SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną BOCIAN WARSZAWA
Odpowiedz

BOCIAN WARSZAWA

Oceń ten wątek:
  • Miwka Autorytet

Wysłany: 11 października 2025, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Odradzam dr Ireneusza Niedużaka – choć wiem, że ma swoje zwolenniczki. Mnie robił punkcję i bardzo źle to wspominam. Czułam lekceważenie i traktowanie z wyższością, a dla mnie to był taki „Smerf Gburek” 😉.

Przez rok prowadziła mnie dr Ilona Nowacka – ogólnie było w porządku, ale jest dość schematyczna i robi mało diagnostyki. Po poronieniu czułam, że potrzebuję zmiany i świeższego podejścia. Teraz trafiłam do dr Karwackiej. To może za dużo powiedziane, że mnie prowadzi, bo byłam u niej dopiero na jednej wizycie. Na razie robię diagnostykę po poronieniu i trochę „wypełniam czas”, bo w Bocianie nie ma już budżetu na ten rok.

Wiele dziewczyn bardzo chwali dr Marianowskiego. Sama u niego nie byłam, głównie dlatego, że… jest dla mnie zbyt przystojny jak na ginekologa 😅. Ale z drugiej strony – skoro przechodzimy przez tak trudną drogę jak IVF, to może taki lekarz-„nagroda” też nie jest najgorszym pomysłem 😉.

No cóż, nie da się ukryć wyjątkowej urody Pana doktora. My z dziewczynami nazywamy go Derek lub McDreamy (jest bardzo podobny do Dereka Sheparda z Greys Anatomy 😍😍)

Cień lubi tę wiadomość

♀ 35 lat
    niedoczynność tarczycy
    ♂ 36 lat
    oligospermia
    🐕‍🦺 7 lat
    pudel 🤪

📅 17.06.2024 wizyta kwalifikacyjna ✔️
    📅 27.06 histeroskopia polipa (kolejna 🥲) ✔️
    📅 09.07 początek stymulacji [Mensinorm 150+75, Ganirelix 0,25] ✔️
    📅18.07 punkcja ✔️ ❄️❄️❄️
    📅 23.07 transfer ❌
    📅 18.09 transfer ❌ (ciążą biochemiczna)
    📅 25.10 transfer ❌
    📅18.11.2024 zmiana kliniki
    📅 03.01.2025 początek II stymulacji [Recovelle 15 + Orgalutran]
    📅15.01.2025 punkcja ❄️5.11 pgt❄️5.2.2?❄️3.2.2
    📅04.02.2025 histeroskopia +cd138+cd56
    📅11.06.2025 transfer ❄️5.11 pgt

preg.png
  • Cień Autorytet

Wysłany: 12 października 2025, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miwka wrote:
    No cóż, nie da się ukryć wyjątkowej urody Pana doktora. My z dziewczynami nazywamy go Derek lub McDreamy (jest bardzo podobny do Dereka Sheparda z Greys Anatomy 😍😍)

Dokładnie takie właśnie mam skojarzenia 🤭

Miwka lubi tę wiadomość

🌸 1982 | 🦋 Hashi | 🌺 Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34
    🧬 MTHFR C677T (het.) | PAI-1 4G/5G (het.)
    💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stym. + 1 AZ), niska odpowiedź(1 pęch., często 0 oocytów), 5 transferów, ET/KET 2-dniowe → ✖, MZ 2024 → 2× cb, AZ VI’25 → ciąża → poronienie 8 tc 🤍
    ✨ Kolejny transfer AZ: II/ III 2026 — czekamy na Ciebie ✨
    🏥 obecnie Bocian W-wa | Novum (2019–2024)
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 14 października 2025, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miwka wrote:
    Tak jak Miwka pisze tak go właśnie nazywamy 😉🫢😜

Cień lubi tę wiadomość

• Malina4321 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, halo,

czy są tu jeszcze dziewczyny, które są na liście oczekujących w Bocianie z powodu braku środków na 2025r? Może ktoś coś wie na temat tego, co dalej z nami? Ja uzyskałam tylko informację, że nadal nic nie wiedzą i że mamy czekać.

My z mężem czekamy już od września, kiedy to skończyły im się pieniądze. Czekałam cierpliwie na wiadomości, mieli dzwonić na koniec roku, oczywiście cisza, a teraz nic nie wiedzą.

Mam ogromne obawy, że jeśli tak dalej pójdzie to w nowym roku znowu nie zdąrzymy podejść do pełnej procedury skoro na ten moment nic nie wiadomo, a gdzie czekanie na wizytę, stymulacja i akurat u nas badanie genetyczne uzyskanych zarodków? Coraz bardziej się denerwuję.

Dziewczyny, jak sobie radzicie w tej sytuacji? Ja już jestem strzępkiem nerwów, nie chcę też co chwile tam dzwonić i pytać, a z drugiej strony przeżywam ogromny stres na ten brak wieści.

Pozdrawiam

• Cień Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina4321 wrote:
    Halo, halo,

czy są tu jeszcze dziewczyny, które są na liście oczekujących w Bocianie z powodu braku środków na 2025r? Może ktoś coś wie na temat tego, co dalej z nami? Ja uzyskałam tylko informację, że nadal nic nie wiedzą i że mamy czekać.

My z mężem czekamy już od września, kiedy to skończyły im się pieniądze. Czekałam cierpliwie na wiadomości, mieli dzwonić na koniec roku, oczywiście cisza, a teraz nic nie wiedzą.

Mam ogromne obawy, że jeśli tak dalej pójdzie to w nowym roku znowu nie zdąrzymy podejść do pełnej procedury skoro na ten moment nic nie wiadomo, a gdzie czekanie na wizytę, stymulacja i akurat u nas badanie genetyczne uzyskanych zarodków? Coraz bardziej się denerwuję.

Dziewczyny, jak sobie radzicie w tej sytuacji? Ja już jestem strzępkiem nerwów, nie chcę też co chwile tam dzwonić i pytać, a z drugiej strony przeżywam ogromny stres na ten brak wieści.

Pozdrawiam

Hejka 😊
    Ja dostałam telefon pod koniec grudnia, jeszcze przed świętami, że zapraszają mnie na transfer w 2026 roku i że mają już środki na 2026.
    Zapytałam, ile pieniędzy dostali z MZ, a oni odpowiedzieli, że tyle samo co w zeszłym roku i że to dopiero pierwsza transza.
    Teraz lecą po liście oczekujących i umawiają wizyty.

A, że zmieny się przepisy i transfery mają być co 3 miesiące a nie co 6 więc gorąco do siebie zapraszają.

Malina4321 lubi tę wiadomość

💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stym. + 1 AZ), niska odpowiedź(1 pęch., często 0 oocytów), 5 transferów, ET/KET 2-dniowe → ✖, MZ 2024 → 2× cb, AZ VI’25 → ciąża → poronienie 8 tc 🤍
  • Malina4321 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Hejka 😊
    Ja dostałam telefon pod koniec grudnia, jeszcze przed świętami, że zapraszają mnie na transfer w 2026 roku i że mają już środki na 2026.
    Zapytałam, ile pieniędzy dostali z MZ, a oni odpowiedzieli, że tyle samo co w zeszłym roku i że to dopiero pierwsza transza.
    Teraz lecą po liście oczekujących i umawiają wizyty.

A, że zmieny się przepisy i transfery mają być co 3 miesiące a nie co 6 więc gorąco do siebie zapraszają.

Kurcze, dziwne, nam powiedzieli kilka dni temu, że nic nie wiedzą, mamy czekać 🫣

• Cień Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina4321 wrote:
    Kurcze, dziwne, nam powiedzieli kilka dni temu, że nic nie wiedzą, mamy czekać 🫣

Pewnie teraz nadrabiają zaległe, wcześniej odmówione albo odłożone transfery, a zaraz potem ruszą z nowymi parami i procedurami od podstaw.

Edit.

Jest 2 stycznia, nie rozpuścili już chyba całej kasy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 17:35

• Malina4321 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Pewnie teraz nadrabiają zaległe, wcześniej odmówione albo odłożone transfery, a zaraz potem ruszą z nowymi parami i procedurami od podstaw.

Edit.

Jest 2 stycznia, nie rozpuścili już chyba całej kasy.

Z pewnością nie 😀 Jednak na pewno uspokoili by czekających słowami, jakie sama piszesz, a nie mówili, że nic nie wiedzą.
    Ps. Nie wyszarpuję tych pieniędzy czekającym na transfer, wiem że mają bezwzględne pierszeństwo 😉Chodzi tu tylko o nerwy i bezsilność w związku z całą sytuacją.

Cień lubi tę wiadomość

• Cień Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina4321 wrote:
    Z pewnością nie 😀 Jednak na pewno uspokoili by czekających słowami, jakie sama piszesz, a nie mówili, że nic nie wiedzą.
    Ps. Nie wyszarpuję tych pieniędzy czekającym na transfer, wiem że mają bezwzględne pierszeństwo 😉Chodzi tu tylko o nerwy i bezsilność w związku z całą sytuacją.

Nie mają pierwszeństwa.
    Każda para jest tak samo ważna.
    Praktyki klinik są nieuczciwe.
    IVF to prawdziwa droga przez mękę, a kliniki dodatkowo swoimi błędami w zarządzaniu tylko potęgują stres par.

• Malina4321 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Nie mają pierwszeństwa.
    Każda para jest tak samo ważna.
    Praktyki klinik są nieuczciwe.
    IVF to prawdziwa droga przez mękę, a kliniki dodatkowo swoimi błędami w zarządzaniu tylko potęgują stres par.

Cień, dziękuję Ci za odpowiedź ❤️

Cień lubi tę wiadomość

• BySweet Debiutantka

Wysłany: 4 stycznia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w listopadzie pod koniec dostałam informację z kliniki że prawdopodobnie po 20 stycznia się odezwą. W sumie to wymusiłam konkretnie kiedy bo mówili że w styczniu. My od października jesteśmy w kolejce i mocno się rozczarowaliśmy bo w grudniu mieliśmy mieć badania a tu pieniędzy brak :(

• Cień Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BySweet wrote:
    Ja w listopadzie pod koniec dostałam informację z kliniki że prawdopodobnie po 20 stycznia się odezwą. W sumie to wymusiłam konkretnie kiedy bo mówili że w styczniu. My od października jesteśmy w kolejce i mocno się rozczarowaliśmy bo w grudniu mieliśmy mieć badania a tu pieniędzy brak :(

Ja dostałam kwalifikację na transfer 3 września 2025 i również polecili mi czekać na telefon, kiedy pojawią się nowe środki.
    Co mnie zdziwiło, to że mimo braku środków na 2025 cały czas przeprowadzali wizyty kwalifikacyjne.

Skoro do mnie zadzwonili w tygodniu przed świętami, to do Was powinni dzwonić lada chwila.
    Trzymam kciuki, żeby tak się stało!

‹‹ 17 18 19 20 21
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ