X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzecznie czekałam, uznałam że jak by działo się złego to by sami dzwonili :)

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie w piątkowy u mnie słoneczny dzień :)
    U mnie nadal krwawo choć ciężko to nazwać @ parę kropli na dzień. Dziwna sprawa serio. Doktor nie odpisał na e-maila :( jeśli nie ma miejsc to nie bardzo ma sens jechać w ten poniedziałek :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Witam wszystkie Panie w piątkowy u mnie słoneczny dzień :)
    U mnie nadal krwawo choć ciężko to nazwać @ parę kropli na dzień. Dziwna sprawa serio. Doktor nie odpisał na e-maila :( jeśli nie ma miejsc to nie bardzo ma sens jechać w ten poniedziałek :(
    Kurcze to może spróbuj zadzwonić do kliniki? Przedstaw sytuacje Pani która odbierze i ona wtedy najwyżej da Ci do tel Dr.
    Mam nadzieję że, wszystko się ułoży

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś przy zastrzyku o mało co zjazdu nie zaliczyłam. Zrobiło mi się słabo, mroczki, ciemność, nudności. Aż się poszłam przywitać z sedesem na wszelki wypadek, ale na szczęście po chwili przeszło. Mąż mnie ratował, okno otwierał, ułożył wygodnie, prowadził za rękę do sedesu i do łóżka. Obserwował, przeprowadził wywiad i przykładał mokrą ściereczkę do czoła. Aż się spociłam z wrażenia...
    Dżizas, nigdy tak nie zareagowałam na zastrzyk.

A jeszcze musiałam zdążyć do przychodni po swoje wyniki z laba i do gina w tej przychodni po cytologię i zanieść ksero usg piersi. Na szczęście doszłam do siebie i zdążyłam do tej przychodni na ostatnią chwilę. I nawet pogadałam z ginem, objaśnił mi wyniki usg a potem życzył wesołych świąt :-)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dużo tego by wszystko nadrabiać i czytać. Może napiszecie mi jak tam sytuacja u was (każdej z osobna) wygląda? U mnie już lepiej. Powoli przekonuje się do kolejnej punkcji. Ale dopiero po wizycie u Chrostowskiego w styczniu zdecyduje co dalej..

ComeToMeBaby, Vanili, Julita76 lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Ch odpisał. Mam być w poniedziałek na wizycie. No to pojadę i zobaczymy co dalej :)

ComeToMeBaby, Julita76 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Torunianka, no martwiłyśmy się o ciebie, super, że się odezwałaś.
    Specjalnie dla ciebie specjalny kalendarz kciukowy, bo w sumie kciukać będziemy dopiero w niedzielę ;)

? ewa84- termin @ i zaczynamy stymulację
    Ewka nam się buntowała, a raczej jej @ bo ciągle na nią czekamy. W ramach akcji humanitarnej postanowiłyśmy z Lolą oddać Ewce nasze @ ale transfer chyba się nie powiódł ;)

13.12 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif Vanili- transfer
    Vanili fatalnie czuła się po punkcji- nie obyło się bez ketonali i konsultacji u Chrusta, ale zdaje się że dziewczyna będzie żyć i na transfer pojedzie jak nówka nieśmigana :)

13.12 ComeToMeBaby- I wizyta usg (ja już dziś zaliczyłam trzeci zastrzyk menopuru, przy którym miałam prawdziwy zjazd, więc stymulacja pełną parą)

14.12 Lola79 – III wizyta usg i czekamy na 2 podejście
    Lola ma jakieś niezidentyfikowane plamienia

14.12 ewlinaaa85- I wizyta usg
    Ewelina wczoraj dziabnęła się po raz pierwszy- i przeżyła :)

16.12 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif Julita76- beta (10dpt)
    nie może się doczekać :)

18.12 Bydgoszczanka- termin @ i zaczynamy stymulację

więcej grzechów nie pamiętam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 13:15

Torunianka, ewlinaaa85, Julita76, Lonia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Dr Ch odpisał. Mam być w poniedziałek na wizycie. No to pojadę i zobaczymy co dalej :)
    nooo, to super. Bez sensu chyba by cię nie wzywał. Sprawdzi co ci się tam dzieje, myślę że to dobra decyzja.

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super. Dzięki za info i baaaaardzo mocno trzymam kciuki za wszystkie dziewuszki :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka miło Cię tu widzieć z powrotem. Mam ogromną nadzieję że, z dnia na dzień będzie już tylko lepiej. Masz nasze wsparcie.
    Cometa świetnie Ci wszystko opisała wię chyba nie trzeba nic dodawać ;)
    Pozdrawiam

ComeToMeBaby, Torunianka, Julita76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Eeee no to chyba dobrze wróży skoro kazał przyjechać :D

• Vanili Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Dziewczyny, dziś przy zastrzyku o mało co zjazdu nie zaliczyłam. Zrobiło mi się słabo, mroczki, ciemność, nudności. Aż się poszłamkonkretny lek.witać z sedesem na wszelki wypadek, ale na szczęście po chwili przeszło. Mąż mnie ratował, okno otwierał, ułożył wygodnie, prowadził za rękę do sedesu i do łóżka. Obserwował, przeprowadził wywiad i przykładał mokrą ściereczkę do czoła. Aż się spociłam z wrażenia...
    Dżizas, nigdy tak nie zareagowałam na zastrzyk.

A jeszcze musiałam zdążyć do przychodni po swoje wyniki z laba i do gina w tej przychodni po cytologię i zanieść ksero usg piersi. Na szczęście doszłam do siebie i zdążyłam do tej przychodni na ostatnią chwilę. I nawet pogadałam z ginem, objaśnił mi wyniki usg a potem życzył wesołych świąt :-)
    O boziu kochana Kometa współczuję takich atrakcji. Moje jazdy to pikus. Rozmawialas z Chrustem o tym moze to jakas niepozadana reakcja akurat na ten konkr

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Cześć Torunianka, no martwiłyśmy się o ciebie, super, że się odezwałaś.
    Specjalnie dla ciebie specjalny kalendarz kciukowy, bo w sumie kciukać będziemy dopiero w niedzielę ;)

? ewa84- termin @ i zaczynamy stymulację
    Ewka nam się buntowała, a raczej jej @ bo ciągle na nią czekamy. W ramach akcji humanitarnej postanowiłyśmy z Lolą oddać Ewce nasze @ ale transfer chyba się nie powiódł ;)

13.12 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif Vanili- transfer
    Vanili fatalnie czuła się po punkcji- nie obyło się bez ketonali i konsultacji u Chrusta, ale zdaje się że dziewczyna będzie żyć i na transfer pojedzie jak nówka nieśmigana :)

13.12 ComeToMeBaby- I wizyta usg (ja już dziś zaliczyłam trzeci zastrzyk menopuru, przy którym miałam prawdziwy zjazd, więc stymulacja pełną parą)

14.12 Lola79 – III wizyta usg i czekamy na 2 podejście
    Lola ma jakieś niezidentyfikowane plamienia

14.12 ewlinaaa85- I wizyta usg
    Ewelina wczoraj dziabnęła się po raz pierwszy- i przeżyła :)

16.12 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif Julita76- beta (10dpt)
    nie może się doczekać :)

18.12 Bydgoszczanka- termin @ i zaczynamy stymulację

więcej grzechów nie pamiętam :P

Jestem pełna podziwu ilości informacji które przetwarzasz :) Ja ostatnio ledwo pamiętam jak się nazywam hyhyhy

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko jeszcze w końcu nie wiem kiedy ma jechać Kayaa, chyba w styczniu, tak?

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    O boziu kochana Kometa współczuję takich atrakcji. Moje jazdy to pikus. Rozmawialas z Chrustem o tym moze to jakas niepozadana reakcja akurat na ten konkr
    nie, nie rozmawiałam- to była taka chwilówka i sądzę że może się zestresowałam, bo mojemu m zaczął się fałd z palców wysuwać i miałam wizję, że zaraz mi ta igła się wbije w ciało a nie we fałdę i patrzyłam w jakim tempie wpuszcza we mnie ten menopur, a on tam jeszcze miał tego 1/3 strzykawki. Pod koniec wstrzykiwania udało mi się samej złapać fałd ale widocznie mój mózg tej informacji nie przyswoił i zaczęłam czuć, że odjeżdżam. A jeszcze do tego robiliśmy ten zastrzyk na stojąco, więc następnym razem usiądę. PO samym zastrzyku mi nic nie jest- nic mnie nie szczypie, nie piecze, nie mam żadnych objawów ubocznych, udaje się tez robić bez siniaków. Sądzę więc że chyba się zdenerwowałam i odpłynęłam ze stresu. Tak myślę.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Jestem pełna podziwu ilości informacji które przetwarzasz :) Ja ostatnio ledwo pamiętam jak się nazywam hyhyhy
    się staram ;)
    a jak nie pamiętam to się cofam stronę czy dwie hanghead.gif

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka miło że jednak wróciłaś, kochana wspieramy z całej siły i trzymamy kciuki za dalszą walkę <3

No Cometa jest naprawdę jak pierwszorzędna prawa ręka bosa bosów... ma wszystkie informacje, ma wszystko dokładnie rozplanowane i nic nie umknie jej uwadze ;)

Kayaa chyba niestety czeka na kolejny cykl, tylko nie wiem czy może mieć transfer zaraz w pierwszym czy dopiero drugim...hmm ??

Torunianka, ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiec juz oficjalnie sie z wami moge witac, w poniedziałek lecę zabierać papiery z invicty a 29 grudnia mam 1 wizytę w artvimedzie i ruszamy :) boze jak sie ciesze!!!!

Julita76, ComeToMeBaby, ewlinaaa85, Kayaa, Vanili, Lonia, Torunianka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Aniu podjęcia decyzji jednak na korzyść Krakowa...lepiej dojeżdżać i działać niż czekać na wielką niewiadomą :)

Witamy więc serdecznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 16:33

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny a wiec juz oficjalnie sie z wami moge witac, w poniedziałek lecę zabierać papiery z invicty a 29 grudnia mam 1 wizytę w artvimedzie i ruszamy :) boze jak sie ciesze!!!!
    o kurka! udało ci się załapać jeszcze w grudniu?! elegancko!
    daleko masz do Krakowa?

c5e015d88e.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ