X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona udanej wizyty ;) daj znać jak bedziesz po.

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko pięknie :) Dzidzia rośnie- całe 158 g :) Chyba będzie dziewczynka :)

ewe_a85, pabelka88, ewa84, Lonia lubią tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje dziewczyny!
    Pozdrawiam Was wszystkie bardzo cieplutko! Kibicuje nadal czekającym,bardzo się cieszę z nowych ciąż na forum i oczywiscie życzę pomyślnych rozwiązań!

ewe_a85, Lolcia_81, pszczółka p, Lonia lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka a jak u Ciebie? Maleństwo daje popalić? :)

Dziewczyny czy któraś z Was brała w ciąży encorton? Jesli tak to do którego tygodnia i jakie były wskazania?
    Czy mając powyższone NK lekarze przepisywali Wam sterydy?

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powolutku!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    c899c781c5.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucielo mi post...
    U nas ok.Tymek jest idealny! Trzecia milosc mojego zycia!!! Oczko w glowie! Rosnie jak na drozdzach.Karmię piersia,a bylo ciezko,i juz myslalam ze jednak nie dam rady.Misio wazy 8 kg i jest naj,naj,naj!!!!!...kazdej mamusi zycze takiego zwieczenia staran.takiej nagrody!!!!

ewe_a85, pszczółka p, Lonia lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka88 ... Ty wiesz :)
    A Tymek jest meeeeega słodziak :)

Teraz spojrzałam w twoim podpisie kiedy miałaś transfer, matko to juz ponad rok :o ale ten czas zasuwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 21:55

pabelka88 lubi tę wiadomość

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe_a85 co tam u Ciebie? jak samopoczucie? Waga rośnie? brzusio widać? :) z tego co pamiętam miałaś wizytę w poniedziałek.

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a no u nas wszystko w porządku :) na 100% będzie chłopak, czuję się dobrze a brzuch no cóż już go nie ukryję :p bęben mi wywaliło. Od poprzedniej wizyty przytyłam tylko 1kg a cyce i brzuch wielkie jak nigdy. Zaczęłam czuć mojego małego faceta więc tym bardziej jestem szczęśliwa :D za tydzień mam prenatalne więc dowiem się troszkę więcej. A jak U ciebie Mona?

pabelka88 lubi tę wiadomość

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie, że już czujesz ruchy syneczka. To chyba najwspanialsze uczucie. Niestety moja księżniczka jeszcze nie daje mi popalić :) Duże cyce to akurat na plus, przynajmniej dla mnie :d
    Niestety ja już mam ok. 4.5-5 kg na plusie :( dzisiaj się ważyłam i trochę mnie to zmartwiło... za dużo, oj za dużo. Nie obżeram się jakoś nieziemsko, ze słodyczami też nie przesadzam a jednak. Może to sterydy, no i ten brak ruchu... Noooo ale niunia jest najważniejsza :)
    Ja mam prenatalne 14.04.

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie nadrobiłam te 4kg które zgubiłam plus ten kg wiec jesteśmy na tym samym etapie hyhy
    Nadal przyjmujesz sterydy?? Bierzesz jeszcze jakies leki? Ja luteine i dupka już odstawiłam a clexane do 16 tyg przyjmowałam. Ty sie nie obżerasz a ja za to bym mogła co chwile coś jeść ;) jestem wiecznie głodna :D i zamiast jeść dla dwóch to jem za dwóch haha

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wagowo to samo ale Ty miałaś dobry start z - 4kg wiec tylko 1 na plusie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 14:45

• MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza wrote:
    Hehe wagowo to samo ale Ty miałaś dobry start z - 4kg wiec tylko 1 na plusie :)

Co do leków... duphaston i luteinę też odstawiłam już jakiś czas temu, sterydów nie biorę od niedzieli (sama przedłużyłam sobie o 4 dni, miałam zakończyć na dawce 5 mg ale przez 4 dni pociągnęłam jeszcze 2,5 mg). Strasznie bałam się co będzie bez tego leku... póki co chyba jest ok, od kilku dni chyba czuję ruchy, myślę, że to jest to :)
    Fragmin (heparyna) będę brać do końca ciąży, tak zdecydowaliśmy z lekarzem. Nie znamy przyczyny wczesniejszych poronień, dlatego nie chcę odstawiać.
    pozdrawiam

• Mania 123 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dlugo sie zbieralam zeby napisac tego posta. Jestem po 1 procedurze,niestety nie udanej. Lecze swoja psyche bo zaczynam sobie z tym wszystkimv nie radzic. Czytajac fora zdecydowalam sie na Krakow i dr Chrostowskiego. Wyboru nie zaluje. Z 13 pecherzykow dojrzalych bylo bodajze 6 zaplodnilo sie 4 a przetrwaly 2 ktore zostaly podane w 3 dobie. Nastawialam sie ze bedzie dobrze a tu jak zwykle dupa. Narazie musze odpoczac i zregenerowac sily nie mowiac o kasie.Prosze napiszcie ile czekalyscie do kolejnego podejsciem do in vitro? Co moge zrobic zeby zwiekszyc szanse na pozytywny transfer?

Mania 123
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mania. Niestety większość z nas ma za sobą wiele przykrych chwil i rozczarowania. Ja jestem po dwóch procedurach, druga udana mimo niewielkich szans. Miałam bardzo cienkie endometrium, którego nie dało się niczym podbudować. Zaryzykowaliśmy i udało się :) W cyklu poprzedzającym transfer miałam robiony scratching endometrium, a przy samym transferze podany EmbryoGlue.
    Między procedurami chyba 3 mce pauzy

• Mania 123 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje pierwsze podejscie wiec zawiele nie proponowali EmbryoGlue zaproponowal embriolog i zdecydowalismy sie na jego podanie. MonaLizzza podchodzilas z programu refundowanego czy komercyjnie? Powiem szczerze ze po podliczeniu wszystkiego wyszla spora suma i tak na prawde nie wiem czy finansowo bedzie nas stac na kolejna procedure w tak krotkim odstepie czasu.

Mania 123
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość z nas na tym forum korzystała z programu rządowego, ja też. Wiem, że są to duże koszta, ja w drugiej procedurze już cześć płaciłam, bo program się kończył. Same dojazdy to niemała kwota...
    Podejdziecie do kolejnej procedury w miarę możliwości, u nas chodziło o czas, im szybciej tym lepiej.
    Powodzenia!!

• Mania 123 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziekuje. Dla Ciebie rowniez wszystkiego dobrego. Mam nadzieje ze i ja kiedys bede mogla podzielic sie z Wami pobrymi wiadomosciami.Pozdrawiam

Mania 123
  • ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mania :D wątek artvimedowy trochę ucichł niestety, ale polecam Ci wątek ivf tam jest sporo dziewczyn z różnych klinik i ogrom wiedzy :D
    Przykro mi z powodu Twojej nieudanej procedury. Nie zawsze udaje się za pierwszym razem czasem trzeba przejść sporą drogę.
    Odpocznij zregeneruj się choć z własnego doświadczenia wiem, że wcale to nie jest takie proste.
    Jaki jest powód, że musisz podchodzić do ivf?
    Ja zaczynałam procedurę za procedurą, ale to też z programu jeszcze. U mnie pierwsza nie przyniosła żadnego efektu dopiero przy drugiej się udało. Powodzenia

lipa lubi tę wiadomość

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe_a85 jak tam u Was? jak się czujecie?

‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ