Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną BOCIAN WARSZAWA
Odpowiedz

BOCIAN WARSZAWA

Oceń ten wątek:
  • Miwka Autorytet

Wysłany: 11 października 2025, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Odradzam dr Ireneusza Niedużaka – choć wiem, że ma swoje zwolenniczki. Mnie robił punkcję i bardzo źle to wspominam. Czułam lekceważenie i traktowanie z wyższością, a dla mnie to był taki „Smerf Gburek” 😉.

Przez rok prowadziła mnie dr Ilona Nowacka – ogólnie było w porządku, ale jest dość schematyczna i robi mało diagnostyki. Po poronieniu czułam, że potrzebuję zmiany i świeższego podejścia. Teraz trafiłam do dr Karwackiej. To może za dużo powiedziane, że mnie prowadzi, bo byłam u niej dopiero na jednej wizycie. Na razie robię diagnostykę po poronieniu i trochę „wypełniam czas”, bo w Bocianie nie ma już budżetu na ten rok.

Wiele dziewczyn bardzo chwali dr Marianowskiego. Sama u niego nie byłam, głównie dlatego, że… jest dla mnie zbyt przystojny jak na ginekologa 😅. Ale z drugiej strony – skoro przechodzimy przez tak trudną drogę jak IVF, to może taki lekarz-„nagroda” też nie jest najgorszym pomysłem 😉.

No cóż, nie da się ukryć wyjątkowej urody Pana doktora. My z dziewczynami nazywamy go Derek lub McDreamy (jest bardzo podobny do Dereka Sheparda z Greys Anatomy 😍😍)

Cień lubi tę wiadomość

♀ 35 lat
    niedoczynność tarczycy
    ♂ 36 lat
    oligospermia
    🐕‍🦺 7 lat
    pudel 🤪

📅 17.06.2024 wizyta kwalifikacyjna ✔️
    📅 27.06 histeroskopia polipa (kolejna 🥲) ✔️
    📅 09.07 początek stymulacji [Mensinorm 150+75, Ganirelix 0,25] ✔️
    📅18.07 punkcja ✔️ ❄️❄️❄️
    📅 23.07 transfer ❌
    📅 18.09 transfer ❌ (ciążą biochemiczna)
    📅 25.10 transfer ❌
    📅18.11.2024 zmiana kliniki
    📅 03.01.2025 początek II stymulacji [Recovelle 15 + Orgalutran]
    📅15.01.2025 punkcja ❄️5.11 pgt❄️5.2.2?❄️3.2.2
    📅04.02.2025 histeroskopia +cd138+cd56
    📅11.06.2025 transfer ❄️5.11 pgt

age.png
  • Cień Autorytet

Wysłany: 12 października 2025, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miwka wrote:
    No cóż, nie da się ukryć wyjątkowej urody Pana doktora. My z dziewczynami nazywamy go Derek lub McDreamy (jest bardzo podobny do Dereka Sheparda z Greys Anatomy 😍😍)

Dokładnie takie właśnie mam skojarzenia 🤭

Miwka lubi tę wiadomość

40+|Hashimoto | 🌺 endo/adeno
    🧪 AMH 0,34
    🧬 MTHFR C677T | PAI-1 4G/5G
    🧬 KIR Bx (2DS1+, brak 2DS3)
    💉 IVF od 2019 r.
    → 9 procedur IVF/ICSI
    → bardzo niska odpowiedź (0–1 oocyt)
    → 6 transferów ET/KET
    → 2× CB 🤍
    → VI 2025 transfer: ciąża → poronienie w 8 tc 💔
    🧫 CD56 ↑ (54)
    🧪 Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
    → V 2026: transfer na lekach immunologicznych
    β-hCG: 0

Na tym zakończymy.
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 14 października 2025, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miwka wrote:
    Tak jak Miwka pisze tak go właśnie nazywamy 😉🫢😜

Cień lubi tę wiadomość

• Malina4321 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, halo,

czy są tu jeszcze dziewczyny, które są na liście oczekujących w Bocianie z powodu braku środków na 2025r? Może ktoś coś wie na temat tego, co dalej z nami? Ja uzyskałam tylko informację, że nadal nic nie wiedzą i że mamy czekać.

My z mężem czekamy już od września, kiedy to skończyły im się pieniądze. Czekałam cierpliwie na wiadomości, mieli dzwonić na koniec roku, oczywiście cisza, a teraz nic nie wiedzą.

Mam ogromne obawy, że jeśli tak dalej pójdzie to w nowym roku znowu nie zdąrzymy podejść do pełnej procedury skoro na ten moment nic nie wiadomo, a gdzie czekanie na wizytę, stymulacja i akurat u nas badanie genetyczne uzyskanych zarodków? Coraz bardziej się denerwuję.

Dziewczyny, jak sobie radzicie w tej sytuacji? Ja już jestem strzępkiem nerwów, nie chcę też co chwile tam dzwonić i pytać, a z drugiej strony przeżywam ogromny stres na ten brak wieści.

Pozdrawiam

• Cień Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina4321 wrote:
    Halo, halo,

czy są tu jeszcze dziewczyny, które są na liście oczekujących w Bocianie z powodu braku środków na 2025r? Może ktoś coś wie na temat tego, co dalej z nami? Ja uzyskałam tylko informację, że nadal nic nie wiedzą i że mamy czekać.

My z mężem czekamy już od września, kiedy to skończyły im się pieniądze. Czekałam cierpliwie na wiadomości, mieli dzwonić na koniec roku, oczywiście cisza, a teraz nic nie wiedzą.

Mam ogromne obawy, że jeśli tak dalej pójdzie to w nowym roku znowu nie zdąrzymy podejść do pełnej procedury skoro na ten moment nic nie wiadomo, a gdzie czekanie na wizytę, stymulacja i akurat u nas badanie genetyczne uzyskanych zarodków? Coraz bardziej się denerwuję.

Dziewczyny, jak sobie radzicie w tej sytuacji? Ja już jestem strzępkiem nerwów, nie chcę też co chwile tam dzwonić i pytać, a z drugiej strony przeżywam ogromny stres na ten brak wieści.

Pozdrawiam

Hejka 😊
    Ja dostałam telefon pod koniec grudnia, jeszcze przed świętami, że zapraszają mnie na transfer w 2026 roku i że mają już środki na 2026.
    Zapytałam, ile pieniędzy dostali z MZ, a oni odpowiedzieli, że tyle samo co w zeszłym roku i że to dopiero pierwsza transza.
    Teraz lecą po liście oczekujących i umawiają wizyty.

A, że zmieny się przepisy i transfery mają być co 3 miesiące a nie co 6 więc gorąco do siebie zapraszają.

Malina4321 lubi tę wiadomość

🧪 AMH 0,34
    💉 IVF od 2019 r.
    → 9 procedur IVF/ICSI
    → 6 transferów ET/KET
    → 2× CB 🤍
    🧫 CD56 ↑ (54)
    🧪 Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)

Na tym zakończymy.
  • Malina4321 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Hejka 😊
    Ja dostałam telefon pod koniec grudnia, jeszcze przed świętami, że zapraszają mnie na transfer w 2026 roku i że mają już środki na 2026.
    Zapytałam, ile pieniędzy dostali z MZ, a oni odpowiedzieli, że tyle samo co w zeszłym roku i że to dopiero pierwsza transza.
    Teraz lecą po liście oczekujących i umawiają wizyty.

A, że zmieny się przepisy i transfery mają być co 3 miesiące a nie co 6 więc gorąco do siebie zapraszają.

Kurcze, dziwne, nam powiedzieli kilka dni temu, że nic nie wiedzą, mamy czekać 🫣

• Cień Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina4321 wrote:
    Kurcze, dziwne, nam powiedzieli kilka dni temu, że nic nie wiedzą, mamy czekać 🫣

Pewnie teraz nadrabiają zaległe, wcześniej odmówione albo odłożone transfery, a zaraz potem ruszą z nowymi parami i procedurami od podstaw.

Edit.

Jest 2 stycznia, nie rozpuścili już chyba całej kasy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 17:35

🧪 AMH 0,34
    💉 IVF od 2019 r.
    → 9 procedur IVF/ICSI
    → 6 transferów ET/KET
    → 2× CB 🤍
    🧫 CD56 ↑ (54)
    🧪 Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)

Na tym zakończymy.
  • Malina4321 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Pewnie teraz nadrabiają zaległe, wcześniej odmówione albo odłożone transfery, a zaraz potem ruszą z nowymi parami i procedurami od podstaw.

Edit.

Jest 2 stycznia, nie rozpuścili już chyba całej kasy.

Z pewnością nie 😀 Jednak na pewno uspokoili by czekających słowami, jakie sama piszesz, a nie mówili, że nic nie wiedzą.
    Ps. Nie wyszarpuję tych pieniędzy czekającym na transfer, wiem że mają bezwzględne pierszeństwo 😉Chodzi tu tylko o nerwy i bezsilność w związku z całą sytuacją.

Cień lubi tę wiadomość

• Cień Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina4321 wrote:
    Z pewnością nie 😀 Jednak na pewno uspokoili by czekających słowami, jakie sama piszesz, a nie mówili, że nic nie wiedzą.
    Ps. Nie wyszarpuję tych pieniędzy czekającym na transfer, wiem że mają bezwzględne pierszeństwo 😉Chodzi tu tylko o nerwy i bezsilność w związku z całą sytuacją.

Nie mają pierwszeństwa.
    Każda para jest tak samo ważna.
    Praktyki klinik są nieuczciwe.
    IVF to prawdziwa droga przez mękę, a kliniki dodatkowo swoimi błędami w zarządzaniu tylko potęgują stres par.

🧪 AMH 0,34
    💉 IVF od 2019 r.
    → 9 procedur IVF/ICSI
    → 6 transferów ET/KET
    → 2× CB 🤍
    🧫 CD56 ↑ (54)
    🧪 Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)

Na tym zakończymy.
  • Malina4321 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Nie mają pierwszeństwa.
    Każda para jest tak samo ważna.
    Praktyki klinik są nieuczciwe.
    IVF to prawdziwa droga przez mękę, a kliniki dodatkowo swoimi błędami w zarządzaniu tylko potęgują stres par.

Cień, dziękuję Ci za odpowiedź ❤️

Cień lubi tę wiadomość

• BySweet Znajoma

Wysłany: 4 stycznia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w listopadzie pod koniec dostałam informację z kliniki że prawdopodobnie po 20 stycznia się odezwą. W sumie to wymusiłam konkretnie kiedy bo mówili że w styczniu. My od października jesteśmy w kolejce i mocno się rozczarowaliśmy bo w grudniu mieliśmy mieć badania a tu pieniędzy brak :(

👱‍♀️88' 👱89'
    06.2025 IUI ❌ Ovitrelle ; Luteina

10.2025 Kwalifikacja IVF
    02.2026 Start IVF I
    16.02.2026 Punkcja, 9 komórek, 8 prawidłowo zapłodnione. Mamy: ❄️❄️❄️❄️ 2x4AA; 4BC, 3AB
    10.03.2026 Transfer 4AA
    6 dpt: 16,5
    8 dpt: 59,1

🧬 KIR Bx + HLA-C1/C1 | ⚠️ NK ↑ (CD56 30%) | ⚠️ ANA 1:160 | 🔥 Th1/Th2 prozapalne | 👨 MAR test + (25–30%)
  • Cień Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BySweet wrote:
    Ja w listopadzie pod koniec dostałam informację z kliniki że prawdopodobnie po 20 stycznia się odezwą. W sumie to wymusiłam konkretnie kiedy bo mówili że w styczniu. My od października jesteśmy w kolejce i mocno się rozczarowaliśmy bo w grudniu mieliśmy mieć badania a tu pieniędzy brak :(

Ja dostałam kwalifikację na transfer 3 września 2025 i również polecili mi czekać na telefon, kiedy pojawią się nowe środki.
    Co mnie zdziwiło, to że mimo braku środków na 2025 cały czas przeprowadzali wizyty kwalifikacyjne.

Skoro do mnie zadzwonili w tygodniu przed świętami, to do Was powinni dzwonić lada chwila.
    Trzymam kciuki, żeby tak się stało!

🧪 AMH 0,34
    💉 IVF od 2019 r.
    → 9 procedur IVF/ICSI
    → 6 transferów ET/KET
    → 2× CB 🤍
    🧫 CD56 ↑ (54)
    🧪 Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)

Na tym zakończymy.
  • Malina4321 Znajoma

Wysłany: 13 stycznia, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BySweet wrote:

Ja dzwoniłam kilka dni temu z pytaniem i próbą właśnie wymuszenia 😀 konkretnej informacji kiedy możemy spodziewać się kontaktu. Pani poinformowała mnie, że jeśli kwalifikację mieliśmy we wrześniu to oni zgodnie z umową mają 6 miesięcy na kontakt. Więc możemy czekać do marca 🤡

Na pytanie, co jeśli znów skończą się tak szybko pieniądze jak w 2025r. pani odpowiedziała, że nikt niczego nie może zagwarantować, ile, do kiedy i dla kogo starczy pieniędzy 🤷‍♀️

• BySweet Znajoma

Wysłany: 21 stycznia, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam dzisiaj do kliniki z pytaniem kiedy możemy przyjść na badania to Pani mogła nas umówić na badania już jutro więc chyba się coś ruszyło w temacie nowych par i procedur .
    Z osobistych powodów umówiłam się dopiero na 2 lutego ale teraz widzę że może mi wypaść wtedy miesiączka. Powiedzcie mi proszę kto już to przeszedł. Czy to może być problem i lepiej przełożyć?

👱‍♀️88' 👱89'
    06.2025 IUI ❌ Ovitrelle ; Luteina

10.2025 Kwalifikacja IVF
    02.2026 Start IVF I
    16.02.2026 Punkcja, 9 komórek, 8 prawidłowo zapłodnione. Mamy: ❄️❄️❄️❄️ 2x4AA; 4BC, 3AB
    10.03.2026 Transfer 4AA
    6 dpt: 16,5
    8 dpt: 59,1

🧬 KIR Bx + HLA-C1/C1 | ⚠️ NK ↑ (CD56 30%) | ⚠️ ANA 1:160 | 🔥 Th1/Th2 prozapalne | 👨 MAR test + (25–30%)
  • Cień Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BySweet wrote:
    Zadzwoniłam dzisiaj do kliniki z pytaniem kiedy możemy przyjść na badania to Pani mogła nas umówić na badania już jutro więc chyba się coś ruszyło w temacie nowych par i procedur .
    Z osobistych powodów umówiłam się dopiero na 2 lutego ale teraz widzę że może mi wypaść wtedy miesiączka. Powiedzcie mi proszę kto już to przeszedł. Czy to może być problem i lepiej przełożyć?

To mają być badania z krwi? Jak z krwi i nie muszą być w określonym dniu cyklu to nie powinno być problemu.
    Jak jakieś wymazy to zawsze po zakończeniu krwawienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 20:50

🧪 AMH 0,34
    💉 IVF od 2019 r.
    → 9 procedur IVF/ICSI
    → 6 transferów ET/KET
    → 2× CB 🤍
    🧫 CD56 ↑ (54)
    🧪 Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)

Na tym zakończymy.
‹‹ 17 18 19 20 21
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ