X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona udanej wizyty ;) daj znać jak bedziesz po.

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko pięknie :) Dzidzia rośnie- całe 158 g :) Chyba będzie dziewczynka :)

ewe_a85, pabelka88, ewa84, Lonia lubią tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje dziewczyny!
    Pozdrawiam Was wszystkie bardzo cieplutko! Kibicuje nadal czekającym,bardzo się cieszę z nowych ciąż na forum i oczywiscie życzę pomyślnych rozwiązań!

ewe_a85, Lolcia_81, pszczółka p, Lonia lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka a jak u Ciebie? Maleństwo daje popalić? :)

Dziewczyny czy któraś z Was brała w ciąży encorton? Jesli tak to do którego tygodnia i jakie były wskazania?
    Czy mając powyższone NK lekarze przepisywali Wam sterydy?

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powolutku!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    c899c781c5.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucielo mi post...
    U nas ok.Tymek jest idealny! Trzecia milosc mojego zycia!!! Oczko w glowie! Rosnie jak na drozdzach.Karmię piersia,a bylo ciezko,i juz myslalam ze jednak nie dam rady.Misio wazy 8 kg i jest naj,naj,naj!!!!!...kazdej mamusi zycze takiego zwieczenia staran.takiej nagrody!!!!

ewe_a85, pszczółka p, Lonia lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka88 ... Ty wiesz :)
    A Tymek jest meeeeega słodziak :)

Teraz spojrzałam w twoim podpisie kiedy miałaś transfer, matko to juz ponad rok :o ale ten czas zasuwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 21:55

pabelka88 lubi tę wiadomość

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe_a85 co tam u Ciebie? jak samopoczucie? Waga rośnie? brzusio widać? :) z tego co pamiętam miałaś wizytę w poniedziałek.

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a no u nas wszystko w porządku :) na 100% będzie chłopak, czuję się dobrze a brzuch no cóż już go nie ukryję :p bęben mi wywaliło. Od poprzedniej wizyty przytyłam tylko 1kg a cyce i brzuch wielkie jak nigdy. Zaczęłam czuć mojego małego faceta więc tym bardziej jestem szczęśliwa :D za tydzień mam prenatalne więc dowiem się troszkę więcej. A jak U ciebie Mona?

pabelka88 lubi tę wiadomość

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie, że już czujesz ruchy syneczka. To chyba najwspanialsze uczucie. Niestety moja księżniczka jeszcze nie daje mi popalić :) Duże cyce to akurat na plus, przynajmniej dla mnie :d
    Niestety ja już mam ok. 4.5-5 kg na plusie :( dzisiaj się ważyłam i trochę mnie to zmartwiło... za dużo, oj za dużo. Nie obżeram się jakoś nieziemsko, ze słodyczami też nie przesadzam a jednak. Może to sterydy, no i ten brak ruchu... Noooo ale niunia jest najważniejsza :)
    Ja mam prenatalne 14.04.

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie nadrobiłam te 4kg które zgubiłam plus ten kg wiec jesteśmy na tym samym etapie hyhy
    Nadal przyjmujesz sterydy?? Bierzesz jeszcze jakies leki? Ja luteine i dupka już odstawiłam a clexane do 16 tyg przyjmowałam. Ty sie nie obżerasz a ja za to bym mogła co chwile coś jeść ;) jestem wiecznie głodna :D i zamiast jeść dla dwóch to jem za dwóch haha

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wagowo to samo ale Ty miałaś dobry start z - 4kg wiec tylko 1 na plusie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 14:45

• MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza wrote:
    Hehe wagowo to samo ale Ty miałaś dobry start z - 4kg wiec tylko 1 na plusie :)

Co do leków... duphaston i luteinę też odstawiłam już jakiś czas temu, sterydów nie biorę od niedzieli (sama przedłużyłam sobie o 4 dni, miałam zakończyć na dawce 5 mg ale przez 4 dni pociągnęłam jeszcze 2,5 mg). Strasznie bałam się co będzie bez tego leku... póki co chyba jest ok, od kilku dni chyba czuję ruchy, myślę, że to jest to :)
    Fragmin (heparyna) będę brać do końca ciąży, tak zdecydowaliśmy z lekarzem. Nie znamy przyczyny wczesniejszych poronień, dlatego nie chcę odstawiać.
    pozdrawiam

• Mania 123 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dlugo sie zbieralam zeby napisac tego posta. Jestem po 1 procedurze,niestety nie udanej. Lecze swoja psyche bo zaczynam sobie z tym wszystkimv nie radzic. Czytajac fora zdecydowalam sie na Krakow i dr Chrostowskiego. Wyboru nie zaluje. Z 13 pecherzykow dojrzalych bylo bodajze 6 zaplodnilo sie 4 a przetrwaly 2 ktore zostaly podane w 3 dobie. Nastawialam sie ze bedzie dobrze a tu jak zwykle dupa. Narazie musze odpoczac i zregenerowac sily nie mowiac o kasie.Prosze napiszcie ile czekalyscie do kolejnego podejsciem do in vitro? Co moge zrobic zeby zwiekszyc szanse na pozytywny transfer?

Mania 123
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mania. Niestety większość z nas ma za sobą wiele przykrych chwil i rozczarowania. Ja jestem po dwóch procedurach, druga udana mimo niewielkich szans. Miałam bardzo cienkie endometrium, którego nie dało się niczym podbudować. Zaryzykowaliśmy i udało się :) W cyklu poprzedzającym transfer miałam robiony scratching endometrium, a przy samym transferze podany EmbryoGlue.
    Między procedurami chyba 3 mce pauzy

• Mania 123 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje pierwsze podejscie wiec zawiele nie proponowali EmbryoGlue zaproponowal embriolog i zdecydowalismy sie na jego podanie. MonaLizzza podchodzilas z programu refundowanego czy komercyjnie? Powiem szczerze ze po podliczeniu wszystkiego wyszla spora suma i tak na prawde nie wiem czy finansowo bedzie nas stac na kolejna procedure w tak krotkim odstepie czasu.

Mania 123
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość z nas na tym forum korzystała z programu rządowego, ja też. Wiem, że są to duże koszta, ja w drugiej procedurze już cześć płaciłam, bo program się kończył. Same dojazdy to niemała kwota...
    Podejdziecie do kolejnej procedury w miarę możliwości, u nas chodziło o czas, im szybciej tym lepiej.
    Powodzenia!!

• Mania 123 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziekuje. Dla Ciebie rowniez wszystkiego dobrego. Mam nadzieje ze i ja kiedys bede mogla podzielic sie z Wami pobrymi wiadomosciami.Pozdrawiam

Mania 123
  • ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mania :D wątek artvimedowy trochę ucichł niestety, ale polecam Ci wątek ivf tam jest sporo dziewczyn z różnych klinik i ogrom wiedzy :D
    Przykro mi z powodu Twojej nieudanej procedury. Nie zawsze udaje się za pierwszym razem czasem trzeba przejść sporą drogę.
    Odpocznij zregeneruj się choć z własnego doświadczenia wiem, że wcale to nie jest takie proste.
    Jaki jest powód, że musisz podchodzić do ivf?
    Ja zaczynałam procedurę za procedurą, ale to też z programu jeszcze. U mnie pierwsza nie przyniosła żadnego efektu dopiero przy drugiej się udało. Powodzenia

lipa lubi tę wiadomość

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe_a85 jak tam u Was? jak się czujecie?

‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ