Badanie kliniczne Novum
-
WIADOMOŚĆ
-
Malaw wrote:To oczywiście zależy od pacjenta u mnie był jeszcze dodany Menopur od 5dc.
U jakiego lekarza jesteś ? -
jusi wrote:hej
pytanko do dziewczyn które też jeździły do Novum.
Czy macie jakieś sprawdzone noclegi ?
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
wszamanka wrote:Raz nocowalismy, chyba to był White house, blisko novum i niedrogo, pokój duży i czysty, tylko że mąż nie zauważył przy rezerwacji że łazienka wspólna, ale czysta i w pokoju czekały podkładki pod prysznic i ręczniki, więc ze swoimi klapkami było całkiem ok jakoś na 2 czy 3 pokoje była, więc bez żadnych kolejek. A raz udało nam się u znajomych
Dziękuję za odpowiedz
-
jusi wrote:hej ja jestem w dr Starosławskiej. A ty u kogo byłaś? udalo się? rozumiem że tez brałaś udział w badaniu klinicznym? ja wizytę miałam w 1dc, teraz bedzie w 6dc i 9dc (to są zaplanowane wizyty)
Tak biorę udział w badaniu, jeszcze nie wiem czy się udało, na sobotę zaplanowany jest transfer
-
__maria__ wrote:Dziewczyny, poza telefonem z laboratorium dzień po punkcji dostawałyście jakieś informacje co się dzieje z zarodkami?
Ja codziennie dzwoniłam spytać jak tam sytuacja.__maria__, nowa lubią tę wiadomość
01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
11.04 tranfer blastka 4BB, ❄❄
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
__maria__ wrote:Dziewczyny, poza telefonem z laboratorium dzień po punkcji dostawałyście jakieś informacje co się dzieje z zarodkami?
__maria__ lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Ja w sobotę to tam zamieszkam bo podczas transferu jest się tam chyba z 7 godzin z tego co mówią po transferze jest jeszcze jedno pobranie krwi po 3 h ( wymaga tego badanie kliniczne ). Tak wiec jestem od 8 do 15:)
Dziewczyny po punkcji, czy Luteina dopochwowa też była u Was bezpłatna ? Ja dostałam receptę ale już bez karteczki ze to na implant i wykupiłam normalnie...
-
Malaw wrote:Ja w sobotę to tam zamieszkam bo podczas transferu jest się tam chyba z 7 godzin z tego co mówią po transferze jest jeszcze jedno pobranie krwi po 3 h ( wymaga tego badanie kliniczne ). Tak wiec jestem od 8 do 15:)
Dziewczyny po punkcji, czy Luteina dopochwowa też była u Was bezpłatna ? Ja dostałam receptę ale już bez karteczki ze to na implant i wykupiłam normalnie...
Ja mam luteinę bezpłatnie, choć o karteczce musiałam przypomnieć
4 x AID cb
1 ICSI zero mrozaków
2 ICSI bhcg + -
Maryl wrote:Też kilka razy przypominałam o karteczce, jest bezpłatna przez całe badanie.
-
Malaw wrote:Ja w sobotę to tam zamieszkam bo podczas transferu jest się tam chyba z 7 godzin z tego co mówią po transferze jest jeszcze jedno pobranie krwi po 3 h ( wymaga tego badanie kliniczne ). Tak wiec jestem od 8 do 15:)
Ja miałam transfer w dzień dziecka 🙂 o 8 wizyta 8.30 wypicie leku 12.30 transfer i 3 x pobieranie krwi wyszliśmy z kliniki około godziny 16 dlugo strasznie ale mam nadzieję że warto😘 -
Nat29 wrote:Ja miałam transfer w dzień dziecka 🙂 o 8 wizyta 8.30 wypicie leku 12.30 transfer i 3 x pobieranie krwi wyszliśmy z kliniki około godziny 16 dlugo strasznie ale mam nadzieję że warto😘
A w międzyczasie czekasz sobie tam w poczekalni tak?
-
Nat29 wrote:Ja miałam transfer w dzień dziecka 🙂 o 8 wizyta 8.30 wypicie leku 12.30 transfer i 3 x pobieranie krwi wyszliśmy z kliniki około godziny 16 dlugo strasznie ale mam nadzieję że warto😘
A jak jest z jedzeniem w dniu transferu? Na to pierwsze pobranie trzeba byc na czczo? Mozna wyjsc cos zjesc?
4 x AID cb
1 ICSI zero mrozaków
2 ICSI bhcg + -
__maria__ wrote:A jak jest z jedzeniem w dniu transferu? Na to pierwsze pobranie trzeba byc na czczo? Mozna wyjsc cos zjesc?
2 godz przed wypiciem leku mozna coś zjeść (lek pijesz 4 godz przed transferem), potem z godzinę przed transferem dostalam lunch.__maria__, Nat29 lubią tę wiadomość
01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
11.04 tranfer blastka 4BB, ❄❄
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
Malaw wrote:To w sumie już niedługo będziesz wiedzieć czy się udało trzymam kciuki !
A w międzyczasie czekasz sobie tam w poczekalni tak?
Jak wypiłam lek to siedziałam na łóżku obok tego pomieszczenia do punkcji, i pielęgniarka zaglądał i patrzyła czy dobrze się czuje po tym leku ale nie czułam noc dziwnego jak go wypilam🙂
Tak niedługo dzisiaj zrobiłam Tes niestety negatywny ale mam nadzieję że porostu za wcześnie każda kobieta ma inny organizm narazie tak to sobie tłumacze, w poniedziałek wizyta i będzie wiadomo