X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam się zapytać co o tym myślicie... clo brałam 3-7dc, na usg byłam dopiero w 19dc bo wcześniej nie miałam możliwości i wykazało, że na prawym jajniku pęcherzyk 9mm, lewy 4 i 5mm, endo 7mm. Lekarz nie umiał określić czy owu była czy nie. Dziś mam 25dc i od 3 dni mam spore plamienia brąz. Dzisiaj na razie bardzo małe za to szyjka ułożona średnio (bardziej wyżej niż niżej), miękka i otwarta. Myślicie, że okres się rozkręci? czy może to jakaś spóźniona owu? wolałabym jednak w tym momencie żeby to było na @...

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Mam takie pytanko po ppierwszym miesiącu stosowania clo niestety nie zakończyło sie ciążą pęcherzyk był potem pękł i było oki.
    Mam takie pytanko czy po jednym miesiącu stymulacji mogę zrobić przerwę i wrócic do clo w następnym cyklu?

Możesz.

ewi0808 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Mam takie pytanko po ppierwszym miesiącu stosowania clo niestety nie zakończyło sie ciążą pęcherzyk był potem pękł i było oki.
    Mam takie pytanko czy po jednym miesiącu stymulacji mogę zrobić przerwę i wrócic do clo w następnym cyklu?
    Możesz, mi gin tak robi. W tym cyklu byłam na clo, w następnym, jak się nie powiedzie, mam mieć przerwę. Przyjść na kontrolne usg i jak będzie ok to znowu clo.

ewi0808 lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miałyście do czynienia z torbielami po clo?byłam dzisiaj na 1 wizycie u nowego lekarza, kazał wszystko odstawić i przepisał regulon- tabletki antykoncepcyjne bo 2 torbiele po 6cm...dodatkowo powiedział że clo jest nie dla mnie...co lepsze mam juz wykupione clo i miałam zamiar wziąć normalnie w kolejnym cyklu, dobrze że poszłam w miedzy czasie na tą wizyte bo bym wylądowała na laparoskopii- tak mi lekarz powiedział.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Dziewczyny a miałyście do czynienia z torbielami po clo?byłam dzisiaj na 1 wizycie u nowego lekarza, kazał wszystko odstawić i przepisał regulon- tabletki antykoncepcyjne bo 2 torbiele po 6cm...dodatkowo powiedział że clo jest nie dla mnie...co lepsze mam juz wykupione clo i miałam zamiar wziąć normalnie w kolejnym cyklu, dobrze że poszłam w miedzy czasie na tą wizyte bo bym wylądowała na laparoskopii- tak mi lekarz powiedział.
    ja mialam po kilku cyklach torbiel około 6.5 cm po antykach zeszło. Dlatego trzeba chodzic na monit bo moze pecherzyk nie peknac i sie zrobic torbiel.

• Smile Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja mialam po kilku cyklach torbiel około 6.5 cm po antykach zeszło. Dlatego trzeba chodzic na monit bo moze pecherzyk nie peknac i sie zrobic torbiel.

Dziękuje Aszka za odp.A przez ile brałaś anty żeby pozbyć się torbieli?chodziłam na monitoring....wiedziałam że pęcherzyki nie pękły po pregnylu ale nie kazała mi już przychodzić tylko od następnego cyklu znowu clo...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :)

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/kobietki-z-pco,8363.html

Zapraszam Kobietki które dzielą mój los - PCO - razem bądźmy silniejsze ! 2812058qrbqv32vqt.gif

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny które się starają i te którym Clo przyniosło upragnioną ciąże.

Staramy się od sierpnia 2014, w listopadzie się udało, ale niestety w styczniu stwierdzono ciążę obumarłą i miałam zabieg.
    Ponownie zaczęliśmy starania od maja. Poza niedoczynnością tarczycy u mnie i jak to lekarze określają "kończącego mi się czasu" nie stwierdzono u nas żadnych problemów.
    Dziś mój 2dc. Lekarka zaleciła Clo, od 3 do 7 dc, a na pierwszy monitoring mam przyjść w 9dc.
    Tyle tytułem przedstawienia się ;)

• Edka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_BB wrote:
    Witam,

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny które się starają i te którym Clo przyniosło upragnioną ciąże.

Staramy się od sierpnia 2014, w listopadzie się udało, ale niestety w styczniu stwierdzono ciążę obumarłą i miałam zabieg.
    Ponownie zaczęliśmy starania od maja. Poza niedoczynnością tarczycy u mnie i jak to lekarze określają "kończącego mi się czasu" nie stwierdzono u nas żadnych problemów.
    Dziś mój 2dc. Lekarka zaleciła Clo, od 3 do 7 dc, a na pierwszy monitoring mam przyjść w 9dc.
    Tyle tytułem przedstawienia się ;)
    Hej, to masz tak jak ja, tyle, że ja staram sie od pażdziernika 2013, też w listopadzie 2014 zaszłam, ciąża bezzarodkowa, w styczniu zabieg...Wróciliśmy do starań od 2cpp, teram mam 8cpp i pierwszy z clo i pregnylem. Mamy mały problem z ruchem i budową, u mnie wszystko jest ok.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Nessy06 Debiutantka

Wysłany: 8 września 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Zmartwiłyście mnie pisząc o poronieniach a raczej ciążach obumarłych i bezzarodkowych:( Ja z mężem staram się o dziecko od 1,5 roku, wszystkie wyniki prócz prolaktyny miałam w normie, mąż ma wręcz rewelacynjne, jednak nawet po zbiciu prolaktyny (biore bromergon- dramat) nie mam w ogóle owulacji.. No i to jest mój pierwszy cykl w którym dostałam CLO. Czy często ciąże kończą się poronieniem podczas brania Clo, czy jedno nie ma związku z drugim?
    Jak się czujecie w ogóle z tymi lekami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie miało nic wspólnego, w ciąże którą straciłam zaszłam bez wspomagaczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Hej, to masz tak jak ja, tyle, że ja staram sie od pażdziernika 2013, też w listopadzie 2014 zaszłam, ciąża bezzarodkowa, w styczniu zabieg...Wróciliśmy do starań od 2cpp, teram mam 8cpp i pierwszy z clo i pregnylem. Mamy mały problem z ruchem i budową, u mnie wszystko jest ok.

A na jakim etapie jesteś w bieżącym cyklu? Czytałam w twoim wcześniejszym poście że cykl Ci się po CLO wydłużył, myślałam że będzie raczej odwrotny efekt. Mój partner jest często w delegacjach więc to dla mnie zła wiadomość
    :(

• Edka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_BB wrote:
    U mnie nie miało nic wspólnego, w ciąże którą straciłam zaszłam bez wspomagaczy.
    Ja tak samo, niestety takie poronienia to 2/3 ciąż to spotyka na tym etapie

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_BB wrote:
    A na jakim etapie jesteś w bieżącym cyklu? Czytałam w twoim wcześniejszym poście że cykl Ci się po CLO wydłużył, myślałam że będzie raczej odwrotny efekt. Mój partner jest często w delegacjach więc to dla mnie zła wiadomość
    :(
    dziś mam 24 dc, Pregnyl brałam w 18 dc. Normalnie cykle mam 26/27 dniowe, owuluję 13/14 dc, FL 12 dniowa

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    dziś mam 24 dc, Pregnyl brałam w 18 dc. Normalnie cykle mam 26/27 dniowe, owuluję 13/14 dc, FL 12 dniowa

No to lipa :(
    U mnie cykle normalnie 27/29, owulacja 14/15 dc, FL 13 dniowa, jak się cokolwiek poprzesuwa w górę, to cykl stracony bo M wyjedzie w delegację...

• Edka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_BB wrote:
    No to lipa :(
    U mnie cykle normalnie 27/29, owulacja 14/15 dc, FL 13 dniowa, jak się cokolwiek poprzesuwa w górę, to cykl stracony bo M wyjedzie w delegację...
    jeszcze nie lipuj ;0 jeszcze nie wiesz jak będzie. a delegacje w staraniach tez przerabiałam, mega to stresujące, na szczęście mój J zmienił pracę na początku roku i siedzi na miejscu. a Ty który masz dziś dc?

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    jeszcze nie lipuj ;0 jeszcze nie wiesz jak będzie. a delegacje w staraniach tez przerabiałam, mega to stresujące, na szczęście mój J zmienił pracę na początku roku i siedzi na miejscu. a Ty który masz dziś dc?

Dzisiaj trzeci, ale właśnie pod kątem mojego cyklu M rozplanował delegacje na wrzesień ;), a tu się okazuje że się może wszystko rozjechać mocno.
    Ja nie mam co liczyć że pracę zmieni bo ją lubi, ale niestety w domu jest co drugi tydzień

• Nessy06 Debiutantka

Wysłany: 9 września 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odp bo siē wystraszyłam.A jak się czujecie po Clo? ja mam mieć dziś albo jutro owulacje i brzuch mnie strasznie boli, nie wiem czy to normalne? w jakich dniach bierzecie clo?

• Edka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam 3-7 dc, czułam się normalnie :) Owulacje po clo mogą być bolesne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 20:37

ijpbi09kncb0qlr5.png
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ