X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną BOCIAN WARSZAWA
Odpowiedz

BOCIAN WARSZAWA

Oceń ten wątek:
  • Miwka Autorytet

Wysłany: 11 października, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Odradzam dr Ireneusza Niedużaka – choć wiem, że ma swoje zwolenniczki. Mnie robił punkcję i bardzo źle to wspominam. Czułam lekceważenie i traktowanie z wyższością, a dla mnie to był taki „Smerf Gburek” 😉.

Przez rok prowadziła mnie dr Ilona Nowacka – ogólnie było w porządku, ale jest dość schematyczna i robi mało diagnostyki. Po poronieniu czułam, że potrzebuję zmiany i świeższego podejścia. Teraz trafiłam do dr Karwackiej. To może za dużo powiedziane, że mnie prowadzi, bo byłam u niej dopiero na jednej wizycie. Na razie robię diagnostykę po poronieniu i trochę „wypełniam czas”, bo w Bocianie nie ma już budżetu na ten rok.

Wiele dziewczyn bardzo chwali dr Marianowskiego. Sama u niego nie byłam, głównie dlatego, że… jest dla mnie zbyt przystojny jak na ginekologa 😅. Ale z drugiej strony – skoro przechodzimy przez tak trudną drogę jak IVF, to może taki lekarz-„nagroda” też nie jest najgorszym pomysłem 😉.

No cóż, nie da się ukryć wyjątkowej urody Pana doktora. My z dziewczynami nazywamy go Derek lub McDreamy (jest bardzo podobny do Dereka Sheparda z Greys Anatomy 😍😍)

Cień lubi tę wiadomość

♀ 35 lat
    niedoczynność tarczycy
    ♂ 36 lat
    oligospermia
    🐕‍🦺 7 lat
    pudel 🤪

📅 17.06.2024 wizyta kwalifikacyjna ✔️
    📅 27.06 histeroskopia polipa (kolejna 🥲) ✔️
    📅 09.07 początek stymulacji [Mensinorm 150+75, Ganirelix 0,25] ✔️
    📅18.07 punkcja ✔️ ❄️❄️❄️
    📅 23.07 transfer ❌
    📅 18.09 transfer ❌ (ciążą biochemiczna)
    📅 25.10 transfer ❌
    📅18.11.2024 zmiana kliniki
    📅 03.01.2025 początek II stymulacji [Recovelle 15 + Orgalutran]
    📅15.01.2025 punkcja ❄️5.11 pgt❄️5.2.2?❄️3.2.2
    📅04.02.2025 histeroskopia +cd138+cd56
    📅11.06.2025 transfer ❄️5.11 pgt

preg.png
  • Cień Ekspertka

Wysłany: 12 października, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miwka wrote:
    No cóż, nie da się ukryć wyjątkowej urody Pana doktora. My z dziewczynami nazywamy go Derek lub McDreamy (jest bardzo podobny do Dereka Sheparda z Greys Anatomy 😍😍)

Dokładnie takie właśnie mam skojarzenia 🤭

Miwka lubi tę wiadomość

🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum)
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 14 października, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miwka wrote:
    Tak jak Miwka pisze tak go właśnie nazywamy 😉🫢😜

Cień lubi tę wiadomość

‹‹ 17 18 19 20 21
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ