Ciąże po badaniach genetycznych zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGonia8986 wrote:Moja znajoma, ktora zarekomendowala mi Medart, przebadala zarodki(po punkcji pobrano 16 komorek, w 5 dobie zostalo 5, jeden prawidlowy genetycznie i podany, coreczka juz na świecie).Jest sporo Dziewczyn, ktorym udalo sie za pierwszym razem po criotransferze prawidlowo genetycznie zarodka, moze to loteria, a moze cos w tym jest, 80 % szans po badaniach ngs to jednak dużo sama przebadalam i czekam na crio
Lubię to pozytywne nastawienie
Zaczęłaś już przygotowania u Ż?
Ja jutro jadę na ostatnie usg i planowany transfer w czwartek ) dosyć szybko bo wypadnie w 15dc ale doktorek mówi ze wszystko jest ok -
nick nieaktualnyAlicjaa92 wrote:Lubię to pozytywne nastawienie
Zaczęłaś już przygotowania u Ż?
Ja jutro jadę na ostatnie usg i planowany transfer w czwartek ) dosyć szybko bo wypadnie w 15dc ale doktorek mówi ze wszystko jest ok -
nick nieaktualny
-
WIK wrote:Czy wiesz dlaczego pierwszy transfer sie nie udał? Czy poszerzyli diagnostykę?
Po mojej cb z przebadanego zarodka lekarze powiedzieli, że nawet jeżeli zarodek przeszedł przez PGS/NGS (zamiennie nazywane PGD), to nie znaczy, że nie miał innych wad. Wiele par, które mają zdiagnozowane wady genetyczne robią PGD konkretnie pod daną wadę. Natomiast pakiet podstawowy obejmuje tylko aneuploidie chromosomalne.SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
2017 - 2 x IMSI - PGS-NGS - transfer blastki - cb
Prolaktyna wreszcie prawidłowa
Histeroskopia zabiegowa
2018 - IMSI - 25.10. - transfer blastki
2019 - 09.03. - transfer 12A (3d) cb
NK 6%, ANA ujemne, KIR: Bx, PAI-1 - 4G/4G homozygota -
nick nieaktualny
-
WIK wrote:Rozumiem. A mieliście robione kariotypy? Bo z tego co zrozumiałam lekarza PDG robią właśnie pary, które maj genetyczne choroby, odkryte przed kariotypy lub maja w rodzinie.
Tak, u nas kariotypy wyszły ok. Chodziło mi o to, że zarodek przebadany co do aneuploidii może mieć inne niezdiagnozowane wady.
Tak naprawdę jednak, przyczyn może być tysiąc.SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
Histeroskopia zabiegowa
nick nieaktualny
-
WIK wrote:Tak, zgadzam sie. Tez mogą być problemy z endo, budowa macicy, z implantacją lub immunologia.. jest w czym wybierać
WIK, ale u Ciebie będzie ciąża, zobaczysz. Jeżeli dzisiejszy test wyszedł pozytywny, to nie może być zastrzyk. Trzymam kciuki, musisz przełamać złą passę, bo jak oglądam statystyki z października i listopada, to jest jeden wielki smutek.Alicjaa92, Sosenka lubią tę wiadomość
SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
Histeroskopia zabiegowa
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
WIK wrote:Update: negatywne testy
WIK, robiłaś betę?Alicjaa92 lubi tę wiadomość
Histeroskopia zabiegowa
hej
tak się trochę podłącze pod wątek chociaż na chwilę obecną zawiesiłam starania in vitro
robiłam badania genetyczne ze względu na moją wadę genetyczną - mam mozaikę hormonów płciowych
i z 4 blastek 3 są nieprawidłowe
jedna podana prawidłowa też się nie przyjęła
a że pozostałe nie mają "mojej" wady to jedyne wyjaśnienie to wiek...
tylko teraz mam dylemat co zrobić z tymi nieprawidłowymi - zniszczyć? nie sądziłam że będzie to problem - a jednak
bo co jeżeli się okaże że może te zarodki też sa mozaiką jak ja?
gdybym miała wybór to drugi raz nie robiłabym diagnostyki szczególnie że nawet w umowie na badanie jest info że jakiś % zostaje że mogą być prawidłowe ciąże
pewnie to moje pobożne życzenie i łudzenie bardziej ale podejrzewam że zdecyduje się na transfer tych nieprawidłowych zarodków też
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
aga80 wrote:hej
tak się trochę podłącze pod wątek chociaż na chwilę obecną zawiesiłam starania in vitro
robiłam badania genetyczne ze względu na moją wadę genetyczną - mam mozaikę hormonów płciowych
i z 4 blastek 3 są nieprawidłowe
jedna podana prawidłowa też się nie przyjęła
a że pozostałe nie mają "mojej" wady to jedyne wyjaśnienie to wiek...
tylko teraz mam dylemat co zrobić z tymi nieprawidłowymi - zniszczyć? nie sądziłam że będzie to problem - a jednak
bo co jeżeli się okaże że może te zarodki też sa mozaiką jak ja?
gdybym miała wybór to drugi raz nie robiłabym diagnostyki szczególnie że nawet w umowie na badanie jest info że jakiś % zostaje że mogą być prawidłowe ciąże
pewnie to moje pobożne życzenie i łudzenie bardziej ale podejrzewam że zdecyduje się na transfer tych nieprawidłowych zarodków też
Aga, a w jakiej klinice robiłaś badania genetyczne? W Invicta podobno niszczą chore zarodki z automatu, ale mój jeszcze wisiał w systemie, kiedy ostatnio tam byłam. Wydaje mi się, że przed transferem nieprawidłowych zarodków lepiej omówić to najpierw z genetykiem.SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
Histeroskopia zabiegowa
nick nieaktualny
-
WIK wrote:Tak, beta 4 w 14dpt.
Tak wiem WIK, czytałam na innym wątku i już Ci odpisałam.
Bardzo mi przykro, ale będzie lepiej.Zuzia 2021 lubi tę wiadomość
Histeroskopia zabiegowa
nick nieaktualny