X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie dzięki dziewczyny, że mnie utwierdzacie w przekonaniu, że przy pco, lekach, nieregularnych @ nie warto robić testów itp. Testy dostałam w spadku wiec robiłam bo miałam ;) my z mężem mamy jeszcze ten problem, że żyjemy w dwóch różnych miastach obecnie wiec starania są jeszcze bardziej skomplikowane. W poprzednim cyklu pękły, w tym niestety nie mam jak sprawdzić bo siedzę u męża na urlopie i głęboko wierzę że się w końcu uda. Co lekarz to inna szkoła m.in. kiedy się przytulać po "kuracji" :) trzeba być po prostu cierpliwym i wytrwałym

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile osób zaszło w pierwszym cyklu z clo w ciaze? Jest to możliwe? Ja dopiero zaczne łykać od 17tego września

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarza sie ale rzadko. Ja po piatym cyklu z clo, po 3 po laparoskopii, bez lekow. Bywa roznie. Zachecam do poczytania watku :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ! :))

To mój pierwszy cykl Z CLO , mam wiele pytań, wątpliwości itp wiec się dołączam do was :)

Pierwsze pytanko to jesli biore clo od 3 dc przez 5 dni to kiedy moge sie spodziewać owulacji ?

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 10 dni po ostatniej tabletce. Najczęściej. Ulotka jest fajnie rozpisana, no może poza strasznym (jak w każdej) skutkami ubocznymi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 16:39

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Do 10 dni po ostatniej tabletce. Najczęściej. Ulotka jest fajnie rozpisana, no może poza strasznym (jak w każdej) skutkami ubocznymi.

Okk dzięki :* to zajrzę :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli serduszkowanie można zacząć zaraz po odstawieniu ?:P

Anatolka lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Ile osób zaszło w pierwszym cyklu z clo w ciaze? Jest to możliwe? Ja dopiero zaczne łykać od 17tego września

Swojego czasu szukałam takich informacji intensywnie w internecie. I są dziewczyny, którym się to udało :)

Ja niestety miałam 4 cykle z CLO bez efektu. Źle działało na moje endometrium (było za cienkie). Zmieniono mi lek na Aromek i teraz jest ok ale w ciąży nadal nie jestem. W czwartek podchodzę do drugiej inseminacji (przy stymulacji Aromkiem)

ih9kcbx.png
  • Nowa starajaca się... Debiutantka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam takue pytanie czy po odstąpieniu clo cykl może się rozregulowac?? Dwa miesiące temu brałam clo i teraz okres spóźnia mi się 6 dni i nie wiem co myśleć o dz idzie staramy się od roku brałam koło bo po plastrach anty nie miałam owulacji.. proszę was o odpowiedź

Nowa starająca się..
  • Nowa starajaca się... Debiutantka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala pomylka mualo byc clo a nie koło

Nowa starająca się..
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mam pytanie była któras z was na duphastonie kiedys ja miałam pierwszy raz z tym stycznośc ile dni od odstawienia powinło sie dostac okresu

katarynka27
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    hej mam pytanie była któras z was na duphastonie kiedys ja miałam pierwszy raz z tym stycznośc ile dni od odstawienia powinło sie dostac okresu
    Jest osobny wątek o tym leku. Tam Cię dziewczyny poinformują co i jak.

Co do owulacji po Clo, to naprawdę zależy od organizmu kobiety. Ja też brałam od 3-5 dnia cyklu a 8 dnia cyklu mój pęcherzyk już miał 18 mm a reszta 13 mm. One rosną około 2 mm na dobę, ale najlepiej przytulać się z mężem intensywnie tak do 20 dnia cyklu, w razie gdyby owulacja się rozmyśliła.

Tak w ogóle, u mnie w ulotce Clomiphene nic nie pisze o przypuszczalnym terminie owulacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa starajaca się... wrote:
    Witam mam takue pytanie czy po odstąpieniu clo cykl może się rozregulowac?? Dwa miesiące temu brałam clo i teraz okres spóźnia mi się 6 dni i nie wiem co myśleć o dz idzie staramy się od roku brałam koło bo po plastrach anty nie miałam owulacji.. proszę was o odpowiedź
    moze sie rozlegulowac nawet jak clo nie bierzesz, moga byc rozne przyczyny od medycznych po stres.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Czyli serduszkowanie można zacząć zaraz po odstawieniu ?:P
    cały czas co dwa dni mozna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Witam ! :))

To mój pierwszy cykl Z CLO , mam wiele pytań, wątpliwości itp wiec się dołączam do was :)

Pierwsze pytanko to jesli biore clo od 3 dc przez 5 dni to kiedy moge sie spodziewać owulacji ?
    zalezy jak zareagujesz,skoro 1 raz bierzesz clo to niewiadomo czy w ogóle bedzie działac na Ciebie, sa takie dziewczyny na ktore clo nie działa. Trzeba isc po odstawieniu na monit i bedzie wiadomo jaka sytuacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    jest mozliwe, ale jak w zyciu jednym sie udaje innym nie.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa starajaca się... wrote:

Zrobiłaś test? Jeśli nie to od tego zacznij :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny,
    Postanowiłam do Was napisać bo już zwątpiłam we wszystko. Pierwszy cykl z clo nie przyniósł rezultatów,żaden pęcherzyk nie urósł, w następnym znowu clo zwiększona dawka +pregnyl 5000,pęcherzyk pękł,niby wszystko ok ale w ciążę nie zaszłam.No i 3 cykl, wszystko niby pięknie, dwa pęcherzyki + pregnyl 5000 i....dwie torbiele,pęcherzyki nie pękły.Czy któraś z Was miała taką sytuację?Kolejny cykl będzie ostatnim na clo i jest sugerowana przerwa.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano byly. Takie przypadki. Przy dwoch jajkach sensownym wydaje sie podanie dwoch pregnyli czyli 10 000 jednostek. Zawsze tak mialam i nie bylo problemu z pekaniem. Niektore dziewczyny musza brac dwa i tyle :) polecam:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z was która stosuje clo ma pcos?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ