X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Edka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki85 wrote:
    Witam:) Czy jest możliwość ze clo przyspiesza owulacje. Niby mam mieć w poniedziałek 16 dc a tu dziś mega płodny sluz wybierałem się na monitoring w piątek zastanawiam się czy to wystarczy?
    Tak, możliwe. trochę późno ten monit, pierwszy zazwyczaj jest w 10-12 dc. w piątek jak pójdziesz, to będzie 13 dc? to najwyżej będzie już po owu i też powinno być to widać po płynie w zatoce douglasa. Masz płodny śluz to działaj ;)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia owulke miałam 16 dc(monitoring) teraz drugi cykl z clo i zbil mnie z tropu ten śluz hmm ...

zi13csqvtabhkgk4.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki85 wrote:
    Ostatnia owulke miałam 16 dc(monitoring) teraz drugi cykl z clo i zbil mnie z tropu ten śluz hmm ...
    Ostatnio to było ostatnio ;) Teraz masz nowy cykl i tamten nie ma znaczenia. To że w tamtym cyklu miałaś owu w 16 dniu nie oznacza, że w tym tez tak będzie :)Przy cyklach stymulowanych nie ma co patrzeć na statystyki, bo wszystko może ulec zmianie.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i problem się rozwiązał lekarz przyjmuje do południa a ja kwitnie w pracy.umowilam się na piątek bo przyjmuje pon-sroda-piatek. Zobaczymy co będzie, czy coś będzie czy będzie po czy przed.milego dnia

zi13csqvtabhkgk4.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie tez wydaje, ze mialam w tym pierwszym cyklu z Clo wczesniejsza owulacje... Monitoring dopiero jutro (16dc), ciekawa jestem bardzo, co tam sie dzialo! Dam znac :)

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam od lekarza - wiadomosci niestety niedobre :( Clo nie zadzialalo, cysta, ktora mialam nadal jest i musze sie jej pozbyc (Luteina przez 10 dni), a do tego poziom AMH b. slaby - 0,46. Lekarka wlasciwie rozlozyla rece i dala skierowanie do kliniki nieplodnosci. Tak latwo sie nie poddamy, ale oczywiscie nie mam sie w tej chwili z czego cieszyc...

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo za wesolo nie jest :/ zet zet:/ 0,46 to ciezka stymulacja o ile nie niemozliwa :/ i raczej clo tu nie pomoze...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet rzeczywiście amh słabe, ale moja znajoma tez miala słabe wiec zdecydowali sie na invitro. Udalo jej sie za pierwszym razem jest w 8 miesiacu ciąży.

Dziewczyny mam w 28 dc testować. Lepiej od razu isc na bete czy zrobic zwykły test?

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pozytywna wiadomosc Michasia :)Dopoki lekarz specjalista nie powie, ze nie ma szans nie zamierzam sie poddawac!

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zet zet,no nie trzeba byc tu specjalista zeby wiedziec ze to slaby wynik:/ ale lepiej tyle niz nic.. Sama widzialas ze jest watek o amh,tam poczytaj. Dziewczyny naja 5,5, 12, 7, roznie. Sama ginka odeslala Cie do kliniki leczenia nieplodnosci..ja bym juz clo nie ryzykowala bo nieskutecznie mozesz pozbyc sie swoich ostatnich komorek jajowych.. Tobie fachowiec jest potrzebny co pewne jajko zaplodni w ivf

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Tulipanna, ze to slaby wynik i szukam na tym forum raczej pozytywow niz potwierdzenia tego faktu... Clo juz nie bede stosowac, bo organizm nie zareagowal, wiec usune sie z tego watku. A czy IVF to juz specjalista zadecyduje.

Anatolka lubi tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet trzymam kciuki za Ciebie-Was:) Nie ma innej opcji musi być dobrze:)

Ja będę wiedzieć jutro czy coś rośnie.

zi13csqvtabhkgk4.png
  • aiszza1 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- handel lekami.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 25 września 2015, 17:43

aiszza1
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki85 i jak urosło Ci coś?

Właśnie się dowiedziałam, że moja znajoma po 8latach starania zaszła w ciąże.
    Z jednej strony pocieszające, a z drugiej mam wrażenie, że wszyscy dookoła mnie są w ciąży tylko nie ja.
    zwariuje!

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    mam pytanie i bardzo liczę, że mi pomożecie i obiektywnie odpowiecie..

W tym miesiącu zaczęłam brać CLO 1 x 1 (5-9 dc) + inofolic 2 x 1, jestem w 14 dc, miałam monitorowanie - lekarka powiedziała, że mam bardzo dużo pęcherzyków, ale niestety żaden nie jest dominujący, kazała przyjść za 7 dni i powiedziała, żebym była cierpliwa, bo jeszcze może coś urosnąć..

Mam wrażenie, czy pani dr (przemiła zresztą i bardzo kompetentna) dodaje mi tylko otuchy? Chyba 14 dc to dość późno, prawda?

Nie mam już sił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dabtka wrote:
    Witajcie dziewczyny,
    mam pytanie i bardzo liczę, że mi pomożecie i obiektywnie odpowiecie..

W tym miesiącu zaczęłam brać CLO 1 x 1 (5-9 dc) + inofolic 2 x 1, jestem w 14 dc, miałam monitorowanie - lekarka powiedziała, że mam bardzo dużo pęcherzyków, ale niestety żaden nie jest dominujący, kazała przyjść za 7 dni i powiedziała, żebym była cierpliwa, bo jeszcze może coś urosnąć..

Mam wrażenie, czy pani dr (przemiła zresztą i bardzo kompetentna) dodaje mi tylko otuchy? Chyba 14 dc to dość późno, prawda?

Nie mam już sił.
    za 7 dni to juz moze byc po owulacji.

• Olessia88 Znajoma

Wysłany: 25 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta. Znalazłam chwilę więc skrobnę
    Emotikon smile
    Muszę się z Wami podzielić jak zadziałało na mnie połączenie clo z dongiem. Dodam, tylko że od maja dodatkowo pije 2*1 saszetkę inofemu. Tj pisałam wcześniej w 7dc miałam pęcherzyk w prawym jajniku, endometrium 7,6. Donga tak naprawdę pierwszy raz wzięłam właśnie tego dnia. Poszłam na kontrole w 12dc, okazało się że mój pęcherzyk urósł do 19, zaś lewy jajnik ruszył- pęcherzyk 16mm . Endo miałam aż 12. Lekarz pochwalił, bo przy clo często jest słabe. Myślę, że to zasługa donga. W 13dc dostałam zastrzyk pregnylu 10000j. Teraz oczywiście wieeeele czułości:) pierwszy raz czuję jak moje jajniki pracują. W poniedziałek rano mam zbadać progesteron i popołudniu na wizytę. Mam w sobie tak wielką nadzieję... Pierwszy raz w życiu tak bardzo wyczekuję poniedziałku. Stosunkowo udanego weekendu moje Drogie

Edka lubi tę wiadomość

Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
    Antoine de Saint-Exupéry
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) byłam i urósł jeden pęcherzyk na lewym jajniku. Dziś w 13 dc miał 28 mm ,endomrtrium 12 mm dostałam pragnyl i na potwierdzenie owulacji mam isc w poniedzialek. Jak te cykle są do siebie nie podobne i jak szybko i dużo urosnąl ten pęcherzyk-szok. Oby peknal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 22:46

zi13csqvtabhkgk4.png
  • Nessy06 Debiutantka

Wysłany: 26 września 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to powodzenia dziewczyny:)

• Olessia88 Znajoma

Wysłany: 26 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki85, 3mamy kciuki :)

Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
    Antoine de Saint-Exupéry
‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ