CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozumiem , we wtorek ide na wizytę do gin. to dowiem sie mniej więcej co i jak i zapytam o ten monitoringu
.
Dzis moj 4/5 dni z Clo , jutro ostatnia tabletka.
Wydaje mi sie ze dlatego mam podejrzenie PCOs i ostatni cykl byl bezowulacyjny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 15:58
-
Ev wrote:Rozumiem , we wtorek ide na wizytę do gin. to dowiem sie mniej więcej co i jak i zapytam o ten monitoringu
.
Dzis moj 4/5 dni z Clo , jutro ostatnia tabletka.
Wydaje mi sie ze dlatego mam podejrzenie PCOs i ostatni cykl byl bezowulacyjny. -
Edka wrote:Podejrzenie o PCOS???To gin to musi wiedzieć czy masz czy nie masz. a badania Ci zrobił jakiekolwiek?? tarczycowe,hormonalne itp? Tak od razu wystartował z clo??
Tak miałam własnie w poniedziałek zrobiony kompleks badan hormonalnych i ostanio na wizycie USG( budowa podobno policystyczna ale nie mialam owulki w tamtym cyklu wiec to mogło to spowodować) . Dlatego tez we wtorek ide z wynikami i sie dowiem co i jak dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 16:05
-
Ev wrote:Tak miałam własnie w poniedziałek zrobiony kompleks badan hormonalnych i ostanio na wizycie USG( budowa podobno policystyczna ale nie mialam owulki w tamtym cyklu wiec to mogło to spowodować) . Dlatego tez we wtorek ide z wynikami i sie dowiem co i jak dalej
.
-
Edka wrote:tak czy siak bardzo zastanawia mnie podejście Twojego lekarza, że po jednym USG w ciemno bez wyników badań zleca stymulację.
Nie mi to oceniać... wczesniej chodzilam do lekarzy ktorzy nie robili nic, wiec teraz ciesze sie ze ktos sie mna zainteresowal i podjol dzialania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 17:59
-
Dziewczyny, zgłupiałam. Zdarzyło Wam się plamienie przy CLO i luteinie? Lutkę biorę 2x1 dziennie, rano i wieczorem od 16 do 25 dc, clo brałam 3-7 dc. Dziś 21 dc i plamię. usg w 9 dc i 14 dc nie pokazało żadnego pęcherzyka, nic nie urosło. Zaczynam się martwić tym plamieniem, to mój drugi cykl z clo 1x1. Możliwe że to @ przyszedł w 21 dc przy stymulacji clo i luteiną?
-
Smile wrote:Ania ale jaka jest reakcja organizmu?Pęcherzyki są?pękają czy podają Ci zastrzyk na pęknięcie?zlecają jakieś dodatkowe badania?chodzisz na monitoring?
Jestem tylko na etapie temperatury. Na wykresach widac ze owulacja jest. Cykle sie wyregulowaly. Poza clo biore jeszcze inofolik. Wymaz z szyjki nie wykazal bakterii. Tsh w normie. Prolaktyna w normie. Do bafan mojego meza nie doszlismyw pierwsza ciaze zaszlam po kilku miesiacach przy nieregularnych cyklach bez pomocy medycznej.
ania__l -
miluszka wrote:Dziewczyny, zgłupiałam. Zdarzyło Wam się plamienie przy CLO i luteinie? Lutkę biorę 2x1 dziennie, rano i wieczorem od 16 do 25 dc, clo brałam 3-7 dc. Dziś 21 dc i plamię. usg w 9 dc i 14 dc nie pokazało żadnego pęcherzyka, nic nie urosło. Zaczynam się martwić tym plamieniem, to mój drugi cykl z clo 1x1. Możliwe że to @ przyszedł w 21 dc przy stymulacji clo i luteiną?ania__l
-
nick nieaktualnyania__l wrote:Jestem tylko na etapie temperatury. Na wykresach widac ze owulacja jest. Cykle sie wyregulowaly. Poza clo biore jeszcze inofolik. Wymaz z szyjki nie wykazal bakterii. Tsh w normie. Prolaktyna w normie. Do bafan mojego meza nie doszlismy
w pierwsza ciaze zaszlam po kilku miesiacach przy nieregularnych cyklach bez pomocy medycznej.
Zbadaj partnera, zamiast się niepotrzebnie truć, być może bez przyczyny.
I na litość boską, jesteś 6 cykl na Clo, w dodatku bez monitoringu, kiedy lekarze zalecają max 3-4 cykle na Clo wraz z monitoringiem i przerwę na kilka miesięcy? Gdzie tacy durni lekarze pracują? A myślałam, że już nic nie przebije angielskiej służby zdrowia. A jednak...Edka lubi tę wiadomość
-
ania__l wrote:Jestem tylko na etapie temperatury. Na wykresach widac ze owulacja jest. Cykle sie wyregulowaly. Poza clo biore jeszcze inofolik. Wymaz z szyjki nie wykazal bakterii. Tsh w normie. Prolaktyna w normie. Do bafan mojego meza nie doszlismy
w pierwsza ciaze zaszlam po kilku miesiacach przy nieregularnych cyklach bez pomocy medycznej.
Jak dla mnie to tez głupota...brac tyle czasu leki i nie wiedziec tak naprawdę nic. U mnie to wygląda tak że biore clo 4-8 dc, potem ide ok 10-12 dc żeby zobaczyć czy jest pecherzyk, potem znowu ide zobaczyć czy rośnie, jak rośnie to przepisuje mi pregnyl i po pregnylu znowu za pare dni ide zobaczyć czy pęcherzyk pękł.I chyba to jest dobra procedura...teraz ide się skonsultować do innego lekarza więc zobacze jaki on będzie miał pomysł na dalsze leczenie. A co do badan to robiłam : prolaktyne, tarczycowe TSH,testosteron,FSH,LH,estrogen,glukoze,krzywą cukrową z insuliną, wczoraj badanie AMH,za pare dni badanie męża będzie.Mozliwe że jeszcze jakies badanie pominęłam.Edka lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny! Dziś 3 dzień spuznia mi się okres...dodam ze czasem juz tak mialam,ale tym razem jednak prosze o modlitwę i zacisniete paluchy za moje powodzenie! Obiawy typowo @ ,z wyjatkiem bólu krzyża,i klucia jajnikow...tak czy innaczej gdzies w glebi serca resztkami nadziei wierzę w Cud...zati strach przed rozczarowaniem jest paralizujacy.test zrobię jutro,jeslu malpa nie przyjdzie! Proszę o modlitwe,bo jakby nie patrzeć w kypie siła
Pozdrawiam!Anatolka, lipa, tulipanna, kapturnica, moniaaa_1988 lubią tę wiadomość
-
pabelka88 wrote:Witajcie dziewczyny! Dziś 3 dzień spuznia mi się okres...dodam ze czasem juz tak mialam,ale tym razem jednak prosze o modlitwę i zacisniete paluchy za moje powodzenie! Obiawy typowo @ ,z wyjatkiem bólu krzyża,i klucia jajnikow...tak czy innaczej gdzies w glebi serca resztkami nadziei wierzę w Cud...zati strach przed rozczarowaniem jest paralizujacy.test zrobię jutro,jeslu malpa nie przyjdzie! Proszę o modlitwe,bo jakby nie patrzeć w kypie siła
Pozdrawiam!
Pozdrawiam -
I niestety...1dc.dziękuję za waszą wiarę! Za paluchy pozaciskane...ostatni naturalny cykl przede mną...
Kapturnica :-*