CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Biorę Clo od trzech dni,(od 5 dc do 9 dc)nie czuję absolutnie nic, ani jajników, ani żadnych objawów...nie wiem czy to na mnie działa? w pn. monitoring..
-
Dziewczyny mam parę pytań
brałam clo 3-7dc
1. czy clo może wpływać na tarczycę? Hormony miałam uregulowane a z rana czuję się tak jakbym wpadała w nadczynność????
2. i czy może wpływać na temperaturę? dziwnie strasznie bo jestem w 10dc a mam temp cały czas jakie mam normalnie w fl :o zawsze miałam koło 36,2 w ff a teraz 36,5-36,65 :o
3. Czy którejś z Was też tak bolał brzuch i pojawiały się jakieś sensacje z przewodem pokarmowym? Nie wiem czy mogę zwalać to na clo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 12:05
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Xaxa wrote:Dziewczyny mam parę pytań
brałam clo 3-7dc
1. czy clo może wpływać na tarczycę? Hormony miałam uregulowane a z rana czuję się tak jakbym wpadała w nadczynność????
2. i czy może wpływać na temperaturę? dziwnie strasznie bo jestem w 10dc a mam temp cały czas jakie mam normalnie w fl :o zawsze miałam koło 36,2 w ff a teraz 36,5-36,65 :o
3. Czy którejś z Was też tak bolał brzuch i pojawiały się jakieś sensacje z przewodem pokarmowym? Nie wiem czy mogę zwalać to na clo...
ad.1 clo można brać przy nadczynności. zbadaj może poziom tsh
ad.2 nie sądzę, może jakieś osłabienie organizmu
ad.3 skutków ubocznych może być masa, w tym i różne sensacje. ja akurat przy CLO czułam się bardzo dobrze, przy owulacji za to mało mi nie rozrywało brzucha01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Monia przykro mi bardzo, bądź silna....
ja się jeszcze wyżalę... dostaję powoli na dekiel po prostu. wszędzie w koło są kobiety w ciąży. praktycznie każda moja koleżanka ma już dziecko/jest w ciąży a ja tylko mogę być dobrą uśmiechniętą ciocią. a w środku mnie wręcz nosi... tylko jedno dziecko potrafię znieść bez problemu w mojej obecności- dziecko dobrych znajomych. i to dlatego, że po prostu kocham tego bobasa mocno.
nie mam siły już na nic... nie chcę setek badań, pytań i niepewności01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Releaseme wrote:Monia przykro mi bardzo, bądź silna....
ja się jeszcze wyżalę... dostaję powoli na dekiel po prostu. wszędzie w koło są kobiety w ciąży. praktycznie każda moja koleżanka ma już dziecko/jest w ciąży a ja tylko mogę być dobrą uśmiechniętą ciocią. a w środku mnie wręcz nosi... tylko jedno dziecko potrafię znieść bez problemu w mojej obecności- dziecko dobrych znajomych. i to dlatego, że po prostu kocham tego bobasa mocno.
nie mam siły już na nic... nie chcę setek badań, pytań i niepewności
releasme rozumiem cię. Ja już też jestem na etapie kompletngo zmęczenia i zniechęcenia. O ciąząch wokół nie wspomne, nei mam juz kolezanki bez dziecka lub brzucha. Dziś jadę do kliniki zapisać się na listę do rządowego ivf. I nei chce się juz szarpać z niczym innym, to jest ostateczny krok. Jeżeli to nei da efektu, to przynajmnie4j zacznę żyć swoim życiem, smutnym i pustym ale swoim. A nie życiem mojej macicy. -
Witajcie dziewczyny po weekendzie
Releaseme skąd ja to znam... W tym miesiącu jakoś szczególnie dostrzegam to, że same ciężarne lub z małymi bobasami wokół...
U mnie @ brak... Powinien być w sobotę lub wczoraj, bo w czwartek odstawiłam luteinę, a zawsze max 2 dni po odstawieniu miałam okres
Betę robiłam w 10dniu po owulacji w zeszłą środę i była negatywna, więc testować znów jest bez sensuPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Wszystko zależy od kobiety, od organizmu. W poprzednim cyklu miałaś pęcherzyki przy clo? pekły?
U mnie np. bardzo szybko rosną (1 tabletka dziennie 3-7 dc), wczoraj 9dc monitoring, prawy jajnik 2 pęcherzyki 26mm i 19mm, lewy jajnik 24mm, endometrium bez rewelacji 6,5 - 7,3mm.
Ponoć też tak do końca nie jest dobrze jak takie duże pęcherzyki rosną.1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Releaseme wrote:Monia przykro mi bardzo, bądź silna....
nie mam siły już na nic... nie chcę setek badań, pytań i niepewności
Releaseme, rozumiemy Cię doskonale. Ja zauważyłam u siebie, że jeżeli jakaś znajoma zachodzi w ciąże to się od niej odcinam... pomimo tego, że w życzę im dobrze i na swój sposób cieszę się ich szczęściem, to od środka mnie rozpie... że tak powiemw czwartek wynik z amh- dziewczyny 3majcie kciuki, bo mam stresa jak nigdy...
Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
Antoine de Saint-Exupéry -
U mnie w poprzednim cyklu największy miał 1 cm dlatego obawiam się że w tym cyklu będzie podobnie, i poprzednio i teraz biorę 1x1 tabletkę. Jeśli teraz się nie uda to od przyszłego cyklu ma być 2x1 tabletki i do tego coś jeszcze ale nie pamiętam o jakim lęku mówiła gin. Dziś mam monitoring, zapytam o sprawdzenie drożności Jan owoców. Dam znać po dzisiejszej wizycie
-
Czesc dziewczyny - dzis lekarz zapisal mi Clo, wiec pelna nadziei dolaczam do tego watku
Starania rozpoczelismy w styczniu, ale po wielu latach brania tabletek moje cykle sa b. nieregularne i prawdopodobnie bezowulacyjne. Dzis jest 36 dc, mam teraz brac luteine przez 10 dni na wywolanie @, potem badanie krwi w 3dc, a nastepnie Clo miedzy 4 a 9 dc. W 10-11 dc mam miec monitoring.
Cale popoludnie czytalam dzis w internecie o Clo i jak na razie jestem pozytywnie nastawiona - te wszystkie historie z zajsciem w ciaze w pierwszym cyklu z Clo - marzenie! Nawet mozliwosc blizniakow mnie nie przeraza... ;)Pozdrawiam!izizizi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZetzet wrote:Czesc dziewczyny - dzis lekarz zapisal mi Clo, wiec pelna nadziei dolaczam do tego watku
Starania rozpoczelismy w styczniu, ale po wielu latach brania tabletek moje cykle sa b. nieregularne i prawdopodobnie bezowulacyjne. Dzis jest 36 dc, mam teraz brac luteine przez 10 dni na wywolanie @, potem badanie krwi w 3dc, a nastepnie Clo miedzy 4 a 9 dc. W 10-11 dc mam miec monitoring.
Cale popoludnie czytalam dzis w internecie o Clo i jak na razie jestem pozytywnie nastawiona - te wszystkie historie z zajsciem w ciaze w pierwszym cyklu z Clo - marzenie! Nawet mozliwosc blizniakow mnie nie przeraza... ;)Pozdrawiam! -
nick nieaktualnyIzizi no to super, gratulacje! Daj nam znać za jakiś czas czy spodziewasz się bliźniaków
Ja również już po owu, byłam na dodatkowym monitoringu, pęcherzyk pękł, endo super. Tradycyjnie jednak na nic nie liczę, nie testuję, czekam na @, ale jeszcze kilka dni zanim nadejdzie. -
O to trzymam kciuki zeby sie udalo
! a mierzysz tempke? Ja tez na nic nie liczylam bylam pewna ze nic z tego nie wyszlo bo pms bylo dokladnie takie samo jak przed kazda @ jedynie tempka ciagle w gorze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 14:44
nasza dziewczynusia -
nick nieaktualnyizizizi wrote:O to trzymam kciuki zeby sie udalo
! a mierzysz tempke? Ja tez na nic nie liczylam bylam pewna ze nic z tego nie wyszlo bo pms bylo dokladnie takie samo jak przed kazda @ jedynie tempka ciagle w gorze