Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Trochę w głowie mi się kręci. Nie wiem czy mam temp. Ale chyba nie.
    Czy brzuch puchnie no też nie. Jest wzdety i tyle.
    Dużo pije ostatnio i zauważyłam, że jak mam pełen pęcherz to wtedy bardzo boli. Jak jest pusty to nie uciska i jest w miarę.

Mysle, że poprostu dostałam mocno w d... tymi hormonami. Po cetrotide wywalilo mi brzuch ze ledwo chodziłam jak teraz, do tego punkcja - w przypadku mojej endometriozy widocznie zostalo coś naruszone i dłużej dochodze do siebie. Staram się nie uciskac brzucha i siedzę cały dzień. Targam tylko swoją torebkę.
    To życzę Ci żeby szybko przestało boleć, myślę że na transfer już będziesz jechała z lepszym samopoczuciem. Jak by nie było punkcja to jednak nakłuwanie więc nie ma co liczyć że nic nie będzie bolało :) ważne że masz za sobą i już niedługo jedziesz po swojego maluszka <3

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzwoniłam właśnie do przychodni- są już moje wyniki cytologii i są eleganckie :) Mogę je odebrać jutro. Więc na wizytę będę miała już komplet brakujących badań. Może mi dr każe powtórzyć tą czystość żeby sprawdzić jak tam po antybiotyku. I tyle.

Lonia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Ten cetroide to chyba wszystkie przeraża :) puregon na szczęście jest bezbolesny :D

Kobietki a ile razy musiałyście przyjeżdżać na podgląd, łącznie z tym pierwszym w 6dc?
    czytałam, że czasem są dwa podglądy, potem punkcja
    czasem trzy podglądy i punkcja
    różnie- pewnie w zależności od tego jak reagujesz na stymulację

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Ten cetroide to chyba wszystkie przeraża :) puregon na szczęście jest bezbolesny :D

Kobietki a ile razy musiałyście przyjeżdżać na podgląd, łącznie z tym pierwszym w 6dc?
    2 razy mialam podglad potem punkcja i transfer z wizyta kwalifikacyjna bylam tam 5 razy. Wczorajszy scratching byl moja 6 wizyta w klinice.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a ja dzwoniłam właśnie do przychodni- są już moje wyniki cytologii i są eleganckie :) Mogę je odebrać jutro. Więc na wizytę będę miała już komplet brakujących badań. Może mi dr każe powtórzyć tą czystość żeby sprawdzić jak tam po antybiotyku. I tyle.
    A ja się właśnie strasznie wkurzyłam bo dzwoniłam do przychodni w sprawie moich wyników cytologi i mi położna powiedziała że, nie ma że, najprędzej w styczniu!!! No chyba przeszłam mały zawał słysząc jej słowa. Jak to w styczniu skoro robiłam cytologię dwa tygodnie temu??? Albo ja oszalałam albo tam oszaleli :(
    kompletnie mnie to rozbiło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 15:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    A ja się właśnie strasznie wkurzyłam bo dzwoniłam do przychodni w sprawie moich wyników cytologi i mi położna powiedziała że, nie ma że, najprędzej w styczniu!!! No chyba przeszłam mały zawał słysząc jej słowa. Jak to w styczniu skoro robiłam cytologię dwa tygodnie temu??? Albo ja oszalałam albo tam oszaleli :(
    Powariowali czy co, co oni z tym chcą tak długo robić?? Ty ich ponaglaj Ewelina, dzwoń i zamęczaj ;)

• Vanili Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:

Mi się udało, i tylko dwa razy 6 i 9 dc. Ładnie rosły więc od razu miałam info że w 11 dc punkcja.

nick nieaktualny, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Powariowali czy co, co oni z tym chcą tak długo robić?? Ty ich ponaglaj Ewelina, dzwoń i zamęczaj ;)
    Nie mam pojęcia czemu tak długo mam czekać. Nigdy nie narzekałam na moją poradnię położna jak i mój wspaniały gin są na prawdę w porządku ale dziś to się na nich chyba pogniewam ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Mi się udało, i tylko dwa razy 6 i 9 dc. Ładnie rosły więc od razu miałam info że w 11 dc punkcja.
    Oj ja też taaaak chcę :D :) oby i mi tak pięknie rosły i comecie i ewce jak już dostanie @ :) :) i loli hihi i wszystkim ogólnie hihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 16:01

ComeToMeBaby, nick nieaktualny, Vanili, Lonia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    a bo na wyniki cytologii czeka się 3-4 tygodnie. A po drodze są święta- może to mieć znaczenie... Ja robiłam cyto 19.11 i mi mówiła położna że powinny być jak przyjdę z wynikami usg piersi 7.12. Ale nie byłam ani nie dzwoniłam więc nie wiem czy były. Dzwoniłam dzisiaj. To dzisiaj są równe 3 tygodnie.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a bo na wyniki cytologii czeka się 3-4 tygodnie. A po drodze są święta- może to mieć znaczenie... Ja robiłam cyto 19.11 i mi mówiła położna że powinny być jak przyjdę z wynikami usg piersi 7.12. Ale nie byłam ani nie dzwoniłam więc nie wiem czy były. Dzwoniłam dzisiaj. To dzisiaj są równe 3 tygodnie.
    Sprawdziłam właśnie i ja robiłam dokładnie 24 więc kurcze prze świętami chyba już powinny przyjść?

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Sprawdziłam właśnie i ja robiłam dokładnie 24 więc kurcze prze świętami chyba już powinny przyjść?
    tak, może nawet w przyszłym tygodniu, jeśli nie to i tak 4 tygodnie wypadają przed świętami. no bez jaj. dzwoń tam może jutro - może położna dziś humoru nie miała ;) może @ jej się zbliżał, czy co...

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa! Ewa!!!

moja @ po 3 dniach, w tym po zaledwie dwóch zastrzykach, sobie już chyba ode mnie poszła. Sprawdź czy nie ma jej u ciebie :P Jest???

nick nieaktualny, nick nieaktualny, ewa84 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co u Torunianki?? Odzywała się do którejś z Was?

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie nadal 3 dzień krwawienie :( niezbyt może obfite ale chyba powinnam to uznać jako @ juz. Myślicie że powinnam jutro odwołać poniedziałkowa wizytę czy poczekać czy do poniedziałku ustąpi. Strasznie dziwne to wszystko. Ostatni cykl po Duphastonie 17 dni. Teraz 12/13. Teraz ciężkooprzewidzieć kiedy zacznie się kolejny. Nie wiem już co zrobić.
    W każdym razie nawet jeśli by znaleźli dla nas miejsce to ve grudniu juz o stymulacji mogę zapomnieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 19:48

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Dziewczyny u mnie nadal 3 dzień krwawienie :( niezbyt może obfite ale chyba powinnam to uznać jako @ juz. Myślicie że powinnam jutro odwołać poniedziałkowa wizytę czy poczekać czy do poniedziałku ustąpi. Strasznie dziwne to wszystko. Ostatni cykl po Duphastonie 17 dni. Teraz 12/13. Teraz ciężkooprzewidzieć kiedy zacznie się kolejny. Nie wiem już co zrobić.

Kiedy miałaś ostatnie usg?

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka wrote:
    Kiedy miałaś ostatnie usg?
    W Artvimedzie jeszcze wcale. Na ostatniej wizycie byłam w trakcie @ po Dupku. Teraz miało być 1.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka- Torunianka się nie odzywała, ale też zapowiedziała, ze chwilowo nie będzie tu zaglądać. Dajmy jej trochę czasu.

Lola- całkiem nie wiem jak to zinterpretować. A skoro nie wiem to bym zadzwoniła do lekarza.

c5e015d88e.png

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    W Artvimedzie jeszcze wcale. Na ostatniej wizycie byłam w trakcie @ po Dupku. Teraz miało być 1.

A może to plamienie owulacyjne? Rozumiem, że torbiel w poprzednim cyklu Ci się nie zrobiła skoro usg miałaś w trakcie okresu? Pijesz jakieś zioła? Jakieś leki bierzesz?

hchy3e3kh4wwmhxc.png

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio miałam plamienie w trakcie cyklu jak piłam zioła ojca sroki 3. Ale jeżeli nie masz pomysłu co się dzieję to idź do lekarza na usg. Będziesz spokojna i nie będziesz się stresować.

hchy3e3kh4wwmhxc.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ