X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie kliniczne Novum
Odpowiedz

Badanie kliniczne Novum

Oceń ten wątek:
  • __maria__ Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Dzwonili z kliniki 5 sie ładnie zaplodnilo czekają na 6 bo moze jeszcze sie załapie, jeszcze go nie spisali na straty. Zastanawiam sie czy dzwonić jutro czy czekać cierpliwie do poniedziałku;)

Ja dzwoniłam jeszcze 4dnia po punkcji 😊

4 x AID :( cb :(
    1 ICSI :( zero mrozaków :(
    2 ICSI bhcg +
  • Malaw Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    __maria__ wrote:
    Malaw, jak nastroje...? 🙈 Coś czuję, że nie wytrzymam do poniedziałku i zrobię hcg w sobotę 😁
    Hej, jak mnie nic nie boli to się martwie ze nic nie boli, a jak wczoraj zaczęły spowrotem jajniki bolec to się martwie ze mnie boli ;D mąż mówi ze zwariowałam.
    Ja myśle ze tez mogę nie wytrzymać. A Ty jak sie czujesz ?

p19uk0s3fe2kcge1.png

3i496iyeu0huzgvk.png
  • Malaw Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    __maria__ wrote:
    Ja dzwoniłam jeszcze 4dnia po punkcji 😊
    Ja dzwoniłam tez dwa razy, 2 i 4 chyba :)

p19uk0s3fe2kcge1.png

3i496iyeu0huzgvk.png
  • __maria__ Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaw wrote:
    Hej, jak mnie nic nie boli to się martwie ze nic nie boli, a jak wczoraj zaczęły spowrotem jajniki bolec to się martwie ze mnie boli ;D mąż mówi ze zwariowałam.
    Ja myśle ze tez mogę nie wytrzymać. A Ty jak sie czujesz ?

Dokładnie to samo 😂😂 Jak coś boli to niedobrze, jak się czuję super to też źle 🤪 dziś mam paranoję na większe cycki - już oczywiści mi się skojarzyło, że przed okresem tak mam 😱 jak nic do poniedziałku zwariuję 😜

2 ICSI bhcg +
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro tak mówicie to tez sie skuszę i zadzwonię :) a wiecie moze czy w sobote ktoś mi udzieli informacji?

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Maryl Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko ja byłam nadopiekuńczą mamuśką i dzwoniłam codziennie?😂

__maria__ lubi tę wiadomość

01.2018 Kryptozoospermia
    03.2019 ICSI
    11.04 tranfer blastka 4BB, ❄❄
    7 dpt beta 46
    9 dpt beta 112
    12 dpt beta 407

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryl wrote:
    Ha ha 😂😂😂 ja najchętniej bym tam z nimi siedziała i je pilnowała ale boje sie zawodu ze cis idzie nie tak.

❤2.02.2021
  • nowa Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryl wrote:
    Ja też bo miałam tylko 4 komórki 3 sie zapłodniły jedna dotrwała do końca w dniu transferu powiedzieli że nie ma czego mrozic a po kilku dniach zadzwonili ze mamy jedna zamrozona w 6 dniu! to był szok, za tydzien bedzie podana jak wszystko pojdzie dobrze :)
    Dziewczyny ja tez sie maga wsłuchiwałam w moje ciało... ale wszystko było normalnie a była ciaża biochemiczna po niej okropny 3 dniowy krwotok okres :(

• __maria__ Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa wrote:
    Ja też bo miałam tylko 4 komórki 3 sie zapłodniły jedna dotrwała do końca w dniu transferu powiedzieli że nie ma czego mrozic a po kilku dniach zadzwonili ze mamy jedna zamrozona w 6 dniu! to był szok, za tydzien bedzie podana jak wszystko pojdzie dobrze :)
    Dziewczyny ja tez sie maga wsłuchiwałam w moje ciało... ale wszystko było normalnie a była ciaża biochemiczna po niej okropny 3 dniowy krwotok okres :(

Czytam te wszystkie historie i rozwala mnie ile trzeba przejść... tyle starań, tyle nadziei, a i tak nie mamy kompletnie żadnego wpływu na finał 😔

2 ICSI bhcg +

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    __maria__ wrote:
    Czytam te wszystkie historie i rozwala mnie ile trzeba przejść... tyle starań, tyle nadziei, a i tak nie mamy kompletnie żadnego wpływu na finał 😔
    To prawda... Czasami sie zastanawiam skąd tyle mamy cierpliwości i siły ... Gdyby ktoś trzy lata temu powiedział mi że czeka mnie taka droga to chyba padlabym na zawał 😂

nowa lubi tę wiadomość

❤2.02.2021
  • nowa Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wierze ze to mnie dotyczy! Ale nie mamy innego wyjść, ja sobie mysle ze zawsze moze byc gorzej i ciesze sie że jestem zdrowa... a wiem że kiedys bede mieć dziecko tylko jeszcze nie wiadomo jak i kiedy :)
    Damy rade dziewczyny!

• Malaw Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam najgorzej z porównywaniem się... koleżanki które zaczęły później maja już drugie w drodze... i cały czas nie nasza kolej :( wiem ze nie powinno się tak myśleć i narzekać ale jak pomyśle ze ktoś sobie planuje ze chce mieć wszystkie dzieci z czerwca i tak ma to mnie krew zalewa...

p19uk0s3fe2kcge1.png

3i496iyeu0huzgvk.png
  • nowa Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaw wrote:
    Ja to mam najgorzej z porównywaniem się... koleżanki które zaczęły później maja już drugie w drodze... i cały czas nie nasza kolej :( wiem ze nie powinno się tak myśleć i narzekać ale jak pomyśle ze ktoś sobie planuje ze chce mieć wszystkie dzieci z czerwca i tak ma to mnie krew zalewa...
    Też tak miałam, siostra ma już w tym czasie dwie wspaniałe córeczki.. Ale ja powoli zmieniam koleżanki na te bezdzietne ;) w sumie samo to jakos tak sie dzieje, bo te z dziecmi wybieraja ciagle cos innego no i mają bardzo mało czasu :) bo spedzają ten wolny czas w zabawowniach, na placach zabaw, na urodzinkach pierdzinkach ... ;) nie ma co sie porównywać my będziemy dłużej młode, widze kolezanki na fb z gimbazy to chyba niedlugo będa babciami! :P

• Malaw Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie wstępnie chyba coś się zadziało... beta 7 DTP 92:) ale wczoraj popołudniu miałam straszne stresy... już nie będę chodzić w szczegóły... strasznie się boje ze to zaszkodziło i nie wiem czy powinnam brac coś na uspokojenie... czy mogę coś brac. Jutro mam wizytę wiec może ich zapytam.

PS progesteron 89, nie za duży ? Już sama nic nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 06:47

wszamanka, __maria__ lubią tę wiadomość

p19uk0s3fe2kcge1.png

3i496iyeu0huzgvk.png
  • Maryl Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaw wrote:
    Dziewczyny u mnie wstępnie chyba coś się zadziało... beta 7 DTP 92:) ale wczoraj popołudniu miałam straszne stresy... już nie będę chodzić w szczegóły... strasznie się boje ze to zaszkodziło i nie wiem czy powinnam brac coś na uspokojenie... czy mogę coś brac. Jutro mam wizytę wiec może ich zapytam.

Aaaa, super!!! Odczarowałaś złą passę:)) Progesteron dobry, ja miałam 500;)
    Na uspokojenie melisę można..

01.2018 Kryptozoospermia
    03.2019 ICSI
    11.04 tranfer blastka 4BB, ❄❄
    7 dpt beta 46
    9 dpt beta 112
    12 dpt beta 407
  • __maria__ Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaw wrote:

Super! Ja wczoraj nie wytrzymałam i oznaczyłam bete, ale poczekam do jutra, żeby sprawdzić czy rośnie, bo już przerabiałam pozytywną betę i ciążę biochemiczną, więc boję się na maxa 😔🙁😔

2 ICSI bhcg +
  • Malaw Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria ale wyszła dodatnia ?

p19uk0s3fe2kcge1.png

3i496iyeu0huzgvk.png
  • __maria__ Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaw wrote:
    Maria ale wyszła dodatnia ?

Tak.

2 ICSI bhcg +
  • Malaw Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) super. Trzymam kciuki za przyrost. Damy radę :)

p19uk0s3fe2kcge1.png

3i496iyeu0huzgvk.png
  • __maria__ Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy mogłybyście mi proszę wytłumaczyć, jak to jest z tym progesteronem? Czytam na innych wątkach, że dziewczyny sprawdzają go przed transferem i potem też, a ja z tego co widzę to miałam tylko w ostatnim podglądzie stymulacji... Może powinnam się o to upomnieć potem też...? 🙉

2 ICSI bhcg +
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ