Badanie kliniczne Novum
-
WIADOMOŚĆ
-
Nat29 wrote:@Maryl a ty kochana jak się czujesz teraz wizyta dopiero w 6 tc? Miałaś normalnie usg na wizycie sprawdzające betę?
Dzięki, że pytasz:) czuję się ciążowo- mdłości, senność, zero energii.. Na szczęście jestem na zwolnieniu bo miałam plamienia, więc dużo odpoczywam.
Wizyty miałam 9dpt- sprawdzenie bety i usg, potem 6tpt, czyli to był 8 tc, a następna bedzie 10tpt- czyli 12 tc.
A jak ty sie czujesz?Nat29, nowa lubią tę wiadomość
01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
11.04 tranfer blastka 4BB, ❄❄
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
Maryl wrote:Dzięki, że pytasz:) czuję się ciążowo- mdłości, senność, zero energii.. Na szczęście jestem na zwolnieniu bo miałam plamienia, więc dużo odpoczywam.
Wizyty miałam 9dpt- sprawdzenie bety i usg, potem 6tpt, czyli to był 8 tc, a następna bedzie 10tpt- czyli 12 tc.
A jak ty sie czujesz?
No to dobrze odpoczniesz sobie 😘 grunt żeby wszystko było dobrze, trzymam za ciebie mocnoooo kciuki 💖. To już zaczynasz troszeczkę rosnac 🤰🤰A ja właśnie dobrze z tym że śpię cały czas co się położę to odlatuje🙂 i piersi mnie strasznie bolą, a brzunio czuje delikatny ból tak jak na okres ale nie za często, mam nadzieję że go nie dostanę, a plamienia miałaś kiedy? Ale już ustąpiły?Maryl, nowa lubią tę wiadomość
-
To progesteron powoduje te objawy. Na bóle okresowe możesz brać magnez, podobno ogranicza skurcze.
Miałam plamenia w 8 tyg przez parę dni, teraz już jest ok.
Też trzymam kciuki!Nat29 lubi tę wiadomość
01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
Maryl wrote:Podobno trzeba pić dużo wody i jeść dużo białka. Super wynik!
Dziękuje, wczoraj myslalam ze już mnie dopadła hiper ale to chyba reakcja na narkozę... jakoś kiepsko to znoszę z opóźnieniem.
U Ciebie długo się utrzymywała przy ciąży ? Kurcze leci ten czas, u Ciebie juz pewnie powoli coś widać super!
Dzwonili z labu ze wszystkie komórki sie zapłodnily... dziwne uczucie
-
jusi wrote:Hej dziewczyny
ja zaczęłam od dziś brać Gonal. To moja pierwsza próba.
Macie jakieś rady?
Czy znaćie jakieś tanie noclegi w Warszawie?
Trzymam kciuki żeby ładnie się wystymulowało szybko zleci zobaczysz.
Co do noclegu to może jakieś niedrogie mieszkanie na krótki termin ? Nieraz wychodzi taniej niż hotele w Waw...
-
Malaw wrote:Dziękuje, wczoraj myslalam ze już mnie dopadła hiper ale to chyba reakcja na narkozę... jakoś kiepsko to znoszę z opóźnieniem.
U Ciebie długo się utrzymywała przy ciąży ? Kurcze leci ten czas, u Ciebie juz pewnie powoli coś widać super!
Dzwonili z labu ze wszystkie komórki sie zapłodnily... dziwne uczucie
Świetnie, oby tak dalej! Transfer w sobotę?
U mnie hiperka pojawiła się po transferze i trwała kilka tyg, nadal mam powiększone jajniki i spore torbiele.
Widać, w jeansy już się nie mieszczę
01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
Malaw wrote:Trzymam kciuki żeby ładnie się wystymulowało szybko zleci zobaczysz.
Co do noclegu to może jakieś niedrogie mieszkanie na krótki termin ? Nieraz wychodzi taniej niż hotele w Waw...
a ty jak czesto musiałaś byc? ja mam wizyte w sobote i w poniedziałek.
-
Malaw wrote:Ja miałam małe dawki bo bali się hiperki i wolno rosły jajeczka. Byłam
2dc - start, 5dc, 7dc, 9dc, 11dc i punkcja w 14dc.
Ale ja chyba byłam dużo w porównaniu do innych dziewczyn
ja biore 150j.m Gonalu -dziś dopiero pierwszy zastrzyk
rzeczywiście dużo jeżdziłas
-
jusi wrote:ja biore 150j.m Gonalu -dziś dopiero pierwszy zastrzyk
rzeczywiście dużo jeżdziłas
chyba standardowo jeździ się co 2 dni, ja byłam w 5dc, 7, 9, 10 i w 12dc punkcja.
Gonal to dopiero miły początek, potem dochodzą inne zastrzyki;)01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
Potwierdzam Gonal jest w penie wiec super wogole nie robi to problemu, jak długopis wyglada ja później dostałam menopur i już trzeba było rozpuszczać samemu wiec więcej zachodu, do tego Orgalutan wiec czasem 3 zastrzyki na raz. Aż dziw ze nie mam żadnego siniaka.
Co do jeżdżenia no to trochę kombinowalam w pracy. Zwłaszcza ze najpierw pobranie później 2 h czekania i wizyta wiec ja te 2 h jeszcze z komputerem siedziałamNat29 lubi tę wiadomość
-
Maryl wrote:Świetnie, oby tak dalej! Transfer w sobotę?
U mnie hiperka pojawiła się po transferze i trwała kilka tyg, nadal mam powiększone jajniki i spore torbiele.
Widać, w jeansy już się nie mieszczę
Dobrze ze lato idzie to w sukienkach będziesz chodzić
Tak transfer zaplanowany na sobotę, ale po takim czasie jakoś trzymam entuzjazm na wodzy... wiem ze jest małe prawdopodobnienstwo ze przetrwają wszystkie. A z drugiej strony ciężko przejść przez to ivf jeśli sie nie wierzy ze się uda.
-
Malaw wrote:Dobrze ze lato idzie to w sukienkach będziesz chodzić
Tak transfer zaplanowany na sobotę, ale po takim czasie jakoś trzymam entuzjazm na wodzy... wiem ze jest małe prawdopodobnienstwo ze przetrwają wszystkie. A z drugiej strony ciężko przejść przez to ivf jeśli sie nie wierzy ze się uda.
Nie muszą wszystkie, wystarczy 1;) Ja też się nie nastawiałam, że uda się za pierwszym razem, ale byłam przekonana, że za którymś razem na pewno.01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
jusi wrote:To jeszcze będą inne? ja myslalam ze tylko Gonal.. jestem w tym "zielona"
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄