X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie dzięki dziewczyny, że mnie utwierdzacie w przekonaniu, że przy pco, lekach, nieregularnych @ nie warto robić testów itp. Testy dostałam w spadku wiec robiłam bo miałam ;) my z mężem mamy jeszcze ten problem, że żyjemy w dwóch różnych miastach obecnie wiec starania są jeszcze bardziej skomplikowane. W poprzednim cyklu pękły, w tym niestety nie mam jak sprawdzić bo siedzę u męża na urlopie i głęboko wierzę że się w końcu uda. Co lekarz to inna szkoła m.in. kiedy się przytulać po "kuracji" :) trzeba być po prostu cierpliwym i wytrwałym

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile osób zaszło w pierwszym cyklu z clo w ciaze? Jest to możliwe? Ja dopiero zaczne łykać od 17tego września

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarza sie ale rzadko. Ja po piatym cyklu z clo, po 3 po laparoskopii, bez lekow. Bywa roznie. Zachecam do poczytania watku :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ! :))

To mój pierwszy cykl Z CLO , mam wiele pytań, wątpliwości itp wiec się dołączam do was :)

Pierwsze pytanko to jesli biore clo od 3 dc przez 5 dni to kiedy moge sie spodziewać owulacji ?

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 10 dni po ostatniej tabletce. Najczęściej. Ulotka jest fajnie rozpisana, no może poza strasznym (jak w każdej) skutkami ubocznymi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 16:39

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Do 10 dni po ostatniej tabletce. Najczęściej. Ulotka jest fajnie rozpisana, no może poza strasznym (jak w każdej) skutkami ubocznymi.

Okk dzięki :* to zajrzę :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli serduszkowanie można zacząć zaraz po odstawieniu ?:P

Anatolka lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Ile osób zaszło w pierwszym cyklu z clo w ciaze? Jest to możliwe? Ja dopiero zaczne łykać od 17tego września

Swojego czasu szukałam takich informacji intensywnie w internecie. I są dziewczyny, którym się to udało :)

Ja niestety miałam 4 cykle z CLO bez efektu. Źle działało na moje endometrium (było za cienkie). Zmieniono mi lek na Aromek i teraz jest ok ale w ciąży nadal nie jestem. W czwartek podchodzę do drugiej inseminacji (przy stymulacji Aromkiem)

ih9kcbx.png
  • Nowa starajaca się... Debiutantka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam takue pytanie czy po odstąpieniu clo cykl może się rozregulowac?? Dwa miesiące temu brałam clo i teraz okres spóźnia mi się 6 dni i nie wiem co myśleć o dz idzie staramy się od roku brałam koło bo po plastrach anty nie miałam owulacji.. proszę was o odpowiedź

Nowa starająca się..
  • Nowa starajaca się... Debiutantka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala pomylka mualo byc clo a nie koło

Nowa starająca się..
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mam pytanie była któras z was na duphastonie kiedys ja miałam pierwszy raz z tym stycznośc ile dni od odstawienia powinło sie dostac okresu

katarynka27
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    hej mam pytanie była któras z was na duphastonie kiedys ja miałam pierwszy raz z tym stycznośc ile dni od odstawienia powinło sie dostac okresu
    Jest osobny wątek o tym leku. Tam Cię dziewczyny poinformują co i jak.

Co do owulacji po Clo, to naprawdę zależy od organizmu kobiety. Ja też brałam od 3-5 dnia cyklu a 8 dnia cyklu mój pęcherzyk już miał 18 mm a reszta 13 mm. One rosną około 2 mm na dobę, ale najlepiej przytulać się z mężem intensywnie tak do 20 dnia cyklu, w razie gdyby owulacja się rozmyśliła.

Tak w ogóle, u mnie w ulotce Clomiphene nic nie pisze o przypuszczalnym terminie owulacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa starajaca się... wrote:
    Witam mam takue pytanie czy po odstąpieniu clo cykl może się rozregulowac?? Dwa miesiące temu brałam clo i teraz okres spóźnia mi się 6 dni i nie wiem co myśleć o dz idzie staramy się od roku brałam koło bo po plastrach anty nie miałam owulacji.. proszę was o odpowiedź
    moze sie rozlegulowac nawet jak clo nie bierzesz, moga byc rozne przyczyny od medycznych po stres.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Czyli serduszkowanie można zacząć zaraz po odstawieniu ?:P
    cały czas co dwa dni mozna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Witam ! :))

To mój pierwszy cykl Z CLO , mam wiele pytań, wątpliwości itp wiec się dołączam do was :)

Pierwsze pytanko to jesli biore clo od 3 dc przez 5 dni to kiedy moge sie spodziewać owulacji ?
    zalezy jak zareagujesz,skoro 1 raz bierzesz clo to niewiadomo czy w ogóle bedzie działac na Ciebie, sa takie dziewczyny na ktore clo nie działa. Trzeba isc po odstawieniu na monit i bedzie wiadomo jaka sytuacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    jest mozliwe, ale jak w zyciu jednym sie udaje innym nie.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa starajaca się... wrote:

Zrobiłaś test? Jeśli nie to od tego zacznij :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny,
    Postanowiłam do Was napisać bo już zwątpiłam we wszystko. Pierwszy cykl z clo nie przyniósł rezultatów,żaden pęcherzyk nie urósł, w następnym znowu clo zwiększona dawka +pregnyl 5000,pęcherzyk pękł,niby wszystko ok ale w ciążę nie zaszłam.No i 3 cykl, wszystko niby pięknie, dwa pęcherzyki + pregnyl 5000 i....dwie torbiele,pęcherzyki nie pękły.Czy któraś z Was miała taką sytuację?Kolejny cykl będzie ostatnim na clo i jest sugerowana przerwa.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano byly. Takie przypadki. Przy dwoch jajkach sensownym wydaje sie podanie dwoch pregnyli czyli 10 000 jednostek. Zawsze tak mialam i nie bylo problemu z pekaniem. Niektore dziewczyny musza brac dwa i tyle :) polecam:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z was która stosuje clo ma pcos?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ