X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejdz w wiadomosci i tam jest zakladka "zaproszenia" zaakceptuj i bedziemy mogly pisac

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Też ostatnio miałam 2 ładne pęcherzyki, dali mi pregnyl 5000 i żaden nie pękł.Nie wiem od czego zależą te dawki i cały czas się zastanawiam czy jakby dali 10000 czy by pękły.A tak to mam problem. Tobie oczywiście życzę pęknięcia:)
    Nastepnym razem dostaniesz 10000. Zwykle pierwszy raz to metoda prob i bledow,a zbyt duzej dawki nie ma co podawac. Zawsze zaczyna sie od najmniejszej,to srnsowne.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miałam jeden pęcherzyk to przy dawce pregnylu 5000 pękł, więc pewnie dlatego myślała, że i te pękną przy tej samej dawce.Ja co cykl to przerabiałam inny przypadek.Ale i tak problemem też było cienkie endometrium.

tulipanna wysłałam wiadomość:)

tulipanna lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Ashira Debiutantka

Wysłany: 17 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Releaseme, z tymi szansami w pierwszym cyklu chodzi mi o rozne czynniki, biore na stale wiele lekow na inne rzeczy i ten jest kolejnym obciazeniem dla organizmu. Poza tym wiek itp. Moze jakbym miala 25 lat to by mi sie tak nie spieszylo:)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashira wrote:
    Releaseme, z tymi szansami w pierwszym cyklu chodzi mi o rozne czynniki, biore na stale wiele lekow na inne rzeczy i ten jest kolejnym obciazeniem dla organizmu. Poza tym wiek itp. Moze jakbym miala 25 lat to by mi sie tak nie spieszylo:)
    no pęknięcie to przyspieszyć mozna rzeczywiście wysiłkiem fizycznym (ja osobiście słyszałam o bieganiu, rowarze i skakaniu na skakance) a poza tym zastrzykiem z pregnylu lub ovitrelle

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) dziś zaczęłam drugi miesiąc z Clo. W poprzednim owulacja w 16 dc w lewym jajniku dwa pęcherzyki jeden peknal rano(mega bol jajnika) wieczór był monitoring i drugi prawdopodobnie 17 dc rano (ból jajnika), przez 10 dni duphaston. Szansa na bliźniaki hyh ale nic nie wyszlo. Kolejny miesiąc nadzieji

zi13csqvtabhkgk4.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Miki85, oby teraz sie udalo :)

Ja wlasnie skonczylam pierwsza ture Clo, efektow ubocznych nie czuje i na razie roznicy wielkiej nie ma ;) Oprocz tego, ze sluz mam jakby plodny juz od 2 dni, czyli od 8dc, nie wiem, czy to mogla byc taka bardzo wczesna owulacja?? Czy po prostu organizm tak reaguje na lek...

Monitoring mam dopiero w czwartek, czyli w 16dc - zdaje sie, ze pozno, ale coz poradzic. Dam znac po, w miedzyczasie starania w toku ;)

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Katie87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym trochę podpytać o tę stymulację. Czy do Clo zawsze musi być zastrzyk na pęknięcie? Jak to wygląda cenowo? I nie wiecie czy endometrioza jest przeciwwskazaniem do stymulacji?

"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • Smile Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej mierzyć temperaturę, wtedy jesteś w stanie sama stwierdzić czy była owulacja:)ja ngdy nie miałam owu w 14dc i zazwyczaj ok 16dc byłam podglądać czy rosło.A po śluzie to nie umiem stwierdzić co,jak i kiedy:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie87 wrote:
    Dziewczyny, chciałabym trochę podpytać o tę stymulację. Czy do Clo zawsze musi być zastrzyk na pęknięcie? Jak to wygląda cenowo? I nie wiecie czy endometrioza jest przeciwwskazaniem do stymulacji?
    cenowo wyglada roznie, w zaleznosci jaki zastrzyk od 50 do 100 zł jak dobrze pamietam. Natomiast sama endometrioza nie jest p/wskazaniem do stymulacji. Zastrzyk na pekniecie musi byc jak pecherzyki same nie pekaja, ale lekarze zazwyczaj daja zastrzyk zeby miec wyzsza pewnosc ze pekna.

Katie87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Najlepiej mierzyć temperaturę, wtedy jesteś w stanie sama stwierdzić czy była owulacja:)ja ngdy nie miałam owu w 14dc i zazwyczaj ok 16dc byłam podglądać czy rosło.A po śluzie to nie umiem stwierdzić co,jak i kiedy:)
    u mnie z tempki wychodzilo ze byla owu, a po monicie ze juz dawno po owu, roznie to bywa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Powodzenia Miki85, oby teraz sie udalo :)

Ja wlasnie skonczylam pierwsza ture Clo, efektow ubocznych nie czuje i na razie roznicy wielkiej nie ma ;) Oprocz tego, ze sluz mam jakby plodny juz od 2 dni, czyli od 8dc, nie wiem, czy to mogla byc taka bardzo wczesna owulacja?? Czy po prostu organizm tak reaguje na lek...

Monitoring mam dopiero w czwartek, czyli w 16dc - zdaje sie, ze pozno, ale coz poradzic. Dam znac po, w miedzyczasie starania w toku ;)
    to sie staraj z facetem :) Bo moze sie okazac juz po owulacji.

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie87 wrote:
    Hej, ja jestem drugi cykl na CLO i nie biorę nic na pęknięcie bo same pękają w 14dc - więc to nie jest konieczne, koszt CLO to około 20 zł i jeśli Ci nie pękają to zastrzyk tak jak koleżanka wyżej napisała cenowo. pozdrawiam :)

[img][/img]
  • Katie87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi <3 zdecyduję się na to po HSG :)

2011 - początek starań
  • Edka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za clo 10 tabletek płaciłam ok 20 zł, za pregnyl też gdzieś tyle, tu najnowsze ceny pregnylu. http://bazalekow.mp.pl/leki/item?item_id=85487
    Ovitrelle jest droższy od 100 do 150 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 14:07

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Katie87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Za clo 10 tabletek płaciłam ok 20 zł, za pregnyl też gdzieś tyle, tu najnowsze ceny pregnylu. http://bazalekow.mp.pl/leki/item?item_id=85487
    Ovitrelle jest droższy od 100 do 150 zł.

Dziękuję bardzo :)

2011 - początek starań
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, u mnie już po owulacji, dziś tempka poszła do góry, wczoraj po południu odczuwałam ból prawego jajnika a wieczorem mega mocny ból, obstawiam że była owulacja. Nie wiem jak wytrzymam te 2 tygodnie do testowania ;-)tak czy inaczej CLO 2x1 spełniło swoją rolę :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ceny to ja za CLO płaciłam niecałe 20 zł a pregnyl kosztował 10,48 zł (5000 j.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 16:54

Katie87, michasia-K lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie CLO jak u pozostałych dziewczyn, a Ovitrelle 110 zł

• Katie87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że to są dużo więkssze koszty :) dziękuję Wam bardzo :)

2011 - początek starań
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ