X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejdz w wiadomosci i tam jest zakladka "zaproszenia" zaakceptuj i bedziemy mogly pisac

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Też ostatnio miałam 2 ładne pęcherzyki, dali mi pregnyl 5000 i żaden nie pękł.Nie wiem od czego zależą te dawki i cały czas się zastanawiam czy jakby dali 10000 czy by pękły.A tak to mam problem. Tobie oczywiście życzę pęknięcia:)
    Nastepnym razem dostaniesz 10000. Zwykle pierwszy raz to metoda prob i bledow,a zbyt duzej dawki nie ma co podawac. Zawsze zaczyna sie od najmniejszej,to srnsowne.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miałam jeden pęcherzyk to przy dawce pregnylu 5000 pękł, więc pewnie dlatego myślała, że i te pękną przy tej samej dawce.Ja co cykl to przerabiałam inny przypadek.Ale i tak problemem też było cienkie endometrium.

tulipanna wysłałam wiadomość:)

tulipanna lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Ashira Debiutantka

Wysłany: 17 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Releaseme, z tymi szansami w pierwszym cyklu chodzi mi o rozne czynniki, biore na stale wiele lekow na inne rzeczy i ten jest kolejnym obciazeniem dla organizmu. Poza tym wiek itp. Moze jakbym miala 25 lat to by mi sie tak nie spieszylo:)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashira wrote:
    Releaseme, z tymi szansami w pierwszym cyklu chodzi mi o rozne czynniki, biore na stale wiele lekow na inne rzeczy i ten jest kolejnym obciazeniem dla organizmu. Poza tym wiek itp. Moze jakbym miala 25 lat to by mi sie tak nie spieszylo:)
    no pęknięcie to przyspieszyć mozna rzeczywiście wysiłkiem fizycznym (ja osobiście słyszałam o bieganiu, rowarze i skakaniu na skakance) a poza tym zastrzykiem z pregnylu lub ovitrelle

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) dziś zaczęłam drugi miesiąc z Clo. W poprzednim owulacja w 16 dc w lewym jajniku dwa pęcherzyki jeden peknal rano(mega bol jajnika) wieczór był monitoring i drugi prawdopodobnie 17 dc rano (ból jajnika), przez 10 dni duphaston. Szansa na bliźniaki hyh ale nic nie wyszlo. Kolejny miesiąc nadzieji

zi13csqvtabhkgk4.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Miki85, oby teraz sie udalo :)

Ja wlasnie skonczylam pierwsza ture Clo, efektow ubocznych nie czuje i na razie roznicy wielkiej nie ma ;) Oprocz tego, ze sluz mam jakby plodny juz od 2 dni, czyli od 8dc, nie wiem, czy to mogla byc taka bardzo wczesna owulacja?? Czy po prostu organizm tak reaguje na lek...

Monitoring mam dopiero w czwartek, czyli w 16dc - zdaje sie, ze pozno, ale coz poradzic. Dam znac po, w miedzyczasie starania w toku ;)

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Katie87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym trochę podpytać o tę stymulację. Czy do Clo zawsze musi być zastrzyk na pęknięcie? Jak to wygląda cenowo? I nie wiecie czy endometrioza jest przeciwwskazaniem do stymulacji?

"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • Smile Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej mierzyć temperaturę, wtedy jesteś w stanie sama stwierdzić czy była owulacja:)ja ngdy nie miałam owu w 14dc i zazwyczaj ok 16dc byłam podglądać czy rosło.A po śluzie to nie umiem stwierdzić co,jak i kiedy:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie87 wrote:
    Dziewczyny, chciałabym trochę podpytać o tę stymulację. Czy do Clo zawsze musi być zastrzyk na pęknięcie? Jak to wygląda cenowo? I nie wiecie czy endometrioza jest przeciwwskazaniem do stymulacji?
    cenowo wyglada roznie, w zaleznosci jaki zastrzyk od 50 do 100 zł jak dobrze pamietam. Natomiast sama endometrioza nie jest p/wskazaniem do stymulacji. Zastrzyk na pekniecie musi byc jak pecherzyki same nie pekaja, ale lekarze zazwyczaj daja zastrzyk zeby miec wyzsza pewnosc ze pekna.

Katie87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Najlepiej mierzyć temperaturę, wtedy jesteś w stanie sama stwierdzić czy była owulacja:)ja ngdy nie miałam owu w 14dc i zazwyczaj ok 16dc byłam podglądać czy rosło.A po śluzie to nie umiem stwierdzić co,jak i kiedy:)
    u mnie z tempki wychodzilo ze byla owu, a po monicie ze juz dawno po owu, roznie to bywa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Powodzenia Miki85, oby teraz sie udalo :)

Ja wlasnie skonczylam pierwsza ture Clo, efektow ubocznych nie czuje i na razie roznicy wielkiej nie ma ;) Oprocz tego, ze sluz mam jakby plodny juz od 2 dni, czyli od 8dc, nie wiem, czy to mogla byc taka bardzo wczesna owulacja?? Czy po prostu organizm tak reaguje na lek...

Monitoring mam dopiero w czwartek, czyli w 16dc - zdaje sie, ze pozno, ale coz poradzic. Dam znac po, w miedzyczasie starania w toku ;)
    to sie staraj z facetem :) Bo moze sie okazac juz po owulacji.

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie87 wrote:
    Hej, ja jestem drugi cykl na CLO i nie biorę nic na pęknięcie bo same pękają w 14dc - więc to nie jest konieczne, koszt CLO to około 20 zł i jeśli Ci nie pękają to zastrzyk tak jak koleżanka wyżej napisała cenowo. pozdrawiam :)

[img][/img]
  • Katie87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi <3 zdecyduję się na to po HSG :)

2011 - początek starań
  • Edka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za clo 10 tabletek płaciłam ok 20 zł, za pregnyl też gdzieś tyle, tu najnowsze ceny pregnylu. http://bazalekow.mp.pl/leki/item?item_id=85487
    Ovitrelle jest droższy od 100 do 150 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 14:07

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Katie87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Za clo 10 tabletek płaciłam ok 20 zł, za pregnyl też gdzieś tyle, tu najnowsze ceny pregnylu. http://bazalekow.mp.pl/leki/item?item_id=85487
    Ovitrelle jest droższy od 100 do 150 zł.

Dziękuję bardzo :)

2011 - początek starań
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, u mnie już po owulacji, dziś tempka poszła do góry, wczoraj po południu odczuwałam ból prawego jajnika a wieczorem mega mocny ból, obstawiam że była owulacja. Nie wiem jak wytrzymam te 2 tygodnie do testowania ;-)tak czy inaczej CLO 2x1 spełniło swoją rolę :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ceny to ja za CLO płaciłam niecałe 20 zł a pregnyl kosztował 10,48 zł (5000 j.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 16:54

Katie87, michasia-K lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie CLO jak u pozostałych dziewczyn, a Ovitrelle 110 zł

• Katie87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że to są dużo więkssze koszty :) dziękuję Wam bardzo :)

2011 - początek starań
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ