X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Edka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev a Ty już jesteś po clo?? Widzę, że to dopiero drugi cs, więc po co clo?

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem , we wtorek ide na wizytę do gin. to dowiem sie mniej więcej co i jak i zapytam o ten monitoringu :).

Dzis moj 4/5 dni z Clo , jutro ostatnia tabletka.

Wydaje mi sie ze dlatego mam podejrzenie PCOs i ostatni cykl byl bezowulacyjny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 15:58

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Rozumiem , we wtorek ide na wizytę do gin. to dowiem sie mniej więcej co i jak i zapytam o ten monitoringu :).

Dzis moj 4/5 dni z Clo , jutro ostatnia tabletka.

Wydaje mi sie ze dlatego mam podejrzenie PCOs i ostatni cykl byl bezowulacyjny.
    Podejrzenie o PCOS???To gin to musi wiedzieć czy masz czy nie masz. a badania Ci zrobił jakiekolwiek?? tarczycowe,hormonalne itp? Tak od razu wystartował z clo??

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Podejrzenie o PCOS???To gin to musi wiedzieć czy masz czy nie masz. a badania Ci zrobił jakiekolwiek?? tarczycowe,hormonalne itp? Tak od razu wystartował z clo??

Tak miałam własnie w poniedziałek zrobiony kompleks badan hormonalnych i ostanio na wizycie USG( budowa podobno policystyczna ale nie mialam owulki w tamtym cyklu wiec to mogło to spowodować) . Dlatego tez we wtorek ide z wynikami i sie dowiem co i jak dalej :) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 16:05

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Tak miałam własnie w poniedziałek zrobiony kompleks badan hormonalnych i ostanio na wizycie USG( budowa podobno policystyczna ale nie mialam owulki w tamtym cyklu wiec to mogło to spowodować) . Dlatego tez we wtorek ide z wynikami i sie dowiem co i jak dalej :) .
    tak czy siak bardzo zastanawia mnie podejście Twojego lekarza, że po jednym USG w ciemno bez wyników badań zleca stymulację.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • blueeye Znajoma

Wysłany: 2 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Dziewczyny nie poddawajcie się. Po 3 latach starań i pół roku leczenia wczoraj urodził się mój syn :) Warto, dla tego małego człowieka warto walczyć!
    Kathleen gratuluje!

KathleenPL lubi tę wiadomość

3jgx3e3k3yeatzb0.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    tak czy siak bardzo zastanawia mnie podejście Twojego lekarza, że po jednym USG w ciemno bez wyników badań zleca stymulację.

Nie mi to oceniać :) ... wczesniej chodzilam do lekarzy ktorzy nie robili nic, wiec teraz ciesze sie ze ktos sie mna zainteresowal i podjol dzialania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 17:59

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zgłupiałam. Zdarzyło Wam się plamienie przy CLO i luteinie? Lutkę biorę 2x1 dziennie, rano i wieczorem od 16 do 25 dc, clo brałam 3-7 dc. Dziś 21 dc i plamię. usg w 9 dc i 14 dc nie pokazało żadnego pęcherzyka, nic nie urosło. Zaczynam się martwić tym plamieniem, to mój drugi cykl z clo 1x1. Możliwe że to @ przyszedł w 21 dc przy stymulacji clo i luteiną?

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • ania__l Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Ania ale jaka jest reakcja organizmu?Pęcherzyki są?pękają czy podają Ci zastrzyk na pęknięcie?zlecają jakieś dodatkowe badania?chodzisz na monitoring?

Jestem tylko na etapie temperatury. Na wykresach widac ze owulacja jest. Cykle sie wyregulowaly. Poza clo biore jeszcze inofolik. Wymaz z szyjki nie wykazal bakterii. Tsh w normie. Prolaktyna w normie. Do bafan mojego meza nie doszlismy :-) w pierwsza ciaze zaszlam po kilku miesiacach przy nieregularnych cyklach bez pomocy medycznej.

ania__l
  • ania__l Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Dziewczyny, zgłupiałam. Zdarzyło Wam się plamienie przy CLO i luteinie? Lutkę biorę 2x1 dziennie, rano i wieczorem od 16 do 25 dc, clo brałam 3-7 dc. Dziś 21 dc i plamię. usg w 9 dc i 14 dc nie pokazało żadnego pęcherzyka, nic nie urosło. Zaczynam się martwić tym plamieniem, to mój drugi cykl z clo 1x1. Możliwe że to @ przyszedł w 21 dc przy stymulacji clo i luteiną?
    Ja biore clo juz od 6 cykli i nic podobnego nie mialam.

ania__l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania__l wrote:
    Jestem tylko na etapie temperatury. Na wykresach widac ze owulacja jest. Cykle sie wyregulowaly. Poza clo biore jeszcze inofolik. Wymaz z szyjki nie wykazal bakterii. Tsh w normie. Prolaktyna w normie. Do bafan mojego meza nie doszlismy :-) w pierwsza ciaze zaszlam po kilku miesiacach przy nieregularnych cyklach bez pomocy medycznej.
    To, że zaszłaś w pierwszą ciążę bardzo szybko absolutnie o niczym nie świadczy. Nie wiesz czy owulujesz, bo nie chodzisz na monitoring. Na wykresie mogą Ci wyjść cuda, wianki, a tak naprawdę nie masz pewności czy pęcherzyki pękają.
    Zbadaj partnera, zamiast się niepotrzebnie truć, być może bez przyczyny.
    I na litość boską, jesteś 6 cykl na Clo, w dodatku bez monitoringu, kiedy lekarze zalecają max 3-4 cykle na Clo wraz z monitoringiem i przerwę na kilka miesięcy? Gdzie tacy durni lekarze pracują? A myślałam, że już nic nie przebije angielskiej służby zdrowia. A jednak...

Edka lubi tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania__l wrote:

Jak dla mnie to tez głupota...brac tyle czasu leki i nie wiedziec tak naprawdę nic. U mnie to wygląda tak że biore clo 4-8 dc, potem ide ok 10-12 dc żeby zobaczyć czy jest pecherzyk, potem znowu ide zobaczyć czy rośnie, jak rośnie to przepisuje mi pregnyl i po pregnylu znowu za pare dni ide zobaczyć czy pęcherzyk pękł.I chyba to jest dobra procedura...teraz ide się skonsultować do innego lekarza więc zobacze jaki on będzie miał pomysł na dalsze leczenie. A co do badan to robiłam : prolaktyne, tarczycowe TSH,testosteron,FSH,LH,estrogen,glukoze,krzywą cukrową z insuliną, wczoraj badanie AMH,za pare dni badanie męża będzie.Mozliwe że jeszcze jakies badanie pominęłam.

Edka lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no i ta doktorka do której chodze już sugerowała przerwe po 3 cylach z clo ale że miałam przerwe miesiąc między 2 a 3, to stwierdziła że jeszcze 4 raz mogę wziąć a potem przerwa...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Dziś 3 dzień spuznia mi się okres...dodam ze czasem juz tak mialam,ale tym razem jednak prosze o modlitwę i zacisniete paluchy za moje powodzenie! Obiawy typowo @ ,z wyjatkiem bólu krzyża,i klucia jajnikow...tak czy innaczej gdzies w glebi serca resztkami nadziei wierzę w Cud...zati strach przed rozczarowaniem jest paralizujacy.test zrobię jutro,jeslu malpa nie przyjdzie! Proszę o modlitwe,bo jakby nie patrzeć w kypie siła ;-)
    Pozdrawiam!

Anatolka, lipa, tulipanna, kapturnica, moniaaa_1988 lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Witajcie dziewczyny! Dziś 3 dzień spuznia mi się okres...dodam ze czasem juz tak mialam,ale tym razem jednak prosze o modlitwę i zacisniete paluchy za moje powodzenie! Obiawy typowo @ ,z wyjatkiem bólu krzyża,i klucia jajnikow...tak czy innaczej gdzies w glebi serca resztkami nadziei wierzę w Cud...zati strach przed rozczarowaniem jest paralizujacy.test zrobię jutro,jeslu malpa nie przyjdzie! Proszę o modlitwe,bo jakby nie patrzeć w kypie siła ;-)
    Pozdrawiam!
    Pabelka moje sa mocno zacisniete !!.Mam nadzieje ,ze sie wreszcie Ci udało bo walczysz juz dlugo.
    Pozdrawiam <3

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I niestety...1dc.dziękuję za waszą wiarę! Za paluchy pozaciskane...ostatni naturalny cykl przede mną...
    Kapturnica :-*

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię :-/

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka a już myślałam, że przewijając w dół przeczytam coś innego :(

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • Edka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi...

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanko po ppierwszym miesiącu stosowania clo niestety nie zakończyło sie ciążą pęcherzyk był potem pękł i było oki.
    Mam takie pytanko czy po jednym miesiącu stymulacji mogę zrobić przerwę i wrócic do clo w następnym cyklu?

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ