X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i nadal z całej siły kibicuje! :-)

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 3 dni Ci of przestawi owu na wykresie:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie nie ogarniam, rozkręca mi się okres, ta stymulacja rozwalila mi cykl, moje odczucia i obserwacje nie zgrywają sie z monitoringiem, nie wiem kiedy miałam owu i czy miałam, ile trwala Fl, szlag by to

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie orientujecie się jak to jest ze zbyt szybkim wzrostem pęcherzyków? U mnie już w 8 dc dominujący miał 18 mm a reszta po 13 mm. Tymi mniejszymi się nie martwię, ale ten duży, 18 milimetrowy w 8 dniu cyklu to chyba coś nie tak?

Tak właśnie było w zeszłym cyklu. Od tego cyklu Clo nie biorę, bo mój mąż wyjechał do Londynu. Dziś jestem w 9dc i już od dwóch dni mam śluz płodny, jak galareta i rozciągliwy.
    Testy owu od zawsze wychodziły mi pozytywne w 9dc. A cykle mam 27-29 dniowe.
    Tak sobie siedzę i myślę, że może mni jednak te pęcherzyki rosną zbyt szybko i czasem po prostu nie pękają? Czytałam, że tak właśnie może być przy tak drastycznym wzroście.

Za jakieś 3 miesiące znów wrócimy do starań i chyba powiem o tym lekarzowi, ale chciałam też poznać wasze opinie na ten temat. Postaram się załatwić jakoś pregnyl prywatnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Sluchajcie nie ogarniam, rozkręca mi się okres, ta stymulacja rozwalila mi cykl, moje odczucia i obserwacje nie zgrywają sie z monitoringiem, nie wiem kiedy miałam owu i czy miałam, ile trwala Fl, szlag by to
    bo sie patrzy na podstawie monitu, a nie programu w necie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashira wrote:
    Anatolka,doskonale wiem o tym, jednak dziwi mnie skok po Clo i pod tym kątem pytam, temperatury ogólnie mam niskie, skoki małe, stąd moje zdziwienie.
    to bez znaczenia, bo najwazniejsze jest to co pokaze monit, ja tez miałam skoki i niskie tempki i wg ovu wychodzila owulacja, a po monicie ze juz dawno było po.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady jak masz cykle 27 dniowe to w 8 dniu pecherzyk moze byc,przyspieza Ci owulke, bo pozniej dodaj plus 3 dni na owulacje, daje 11 dni plus 13 dni fazy lutealnej wychodzi 24 dni cykl.

• Ashira Debiutantka

Wysłany: 13 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skok był krótki i linia zniknęła. Ale fakt, że po tym clo coś dzieje się z moimi temperaturami i może jest nadzieja, że owulacja będzie normalnie, a nie faza lutealna 7 dni a owu 22-23 dc.;)

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessy06 wrote:
    Jolcia 1985 a co u Was jest nie tak? w sensie co jest podlożem leczenia? Szybko inseminacja, może i dobrze..
    Mąż ma wyniki dobre, problemem są u mnie owulacje, które są lub ich nie ma. Nie chcemy czekać parę lat na cud, dlatego chcę abyśmy spróbowali. Pogadam jeszcze ze swoim ginekologiem co ona o tym wszystkim sądzi.

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Edka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    bo sie patrzy na podstawie monitu, a nie programu w necie.

Ale ja nie mam wykresu nie mierzę temperatury i tylko na podstawie monitu byłam. Tyle ze w dniu kiedy mogłam miec owu wg monitu pęcherzyki oba miały tylko 16 mm . Potem nie miałam nawet śluzu płodnego ani innych objawów owu. FL mam zawsze 12 dniową teraz taka nie byla, wg moich obliczeń 11 dni, wg monitu to by była sporo krótsza.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, że po clo rosną szybciej pęcherzyki, nie znaczy, że owulacja będzie wcześniej. Pęcherzyk może być w czasie owulacji po prostu większy. U mnie byla mniej więcej w tym samym czasie co bez clo ale pęcherzyk mial rekordową wielkość 29 mm, podczas gdy bez clo w okolicach owulacji miał 22 mm.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Dziewczyny nie orientujecie się jak to jest ze zbyt szybkim wzrostem pęcherzyków? U mnie już w 8 dc dominujący miał 18 mm a reszta po 13 mm. Tymi mniejszymi się nie martwię, ale ten duży, 18 milimetrowy w 8 dniu cyklu to chyba coś nie tak?

Tak właśnie było w zeszłym cyklu. Od tego cyklu Clo nie biorę, bo mój mąż wyjechał do Londynu. Dziś jestem w 9dc i już od dwóch dni mam śluz płodny, jak galareta i rozciągliwy.
    Testy owu od zawsze wychodziły mi pozytywne w 9dc. A cykle mam 27-29 dniowe.
    Tak sobie siedzę i myślę, że może mni jednak te pęcherzyki rosną zbyt szybko i czasem po prostu nie pękają? Czytałam, że tak właśnie może być przy tak drastycznym wzroście.

Za jakieś 3 miesiące znów wrócimy do starań i chyba powiem o tym lekarzowi, ale chciałam też poznać wasze opinie na ten temat. Postaram się załatwić jakoś pregnyl prywatnie...
    Ja miałam tak samo. W 9 dc miałam pęcherzyki już po 21 mm i dostałam pregnyl, w kolejnym cyklu zaszłam w ciąże :)Zatem no bywa, zwłaszcza u dziewczyn które normalnie mają owulację, a clo biorą po to, by wspomóc jakość jajek. Zawsze mi pękały pęcherzyki, no ale ja dostawałam pregnyl.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    To, że po clo rosną szybciej pęcherzyki, nie znaczy, że owulacja będzie wcześniej. Pęcherzyk może być w czasie owulacji po prostu większy. U mnie byla mniej więcej w tym samym czasie co bez clo ale pęcherzyk mial rekordową wielkość 29 mm, podczas gdy bez clo w okolicach owulacji miał 22 mm.
    i z takiego 29 mm nic zwykle nie ma, jest przerośnięty, a nawet jak pęknie to obecna w nim komórka jest już "jakby za stara" do zapłodnienia.. Owszem anomalie się zdarzają, ale nie raczej nie tu..i robią się torbiele..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Ale ja nie mam wykresu nie mierzę temperatury i tylko na podstawie monitu byłam. Tyle ze w dniu kiedy mogłam miec owu wg monitu pęcherzyki oba miały tylko 16 mm . Potem nie miałam nawet śluzu płodnego ani innych objawów owu. FL mam zawsze 12 dniową teraz taka nie byla, wg moich obliczeń 11 dni, wg monitu to by była sporo krótsza.
    Cóż- objawy swoje, a jajka swoje :P Ja nigdy śluzu płodnego nie miałam..polecam porozmawiać o pregnylu z ginem...bo szczerze, to bzdura brac clo bez pregnylu, no chyba ze na monity chodzi się ze 3 razy i ma się 100% pewnośc ze pęcherzyki pękają, w sensie po owu widać płyn w zatoce douglasa, ciałko żółte..przy jednym monicie lepiej mieć pregnyl..no i on wspomaga fazę lutealną dodatkowo, jest naturalny, więc spustoszenia nie sieje w organizmie..Zwykle te "uparte" i tak kończą z pregnylem..tylko pytanie na ile wcześniej gin je naciągnie...były już tu takie dziewczyny co brały clo po 6 miesięcy bez pregnylu bo tak ginowie naciagali..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • goska1813 Debiutantka

Wysłany: 13 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie.
    Cały czas śledzę ten wątek. Byłam w czwartek u gina i z monitu wyszło że mam 1 pęcherzyk (23 mm). Pęcherzyk oczywiści to zasługa CLO. Miałam nadzieję że dostanę pregnyl a nie przepisał mi. Powiedzial że pecherzyk powinien pęknąć sam, i że jestem po zabiegu drożności jajników to starać się....
    Od 2 dni czuję pobolewanie w dolnej części brzucha, to oznaki owulacji??
    Z każdym nowym cyklem mam nadzieję że się uda a tu piszecie że z CLO powinien być pregnyl:(

:)
  • Edka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Cóż- objawy swoje, a jajka swoje :P Ja nigdy śluzu płodnego nie miałam..polecam porozmawiać o pregnylu z ginem...bo szczerze, to bzdura brac clo bez pregnylu, no chyba ze na monity chodzi się ze 3 razy i ma się 100% pewnośc ze pęcherzyki pękają, w sensie po owu widać płyn w zatoce douglasa, ciałko żółte..przy jednym monicie lepiej mieć pregnyl..no i on wspomaga fazę lutealną dodatkowo, jest naturalny, więc spustoszenia nie sieje w organizmie..Zwykle te "uparte" i tak kończą z pregnylem..tylko pytanie na ile wcześniej gin je naciągnie...były już tu takie dziewczyny co brały clo po 6 miesięcy bez pregnylu bo tak ginowie naciagali..
    Clo + pregnyl bralam

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Jedyne czego nie miałam to monitoring po pregnylu, gin mój stwierdził ze nie będzie mnie stymulować w tym cyklu tylko zrobimy cykl przerwy. Mam przyjść na usg pod koniec cyklu, tego który właśnie dostałam. No właśnie mi stymulacja clo i pregnylem poprzestawiała wszystko, kij ze śluzem ale poprzestawiała mi wszystkie fazy. Ff wydłużyła, owu opóźniła Fl skróciła

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi. Czyli wynika, że to nic nadzwyczajnego kiedy pęcherzyki tak szybko rosną?
    Jak wrócimy do starań, to ponownie zacznę brać Clo i zażądam pregnylu. Wyprowadzamy się wkrótce do Londynu i moze tam znajdziemy jakąś prywatną klinikę, która mnie porządnie przeswietli na USG i da pregnyl. Chciałabym mieć 3 pełne cykle i zobaczyć czy zajdę. Planujemy też inseminację prywatnie. Zdecydowaliśmy, że ivf to będzie ostatnia deska ratunku.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Dzięki za odpowiedzi. Czyli wynika, że to nic nadzwyczajnego kiedy pęcherzyki tak szybko rosną?
    Jak wrócimy do starań, to ponownie zacznę brać Clo i zażądam pregnylu. Wyprowadzamy się wkrótce do Londynu i moze tam znajdziemy jakąś prywatną klinikę, która mnie porządnie przeswietli na USG i da pregnyl. Chciałabym mieć 3 pełne cykle i zobaczyć czy zajdę. Planujemy też inseminację prywatnie. Zdecydowaliśmy, że ivf to będzie ostatnia deska ratunku.
    Kliknij sobie w mój wykres i cofnij o miesiąc, zobaczysz. |Cykl trwał 23 dni.Bo im wcześniej owu tym i szybciej @. Zatem nie zdziw się ze i cykl się może skrócić, o ile pęcherzyk pęknie.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Kliknij sobie w mój wykres i cofnij o miesiąc, zobaczysz. |Cykl trwał 23 dni.Bo im wcześniej owu tym i szybciej @. Zatem nie zdziw się ze i cykl się może skrócić, o ile pęcherzyk pęknie.
    No i właśnie się zastanawiam czy wszystko jest w porządku, bo u mnie mimo tych szybko rosnących pęcherzyków, mimo testów owulacyjnych pozytywnych w 9dc i mimo śluzu rozciągliwego zaraz po @, ja zawsze mam @ regularne jak szwajcarski zegarek. Nigdy nie miałam cyklu 23 dniowego. U mnie zazwyczaj 27-28 dni trwa cykl, a coś czuję, że owuluję zbyt wcześnie.
    Zaraz po @ czuję ból owulacyjny, jak wskazało USG pęcherzyk miał 18 mm w 8dc a ja pełno śluzu płodnego. Potem mam suszę, a testy owucyjne robię od roku i zawsze wychodzą mi pozytywne w 9dc. Nie to, że im wierzę, bo wiadomo jakie te testy są, ale jednak coś chyba jest nie tak. Jak prowadziłam wykres i mierzyłam temperaturę to też program wyznaczał mi owu na 9-10 dzień cyklu a potem faza lutealna trwała jakieś 18 dni i OvuFriend zawsze mi doradzał skonsultować to z lekarzem.
    Może niepotrzebnie się martwię i szukam czegokolwiek w moim organizmie, ale tak to jest jak się za przeproszeniem jest w ciemnej dup... i nie zna się przyczyny niepowodzeń.

‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ