X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Ty jestes stymulowana i czeka Cie punkcja tak?
    Bo ja mam zamrozone komorki ktore beda zapladniane jak juz moje endo bedzie ok , wiec mnie czeka tylko stosowanie estrofemu i kontolowanie endometrium,
    Tylko jeszcze mnie martwi czy chociaz jedna komorka przezyje rozmrazanie , bo Dr mowil ze z tym moze byc problem :(

XXXXXXXXXXXX
  • ramonka98851 Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Jestem stymulowana od nowa Niestety ja miałam mrożone komorki ale niestety żadna nie przeżyła odmrażania. Wszystkie uległy lizie No i zabawa od początku Oby teraz z lepszym rezultatem

I choćby runął ci świat, wiosna przyjdzie i tak
    1IVF-brak zarodków
    2IVF-2zarodki🙁
    3IVF
    19.12.2019 transfer ❄️❄️4.1.1 aniołek 6t3d
    22.04.2020 transfer ❄️❄️3.2.2 -1❤️-zostań ze mną maluszku
    5a8436ca63.png

bl9c9vvj18dqv6gm.png
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile komorek mialas mrozonych ?

XXXXXXXXXXXX
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    Czyli Ty jestes stymulowana i czeka Cie punkcja tak?
    Bo ja mam zamrozone komorki ktore beda zapladniane jak juz moje endo bedzie ok , wiec mnie czeka tylko stosowanie estrofemu i kontolowanie endometrium,
    Tylko jeszcze mnie martwi czy chociaz jedna komorka przezyje rozmrazanie , bo Dr mowil ze z tym moze byc problem :(

Bejbiś a Ty ile masz mrożonych i skąd założenie, że może być problem przy rozmrażaniu? Są słabe czy o co chodzi? Z tego co czytałam, to większość mrozaków jednak przeżywa...

• ramonka98851 Znajoma

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 4. Wszystkie uległy lizie. Niestety duża cześć komórek nie przezywa mrożenia, a właściwe rozmrażania. Statystycznie to jakieś 5% szans, że sie odmrożą. Z zarodkami jest zupełnie inaczej- większość sie rozmrozi. Przy komórkach nie ma znaczenia czy są silne czy słabe Poprostu metody mrożenia są jeszcze nie dokonca opanowane.

I choćby runął ci świat, wiosna przyjdzie i tak
    1IVF-brak zarodków
    2IVF-2zarodki🙁
    3IVF
    19.12.2019 transfer ❄️❄️4.1.1 aniołek 6t3d
    22.04.2020 transfer ❄️❄️3.2.2 -1❤️-zostań ze mną maluszku
    5a8436ca63.png

bl9c9vvj18dqv6gm.png
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza wrote:
    Bejbiś a Ty ile masz mrożonych i skąd założenie, że może być problem przy rozmrażaniu? Są słabe czy o co chodzi? Z tego co czytałam, to większość mrozaków jednak przeżywa...

Ja mam zamrozonych 12 oocytow . Nie ja niewiem jakie sa czy slabe czy nie . Tylko Dr mowil ze duzo gorzej sie rozmrazaja niz zarodki

XXXXXXXXXXXX
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ramonka98851 wrote:
    Ja miałam 4. Wszystkie uległy lizie. Niestety duża cześć komórek nie przezywa mrożenia, a właściwe rozmrażania. Statystycznie to jakieś 5% szans, że sie odmrożą. Z zarodkami jest zupełnie inaczej- większość sie rozmrozi. Przy komórkach nie ma znaczenia czy są silne czy słabe Poprostu metody mrożenia są jeszcze nie dokonca opanowane.

Zdaje sobie z tego sprawe,no ale trudno ja nie mam na to wplywu co bedzie to bedzie . Moze chociaz 2 przezyja :)

XXXXXXXXXXXX
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wpadam tylko na chwilę powiedzieć, że trzymam mocno za Was wszystkie kciuki!!! Widzę, że każda zaczęła intensywne starania, więc prędzej czy później uda się!!!
    Pozdrawiam wszystkie teraźniejsze i przyszłe Mamuśki!!! :)

bejbiś, lipa, pszczółka p, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • lipa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ty już widzę powoli na wylocie :-)

migot_ka lubi tę wiadomość

age.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Migotka ty już widzę powoli na wylocie :-)
    Od 32 tyg. walczę, aby malutka została jeszcze w brzuszku...chyba posłuchała, bo na szczęście grzecznie siedzi i czeka... :)

lipa, pszczółka p, ComeToMeBaby, Vanili lubią tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, skąd ja to znam... To i za ciebie kciuki :-)

migot_ka lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • salsa 83 Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza wrote:
    Dlaczego miałaś podany lek na odrzucenie zarodka? miałaś jakieś badania, na podstawie których stwierdzono, że zarodek jest odrzucany?

miałam robione badanie KIR zlecone przez immunologa i tam mi wyszło, że jest haplotyp hamujący, który utrudnia zagnieżdzanie

salsa 83
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salsa 83 wrote:
    miałam robione badanie KIR zlecone przez immunologa i tam mi wyszło, że jest haplotyp hamujący, który utrudnia zagnieżdzanie

Salsa a wiadomo jaki był powód utraty ciąży?

• Graśka Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona, gratuluję z całego serca:) mi niestety się nie udało, czekam na miesiączkę i walczę dalej - mam jeszcze jeden zarodek. W tym cyklu będę brała Lamette i wlew z accofilu. Zastanawiam się tylko czy brać klej następnym razem bo ah raczej wezmę. Beta tym razem nawet nie drgnęła.

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graska kiedy spodziewasz sie miesiaczki ? bo ja tez czekam , moze razem zaczniemy ? :)

XXXXXXXXXXXX
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam leki i czekam...

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz na dniach powinnam dostac bo jutro koncze duphaston :)

XXXXXXXXXXXX
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Mona, gratuluję z całego serca:) mi niestety się nie udało, czekam na miesiączkę i walczę dalej - mam jeszcze jeden zarodek. W tym cyklu będę brała Lamette i wlew z accofilu. Zastanawiam się tylko czy brać klej następnym razem bo ah raczej wezmę. Beta tym razem nawet nie drgnęła.

Graśka ten ostatni dla Ciebie też będzie szczęśliwy, zobaczysz :) Ja brałam klej, bez ah.

• salsa 83 Znajoma

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza nie wiadomo jaki był powód poronienia, poprostu serce przestało bić..., nie miałam żadnych bóli, krwawienia, nic. Dowiedziałam się w trakcie rutynowego usg, poronienie miałam wywoływane w szpitalu, jak się zaczęło wtedy zrobili mi zabieg.

salsa 83
  • salsa 83 Znajoma

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dodam, że w całym tym dramacie ciąża i tak była dla mnie sukcesem, walczymy już prawie 4 lata i pierwszy raz się udało...

salsa 83
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ