X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie genetyczne zarodków - co daje, kto robił
Odpowiedz

Badanie genetyczne zarodków - co daje, kto robił

Oceń ten wątek:
  • HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lniana wrote:
    Hejka Dziewczyny! Jak to w końcu jest... Można poddać zarodek badaniu nawet jeśli nie ma jakichś takich formalnych wskazań? Jeśli po prostu parze zależy na tym, by mieć pewność jak największą, że wszystko jest ok...?

To zależy czy robisz procedurę prywatnie, czy z refundacji MZ. U nas w klinice jak robisz prywatnie to możesz sobie dokupić dowolne badania, nie musisz mieć żadnych wskazań, o ile wylozysz kasę. 😜
    W programie MZ trzeba mieć wskazania do tego badania, mimo że i tak jest dodatkowo płatne.

Malavi lubi tę wiadomość

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
    genetyka ok👍

03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
    24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
    21+3 II USG prenatalne: 380g, wszystko w normie 🤗
    28 tc - 1200g

preg.png
  • Lniana Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HolyFantasia, dzięki bardzo za odpowiedź :* Chociaż nie do końca mnie ucieszyła....
    A może któraś z Was jest w stanie polecić klinikę, w której można zbadać zarodek przy refundacji, ale gdy nie ma jakichś konkretnych wskazań do tych badań?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2024, 22:56

• Grażka1985 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lniana wrote:
    HolyFantasia, dzięki bardzo za odpowiedź :* Chociaż nie do końca mnie ucieszyła....
    A może któraś z Was jest w stanie polecić klinikę, w której można zbadać zarodek przy refundacji, ale gdy nie ma jakichś konkretnych wskazań do tych badań?
    Możesz podchodzić z rządowego i poprostu tylko dopłacić za badanie zarodkow bez problemu. Jeśli masz niskie amh bądź miałaś jakieś poronienia albo 35 plus to spokojnie po wizycie u genetyka będziesz mogła badałam niedawno

• Bambi28! Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

nie wiem czy ktoś tutaj zagląda, ale właśnie dowiedziałam się, że z naszych 4 blastocyst (6 komórek przeznaczonych do zapłodnienia), po PGT-A tylko 1 jest prawidłowa genetycznie 🧬🙈 jeszcze jedna chaotyczna do ewentualnej rebiobsji…

To nasza pierwsza procedura.

Ja uparłam się przy badaniu PGT-A, pomimo wątpliwości lekarzy (stosunkowo młody wiek, brak wskazań). Teraz lekarz przyznał, że cieszy się, że zarodki zostały przebadane… chyba miałam intuicję 😟

Teraz mamy tylko i aż jedną szansę… Na szczęście mam jeszcze zamrożone komórki jajowe. Transfer mam odroczony o 2 msc ze względu na powiększone jajniki po stymulacji i płyn w macicy. Prawdopodobnie transfer odbędzie się pod koniec października chociaż też nie chcę się nastawiać, bo w tej procedurze nigdy nic nie wiadomo 🫣

Może któraś miała podobnie? Trochę mnie to wszystko zaczyna przytłaczać 🙄

starania naturalne >2 lata

👩🏻 '94
    niedoczynność tarczycy
    10.2023 sonoHSG - jajowody obustronnie niedrożne
    12.2023 histeroskopia - jajowody udrożnione
    08.2024 start IVF
    Euthyrox, Neoparin
    akupunktura 💆🏻‍♀️

🧔🏻‍♂️'92 ✅

08.2024 punkcja
    1x❄️ po PGT-A

transfer odroczony o 2 cykle
    28.10.2024 FET + EG 🤞🏻♥️
    6 dpt ⏸️ | 7 dpt 95,3 | 10 dpt 361 | 15 dpt 3851
  • Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 19 września 2024, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dopisuję czy możecie pomóc w interpretacji wyników
    Tu podsyłam link
    https://zapodaj.net/plik-FosJPE07gb
    Cross match negatywny 2%

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
    beta 264,82 mlU/ml
    Beta 686,99 mlU/ml
    Beta 1856,30 mlU/ml
    06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
    08.12
    Tsh 1,981 ulu/ml
    Beta 6018,33 🩷🥹
    Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
    preg.png
‹‹ 9 10 11 12 13
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ