X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salsa 83 wrote:
    MonaLizzza nie wiadomo jaki był powód poronienia, poprostu serce przestało bić..., nie miałam żadnych bóli, krwawienia, nic. Dowiedziałam się w trakcie rutynowego usg, poronienie miałam wywoływane w szpitalu, jak się zaczęło wtedy zrobili mi zabieg.

W ktorym tc to sie stalo?
    To jest to, czego boje sie najbardziej...

age.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsa ja to przeszłam dwa razy, zaszłam naturalnie. W 8 i 9 tc serduszko przestało bić. I w jednym i w drugim przypadku usłyszałam serduszko a na kolejnym usg już był wyrok :(
    Pierwszą ciążę straciłam w święta wielkanocne. Druga była prezentem na Boże Narodzenie- mąż dostał pozytywny test ciążowy, a w styczniu- w dzień moich urodzin na usg usłyszałam: "przykro mi".
    Po tym wszystkim nie udało mi się zajść naturalnie. Obecnie cieszę się bardzo ostrożnie, jestem pełna obaw i czekam, co będzie dalej. Chcę wierzyć, że tym razem się uda...

• salsa 83 Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w 10 tygodniu, też już widziałam serduszko...Nie wyobrażam sobie, żebym zniosła to drugi raz...

Lipa w twoim przypadku tak nie będzie! :)

MonaLizzza, limit nieszczęść już się wyczerpał, nie sądzisz? Musisz być dobrej myśli, bierzesz jakieś leki przeciwzakrzepowe (acard, clexane)?

salsa 83
  • salsa 83 Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd jesteście dziewczyny?

salsa 83
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsa ja jestem z Katowic. Mam nadzieję, że limit nieszczęść już wyczerpany, a ten rok był dla mnie wyjątkowo ciężki.
    Po transferze miałam utrzymać leki- encorton do konca opakowania, estrofem, duphaston, luteinę. Lekarz nic nie mówił o acardzie. Sama wyczytałam, że warto brać i za zgodą lekarza dołączyłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salsa 83 wrote:
    Skąd jesteście dziewczyny?
    Wrocław

• Vanili Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, Ty już 11tc? Ale ten czas leci... za chwilę kolejna wizyta. .. na pewno będzie dobrze.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • lipa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Lipa, Ty już 11tc? Ale ten czas leci... za chwilę kolejna wizyta. .. na pewno będzie dobrze.
    Oj mi tak szybko czas nie mija :-) wariuje, analizuje. Byle do wizyty...

age.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Oj mi tak szybko czas nie mija :-) wariuje, analizuje. Byle do wizyty...

Lipa u mnie też czas nabrał wolniejszego tempa:) Nie czytaj za dużo na internecie. Jadę na pierwsze USG 22.12.

lipa lubi tę wiadomość

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ramonka co u Cb slychac? Jak po piątkowym USG ? :)

XXXXXXXXXXXX
  • ramonka98851 Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    Ramonka co u Cb slychac? Jak po piątkowym USG ? :)
    Wszystko ok. We środę punkcja no i zobaczymy co dalej. Mam dużo pęcherzyków, może tym razem coś z tego będzie A co u Ciebie? Miesiączka zawitała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 21:10

I choćby runął ci świat, wiosna przyjdzie i tak
    1IVF-brak zarodków
    2IVF-2zarodki🙁
    3IVF
    19.12.2019 transfer ❄️❄️4.1.1 aniołek 6t3d
    22.04.2020 transfer ❄️❄️3.2.2 -1❤️-zostań ze mną maluszku
    5a8436ca63.png

bl9c9vvj18dqv6gm.png
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak u mnie zawitala dzisiaj dopiero :) 29grudnia mam USG zobaczymy co bedzie dalej :) Ale nastraszylas mnie tymi komorkami ze zadna u Cb nie przezyla rozmrazania , to nie mam jakos nadziei ,ze u mnie bedzie inaczej :( no ale zycie

XXXXXXXXXXXX
  • lipa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    tak tak u mnie zawitala dzisiaj dopiero :) 29grudnia mam USG zobaczymy co bedzie dalej :) Ale nastraszylas mnie tymi komorkami ze zadna u Cb nie przezyla rozmrazania , to nie mam jakos nadziei ,ze u mnie bedzie inaczej :( no ale zycie
    Bejbis komórki komorkom nierówne ;-) nie zakładaj z góry.
    Trzymam za was kciuki dziewczyny. Kto to tu pisał wcześniej, że Chrostek prędzej czy później wszystkie zapłodni? Chyba Suomi ;-)

bejbiś, Vanili, ramonka98851 lubią tę wiadomość

age.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ramonka, Bejbiś mocno trzymam za Was kciuki. Tym razem się uda :)

ramonka98851 lubi tę wiadomość

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej..z racji tego iż idę na pierwsza wizytę do dr Ch to mam pytania:
    1. czy można płacić karta?
    2. Czy panie w rejestracji sa faktycznie niemiłe ;)
    3.Czy jest tam jakiś parking?
    4. Czy na usg zakłada się jakieś spódniczki, papcie itp itd albo inne ochronne ciuszki?
    5. Czy możecie coś powiedzieć o dr Ch?jaki jest?czy dużo gada?
    6. Czy jest tam laboratorium żeby zrobić badania?
    7. Czy doktor jest delikatny przy usg?

przyjmę do wiadomości wiele ciekawych informacji :)
    pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 09:37

ewe_a85 lubi tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Zizia, odpowiem na Twoje pytania:
    1. można płacić kartą
    2. Nigdy nie miałam problemu z Paniami w rejestracji:) Pewnie można trafić na ich słabszy dzień, ale tym bym się nie przejmowała
    3. Jest parking przed kliniką, niewielki ale zawsze jakoś się zaparkuje :)
    4. Tak, są dostępne papcie i spódniczki
    5. Bardzo miły, spokojny, delikatny. Nie jest wyjątkowo gadatliwy, podaje konkretny, wszystko wyjaśni jak należy, odpowie na każde pytanie.
    6. Jest laboratorium na miejscu
    7. Baaaaardzo delikatny :)

Myślę, że własne wnioski wysuniesz po wizycie :)

lipa, zizia_a lubią tę wiadomość

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje za odpowiedz:)

a czy klinika posiada apteke? ewentualnie czy wskazują gdzie kupic leki? Czy któraś z Was przeliczała czy opłaca sie zabrać te programy? czy osobno podchodzić do wszystkiego??.
    ps. jeszcze jedno: bo ja przechodzę z innej kliniki..ostatnie badanie męża żołnierzyków mam z 2015 plus informacje po kazdym ifv o ich stanie (ostatnie z października 2016) ;) czy beda wymagać aktualnego badania? bo jeśli tak to chce przygotować od razu meza ;P no i w związku z tym jakie sa warunki dla panów ;)

a czy Panowie sa z Wami na wizycie podczas usg?tzn czy jest to jakoś odgrodzone żeby faceci się nie zraźili ;) ?

dredzik84 lubi tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    dziękuje za odpowiedz:)

a czy klinika posiada apteke? ewentualnie czy wskazują gdzie kupic leki? Czy któraś z Was przeliczała czy opłaca sie zabrać te programy? czy osobno podchodzić do wszystkiego??.
    ps. jeszcze jedno: bo ja przechodzę z innej kliniki..ostatnie badanie męża żołnierzyków mam z 2015 plus informacje po kazdym ifv o ich stanie (ostatnie z października 2016) ;) czy beda wymagać aktualnego badania? bo jeśli tak to chce przygotować od razu meza ;P no i w związku z tym jakie sa warunki dla panów ;)

a czy Panowie sa z Wami na wizycie podczas usg?tzn czy jest to jakoś odgrodzone żeby faceci się nie zraźili ;) ?
    Nie ma apteki na miejscu ale panie w rejestracji podają adresy aptek gdzie są dostępne leki do in vitro. na wizytę do doktorka możesz wejść sama lub z mężem. Usg jest wykonywane na zwykłej kozetce za ścianką także w intymnej atmosferze a mąż siedzi przy biurku. Dla panów jest osoby pokój, także warunki są stworzone. Co do cen to ciężko mi powiedzieć, bo realizowałam program rządowy. Powodzenia!

3jvz73sbpxjphhug.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje:)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • ramonka98851 Znajoma

Wysłany: 20 grudnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    Spokojnie Ja miałam tylko 4 komórki, wiec mała szansa, że coś z tego będzie. Im więcej tym lepiej!!! Powodzenia!!!

I choćby runął ci świat, wiosna przyjdzie i tak
    1IVF-brak zarodków
    2IVF-2zarodki🙁
    3IVF
    19.12.2019 transfer ❄️❄️4.1.1 aniołek 6t3d
    22.04.2020 transfer ❄️❄️3.2.2 -1❤️-zostań ze mną maluszku
    5a8436ca63.png

bl9c9vvj18dqv6gm.png
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ