X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola <3 nie smutaj, może to tylko taka chwilówka

Ewka- czy już @ jest? bo wyślemy listy gończe ;)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    powiedział ci żebyś robiła monit u siebie???
    Dobrze kojarzyl ze mamy prawie 500 km i zapytal czy mam taka mozliwosc zeby zrobic monitoring w bydgoszczy bo inaczej bym musiala zamieszkac w Krakowie. Wiec przytaknelam i musze zrealizowac

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Dziekuje ja trzymam za Twoje testowanie ;) jestes druga osoba po mnie, ktora doczekala sie maluszka :)

Bardzo dziękuję za kciuki, przydadzą się bo jak widać w życiu i medycynie nie ma nic pewnego.
    A zaraz za mną idzie Vanili, więc będziemy trzymać już za dwie ciąże na tym wątku :)
    a jak się reszta dziewczyn posypie to żeby Nam się tylko Cometa nie zbuntowała z uaktualnianiem kalendarza ;)

Lonia, ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Dobrze kojarzyl ze mamy prawie 500 km i zapytal czy mam taka mozliwosc zeby zrobic monitoring w bydgoszczy bo inaczej bym musiala zamieszkac w Krakowie. Wiec przytaknelam i musze zrealizowac
    Ale chyba na ten ostatni to już będziesz musiała pojechać do Krakowa??

• Lonia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ciesze sie ze jest nas tak duzo, razem latwiej walczy sieo te najwieksze marzenia ;)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    no ale to masz jakiegoś zaufanego gina, który ogarnie stymulację do ivf? czy masz wyniki z usg u gina na bieżąco raportować u Chrusta? A co jeśli będzie potrzebna zmiana dawki - co z receptą? Też u gina z Bydzi?

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    żeby Nam się tylko Cometa nie zbuntowała z uaktualnianiem kalendarza ;)
    jak nas będzie powyżej 20-stu to będę już mocno myślała nad tematem ;)

c5e015d88e.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    A zaraz za mną idzie Vanili, więc będziemy trzymać już za dwie ciąże na tym wątku :)
    a jak się reszta dziewczyn posypie to żeby Nam się tylko Cometa nie zbuntowała z uaktualnianiem kalendarza ;)
    Jaaaa ale to brzmi pięknie! ! Ja i ciąża :))
    Musze wam się przyznać, że jak dziś dzwonili do mnie w sprawie zapłodnienia to normalnie az miałam łzy w oczach. I ogromne szczęście, chyba po raz pierwszy od wielu, wielu miesięcy.

ComeToMeBaby, Julita76, ewlinaaa85, Lonia, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Sam zabieg trwal okolo 5 minut, najpierw usg potem cos na zasadzie wziernika ale zdecydowanie glebiej i potem ten inwazyjny cewnik, przy wkladaniu dwa wyrazne uklucia potem takie lekkie przetarcie i koniec zabiegu. Zadnych plamien ale bol brzucha nasilal sie po zabiegu z minuty na minute. Dla mnie to podobne uczucie do biopsji jaka mialam podczas histeroskopi. Da sie wytrzymac sam zabieg jak i te bole po nim. Poboluje mnie do teraz ale juz tak nieznaczaco.za to teraz mam problem musze przyspieszyc @. normalnie powinna sie pojawic w niedziele a monitoring cyklu mam zaczac 13dc wiec centralnie w swieta i moge miec problem w bydgoszczy zeby zrealizowac caly monitoring az do pekniecia pecherzyka.

a jakie leki otrzymałaś, ku czemu mają służyć?

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Jeśli to prawda to wkoncu koleś zaczyna gadać z sensem.

Prawda, prawda :-) mówił o tym na komisji zdrowia.

Vanili, ComeToMeBaby, Lonia lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Lipa, przyznaj się- śledzisz mnie, tak? wait.gif
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    loudlaff.gif

Aaaaaaaaaa, tak :-) Ty mnie tu sciagnelas.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

age.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Prawda, prawda :-) mówił o tym na komisji zdrowia.
    Fiu fiu... Nie chce mi się wierzyć. Ciekawe kiedy to będzie na piśmie.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Aaaaaaaaaa, tak :-) Ty mnie tu sciagnelas.
    Ok, nie szkodzi, nie szkodzi ;-)
    Hyhyhy

c5e015d88e.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Fiu fiu... Nie chce mi się wierzyć. Ciekawe kiedy to będzie na piśmie.

Masz to na piśmie bo jesteś w programie i wszystkie pary mają program skończyć.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Masz to na piśmie bo jesteś w programie i wszystkie pary mają program skończyć.
    No w regulaminie jest, że mamy prawo do trzech procedur. Ale wiesz - nigdy nie wiadomo co im przyjdzie do głowy.

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    nie no, jasna sprawa. u mnie może być jeszcze lepiej- ja nie jestem ograniczona liczbą komórek do zapłodnienia (35+). Pytanie ile faktycznie wyprodukuję i ile z nich będzie dojrzałych.

cała wizja invitro mi się zburzyła teraz :P wszędzie gdzie czytam to jest tak: zrobili ci transfer, beta 0 = koniec podejścia 1. Jak chcesz swoje mrozaki to przyjdź na podejście nr 2. Nie uda się? To podejście trzy. Dziękujemy za współpracę, adios- twój NFZ.

Wszędzie jest tak jak piszę Lonia :)
    Do 2 podejścia można podejść gdy skończą się mrozaki pytanie jak będzie z ew kosztem podania mrozakow po zakończeniu programu

Vanili: gratuluję super wyniku :)))

A mojej @ nie widać myślę że list gończy to dobry pomysł ;)

Lonia, ComeToMeBaby, Julita76 lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no ale to masz jakiegoś zaufanego gina, który ogarnie stymulację do ivf? czy masz wyniki z usg u gina na bieżąco raportować u Chrusta? A co jeśli będzie potrzebna zmiana dawki - co z receptą? Też u gina z Bydzi?
    Nie mam już zaufanego gina bo do babeczki do ktorej chodzilam nigdy juz nie zajrze nawet. Miala wyniki meza nasienia mowila, ze sa dobre a mnie przez rok stymulowala duphastonem. Po roku trafilismy na wizyte do innego specjalisty i w 30 sekund rozwiaj tajemnice 2 lat, mowiac, ze maz jest praktycznie bezplodny. Dzwonilam do kliniki zdrowko oni zrobia mi bez problemu monitoring tyle ze jeszcze czekam za odpowiedzia czy beda pracowac w swieta.
    A co do lekow crio transfer wyglada calkiem inaczej, mianowicie tak; do 13 dc nie przyjmuje zadnych lekow, 13 dc ide na pierwszy podglad usg i chodze na niego codziennie. Kiedy otrzymam informacje, ze pecherzyk pekl wysylam do Chruscika smsa i wlaczam leki luteine, duphaston, encorton. Po tym smsie Chruscik ma mi dac odpowiedz za ile dni mam sie stawic do kliniki na transfer. I tyle wiem na dzien dzisiejszy ;) takze lekaz w bydgoszczy ma tylko za zadanie podczas monitoringu zaznaczyc dzien pekniecia pecherzyka.

ewa84, ComeToMeBaby, Julita76 lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia a więc kolejny cykl jest Twój :)))

Jak ja lubię takich lekarzy stynulujacych duphastonem lub luteina też takiego miałam na początku

Lonia lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Lonia to opisałaś. Rozumiem. No, bo już się zdziwiłam i zastanawiałam czy i nam by mówił o monicie u siebie, ale jakoś średnio to widzę. Stymulacja wygląda całkiem inaczej niż przygotowanie do crio.

W sprawie gin i zdrówko - zaraz do ciebie na priv napiszę, nie będę tu dziewczynom zaśmiecać.

Lonia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, wysyłam list gończy. Mam nadzieję, że jutro rano wróci do ciebie cała zapłakana.
    <3

ewa84, Julita76 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ