieś badania, na podstawie których stwierdzono, że zarodek jest odrzucany?

miałam robione badanie KIR zlecone przez immunologa i tam mi wyszło, że jest haplotyp hamujący, który utrudnia zagnieżdzanie

salsa 83
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salsa 83 wrote:
    miałam robione badanie KIR zlecone przez immunologa i tam mi wyszło, że jest haplotyp hamujący, który utrudnia zagnieżdzanie

Salsa a wiadomo jaki był powód utraty ciąży?

• Graśka Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona, gratuluję z całego serca:) mi niestety się nie udało, czekam na miesiączkę i walczę dalej - mam jeszcze jeden zarodek. W tym cyklu będę brała Lamette i wlew z accofilu. Zastanawiam się tylko czy brać klej następnym razem bo ah raczej wezmę. Beta tym razem nawet nie drgnęła.

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graska kiedy spodziewasz sie miesiaczki ? bo ja tez czekam , moze razem zaczniemy ? :)

XXXXXXXXXXXX
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam leki i czekam...

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz na dniach powinnam dostac bo jutro koncze duphaston :)

XXXXXXXXXXXX
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Mona, gratuluję z całego serca:) mi niestety się nie udało, czekam na miesiączkę i walczę dalej - mam jeszcze jeden zarodek. W tym cyklu będę brała Lamette i wlew z accofilu. Zastanawiam się tylko czy brać klej następnym razem bo ah raczej wezmę. Beta tym razem nawet nie drgnęła.

Graśka ten ostatni dla Ciebie też będzie szczęśliwy, zobaczysz :) Ja brałam klej, bez ah.

• salsa 83 Znajoma

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza nie wiadomo jaki był powód poronienia, poprostu serce przestało bić..., nie miałam żadnych bóli, krwawienia, nic. Dowiedziałam się w trakcie rutynowego usg, poronienie miałam wywoływane w szpitalu, jak się zaczęło wtedy zrobili mi zabieg.

salsa 83
  • salsa 83 Znajoma

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dodam, że w całym tym dramacie ciąża i tak była dla mnie sukcesem, walczymy już prawie 4 lata i pierwszy raz się udało...

salsa 83
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ