X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną BOCIAN WARSZAWA
Odpowiedz

BOCIAN WARSZAWA

Oceń ten wątek:
  • Mochi Znajoma

Wysłany: 4 września, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Podbijam pytanie.
    Mandi41 na innym wątku napisała, że podobno nie mają środków :(

• Cień Przyjaciółka

Wysłany: 4 września, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mochi wrote:
    Podbijam pytanie.
    Mandi41 na innym wątku napisała, że podobno nie mają środków :(

Nie mają środków. Byłam w Bocianie wczoraj– przeprowadzono mi kwalifikację, ale pieniędzy na razie nie ma. Czekają na kolejną transzę, która może pojawić się dopiero po Nowym Roku. Taką informację otrzymałam

🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | 🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 (ciąża kliniczna, poronienie zatrzymane 8 t.c. 💔) | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum)
  • Asia444 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria_Christina wrote:
    Ja jestem zadowolona :) Dr Marianowski - jego ojciec profesor ginekologii, matka ginekolog, żona ginekolog, siostra ginekolog a córka będzie ginekologiem. Ja przeżyłam horror u poprzedniego lekarza w bocianie - opisałam wyżej. Żona Dr M przyjmuje w in femini Home.

DR M bardzo miły, empatyczny i ma widzę. Daje swój nr tel prywatny, można do niego dzwonić. Raz dzwoniłam o 7 rano bo pomyliłam godzinę leków - i odebrał, uspokoił. Innym razem, bo nie było w aptece leku który przepisał, też odebrał.

Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Priv :)
    Tez polecam Dr Marianowskiego, zmienilam go po wizytach u dr Salaty( dla mnie dramat), Bardzo konkretny, nie owija w bawełne i działa. podczas procedury daje telefon i mozna pisać smsy, w razie wątpliwości. U nas pierwszy transfer udany. Prowadziłam ciąze u jego zony w Infemini. Ona przyjmuje porody na Madalinskiego on z kolei tez pracuje na Starynkiewicza. Maja duzo wiedzy, sa empatyczni i bardzo pomocni w przypadku problemow/ watpliwosci. Nigdy nie czułam sie zostawiona sama sobie. Bobo ma juz 6 miesiecy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 20:09

Cień lubi tę wiadomość

• Cień Przyjaciółka

Wysłany: 4 września, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,, Mochi"

Wczoraj miałam kwalifikację u dr Karwackiej. Ogólnie wrażenia okej 🙂.
    Ale zaskoczył mnie straszny tłok 😳. Sama lekarka i położne mówiły, że u nich „ruch jak w Biedronce”. Przyznam, że takie porównanie średnio mi się podoba 🤷‍♀️. Klinika leczenia niepłodności to jednak miejsce, gdzie człowiek oczekuje spokoju i jakichś standardów, a nie klimatu supermarketu.

Do tego wszystkiego kasy brak 💸, a kwalifikacje robią dalej na potęgę. Informują przy tym, że nie wiedzą dokładnie, kiedy pojawią się środki i kiedy pacjentki faktycznie rozpoczną przygotowania do cyklu😔.
    Ja liczę na to, że MZ niedługo przeleje środki.

🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | 🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 (ciąża kliniczna, poronienie zatrzymane 8 t.c. 💔) | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum)
  • NovaStaraJa Ekspertka

Wysłany: 4 września, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, czy juz zupelnie nie ma szansy na pojawienie sie srodkow w tym roku :(

Starania od 2018
    01.2022 - I procedura, 3 zarodki: 1 zdrowa ciąża, 1 cb, 1 transfer nieudany

07.2025 - II procedura, 1 zarodek po PGTa
  • Cień Przyjaciółka

Wysłany: 4 września, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:
    Ciekawe, czy juz zupelnie nie ma szansy na pojawienie sie srodkow w tym roku .

Myślę, że w tym roku są szanse na środki finansowe. Być może wynika to z pewnego zamieszania organizacyjnego. Ostatnio zmieniła się minister zdrowia. Liczę, że pieniądze pojawią się w IV kwartale b.r.
    Tak czy inaczej, ja i tak muszę poczekać, bo najpierw muszę ogarnąć histeroskopię przed kolejnym transferem.

• NovaStaraJa Ekspertka

Wysłany: 4 września, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    NovaStaraJa wrote:
    Ciekawe, czy juz zupelnie nie ma szansy na pojawienie sie srodkow w tym roku .

Myślę, że w tym roku są szanse na środki finansowe. Być może wynika to z pewnego zamieszania organizacyjnego. Ostatnio zmieniła się minister zdrowia. Liczę, że pieniądze pojawią się w IV kwartale b.r.
    Tak czy inaczej, ja i tak muszę poczekać, bo najpierw muszę ogarnąć histeroskopię przed kolejnym transferem.
    a wiesz juz gdzie chcesz robic histeroskopie?

Starania od 2018

• Cień Przyjaciółka

Wysłany: 4 września, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:
    a wiesz juz gdzie chcesz robic histeroskopie?

Ja zawsze wybieram Szpital św. Zofii na Żelaznej.
    Personel stoi na bardzo wysokim poziomie zarówno lekarze, jak i położne.
    Niestety, trzeba się tam trochę naczekać od 3 do 5 miesięcy.

• Cień Przyjaciółka

Wysłany: 4 września, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,,NowaStaraJa"

Lekarka z Bociana mówiła, że w Szpitalu Południowym czas oczekiwania jest najkrótszy. Jednak ja nie znam tej placówki ani nie wiem, czy można zaufać tamtym lekarzom. Nie znam też nikogo, kto by się tam leczył. Dlatego wybrałam sprawdzoną placówkę i teraz czekam na termin.

• NovaStaraJa Ekspertka

Wysłany: 4 września, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Ja zawsze wybieram Szpital św. Zofii na Żelaznej.
    Personel stoi na bardzo wysokim poziomie zarówno lekarze, jak i położne.
    Niestety, trzeba się tam trochę naczekać od 3 do 5 miesięcy.
    Ja z Zelaznej slyszalam o dobrym lekarzu dr. A. Baran - kojarzysz moze?

Cień lubi tę wiadomość

Starania od 2018

• Mochi Znajoma

Wysłany: 4 września, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    ,, Mochi"

Wczoraj miałam kwalifikację u dr Karwackiej. Ogólnie wrażenia okej 🙂.
    Ale zaskoczył mnie straszny tłok 😳. Sama lekarka i położne mówiły, że u nich „ruch jak w Biedronce”. Przyznam, że takie porównanie średnio mi się podoba 🤷‍♀️. Klinika leczenia niepłodności to jednak miejsce, gdzie człowiek oczekuje spokoju i jakichś standardów, a nie klimatu supermarketu.

Do tego wszystkiego kasy brak 💸, a kwalifikacje robią dalej na potęgę. Informują przy tym, że nie wiedzą dokładnie, kiedy pojawią się środki i kiedy pacjentki faktycznie rozpoczną przygotowania do cyklu😔.
    Ja liczę na to, że MZ niedługo przeleje środki.

Oby tak było :) a czy mogłabyś napisać czy 8 procedur miałaś w Novum? Rozumiem, że skoro przeniosłaś się do Bociana to nie masz już zaufania do tamtej kliniki?

• Cień Przyjaciółka

Wysłany: 5 września, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:
    Ja z Zelaznej slyszalam o dobrym lekarzu dr. A. Baran - kojarzysz moze?

Mną osobiście nigdy się nie zajmował. Ale mam dobrą opinię w szpitalu.

• Cień Przyjaciółka

Wysłany: 5 września, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mochi wrote:
    Oby tak było :) a czy mogłabyś napisać czy 8 procedur miałaś w Novum? Rozumiem, że skoro przeniosłaś się do Bociana to nie masz już zaufania do tamtej kliniki?

W Novum miałam aż 7 podejść do IVF – 6 komercyjnie i 1 w ramach programu MZ. 🧬
    Zawsze miałam o tej klinice bardzo dobre zdanie – lekarze byli dla mnie autorytetem, embriolodzy również. 👩‍⚕️👨‍⚕️ Niestety, w zeszłym roku do rezygnacji zmusiła nas sama klinika…

W czerwcu 2024 rozpoczęłam program MZ, a już po 2 miesiącach… skończyły się im środki z ministerstwa. 💸 Od 2019 do 2024 wydałam tam około 150 tys. zł – wszystko z pożyczek, które spłacam do dziś. 😞 Patrząc z perspektywy czasu, czuję, że Novum to była strata czasu i ogrom pieniędzy.

Przez 5 lat była ciągła rotacja lekarzy – prowadziło mnie kilku i żaden nie doprowadził do sukcesu. 🤷‍♀️ Dopiero program MZ „zmuszał” klinikę do hodowli zarodków do 5 doby. Wtedy pierwszy raz pojawiła się ciąża, niestety tylko biochemiczna. 💔

Mój mąż od początku nie miał dobrego zdania o Novum. Ja byłam w nich ślepo zapatrzona…

Jeśli chodzi o Bociana, to też nie jest tak kolorowo. 🙃
    Organizacja, warunki lokalowe i personel… cóż, w porównaniu do Novum mam wrażenie, że to trochę jak Mercedes vs Maluch 🚘.

W Bocianie w 2024 r. jeden cykl na własnych komórkach (program MZ) ciąża biochemiczna 😔
    2025 transfer z AZ ciąża, ale poronienie w 8 tygodniu 💔.

Na plus jest to, że Bocian nie „zdziera” tak pieniędzy jak Novum. Ale szału nie ma.
    Dlatego coraz bardziej skłaniam się ku AZ w Czechach ✨
    Problem w tym, że to już komercyjnie, a ja teraz zwyczajnie nie mam środków.

Jak to mówią – wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 12:22

Malina4321 lubi tę wiadomość

• Cień Przyjaciółka

Wysłany: 5 września, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarówno w Novum, jak i w Bocianie nikt nie rozpoznał u mnie endometriozy ani adenomiozy. Badania wykonywałam u dr J. Jacko, w Sonofem – prywatnie. W Bocianie wciąż powtarzano mi, że „tej choroby nie widać”, więc jej nie ma. To absurdalne podejście – przecież objawy mam od wielu lat, a moje komórki i tak nigdy nie dałyby zdrowej ciąży.

Teraz mam potwierdzenie diagnozy od dr Jacko, ale Bocian nie uznaje jej opinii. Wygląda na to, że żaden lekarz z tej kliniki nie potrafi prawidłowo rozpoznać endometriozy.

A dziecka i tak nie mam do tej pory. Dlatego u mnie w grę wchodzi tylko AZ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 12:22

• Malina4321 Znajoma

Wysłany: 5 września, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    ,,NowaStaraJa"

Lekarka z Bociana mówiła, że w Szpitalu Południowym czas oczekiwania jest najkrótszy. Jednak ja nie znam tej placówki ani nie wiem, czy można zaufać tamtym lekarzom. Nie znam też nikogo, kto by się tam leczył. Dlatego wybrałam sprawdzoną placówkę i teraz czekam na termin.

My byliśmy w Południowym. Osobiście nie polecam, mieliśmy kilka niemiłych sytuacji, nie wdaję się w szczegóły, bo niektórych rzeczy jeszcze nie przetrawiłam. Odeszliśmy głównie dlatego, że badanie pgta jednego zarodka kosztuje teraz 5 tys zł, nie ma pakietów, nie stać nas na leczenie tam.

Zmartwiłam się, że w Bocianie brak środków 😔

Cień lubi tę wiadomość

• Cień Przyjaciółka

Wysłany: 5 września, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina4321 wrote:
    My byliśmy w Południowym. Osobiście nie polecam, mieliśmy kilka niemiłych sytuacji, nie wdaję się w szczegóły, bo niektórych rzeczy jeszcze nie przetrawiłam. Odeszliśmy głównie dlatego, że badanie pgta jednego zarodka kosztuje teraz 5 tys zł, nie ma pakietów, nie stać nas na leczenie tam.

Zmartwiłam się, że w Bocianie brak środków 😔

Dziękuję za informację o Szpitalu Południowym 🏥. Myślałam, że skoro to nowy szpital, to będą mieli wysokie standardy 🤔. Widocznie nie ma to związku.

A co do braku środków w Bocianie to bardzo słabo 😕. Mogliby przecież wygenerować sobie nadwykonania. Taka klinika, jak i inne, spokojnie może sobie na to pozwolić 💸.
    Myślę jednak, że pieniądze się znajdą. To w końcu sztandarowy program nowego rządu, więc raczej nie będą chcieli stracić na wizerunku .

• Cień Przyjaciółka

Wysłany: 5 września, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,,NovaStaraJa"

W Szpitalu na Żelaznej miałam kontakt z wieloma bardzo dobrymi lekarzami:
    dr Anetą Jóźwiak-Słabuszewską, Tatianą Boryczko, Marcinem Drabem, Justyną Pajurek-Dedek, Patrycją Żółtowską-Bajczuk oraz Bożeną Wroczyńską 👩‍⚕️👨‍⚕️

Każdy z nich zajmował się mną na różnych etapach mojego leczenia w latach 2011–2025. Nigdy nie miałam żadnych problemów z którymkolwiek z nich. Zawsze mogłam liczyć na profesjonalizm i życzliwość ❤️

Dlatego nawet jeśli czasem trzeba trochę dłużej poczekać na przyjęcie ( w moim przypadku na histeroskopię)do szpitala, jest to dla mnie całkowicie zrozumiałe 💙. Mimo,że czas goni mnie nieubłaganie ⏳.

‹‹ 16 17 18 19 20
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ