BOCIAN WARSZAWA
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki dziewczyny! Czekam jak na szpilkach na pierwsza wizyte. Zabralabym sie juz za to w zeszlym roku, ale mielismy troche wypadkow losowych i probowalismy naturalnie. Nie mam jakiejs spektakularnej dokumentacji medycznej, ale bardzo niskie AMH ponizej 0.05 i wiek 41 wiec troche juz stracilam nadzieje, ze wyjdzie naturalnie.41👩💻 👨🚀37
AMH 0,05 😢 -
Hejo, która miała transfer 28.06.2025 i też czeka z niecierpliwością na betę ?Ja 33, On 38
30.06.2021 Operacja bariatryczna.
28.06.2025 Pierwszy transfer, prog 5,22
9dpt beta 145 ,progesteron 19,30 (duphaston)
11dpt 331
13dpt 951
25.07.2025 pierwsze USG,
27dpt mamy serduszko i czekamy na dzidziusia;)
Leczenie w Klinice Bocian w Warszawie -
Mandi41 wrote:Hejka, a Ty jakie masz świeże wrazenia z Bociana?
Pani która mnie prowadzi jest naprawdę super, ale lekarze którzy są na zastępstwo i się Tobą konkretnie nie zajmują nie przypadli mi do gustu. Miałam zmianę jednej P.Doktor Czarnej ..strasznie wyszłam niezadowolona,nie wiele mi wytłumaczyła, jakby wszystko było oczywiste a transfer też robił facet bo mojej nie było i on też mi konsultował progesteron. Totalnie zero dialogu zadałam pytanie a ten się rozłączył
Po za tym lubię tam być,bardziej mam w głowie chaos co dalej bo jestem po operacji bariatrycznej 4 lata i nie wiem co dalej z lekarzem,czy szukać na NFZ kogoś czy prywatnie.
Ja 33, On 38
30.06.2021 Operacja bariatryczna.
28.06.2025 Pierwszy transfer, prog 5,22
9dpt beta 145 ,progesteron 19,30 (duphaston)
11dpt 331
13dpt 951
25.07.2025 pierwsze USG,
27dpt mamy serduszko i czekamy na dzidziusia;)
Leczenie w Klinice Bocian w Warszawie -
Hej dziewczyny, ja również jestem pacjentką w warszawskim bocianie. Najpierw na przełomie 22/23 byłam u doktora N, myślałam, że to najlepsza opcja, ale szczerze mówiąc nie podpasował mi, namawiał na iui gdy wiadomo było, że drożny jest tylko jeden jajowód. Potem przez jego niedostępność trafiłam do doktora Ireneusza i on nam dużo lepiej doradził, dlatego zostaliśmy już z nim. Bez zbędnych slow, doktor jest konkretny, może nie jakiś wylewny, ale godny zaufania, dzięki niemu mamy półtorarocznego synka, a teraz szykuję się do transferu mrożonego zarodka.
-
Sablessea wrote:Hej dziewczyny, ja również jestem pacjentką w warszawskim bocianie. Najpierw na przełomie 22/23 byłam u doktora N, myślałam, że to najlepsza opcja, ale szczerze mówiąc nie podpasował mi, namawiał na iui gdy wiadomo było, że drożny jest tylko jeden jajowód. Potem przez jego niedostępność trafiłam do doktora Ireneusza i on nam dużo lepiej doradził, dlatego zostaliśmy już z nim. Bez zbędnych slow, doktor jest konkretny, może nie jakiś wylewny, ale godny zaufania, dzięki niemu mamy półtorarocznego synka, a teraz szykuję się do transferu mrożonego zarodka.
Hejka, u Irenusza S.czy Ireneusza N?41👩💻 👨🚀37
AMH 0,05 😢 -
Sablessea wrote:Ireneusza N, nie wiedziałam, że jest też S
@Sablessea na jakim jestes etapie? Kiedy transfer?
Ja się zakwalifikowałam i czekam na rozpoczęcie stymulacji. Chyba nigdy tak na babskie dni nie czekalam. Nie wiem na kogo trafię dalej, ale póki co same dobre wrażenia z wizyty w Boćku.41👩💻 👨🚀37
AMH 0,05 😢 -
Malina4321 wrote:Hej, czy jest tutaj ktoś, kto badał zarodki w Bocianie?
Tak, ja badałam♀ 35 lat
niedoczynność tarczycy
♂ 36 lat
oligospermia
🐕🦺 7 lat
pudel 🤪
📅 17.06.2024 wizyta kwalifikacyjna ✔️
📅 27.06 histeroskopia polipa (kolejna 🥲) ✔️
📅 09.07 początek stymulacji [Mensinorm 150+75, Ganirelix 0,25] ✔️
📅18.07 punkcja ✔️ ❄️❄️❄️
📅 23.07 transfer ❌
📅 18.09 transfer ❌ (ciążą biochemiczna)
📅 25.10 transfer ❌
📅18.11.2024 zmiana kliniki
📅 03.01.2025 początek II stymulacji [Recovelle 15 + Orgalutran]
📅15.01.2025 punkcja ❄️5.11 pgt❄️5.2.2?❄️3.2.2
📅04.02.2025 histeroskopia +cd138+cd56
📅11.06.2025 transfer ❄️5.11 pgt
-
Miwka wrote:Tak, ja badałam
Czy czujesz się na siłach, żeby powiedzieć coś więcej? 🙂 Chcemy przenieść się z innej kliniki, z tego co sprawdzałam w Bocianie wypada to najlepiej cenowo. Jesteś zadowolona? Bo my jesteśmy przypadkiem beznadziejnym i nie wiem już co robić 😔Miwka lubi tę wiadomość
-
Malina4321 wrote:Czy czujesz się na siłach, żeby powiedzieć coś więcej? 🙂 Chcemy przenieść się z innej kliniki, z tego co sprawdzałam w Bocianie wypada to najlepiej cenowo. Jesteś zadowolona? Bo my jesteśmy przypadkiem beznadziejnym i nie wiem już co robić 😔
Jestem zadowolona, bo jestem we wczesnej ciąży 🥰
Powiem Ci jak to było w moim przypadku: Mieliśmy trzy zarodki, ale tylko dwa poszły do badania. Trzeci 2cc nie kwalifikowal się do pgta.
Dostałam telefon, że jeden zarodek jest zdrowy, a drugi niestety nie udało się trafic biopsja w materiał.
W sytuacji tego "nietrafionego' zarodka mieliśmy możliwość darmowo ponownego badania, oczywiście wiązało się to z ryzykiem. My zdecydowaliśmy się jednak zaryzykować. Okazało się, że po odmrożeniu zarodek zdegradował. Pan embriolog powiedział, że trudno ocenić dlaczego: albo był chory od początku, albo źle zniósł badanie (co się zdarza).
To był pierwszy raz jak badaliśmy zarodki. Ten transfer zdrowego zarodka okazał się szczęśliwy
Mam jeszcze dwie koleżanki, które też badaly zarodki w Bocianie. Obie z 3-4 zarodków miały 50 % zdrowych. No i obie są teraz w ciąży ❤️
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania - pisz śmiało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 15:42
Mandi41 lubi tę wiadomość
♀ 35 lat
niedoczynność tarczycy
♂ 36 lat
oligospermia
🐕🦺 7 lat
pudel 🤪
📅18.07 punkcja ✔️ ❄️❄️❄️
📅 23.07 transfer ❌
📅 25.10 transfer ❌
-
Miwka wrote:Jestem zadowolona, bo jestem we wczesnej ciąży 🥰
Powiem Ci jak to było w moim przypadku: Mieliśmy trzy zarodki, ale tylko dwa poszły do badania. Trzeci 2cc nie kwalifikowal się do pgta.
Dostałam telefon, że jeden zarodek jest zdrowy, a drugi niestety nie udało się trafic biopsja w materiał.
W sytuacji tego "nietrafionego' zarodka mieliśmy możliwość darmowo ponownego badania, oczywiście wiązało się to z ryzykiem. My zdecydowaliśmy się jednak zaryzykować. Okazało się, że po odmrożeniu zarodek zdegradował. Pan embriolog powiedział, że trudno ocenić dlaczego: albo był chory od początku, albo źle zniósł badanie (co się zdarza).
To był pierwszy raz jak badaliśmy zarodki. Ten transfer zdrowego zarodka okazał się szczęśliwy
Mam jeszcze dwie koleżanki, które też badaly zarodki w Bocianie. Obie z 3-4 zarodków miały 50 % zdrowych. No i obie są teraz w ciąży ❤️
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania - pisz śmiało.
Wspaniale, gratuluję ❤️
Czy polecasz jakiegoś konkretnego lekarza? Jesteś zadowolona jeśli chodzi o kontakt z kliniką, embriologami? Dziękuję za odpowiedzi 🙂 -
Malina4321 wrote:Wspaniale, gratuluję ❤️
Czy polecasz jakiegoś konkretnego lekarza? Jesteś zadowolona jeśli chodzi o kontakt z kliniką, embriologami? Dziękuję za odpowiedzi 🙂
Byłam u dr. Marianowskiego. Przyjmuje na Niepodległości. Bardzo go polecam ❤️ Gość jest mega zaangażowany, dostępny pod telefonem i z otwartym umysłem (między innymi sugeruje immunologię). Chociaż ma też swoje wady, jak kazdy
Z klinika na Niepodległości nie miałam problemów. Jedyny minus to fakt, że zarówno punkcję jak i transfer robi się na Stawki. Oczywiście robi to lekarz prowadzący. No ale Stawki mają już inny klimat
Przykładowo, w dzień transferu przesunęli mi godzinę z 14 na 12! A byłam akurat w trasie (200km). Wkurzyłam się, bo nie było pewne czy mój lekarz będzie mógł zrobić transfer. Ale dr Marianowski stanął na wysokości zadania. Przybył na rowerze w ciągu 15 min 🤣
Z embriologami to jak z embriologami. Kontakt jest, miło, ok, szalu nie ma 🤣 pod kątem embriologia bardziej czułam się zaopiekowana jak byłam w Białymstoku. W Warszawie czuć taśmowa produkcję, aczkolwiek wszystko miło i ok.Malina4321 lubi tę wiadomość
♀ 35 lat
niedoczynność tarczycy
♂ 36 lat
oligospermia
🐕🦺 7 lat
pudel 🤪
📅18.07 punkcja ✔️ ❄️❄️❄️
📅 23.07 transfer ❌
📅 25.10 transfer ❌
-
Miwka wrote:Byłam u dr. Marianowskiego. Przyjmuje na Niepodległości. Bardzo go polecam ❤️ Gość jest mega zaangażowany, dostępny pod telefonem i z otwartym umysłem (między innymi sugeruje immunologię). Chociaż ma też swoje wady, jak kazdy
Z klinika na Niepodległości nie miałam problemów. Jedyny minus to fakt, że zarówno punkcję jak i transfer robi się na Stawki. Oczywiście robi to lekarz prowadzący. No ale Stawki mają już inny klimat
Przykładowo, w dzień transferu przesunęli mi godzinę z 14 na 12! A byłam akurat w trasie (200km). Wkurzyłam się, bo nie było pewne czy mój lekarz będzie mógł zrobić transfer. Ale dr Marianowski stanął na wysokości zadania. Przybył na rowerze w ciągu 15 min 🤣
Z embriologami to jak z embriologami. Kontakt jest, miło, ok, szalu nie ma 🤣 pod kątem embriologia bardziej czułam się zaopiekowana jak byłam w Białymstoku. W Warszawie czuć taśmowa produkcję, aczkolwiek wszystko miło i ok.
Bardzo Ci dziękuję ❤️ Myślę, że spróbujemy w Bocianie 🙂 Pozdrawiam!Miwka lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny! Jestem w trakcie rozwazania zmiany kliniki i zastanawiam sie nad Bocianem i dr Alena badz dr Marianowskim. Ktorego lekarza bardziej polecacie? U nas problem z otrzymaniem zarodkow, mimo duzej liczy komorek jajowych i bardzo dobrym nasieniem.Starania od 2018
01.2022 - I procedura, 3 zarodki: 1 zdrowa ciąża, 1 cb, 1 transfer nieudany
07.2025 - II procedura, 1 zarodek -
Mandi41 wrote:@Sablessea na jakim jestes etapie? Kiedy transfer?
Ja się zakwalifikowałam i czekam na rozpoczęcie stymulacji. Chyba nigdy tak na babskie dni nie czekalam. Nie wiem na kogo trafię dalej, ale póki co same dobre wrażenia z wizyty w Boćku.
O, przepraszam, że tak późno odpisuje! Transfer miałam 26.07, beta 04.08 wynosiła 150, tak że jestem dobrej mysli, następna beta do zbadania 14.08a jak to wygląda u Ciebie? Bo podejrzewam, że od czasu wpisu już coś się zadziało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia, 09:43
-
Ja byłam pacjentką doktora Marianowskiego. Tak jak wspomniała Miwka, jest zaangażowany, byliśmy w stałym kontakcie, a to było dla mnie ważne, żeby móc się w każdej chwili skontaktować. Wiem, że jest otwarty na immunologię i badanie zarodków.
Po pierwszym nieudanym transferze widziałam w nim też smutek i uznałam, że nie traktuje mnie taśmowo, nawet próbował mnie i męża wesprzeć.
Po drugim nieudanym zaproponował pójście w immunologię, a ja w międzyczasie zrobiłam prywatnie badania na KIR i trombofilię, po tych wynikach doktor wdrożył dodatkowe leki. ☺️NovaStaraJa, Cień lubią tę wiadomość
Starania od 05/2022
Ona 29 lat👱♀️
✔️Hormony w normie
✔️Regularne owulacje
❌️MTHFR hetero
❌️PAI-homo
❌️Kir BX (brak 4/5 kirów implantacyjnych)
On 31 lat🙋
✔️Badania w normie
08.2023 r. Histeroskopia (usunięcie polipa)
09.2024 r. Laparoskopia (endometrioza, niedrożny prawy jajowód)
09.2024 r. Kwalifikacja do in vitro
11.2024 r. Punkcja
11/2024 r. Transfer 4AA❌️
01/2025 r. Transfer 4AA cb 💔❌️
02/2025 r. Transfer 3BA ❤️
(Luteina, cyclogest, clexane, acard, encorton, estrofem)
5 dpt - 28,3
7 dpt - 103
9 dpt - 340
12 dpt - 1230
23 dpt - jest ❤️
Prenatalne - ryzyka niskie, dziewczynka 💗
17+6 223g 🥰
20+5 400g 🥰
29+1 1380g 🥰
Czeka ❄️
-
Cześć
My jesteśmy Pacjentami doktora Niedużaka.
Staramy się od roku. U mnie wszystko w porządku. Mąż miał fatalne wyniki po grypie w maju, ale w czerwcu wszystkie już idealne. Doktor powiedział, że małe kto takie ma.
Mieliśmy teraz drugi cykl stymulowany Clo, Ovitrelle i Duphastonem. Jestem mega tym wszystkim zmęczona i zestresowana. Najgorsze jest to jak pojawia się tylko jedna kreska
Testowanie w środę. Mogłabym już dzisiaj, ale boję się że wyjdzie negatywnie i się załamię. -