CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
rebe wrote:Dziewczyny jest sens robic monitoring przy CLO w 11 dc?
Najprawdopodobniej jutro dostanę okres, nam brac CLO od 3-9 dc, monitoring w 13dc, ktory wypada akurat w niedziele.
W piatek jest 11dc, w poniedziałek 14dc. Bardzo zalezy mi na porządnym monitoringu, warto przyjść w piatek i w zależności od tego co sie dzieje rownież w poniedziałek?
Cykle mam zazwyczaj 32-40 dniowe, nie chce pójść na usg zbyt pozno... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
rebe wrote:Dziewczyny jest sens robic monitoring przy CLO w 11 dc?
Najprawdopodobniej jutro dostanę okres, nam brac CLO od 3-9 dc, monitoring w 13dc, ktory wypada akurat w niedziele.
W piatek jest 11dc, w poniedziałek 14dc. Bardzo zalezy mi na porządnym monitoringu, warto przyjść w piatek i w zależności od tego co sie dzieje rownież w poniedziałek?
Cykle mam zazwyczaj 32-40 dniowe, nie chce pójść na usg zbyt pozno... -
hej
biore clo pierwszy cykl, zastanawiam sie czy ktoras z was byla w takiej sytuacji, ze test owulacyjny wychodzil jej kilka dni pod rzad, u mnie to az 8dni, przez to teraz nie wiem kiedy mialam owulacje o ile ja w ogole mialam09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzuza1212 wrote:hej
biore clo pierwszy cykl, zastanawiam sie czy ktoras z was byla w takiej sytuacji, ze test owulacyjny wychodzil jej kilka dni pod rzad, u mnie to az 8dni, przez to teraz nie wiem kiedy mialam owulacje o ile ja w ogole mialamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 16:25
-
aszka mieszkam w uk, tutaj kazali mi brac clo, nie mialam zadnego monitoringu, nie dali mi zadnych innych lekow. Powiedzili ze mam po prostu je brac moze sie uda, wiec teraz juz nie wiem kiedy mialam owu, czy w ogole byla.Tragedia jednym slowem:/ nawet nie mam mozliwosci tutaj zrobienia zadnych badan, nawet prywatnie wiec siedze i dumam kiedy byla owulacja:P09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
-
nick nieaktualnyzuza1212 wrote:aszka mieszkam w uk, tutaj kazali mi brac clo, nie mialam zadnego monitoringu, nie dali mi zadnych innych lekow. Powiedzili ze mam po prostu je brac moze sie uda, wiec teraz juz nie wiem kiedy mialam owu, czy w ogole byla.Tragedia jednym slowem:/ nawet nie mam mozliwosci tutaj zrobienia zadnych badan, nawet prywatnie wiec siedze i dumam kiedy byla owulacja:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 16:51
-
Nie może, w UK nie może tak sobie iść i zbadać. Podobnie jest w Niemczech, nie ma opcji zrobić badań bez skierowania lekarza, nawet prywatnie. Ale.ale też robiła jak przyjeżdżała z DE do Pl.
Testy owulacyjne robi się do pierwszego pozytywupóźniej już nic nie wnoszą. Wystarczy raz oznaczyć pik Lh, który one wygrywają
-
aszka tutaj nie mam mozliwosci zrobienia progesteronu, wyznaczylam sobie sama owulacje zastanawiam sie czy dobrze chyba pozostaje mi czekac do dnia@, ktora raczej sie opozni bo jesli mialam owu w 18dc to raczej moj standardowy cykl 26dn nie ma miejsca bytu, bo wtedy ta druga faza byla by zbyt krotka. clo wywolalo u mnie zamieszanie na wykresie:P
anatolka ja zawsze w normalnym cyklu mialam 1 gora 2 testy owu pozytywne nigdy 8 pod rzad, a w kolejncyh dniach okazywalo sie ze kreska testowa jest mocniejsza od kontrolnej... Tak czy inaczej konczac na pierwszym tescie pozytywnym sadze ze raczej prawdy by mi nie powiedzial ze owu jesli w ogole miala miejsce wystapi za 24-48h, bo kolejne testy jak pisalam wyzej byly mocniejsze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 17:01
09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
-
nick nieaktualnyzuza1212 wrote:aszka tutaj nie mam mozliwosci zrobienia progesteronu, wyznaczylam sobie sama owulacje zastanawiam sie czy dobrze chyba pozostaje mi czekac do dnia@, ktora raczej sie opozni bo jesli mialam owu w 18dc to raczej moj standardowy cykl 26dn nie ma miejsca bytu, bo wtedy ta druga faza byla by zbyt krotka. clo wywolalo u mnie zamieszanie na wykresie:P
anatolka ja zawsze w normalnym cyklu mialam 1 gora 2 testy owu pozytywne nigdy 8 pod rzad, a w kolejncyh dniach okazywalo sie ze kreska testowa jest mocniejsza od kontrolnej... Tak czy inaczej konczac na pierwszym tescie pozytywnym sadze ze raczej prawdy by mi nie powiedzial ze owu jesli w ogole miala miejsce wystapi za 24-48h, bo kolejne testy jak pisalam wyzej byly mocniejsze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 17:11
-
Ja to podziwiam odwage lekarzy. Przeciez na klomifenie wyraznie w ulotce napisali ze konieczne jest stale monitorowanie..ja bym w rozmowach z lekarzem tego argumentu uzywala by dal skierowanie. Ot tak branie clo bez monitow nie jest bezpieczne...