Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Kamiisia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po punkcji, narazie wiem tyle ze 6 komorek się zapłodniło co będzie dalej zobaczymy to nasza 5 próba. .
    Jestem juz wykończona juz tym wszystkim psychicznie. 3 próby były w gyncentrum tam totalna porażka wizyty 2min i następny taśma...potem była artemida tam opieka bez porównania ale też beta nie drgnela..tak bardzo bym chciała żeby teraz się udało.
    U nas nieplodnosc idiopatyczna niby wszystko ok ale zarodki sredniawe :(
    Zobaczymy jak będzie tym razem mamy embrioskop

Lonia lubi tę wiadomość

d06c61823cdea18bd5efce03a97be58d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiisia wrote:
    Jestem po punkcji, narazie wiem tyle ze 6 komorek się zapłodniło co będzie dalej zobaczymy to nasza 5 próba. .
    Jestem juz wykończona juz tym wszystkim psychicznie. 3 próby były w gyncentrum tam totalna porażka wizyty 2min i następny taśma...potem była artemida tam opieka bez porównania ale też beta nie drgnela..tak bardzo bym chciała żeby teraz się udało.
    U nas nieplodnosc idiopatyczna niby wszystko ok ale zarodki sredniawe :(
    Zobaczymy jak będzie tym razem mamy embrioskop
    głowa do góry w końcu się uda a Chrustek czyni cuda :) Mnie się udało za 4 razem i mam w domku bliźniaczki <3 <3

3jvz73sbpxjphhug.png
  • J82 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Nie wiem, czy któraś jeszcze mi odpowie na tym wątku, bo wiele z was szykuje się już na przyjęcie dzieci na świat, ale ja jestem na etapie przygotowań do 3 crio (1- c. biochem., 2 - beta <0,1) i w związku z tym mam dylemat. Doktor Ch. zaproponował EmbryoGlue. Nigdy wcześniej tego nie miałam. Warto/nie warto? Jakie są wasze doświadczenia?
    Będę wdzięczna za odp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 19:26

Marysia
    36 l, 5 inseminacji (ciąża poroniona), niedrożne jajowody, 1 IVF, 3 transfery, 1 c. bioch.

• MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J82 wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    Nie wiem, czy któraś jeszcze mi odpowie na tym wątku, bo wiele z was szykuje się już na przyjęcie dzieci na świat, ale ja jestem na etapie przygotowań do 3 crio (1- c. biochem., 2 - beta <0,1) i w związku z tym mam dylemat. Doktor Ch. zaproponował EmbryoGlue. Nigdy wcześniej tego nie miałam. Warto/nie warto? Jakie są wasze doświadczenia?
    Będę wdzięczna za odp.

Hej. Moja udana procedura jest właśnie z EmbryoGlue ☺

• J82 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza wrote:
    Hej. Moja udana procedura jest właśnie z EmbryoGlue ☺
    Gratuluję! A we wcześniejszych próbach brałaś klej czy to był pierwszy szczęśliwy raz? Koszty niemałe ale jak widać warto☺

Marysia
    36 l, 5 inseminacji (ciąża poroniona), niedrożne jajowody, 1 IVF, 3 transfery, 1 c. bioch.

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej J82. Ja miałam dwa razy podany klej pierwszy raz w crio na cyklu sztucznym i tu niestety po raz pierwszy beta nawet nie drgnęła (ale to pewnie dlatego, że mój organizm nie polubił sztucznego cyklu) drugi raz przyjmowałam klej ze wszystkimi możliwymi dodatkami - efekt w suwaczku. Pozdrawiam

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • J82 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe_a85 wrote:
    Hej J82. Ja miałam dwa razy podany klej pierwszy raz w crio na cyklu sztucznym i tu niestety po raz pierwszy beta nawet nie drgnęła (ale to pewnie dlatego, że mój organizm nie polubił sztucznego cyklu) drugi raz przyjmowałam klej ze wszystkimi możliwymi dodatkami - efekt w suwaczku. Pozdrawiam

Bardzo podoba mi się efekt w suwaczku i z całego serca ci go gratuluję:-) Jestem zdecydowana, biorę klej. Złapię się wszystkiego (dopóki starczy kasy), bo w moim przypadku naturalny cud nie wchodzi w grę - mam obustronną niedrożność...

Lonia lubi tę wiadomość

Marysia

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J82 wrote:
    Bardzo podoba mi się efekt w suwaczku i z całego serca ci go gratuluję:-) Jestem zdecydowana, biorę klej. Złapię się wszystkiego (dopóki starczy kasy), bo w moim przypadku naturalny cud nie wchodzi w grę - mam obustronną niedrożność...
    No to witaj w klubie :p u mnie ta sama diagnoza - obustronnie niedrożne jajowody. Dodatki do transferu niestety drogie, ale czego człowiek nie zrobi. Ja brałam AH, klej, scratching, intralipid (w tym, że to akurat przepisał mi mój gin i przyjęłam w domu bo w klinice cena kosmiczna) i dodatkowo byłam po łyżeczkowaniu.
    Kiedy masz crio? Trzymam kciuki &&

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • J82 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe_a85 wrote:
    No to witaj w klubie :p u mnie ta sama diagnoza - obustronnie niedrożne jajowody. Dodatki do transferu niestety drogie, ale czego człowiek nie zrobi. Ja brałam AH, klej, scratching, intralipid (w tym, że to akurat przepisał mi mój gin i przyjęłam w domu bo w klinice cena kosmiczna) i dodatkowo byłam po łyżeczkowaniu.
    Kiedy masz crio? Trzymam kciuki &&

Mam nadzieję, że pójdę w twoje ślady :-) Crio w pon. Ja miałam "drapanko" i będzie klej. AH to nacięcie otoczki, tak? Doktor tego nie proponuje, bo nasz zarodek w chwili mrożenia już wychodził z otoczki. Stresuję się. Przed pierwszym crio myślałam, że za pierwszym razem rzadko się udaje. Efekt? Ciąża biochem. Drugie crio - mega nadzieje i emocjonalny dół. Teraz mam kupę roboty na głowie, bez szans na choćby 3 dni urlopu po transferze. No nic, będzie co ma być. Czekania na efekt boję się najbardziej.

Marysia

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się udało dopiero za piątym razem. Pierwsze dwa razy to beta zawsze jakaś tam była, raz nie drgnęła wcale potem przy drugiej procedurze udało się od razu, ale okazało się, że to puste jajo i z kolejnym razem się udało. Zapomniałam dodać, że prócz tych wszystkich dodatków przyjmowałam jeszcze acard i powiedziałam Chrostkowi, żeby mi przepisał heparyne ;) poproś Dr. może o L4 na pewno Ci wypisze zresztą mi sam zaproponował przy ostatnim crio. Odpoczęłabyś przynajmniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 11:02

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • J82 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe_a85 wrote:
    Nam się udało dopiero za piątym razem. Pierwsze dwa razy to beta zawsze jakaś tam była, raz nie drgnęła wcale potem przy drugiej procedurze udało się od razu, ale okazało się, że to puste jajo i z kolejnym razem się udało. Zapomniałam dodać, że prócz tych wszystkich dodatków przyjmowałam jeszcze acard i powiedziałam Chrostkowi, żeby mi przepisał heparyne ;) poproś Dr. może o L4 na pewno Ci wypisze zresztą mi sam zaproponował przy ostatnim crio. Odpoczęłabyś przynajmniej.
    Acard biorę. O L4 nie mam nawet co prosić - pracuję w małej firmie, na szczęście ostatnio dużo z domu, wiec w tym upatruję swoją szansę na odpoczynek :-)Poza tym dwa ostatnie razy właściwie leżałam plackiem i niewiele to dało. Teraz mam zamiar polegiwać, zająć się trochę pracą, by czas zleciał szybciej.

Marysia

• MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J82 wrote:
    Gratuluję! A we wcześniejszych próbach brałaś klej czy to był pierwszy szczęśliwy raz? Koszty niemałe ale jak widać warto☺

To było drugie podejście, ale pierwsze z klejem.

• Lonia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja naszego kalendarza,witamy kolejnego Dzieciaczka na świecie <3

FORUMOWE CIĄŻE:
    Lipa - 27.10.2016 teransfer, Monalizzza - 30.11.2016 transfer, ewe_a85 - 05.12.2016 transfer, Bejbiś - 02.01.2017 transfer, natty85 - 03.01.2017 transfer

PORODY:
    16.07.2017 Lipa - planowany termin porodu
    22.08.2017 ewe_a85 - planowany termin porodu
    29.08.2017 Monalizzza - planowany termin porodu

FORUMOWE DZIECIAKI:
    Ewa84 - 3.08.16 - Maja i Nikola
    Julita75 - 16.08.16 - Zoja
    Vanili - 9.09.16 - Wojciech
    Bydgoszczanka - 20.09 - Natalka
    ComeToMeBaby - 21.10 - Kosmita
    Pabelka - 01.11.2016 - Tymon
    Torunianka - 08.01.2017 - Szymon
    Vioris - 09.01.2017 - Liwia
    Migot_ka - 10.01.2017 - dziewczynka
    19ilonka87 - 02.02.2017 - Tymon
    Lonia - 08.02.2017 - Sara i Lara
    Suomi - 23.02.2017 - Leon
    Szurusiowa - 30.05.2017 - Wiktoria

pszczółka p, szurusiowa, ewe_a85, lipa, Anatolka lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Ania1976 Debiutantka

Wysłany: 10 czerwca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po stymulacji zostały mi 2 opakowania Cetrotide 0,25 mg. Jeśli któraś z Was potrzebuje zapraszam: [email protected] (termin ważności 12/2017)

Ania1976
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, wiem że temat dotyczy in vitro, ale ja przygotowuje się do IUI w Artvimed Krk i wszystko wyglada na to, że owulacja wypadnie w weekend. Czy są jakieś szanse, że zabieg odbędzie się w weekend czy raczej stracony cykl? Dopiero zaczęłam wizyty w tej klinice więc może Wy będziecie bardziej zorientowane jak to jest. Wiem, że co klinika to inaczej podchodzą do sprawy...

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vaola86 wrote:
    Hej Dziewczyny, wiem że temat dotyczy in vitro, ale ja przygotowuje się do IUI w Artvimed Krk i wszystko wyglada na to, że owulacja wypadnie w weekend. Czy są jakieś szanse, że zabieg odbędzie się w weekend czy raczej stracony cykl? Dopiero zaczęłam wizyty w tej klinice więc może Wy będziecie bardziej zorientowane jak to jest. Wiem, że co klinika to inaczej podchodzą do sprawy...
    Pracują w weekendy od 8 do 14 i właśnie głównie robią zabiegi wtedy więc spokojnie :)

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vaola86 wrote:
    obecnie klinika pracuje i w sobote i w niedziele, a wiec mysle ze o iui mozesz byc spokojna, powodzenia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 16:35

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa ach ten suwak :D <3

szurusiowa, lipa lubią tę wiadomość

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • J82 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomógł klej ani scratching. 3 transfer nieudany. Nie wiem czy to wszystko ma sens. Blastki niby super i co z tego? Siedzę i ryczę.

Marysia

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J82 wrote:
    Nie pomógł klej ani scratching. 3 transfer nieudany. Nie wiem czy to wszystko ma sens. Blastki niby super i co z tego? Siedzę i ryczę.
    Bardzo mi przykro :( masz jeszcze jakieś zarodki?
    Mi się udało dopiero przy piątym transferze i też zawsze miałam podawane blastki świetnej jakości. To jest loteria niestety. Trzymaj się dzielnie wiem, że nie jest łatwo bo sama swoje przeryczałam. <3

mhsv6iye17jtj0kr.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ