Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhej kochane, powiedzcie mi ile Was wynosza leki do stymulacji?
Wypytuje tak, poniewaz jesli moja klinika nas w uja to bedziemy chcieli jednak uciec do artvimedu, poobliczalismy wszystko i jakos wygrzebiemy kase na dojazdy...chodzbym miała chleb z margaryna jesli cały miesiacewa84 lubi tę wiadomość
-
Ania, to zależy co dostaniesz za leki, w jakich dawkach itd. I czy przysługuje ci refundacja czy nie.
Mój przykład: na razie wykupilam receptę na menopur 1200 (2 opakowania) i cetrotide (chyba 4). Ceny z refundacją za wszystko niecałe 790zł. W necie są cenniki refundowane i nierefundowane.
Jest jeszcze słabszy (i dużo tańszy) menopur, a dziewczyny biorą różne leki, w zależności od wskazań i decyzji lekarza.
A czemu masz takie wrażenia odnośnie swojej kliniki? P.s.jeszcze przedwczoraj kwalifikowali też w Parensie w Rzeszowie, tylko nie wiem na jakie terminy. Musiałabyś podzwonic i tu i tu. Z Wrocławia faktycznie nie masz aż tak daleko. Jak na przykład jaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 23:43
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Ania, to zależy co dostaniesz za leki, w jakich dawkach itd. I czy przysługuje ci refundacja czy nie.
Mój przykład: na razie wykupilam receptę na menopur 1200 (2 opakowania) i cetrotide (chyba 4). Ceny z refundacją za wszystko niecałe 790zł. W necie są cenniki refundowane i nierefundowane.
Jest jeszcze słabszy (i dużo tańszy) menopur, a dziewczyny biorą różne leki, w zależności od wskazań i decyzji lekarza.
A czemu masz takie wrażenia odnośnie swojej kliniki? P.s.jeszcze przedwczoraj kwalifikowali też w Parensie w Rzeszowie, tylko nie wiem na jakie terminy. Musiałabyś podzwonic i tu i tu. Z Wrocławia faktycznie nie masz aż tak daleko. Jak na przykład ja
ja mam 29 lat a wiec raczej refundacja mnie łapie noi amh 1,74 -
Ok, masz refundację. Faktycznie, chociaż aby nie płacić kar kliniki najpierw obrabiają pary na pierwsze podejście, a potem na kolejne to już jak kasy starcza. Pamiętaj, że jak się przenosisz (zmieniasz realizatora) to lecisz na koniec kolejki u nowego. U nas i tak już w listopadzie zapisywano na styczeń. A teraz kiedy nie przedłużają programu telefony się urywaja zapewne, więc musicie działać szybko.
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Ok, masz refundację. Faktycznie, chociaż aby nie płacić kar kliniki najpierw obrabiają pary na pierwsze podejście, a potem na kolejne to już jak kasy starcza. Pamiętaj, że jak się przenosisz (zmieniasz realizatora) to lecisz na koniec kolejki u nowego. U nas i tak już w listopadzie zapisywano na styczeń. A teraz kiedy nie przedłużają programu telefony się urywaja zapewne, więc musicie działać szybko.
mam nadzieje ze wszystko sie rozegra w poniedziałek.
moze ewentualnie zadzwonie jutro do artvimedu i zapisze sie na ten styczen , bo rozumie ze to zapisy na wizyty do stymulacji? -
Cześć dziewczyny po dłuższej przerwie powracam na forum. Nadrobiłam sporo watków i chyba jestem już na bieżaco. W środę Kraków, przyznam, że mam lekkiego stresa i słaby entuzjazm. Liczę, że podładuje baterie jak będzie bliżej do crio. Co do zwolnienia lekarskiego po transferze to otrzymałam je bez żadnego problemu na 14 dni. I prawde mowiac nie wyobrazalam sobie inaczej z tym że ja ja pracuje jako wychowawca w placowce zamknietej dla mlodocianych skazanych nie moglam ryzykowac mojego udzialu w bojkach czy innych kryzysowych sytuacjach. Lekarz nie robi żadnego problemu gratuluje wszystkim postepow i juz nie opuszcze Was na tak dlugo
ewa84, Julita76, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka, Torunianka, ewlinaaa85, Vanili lubią tę wiadomość
-
Kometa: dobre dobre l4 na opiekę hehe
Ja przy iui nie dostałam ani dnia wolnego, moje koleżanki miały ciężko że mną w pracy,
Niestety nie każdy rozumie problem i byli i tacy którym bardzo przeszkadzało że nie robię niektórych rzeczy
Lonia: najgorsze czekAnie, ale teraz święta zaraz, Nowy Rok i zaraz crio
Ja melduję że moja @ mnie w h## robi:p nie ma jej i chyba nie ma planów żeby dziś się pojawić ani jutro...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 06:27
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Lonia super że już jesteś Ja myślę że twoje nastawienie zmieni się diametralnie jak tylko ustaliście z Chrustu plan działania na cykl z crio
A tak jak Ewa mówi do tego czasu szybko zleci czas przez zawieruchę okołoświąteczną
Cometa, a Ty bądź sprawiedliwym zarządcą i skoro Bydgoszczankę i Lolę zmotywowałaś do ustawienia avatara to teraz przypilnuj Loni i Ewy
Kayaa jakie wieści po badaniach, daj znać... no i Torunianka napisz jak się dzisiaj czujesz??
Vanili gratulacje, ładny wynik...a terminy masz takie jak i ja miałam, to może się w tą niedzielę spotkamy Ty będziesz miała drugo podgląd, a ja transferComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Kalendarz kciukowy:
4.12 ewa84- termin @ i zaczynamy stymulację
4/5.12 ComeToMeBaby- termin @ i zaczynamy stymulację
5.12 Kayaa- info w sprawie mrożenia zarodków
5.12 Julita76- info w sprawie zarodków i wyznaczenie godziny transferu
5/7.12 ewlinaaa85- termin @ i zaczynamy stymulację
6.12 Vanili- II wizyta usg
6.12 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif Julita76- transfer
7.12 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif Torunianka- transfer
8.12 Vanili – punkcja
9.12 Lonia- scratching
14.12 Lola79 – III wizyta usg i czekamy na 2 podejście
18.12 Bydgoszczanka- termin @ i zaczynamy stymulację
20.12 Lola79- termin @
Torunianka, Vanili lubią tę wiadomość
-
Właśnie, skoro tak się pięknie zintegrowałyśmy to uprasza się również Lonię i Ewę o ustawienie personalizowanych awatarów- coś jak brand mark
Ktoś jeszcze? Kayaa, a ty?
no i jak ty się czujesz dziewczyno, bo się wczoraj nie odezwałaś i zaczyna mnie to martwić.Lonia lubi tę wiadomość
-
Lonia wrote:Cześć dziewczyny po dłuższej przerwie powracam na forum. Nadrobiłam sporo watków i chyba jestem już na bieżaco. W środę Kraków, przyznam, że mam lekkiego stresa i słaby entuzjazm. Liczę, że podładuje baterie jak będzie bliżej do crio. Co do zwolnienia lekarskiego po transferze to otrzymałam je bez żadnego problemu na 14 dni. I prawde mowiac nie wyobrazalam sobie inaczej z tym że ja ja pracuje jako wychowawca w placowce zamknietej dla mlodocianych skazanych nie moglam ryzykowac mojego udzialu w bojkach czy innych kryzysowych sytuacjach. Lekarz nie robi żadnego problemu gratuluje wszystkim postepow i juz nie opuszcze Was na tak dlugo
p.s. no i ten... gdybyś mogła coś z awatarem zrobić to nasze oczy byłyby i tobie wdzięczneLonia lubi tę wiadomość
-
Julita76 wrote:Dzień dobry
Lonia super że już jesteś Ja myślę że twoje nastawienie zmieni się diametralnie jak tylko ustaliście z Chrustu plan działania na cykl z crio
A tak jak Ewa mówi do tego czasu szybko zleci czas przez zawieruchę okołoświąteczną
Cometa, a Ty bądź sprawiedliwym zarządcą i skoro Bydgoszczankę i Lolę zmotywowałaś do ustawienia avatara to teraz przypilnuj Loni i Ewy
Kayaa jakie wieści po badaniach, daj znać... no i Torunianka napisz jak się dzisiaj czujesz??
Vanili gratulacje, ładny wynik...a terminy masz takie jak i ja miałam, to może się w tą niedzielę spotkamy Ty będziesz miała drugo podgląd, a ja transfer
Dziś już głos powrócił ale za to brzuch jeszcze bardziej napuchł i boli. Do tego przy podcieraniu leci mi lekko krew. Napisałam do nich email bo czuje, że coś jest nie tak Podobno w takich sytuacjach powinno się jak najszybciej z nimi skontaktować ale poczekam jeszcze troche. Może odpiszą. -
nick nieaktualnyTorunianka to mi niestety wygląda na hiperkę, szczególnie ten napuchnięty brzuch, jak Ci nie odpiszą szybką, to atakuj ich telefonicznie...
Trzymam kciuki żeby to jednak nie było to i żebyś poczuła się lepiej.
Ja plamiłam tylko w dzień punkcji, ale wiadomo to sprawa indywidualna, tym bardziej że u Ciebie tych nakłuć było raz więcej niż u mnie.
Trzymaj się kochana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 10:15
ewlinaaa85, Torunianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Torunianka wrote:Dziś już głos powrócił ale za to brzuch jeszcze bardziej napuchł i boli. Do tego przy podcieraniu leci mi lekko krew. Napisałam do nich email bo czuje, że coś jest nie tak Podobno w takich sytuacjach powinno się jak najszybciej z nimi skontaktować ale poczekam jeszcze troche. Może odpiszą.
ewlinaaa85, Torunianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:hej kochane, powiedzcie mi ile Was wynosza leki do stymulacji?
Wypytuje tak, poniewaz jesli moja klinika nas w uja to bedziemy chcieli jednak uciec do artvimedu, poobliczalismy wszystko i jakos wygrzebiemy kase na dojazdy...chodzbym miała chleb z margaryna jesli cały miesiac -
Ania1986 wrote:kochana nas zakwalifikowali w invikcie 1 wrzesnia i do tej pory czekamy, pod koniec wrzesnia kierowniczka powiedziała nam ze 1 procedury w styczniu jak tylko kase dostana startuja od razu, a teraz podobno(tak mowia lekarze i baby z recepcji) ze pierwszenstwo maja 3, 2 procedury a na szarym koncu pierwsze i moze tak byc ze mimo kwalifkacji nie dopuszcza nas do żadnej procedury(podobno maja za niedopuszczenie placic kary do MZ -takie info otrzymalam od pana z Mz ale ile w tym prawdy tego nikt nie wie)
ja mam 29 lat a wiec raczej refundacja mnie łapie noi amh 1,74