CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Może w UK mają inna ulotkę
no ale wiesz o co mi chodzi:) dzialanie leku jest takie a nie inne no i trzeba to kontrolowac. Pamietasz,Pabelka po clo w jednym miesiacu miala ok,a w kolejnym 11 pecherzykow i zakaz seksu,Tobie raz nie peklo,bralas antyki..no ja sobie nie wyobrazam....
-
Do rozmowy o uk moge dorzucic troche. Mi lekarz gp powiedzial zebpo odstawieniu antykow @ moze sie regulowac do roku i nic nie robil z tym ze mam @ co 3 miesiace. Nawet krwi nie bral na badania. Baaaa nawet nie zapytal o mozliwosc ciazy.
Dopiero w pl gin dal mi clo i dupka. Bo z usg wyszlo ze mam pcos.
I tez jestem bez monitoringu. Bo jak? Do pl mam latac co tydzien?
Twraz w pazdzierniku lece to ide na kontrole dopiero. I bede robila badania. -
mi tez dano wyliczone tabletki na 2 miesiace stosowania, ale ja wzielam je tylko w tym cyklu, bo balam sie ze na wizycie zaczna sie mnie pytac jak sie czulam po tych lekach , czy robilam testy itp., wiec wolalam je zabrac. Poronilam 3 miesiace temu, nie spodziewalam sie ze mi zaserwuja od razu takie leki, mam nadzieje ze nic tam zlego sie nie dzieje. Mam miec niedlugo wykonane usg, fakt z innego powodu, ale moze chociaz sie dowiem czy wszystko gra po tej kuracji... slyszalam ze mozna przestymulowac jajniki... kurcze zaczelam sie bac tego jak mi ciagle testy owu zaczely wychodzic pozytywne...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 18:18
09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna
-
mi zawsze wychodzily , ale 1-2dni, nawet w cyklu ktorym sie udalo wyszedl mi test owu pozytywny, ale tylko raz,a nie 8dni pod rzad:/. Moze faktycznie te leki cos tam pomieszaly i odbilo owulacji hehe09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
-
zuza1212 wrote:mi zawsze wychodzily , ale 1-2dni, nawet w cyklu ktorym sie udalo wyszedl mi test owu pozytywny, ale tylko raz,a nie 8dni pod rzad:/. Moze faktycznie te leki cos tam pomieszaly i odbilo owulacji hehe
moze skor nie masz zadnej mozliwosci sprawdzenia co z Twoimi jajkami po clo to probuj mierzyc temperature,obserwowac sluz i dodatkowo testy.. Chociaz to wszystko zawodne..
-
oczywiscie robie to jak widac na moim wykresie...tym razem ciezko jest cokolwiek powiedziec po tym wykresie:/
clo to bylo zalecenie z kliniki nieplodnosci,a od listopada juz nam serwuja inseminacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 18:55
-
robilam testy clearblue oraz zwykle testy paskowe wiec z dwoch roznych firm
a to ma jakies znaczenie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 19:01
-
zuza1212 wrote:oczywiscie robie to jak widac na moim wykresie...tym razem ciezko jest cokolwiek powiedziec po tym wykresie:/
clo to bylo zalecenie z kliniki nieplodnosci,a od listopada juz nam serwuja inseminacje
Ja ostrzegam...ryzyko ciazy mbogiej jest duze..a jak nie wiadomo ile pecherzykow to zeby potem nie bylo zaskoczenia jak sie uda i bedzie 2/3/4..natura bywa przewrotna.. -
tulipanna moge miec nawet 2,3 byle byly zdrowe
podobnoprzy inseminacji ma byc stymulacja, monitoring wszystko tak jak trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 19:06
Anatolka lubi tę wiadomość
-
rebe wrote:ciekawostka, w Hiszpanii panstwowa ginka tez po prostu mi dala recepte na clo (nota bene jedno opakowanie kosztuje 35 euro), bez monitoringu...powiedziala, ze mam stosowac przez 6 miesiecy pod rzad (wg niej przerw nie mozna robic!) i sie intensywnie starac.
Bez monitoringu, bez ovitrelle, bez suplementacji progesteronem.
Poszlam do prywatnego ginekologa rowniez w Hiszpanii i (placac) na szczescie procedury sa podobne jak w Pl!
ciekawostka 2: bez stymulacji CLO monitoringow przy cyklach nieregularnych nie robi sie tutaj w ogole.
Mam takie wrazenie,ze niektore tu Dziewczyny z calym szacunkiem nie zdaja sobie sprawy z tego jaki lek,o jakim dzialaniu biora i i jakie konsekwencje niosa leki do stymulacji...
Tu wrecz niektore dziewczyny zala sie ze po clo maja "tylko" jeden pecherzyk... -
zuza1212 wrote:tulipanna moge miec nawet 2,3 byle byly zdrowe
podobnoprzy inseminacji ma byc stymulacja, monitoring wszystko tak jak trzeba -
wiem ze to duze ryzyko, wiec oczywiscie dla wlasnego zdrowia wolalabym jedno:), ale jakby zdarzylo sie wiecej nie zalamalabym sie oczywiscie sama mysl wiecej niz 1 napawa mnie niepokojem pod wzgledem calego przebiegu ciazy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 19:13
-
zreszta to moj pierwszy i ostatni cykl z clo bez monitoringu nie bede juz tak ryzykowac
tulipanna lubi tę wiadomość