CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Wielkie dzięki dziewczyny, że mnie utwierdzacie w przekonaniu, że przy pco, lekach, nieregularnych @ nie warto robić testów itp. Testy dostałam w spadku wiec robiłam bo miałam
my z mężem mamy jeszcze ten problem, że żyjemy w dwóch różnych miastach obecnie wiec starania są jeszcze bardziej skomplikowane. W poprzednim cyklu pękły, w tym niestety nie mam jak sprawdzić bo siedzę u męża na urlopie i głęboko wierzę że się w końcu uda. Co lekarz to inna szkoła m.in. kiedy się przytulać po "kuracji"
trzeba być po prostu cierpliwym i wytrwałym
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Girl25 wrote:Ile osób zaszło w pierwszym cyklu z clo w ciaze? Jest to możliwe? Ja dopiero zaczne łykać od 17tego września
Swojego czasu szukałam takich informacji intensywnie w internecie. I są dziewczyny, którym się to udało
Ja niestety miałam 4 cykle z CLO bez efektu. Źle działało na moje endometrium (było za cienkie). Zmieniono mi lek na Aromek i teraz jest ok ale w ciąży nadal nie jestem. W czwartek podchodzę do drugiej inseminacji (przy stymulacji Aromkiem) -
Witam mam takue pytanie czy po odstąpieniu clo cykl może się rozregulowac?? Dwa miesiące temu brałam clo i teraz okres spóźnia mi się 6 dni i nie wiem co myśleć o dz idzie staramy się od roku brałam koło bo po plastrach anty nie miałam owulacji.. proszę was o odpowiedźNowa starająca się..
-
nick nieaktualnykatarynka27 wrote:hej mam pytanie była któras z was na duphastonie kiedys ja miałam pierwszy raz z tym stycznośc ile dni od odstawienia powinło sie dostac okresu
Co do owulacji po Clo, to naprawdę zależy od organizmu kobiety. Ja też brałam od 3-5 dnia cyklu a 8 dnia cyklu mój pęcherzyk już miał 18 mm a reszta 13 mm. One rosną około 2 mm na dobę, ale najlepiej przytulać się z mężem intensywnie tak do 20 dnia cyklu, w razie gdyby owulacja się rozmyśliła.
Tak w ogóle, u mnie w ulotce Clomiphene nic nie pisze o przypuszczalnym terminie owulacji. -
nick nieaktualnyNowa starajaca się... wrote:Witam mam takue pytanie czy po odstąpieniu clo cykl może się rozregulowac?? Dwa miesiące temu brałam clo i teraz okres spóźnia mi się 6 dni i nie wiem co myśleć o dz idzie staramy się od roku brałam koło bo po plastrach anty nie miałam owulacji.. proszę was o odpowiedź
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEv wrote:Witam !
)
To mój pierwszy cykl Z CLO , mam wiele pytań, wątpliwości itp wiec się dołączam do was
Pierwsze pytanko to jesli biore clo od 3 dc przez 5 dni to kiedy moge sie spodziewać owulacji ? -
nick nieaktualny
-
Nowa starajaca się... wrote:Witam mam takue pytanie czy po odstąpieniu clo cykl może się rozregulowac?? Dwa miesiące temu brałam clo i teraz okres spóźnia mi się 6 dni i nie wiem co myśleć o dz idzie staramy się od roku brałam koło bo po plastrach anty nie miałam owulacji.. proszę was o odpowiedź
Zrobiłaś test? Jeśli nie to od tego zacznij -
Witam Dziewczyny,
Postanowiłam do Was napisać bo już zwątpiłam we wszystko. Pierwszy cykl z clo nie przyniósł rezultatów,żaden pęcherzyk nie urósł, w następnym znowu clo zwiększona dawka +pregnyl 5000,pęcherzyk pękł,niby wszystko ok ale w ciążę nie zaszłam.No i 3 cykl, wszystko niby pięknie, dwa pęcherzyki + pregnyl 5000 i....dwie torbiele,pęcherzyki nie pękły.Czy któraś z Was miała taką sytuację?Kolejny cykl będzie ostatnim na clo i jest sugerowana przerwa.