X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie kliniczne Novum
Odpowiedz

Badanie kliniczne Novum

Oceń ten wątek:
  • jusi Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaw wrote:
    To oczywiście zależy od pacjenta :) u mnie był jeszcze dodany Menopur od 5dc.

U jakiego lekarza jesteś ?:)
    hej ja jestem w dr Starosławskiej. A ty u kogo byłaś? udalo się? rozumiem że tez brałaś udział w badaniu klinicznym? ja wizytę miałam w 1dc, teraz bedzie w 6dc i 9dc (to są zaplanowane wizyty)

• jusi Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    pytanko do dziewczyn które też jeździły do Novum.
    Czy macie jakieś sprawdzone noclegi ?

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusi wrote:
    hej
    pytanko do dziewczyn które też jeździły do Novum.
    Czy macie jakieś sprawdzone noclegi ?
    Raz nocowalismy, chyba to był White house, blisko novum i niedrogo, pokój duży i czysty, tylko że mąż nie zauważył przy rezerwacji że łazienka wspólna, ale czysta i w pokoju czekały podkładki pod prysznic i ręczniki, więc ze swoimi klapkami było całkiem ok ;) jakoś na 2 czy 3 pokoje była, więc bez żadnych kolejek. A raz udało nam się u znajomych ;)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • jusi Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Raz nocowalismy, chyba to był White house, blisko novum i niedrogo, pokój duży i czysty, tylko że mąż nie zauważył przy rezerwacji że łazienka wspólna, ale czysta i w pokoju czekały podkładki pod prysznic i ręczniki, więc ze swoimi klapkami było całkiem ok ;) jakoś na 2 czy 3 pokoje była, więc bez żadnych kolejek. A raz udało nam się u znajomych ;)

Dziękuję za odpowiedz :)

• Malaw Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusi wrote:
    hej ja jestem w dr Starosławskiej. A ty u kogo byłaś? udalo się? rozumiem że tez brałaś udział w badaniu klinicznym? ja wizytę miałam w 1dc, teraz bedzie w 6dc i 9dc (to są zaplanowane wizyty)
    Tez jestem u Pani Doktor :)
    Tak biorę udział w badaniu, jeszcze nie wiem czy się udało, na sobotę zaplanowany jest transfer :)

p19uk0s3fe2kcge1.png

3i496iyeu0huzgvk.png
  • __maria__ Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poza telefonem z laboratorium dzień po punkcji dostawałyście jakieś informacje co się dzieje z zarodkami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 14:43

4 x AID :( cb :(
    1 ICSI :( zero mrozaków :(
    2 ICSI bhcg +
  • Maryl Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    __maria__ wrote:
    Dziewczyny, poza telefonem z laboratorium dzień po punkcji dostawałyście jakieś informacje co się dzieje z zarodkami?

Ja codziennie dzwoniłam spytać jak tam sytuacja.

__maria__, nowa lubią tę wiadomość

01.2018 Kryptozoospermia
    03.2019 ICSI
    11.04 tranfer blastka 4BB, ❄❄
    7 dpt beta 46
    9 dpt beta 112
    12 dpt beta 407
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    __maria__ wrote:
    Ja dzwoniłam do nich w 4 dniu po punkcji, pani z laboratorium jak dzwoniła pierwszy raz to powiedziała w jakich godzinach mam się kontaktować, teraz nie pamiętam ale chyba 10-11

__maria__ lubi tę wiadomość

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • gitmartusia Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusi wrote:
    hej jestescie juz po procedurze
    ?
    Tak. Jedno nieudane podejście mamy za sobą. Teraz szykujemy się do krio.

• jusi Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaw wrote:
    Tez jestem u Pani Doktor :)
    Tak biorę udział w badaniu, jeszcze nie wiem czy się udało, na sobotę zaplanowany jest transfer :)
    o to super. a na ktora jedziesz w sobotę? ja tez bede w spobote na wizycie :) mam na 10.00 krew a na 12.00 wizyte

• __maria__ Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niezły ruch zapowiada się w sobotę, ja też się wybieram ;)

2 ICSI bhcg +
  • Malaw Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobotę to tam zamieszkam bo podczas transferu jest się tam chyba z 7 godzin z tego co mówią :) po transferze jest jeszcze jedno pobranie krwi po 3 h ( wymaga tego badanie kliniczne ). Tak wiec jestem od 8 do 15:)

Dziewczyny po punkcji, czy Luteina dopochwowa też była u Was bezpłatna ? Ja dostałam receptę ale już bez karteczki ze to na implant i wykupiłam normalnie...

p19uk0s3fe2kcge1.png

3i496iyeu0huzgvk.png
  • __maria__ Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaw wrote:
    Ja w sobotę to tam zamieszkam bo podczas transferu jest się tam chyba z 7 godzin z tego co mówią :) po transferze jest jeszcze jedno pobranie krwi po 3 h ( wymaga tego badanie kliniczne ). Tak wiec jestem od 8 do 15:)

Dziewczyny po punkcji, czy Luteina dopochwowa też była u Was bezpłatna ? Ja dostałam receptę ale już bez karteczki ze to na implant i wykupiłam normalnie...

Ja mam luteinę bezpłatnie, choć o karteczce musiałam przypomnieć ;)

2 ICSI bhcg +
  • Maryl Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kilka razy przypominałam o karteczce, jest bezpłatna przez całe badanie.

01.2018 Kryptozoospermia
    03.2019 ICSI
    7 dpt beta 46
    9 dpt beta 112
    12 dpt beta 407
  • Malaw Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryl wrote:
    Też kilka razy przypominałam o karteczce, jest bezpłatna przez całe badanie.
    O widzisz. Na szczęście wykupiłam tylko jedno opakowanie, do odbioru mam resztę ale zrezygnuje bo dzwoniłam do Pani Agnieszki i potwierdziłam ze powinna być za darmo. Dzięki !

p19uk0s3fe2kcge1.png

3i496iyeu0huzgvk.png
  • Nat29 Debiutantka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaw wrote:

Ja miałam transfer w dzień dziecka 🙂 o 8 wizyta 8.30 wypicie leku 12.30 transfer i 3 x pobieranie krwi wyszliśmy z kliniki około godziny 16 dlugo strasznie ale mam nadzieję że warto😘

• Malaw Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat29 wrote:
    Ja miałam transfer w dzień dziecka 🙂 o 8 wizyta 8.30 wypicie leku 12.30 transfer i 3 x pobieranie krwi wyszliśmy z kliniki około godziny 16 dlugo strasznie ale mam nadzieję że warto😘
    To w sumie już niedługo będziesz wiedzieć czy się udało :) trzymam kciuki !
    A w międzyczasie czekasz sobie tam w poczekalni tak?

p19uk0s3fe2kcge1.png

3i496iyeu0huzgvk.png
  • __maria__ Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat29 wrote:

A jak jest z jedzeniem w dniu transferu? Na to pierwsze pobranie trzeba byc na czczo? Mozna wyjsc cos zjesc?

2 ICSI bhcg +
  • Maryl Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    __maria__ wrote:
    A jak jest z jedzeniem w dniu transferu? Na to pierwsze pobranie trzeba byc na czczo? Mozna wyjsc cos zjesc?

2 godz przed wypiciem leku mozna coś zjeść (lek pijesz 4 godz przed transferem), potem z godzinę przed transferem dostalam lunch.

__maria__, Nat29 lubią tę wiadomość

01.2018 Kryptozoospermia
    03.2019 ICSI
    7 dpt beta 46
    9 dpt beta 112
    12 dpt beta 407
  • Nat29 Debiutantka

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaw wrote:
    To w sumie już niedługo będziesz wiedzieć czy się udało :) trzymam kciuki !
    A w międzyczasie czekasz sobie tam w poczekalni tak?

Jak wypiłam lek to siedziałam na łóżku obok tego pomieszczenia do punkcji, i pielęgniarka zaglądał i patrzyła czy dobrze się czuje po tym leku ale nie czułam noc dziwnego jak go wypilam🙂
    Tak niedługo dzisiaj zrobiłam Tes niestety negatywny ale mam nadzieję że porostu za wcześnie każda kobieta ma inny organizm narazie tak to sobie tłumacze, w poniedziałek wizyta i będzie wiadomo

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ