X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie genetyczne zarodków - co daje, kto robił
Odpowiedz

Badanie genetyczne zarodków - co daje, kto robił

Oceń ten wątek:
  • HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lniana wrote:
    Hejka Dziewczyny! Jak to w końcu jest... Można poddać zarodek badaniu nawet jeśli nie ma jakichś takich formalnych wskazań? Jeśli po prostu parze zależy na tym, by mieć pewność jak największą, że wszystko jest ok...?

To zależy czy robisz procedurę prywatnie, czy z refundacji MZ. U nas w klinice jak robisz prywatnie to możesz sobie dokupić dowolne badania, nie musisz mieć żadnych wskazań, o ile wylozysz kasę. 😜
    W programie MZ trzeba mieć wskazania do tego badania, mimo że i tak jest dodatkowo płatne.

Malavi lubi tę wiadomość

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
    genetyka ok👍

03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
    24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec ☺💙

preg.png
  • Lniana Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HolyFantasia, dzięki bardzo za odpowiedź :* Chociaż nie do końca mnie ucieszyła....
    A może któraś z Was jest w stanie polecić klinikę, w której można zbadać zarodek przy refundacji, ale gdy nie ma jakichś konkretnych wskazań do tych badań?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 22:56

• Grażka1985 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lniana wrote:
    HolyFantasia, dzięki bardzo za odpowiedź :* Chociaż nie do końca mnie ucieszyła....
    A może któraś z Was jest w stanie polecić klinikę, w której można zbadać zarodek przy refundacji, ale gdy nie ma jakichś konkretnych wskazań do tych badań?
    Możesz podchodzić z rządowego i poprostu tylko dopłacić za badanie zarodkow bez problemu. Jeśli masz niskie amh bądź miałaś jakieś poronienia albo 35 plus to spokojnie po wizycie u genetyka będziesz mogła badałam niedawno

• Bambi28! Przyjaciółka

Wysłany: 19 września, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

nie wiem czy ktoś tutaj zagląda, ale właśnie dowiedziałam się, że z naszych 4 blastocyst (6 komórek przeznaczonych do zapłodnienia), po PGT-A tylko 1 jest prawidłowa genetycznie 🧬🙈 jeszcze jedna chaotyczna do ewentualnej rebiobsji…

To nasza pierwsza procedura.

Ja uparłam się przy badaniu PGT-A, pomimo wątpliwości lekarzy (stosunkowo młody wiek, brak wskazań). Teraz lekarz przyznał, że cieszy się, że zarodki zostały przebadane… chyba miałam intuicję 😟

Teraz mamy tylko i aż jedną szansę… Na szczęście mam jeszcze zamrożone komórki jajowe. Transfer mam odroczony o 2 msc ze względu na powiększone jajniki po stymulacji i płyn w macicy. Prawdopodobnie transfer odbędzie się pod koniec października chociaż też nie chcę się nastawiać, bo w tej procedurze nigdy nic nie wiadomo 🫣

Może któraś miała podobnie? Trochę mnie to wszystko zaczyna przytłaczać 🙄

starania naturalne >2 lata

👩🏻 '94
    niedoczynność tarczycy
    10.2023 sonoHSG - jajowody obustronnie niedrożne
    12.2023 histeroskopia - jajowody udrożnione
    08.2024 start IVF
    Euthyrox, Neoparin
    akupunktura 💆🏻‍♀️

🧔🏻‍♂️'92 ✅

08.2024 punkcja
    1x❄️ po PGT-A

transfer odroczony o 2 cykle
    28.10.2024 FET + EG 🤞🏻♥️
    6 dpt ⏸️ | 7 dpt 95,3 | 10 dpt 361 | 15 dpt 3851
  • Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 19 września, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dopisuję czy możecie pomóc w interpretacji wyników
    Tu podsyłam link
    https://zapodaj.net/plik-FosJPE07gb
    Cross match negatywny 2%

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓

Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki
‹‹ 9 10 11 12 13
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ