CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
dzisiaj miałam monitoring w 9dc, 3 pęcherzyki po 18mm i jeden 19mm, jutro wieczorem mam zrobić sobie zastrzyk z Ovitrelle, działać dzisiaj i w czwartek - wiecie może po co ta jutrzejsza przerwa??
A od soboty dwa razy dziennie luteina i kontrola w poniedziałek.
-
nick nieaktualnyLusia_BB wrote:Hej dziewczyny,
dzisiaj miałam monitoring w 9dc, 3 pęcherzyki po 18mm i jeden 19mm, jutro wieczorem mam zrobić sobie zastrzyk z Ovitrelle, działać dzisiaj i w czwartek - wiecie może po co ta jutrzejsza przerwa??
A od soboty dwa razy dziennie luteina i kontrola w poniedziałek.My rzadko tak mielismy bo zawsze bylo wszytsko na "ostatni gwizdek", czyli dwa dni pod rzad, tyle ze moj maz ma bardzo dobre nasienie, wiec mozemy sobie na to pozwolic
Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
Lusia_BB wrote:Hej dziewczyny,
A od soboty dwa razy dziennie luteina i kontrola w poniedziałek.seksu w te dni nigdy za wiele:) nam kazal gin dwa razy dziennie dzialac nawet;) ale jakies 30godzin po pregnylu dopiero,wiec tez armia miala byc mocna:)
-
Smile wrote:Witajcie Dziewczyny,
Czy orientujecie się może jakie leki oprócz clo przepisują lekarze na stymulacje ale żeby nie upośledzały endometrium? ostatnio lekarz stwierdził że clo to nie lek dla mnie i tak się zastanawiam co mi może później dać(póki co jestem na antykach bo mam torbiele).Dodam, że przy clo pęcherzyki rosły ale okres miałam po tym clo jak kot napłakał-2 dni i to takie marne.... -
krysiak wrote:Przerwa to mysle, ze tylko po to, by plemniki mogly sie zregenerowac, taka ogolna teoria. Przerwa jest wskazana
My rzadko tak mielismy bo zawsze bylo wszytsko na "ostatni gwizdek", czyli dwa dni pod rzad, tyle ze moj maz ma bardzo dobre nasienie, wiec mozemy sobie na to pozwolic
Oj to ja przepraszam, wprowadziłam w błąd. Myślałam, że chodzi o przerwę w wizycie i zrobieniu zastrzykuprzepraszam, przepraszam
krysiak lubi tę wiadomość
-
tulipanna wrote:Tamoxifen
Dziękuję za odp:)ulotki tych leków są przerażające, w większości to na nowotwory....ciekawe czy to więcej szkody nie robi....Miesiączki po clo macie normalne czy bardziej skąpe?i czy jak przy clo były skąpe to potem wróciły do "normalności"?tulipanna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Smile wrote:Dziękuję za odp:)ulotki tych leków są przerażające, w większości to na nowotwory....ciekawe czy to więcej szkody nie robi....Miesiączki po clo macie normalne czy bardziej skąpe?i czy jak przy clo były skąpe to potem wróciły do "normalności"?
od clo tez:) tak ja uslyszalam jak rok temu napisalam cos podobnego:) Miesiaczki skape-4 dnia to juz bylo plamienie zwykle. A na endometrium to my tu mase specyfikow zarłysmy z dziewczynami ze starej ekipy:) Orzechy,migdaly,czerwone wino do owulacji (kieliszek dziennie). I dbajac o nie nie bylo zle w czasie monitoringu,10mm jest niezle.
-
Moja miesiączka zaczęła się w ndz wieczorem a dzisiaj tj. we wtorek już chodziłam z wkładką...od początku brania clo miałam taki lichy okres. Moje endo miało 5,5 mm.Może zacznę "kuracje"tymi orzechami i migdałami...na pewno nie zaszkodzi:)Dziękuję dziewczyny, rozmawia się z Wami jak z prawdziwymi ekspertkami:)
-
nick nieaktualny
-
tulipanna wrote:5,5 mm ktorego dnia cyklu?przypomnij. I jakie wowczas byly pecherzyki:)
Bodajże endometrium 5,5 miałam w 16dc i wtedy miałam 2 pecherzyki 1,92 i 1,76. No ale co z tego jak się zrobiły torbiele bo po podaniu pregnylu 5000 nie pękły:( -
Hej, u mnie wczoraj 16 dc, pecherzyk jeden 22 mm, dzisiaj boli mnie prawy jajnik. Ale pani doktor uparcie nie dala mi nic na pekniecie, bo jak mowi, po to dala mi dawke 2x1, a poza tym biore Glucophage, ktore oslabia otoczke, wiec powiedziala, ze maja pekac same i mam sie nie bac. A jak sie nie uda to jeszcze 3 cykle z clo. Ale mowiac szczerze ja nie chce sie truc tym clo, chcialabym miec maksymalnie najwieksze szanse w pierwszym cyklu z clo, a nie brac go pozniej znowu. Myslicie, ze naturalnie mozna przyspieszyc pekniecie? Znacie jakies metody, poza wysilkiem fizycznem:P?
-
Ashira wrote:Hej, u mnie wczoraj 16 dc, pecherzyk jeden 22 mm, dzisiaj boli mnie prawy jajnik. Ale pani doktor uparcie nie dala mi nic na pekniecie, bo jak mowi, po to dala mi dawke 2x1, a poza tym biore Glucophage, ktore oslabia otoczke, wiec powiedziala, ze maja pekac same i mam sie nie bac. A jak sie nie uda to jeszcze 3 cykle z clo. Ale mowiac szczerze ja nie chce sie truc tym clo, chcialabym miec maksymalnie najwieksze szanse w pierwszym cyklu z clo, a nie brac go pozniej znowu. Myslicie, ze naturalnie mozna przyspieszyc pekniecie? Znacie jakies metody, poza wysilkiem fizycznem:P?
22 to ładny pęcherzyk, pewnie gin chce sprawdzić czy pęknie naturalnie-idziesz na monitoring po owu?? w którym dc?
wiesz, dla mnie osobiście brzmi dziwnie, że chcesz mieć jak największe szanse przy pierwszym cyklu z CLO, bo nasze organizmy są tak nieobliczalne, że nie "zmusimy" ich żeby zajść akurat tu i terazale życzę szczęścia
01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Kobietki, u mnie przy 3 podejściu do CLO, tym razem w dawce 2x1, 2 pęcherzyki 21 mm i 18 mm, w 12 dc
dziś dostałam zastrzyk z penygrylu 5000. No i po przeczytaniu opinii zastanawiam się czym lekarze sugerują się podając dawki 5000 lub 10000? Zastanawiam się czy zawsze jest tak że zaczyna się od 5000 czy od czegoś jest to zależne?
Zaciskajcie kciuki żeby pękły przy tej dawce -
miluszka wrote:Kobietki, u mnie przy 3 podejściu do CLO, tym razem w dawce 2x1, 2 pęcherzyki 21 mm i 18 mm, w 12 dc
dziś dostałam zastrzyk z penygrylu 5000. No i po przeczytaniu opinii zastanawiam się czym lekarze sugerują się podając dawki 5000 lub 10000? Zastanawiam się czy zawsze jest tak że zaczyna się od 5000 czy od czegoś jest to zależne?
Zaciskajcie kciuki żeby pękły przy tej dawce
Też ostatnio miałam 2 ładne pęcherzyki, dali mi pregnyl 5000 i żaden nie pękł.Nie wiem od czego zależą te dawki i cały czas się zastanawiam czy jakby dali 10000 czy by pękły.A tak to mam problem. Tobie oczywiście życzę pęknięcia:) -
Smile wrote:Tulipanna w ogóle leczymy się chyba u tego samego lekarza...tzn ja dopiero ostatnio byłam na 1 wizycie u dr Woźniaka.Dalej do niego chodzisz?chciałam napisać wiadomość prywatną ale nie wiem jak:P