Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Kometa, chce do nich dryndnac.
Biorę ketonal i boli ale dziś juz nie mam przynajmniej az takiej wirówki w głowie, chociaż oslabiona jestem totalnie.
Kazdy krok jest wyzwaniem ale zdaje sobie sprawę dlaczego tak jest. Tak jakby mi sie tam cos mialo urwac. Na szczęście nie mam krwawienia ani nic z tych rzeczy. Boje się tylko czy organizm będzie gotowy w nd na transfer skoro jest taki zmaltretowany hormonami, punkcja i narkozą. -
Vanili, bój się buka! (takie tam powiedzonko)
Ketonal?! TO chyba nie jest dobry pomysł.
Dzwoń do nic i to jak najprędzej. Ja chodziłam zgięta w pół po HSG, ale żeby mnie aż tak rwało to nie. I tylko jeden dzień, każdy kolejny przynosił znaczną poprawę. Może cię wyślą na oddział, żeby sprawdzić czy nie ma jakichś powikłań. -
Julita76 wrote:Loniu pytanko mam, czy Ciebie też bolały te zastrzyki z clexane, kurcze te to mi dają do wiwatu
A głowa mnie od wczoraj boli bez przerwy mam nadzieję, że mnie nic nie zbiera -
Rzuciłam hasło Chruscikowi ketonal - jakoś nie protestowal tylko powiedział, że to zbyt silne może być jak na ten ból. Jak widać i to ledwo daje rade.
Nieeeestrasz ech. -
nick nieaktualny
-
Lonia wrote:Cetrotide i Clexane to dla mnie były koszmarne zastrzyki, z tym ,że zdecydowanie najgorszym dla mnie był Cetrotide. Piekło i swędziało na zmiane plus czerwony obrzęk.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:08
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:no- ja mam cetrotide na potem... eh... no cóż... i to 4 opakowania mi przepisał! majn got... nie wiem ile z tego wyjdzie zastrzyków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:11
ComeToMeBaby, Lonia lubią tę wiadomość
-
Julita76 wrote:Jedno opakowanie=jeden zastrzyk, włącza się po pierwszym podglądaniu... też miałam 4 ale mnie potem dokładał na kolejne dni jak miałam przedłużaną stymulację, im lepiej zareagujesz tym mniej zastrzyków będzie wiec trzymam kciukasy za idealną reakcję na stymulacje i ladnie rosnące równo jajka
-
nick nieaktualny
-
ComeToMeBaby wrote:no- ja mam cetrotide na potem... eh... no cóż... i to 4 opakowania mi przepisał! majn got... nie wiem ile z tego wyjdzie zastrzyków. no i kiedy się bierze cetrotide- od jakiego momentu? bo ja na razie wiem tylko co robię do 6dc tj. do niedzieli.
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Lonia wrote:Cetrotide bierze się do momentu ovitrelle czyli jakies 2 dni przed punkcja konczysz.
Anatolka lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:acha, acha- czyli na tej wizycie w 6dc może mi powiedzieć (jeśli pęcherzyki będą ok- tak?), że włączamy do dziabania jeszcze cetrotide? I wtedy menopur będzie szedł równolegle z cetrotide? Np. biorę rano menopur a wieczorem cetrotide, czy jakoś tak?
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:acha, acha- czyli na tej wizycie w 6dc może mi powiedzieć (jeśli pęcherzyki będą ok- tak?), że włączamy do dziabania jeszcze cetrotide? I wtedy menopur będzie szedł równolegle z cetrotide? Np. biorę rano menopur a wieczorem cetrotide, czy jakoś tak?
Lonia, ComeToMeBaby, Julita76 lubią tę wiadomość
-
Vanili wrote:Dokładnie tak:) u mnie dzięki buka :p skończyło się na 4 cetrotide, podobnie jak u Loni pieklo swedzisli i bolało. Niektóre zastrzyki wchodziły idealnie zero bólu a czasem się zdsrzylo z moj m nie mogl się wkluc
Julita76 lubi tę wiadomość
-
Lonia wrote:Dokladnie tak i gwarantuje Tobie, ze od 6 doby bedziesz musiala je robic. Takze wez zastrzyk ze soba. Ja mialam wizyte wtedy na 17 i cale szczescie ze zabralam cetrotide bo robilam go w Krk a w domu bylismy pozno w nocy.
Lonia lubi tę wiadomość
-
Lonia wrote:Ja mialam problem z clexane i sama ich nie robilam bo strasznie bolaly. Najmniej mnie bolalo kiedy maz je szybko wbijal jak strzalke. Jakies te igly od clexane byly okropne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:46
Lonia, Julita76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Julita76 wrote:Vanili jak Ci ketonal nie pomaga, to nie ma co czekać i idź do lekarza, ja żadnych leków brać nie musiałam...a gorączki nie masz?? ważne czy Ci brzuch nie puchnie??
Trochę w głowie mi się kręci. Nie wiem czy mam temp. Ale chyba nie.
Czy brzuch puchnie no też nie. Jest wzdety i tyle.
Dużo pije ostatnio i zauważyłam, że jak mam pełen pęcherz to wtedy bardzo boli. Jak jest pusty to nie uciska i jest w miarę.
Mysle, że poprostu dostałam mocno w d... tymi hormonami. Po cetrotide wywalilo mi brzuch ze ledwo chodziłam jak teraz, do tego punkcja - w przypadku mojej endometriozy widocznie zostalo coś naruszone i dłużej dochodze do siebie. Staram się nie uciskac brzucha i siedzę cały dzień. Targam tylko swoją torebkę.Julita76, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość