X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    moniaaa a dlaczego robią Ci łyżeczkowanie? ja miałam podobną sytuację, ciąża biochemiczna i organizm oczyścił się sam. To podobno lepsze od ingerencji lekarza (mozlwość powstania zrostów). Oczywiście później kontrola czy wszystko się dokładnie wyczyściło. Wiem, że to straszne co piszę ale my tutaj jesteśmy silniejsze od niejednego strongmana :) ja własnie "jadę" 3 cykl z clo. trzymam za nas kciuki

Jak miałam ciąże biochemiczną to tez doszło do samoistnego poronienia ale to był jakiś 4tydz. Teraz zaczął się już 10tydz i lekarz się boi że samo się nie oczyści. Poinformował mnie o tym co może ze sobą nieść takie lyzeczkowanie ale uważa że tak czy inaczej lepiej je zrobić bo jeśli macica sama się nie oczyści to może dojść do stanów zapalnych.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia - strasznie smutna wiadomość :( współczuję

oar83e3k7nkpecth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Coś mi się wydaję że już niedługo dołączę do Was, już czuję oddech wrednej @ a nowy cykl mam zacząć z Clo, pozdrawiam!

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie łam się. Znajoma miała usuwany jajnik bo malec zagniezdzil się w jajowodzie i teraz jest ponownie w ciazy i póki co jest ok

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączyła któraś clo z inofemem? Ja zamierzam tak zrobić jak tylko lekarz przepisze mi clo czyli pewnie we wrześniu

dxomanli5dlutv4a.png
  • blueeye Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łączyłam clo z inofemem wcześniej z inofoliciem i ok efekty sa:) i to piłam 2 razy po 1

3jgx3e3k3yeatzb0.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwszej takiej kuracji zaszlas?

dxomanli5dlutv4a.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika bardzo mi przykro.
    Tu człowiek się tak cieszy, a później jeszcze mocniej smuci :(

Wczoraj byłam w gina w 15 dc.
    Nie urósł mi ani jeden pęcherzyk. :(:(
    Zostały mi dwa cykle z CLO przed przerwą. Zwiększyła mi dawkę do dwóch 50 na dzień.
    I monitoring.

Pytałam ją również o mój wysoki progesteron w ostatnim cyklu.
    powiedziała, że owulacja była na pewno.
    LUF zdarza się, ale przy gonatropinach.

Tak strasznie mnie to przytłacza, że zostały mi tylko te dwa cykle.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również łączyłam clo z inofiolem.
    Po 4 miesiącach po stosowaniu inofiolicu odstawiłam go bo nie przyniósł efektu

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia staaaasznie mi przykro :/

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • blueeye Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie miałam 3 cykle stymulowanie clo z czego 2 razy była owulacja (z 3 pęcherzyków u mnie jest ciąża pojedyncza) . Jeśli chodzi o inofolic później inofem to ja piłam w sumie 1,5 roku także nie wiem na ile pomóg , na pewno łagodził u mnie objawy pco. Ja jeszcze brałam euthyrox, i gluckophage.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 20:51

3jgx3e3k3yeatzb0.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba sobie zafunduje konska dawkę i będę brać 2 saszetki na noc i clo rano. Może pomoże, ja nie mam pcos, chodzi tylko o wywolanie owulacji bo przez duphaston jej nie mam

dxomanli5dlutv4a.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaaa rozumiem i trzeba zaufać lekarzom innej opcji nie ma. Ja dziś się dowiedziałam, że koleżanka zza biurka jest w ciązy a w lipcu przyszly na świat dzieciaczki dwóm parom najbliższych znajomych. smutno mi ale co zrobić.... ja na clo przy PCOS reaguję bardzo dobrze i biore tylko 0,5 taabletki. W poniedzialek wizyta i zobaczymy. Ja jestem antytabletkowa i jak widze ile tego trzeba nieraz zażywać to robię wielkie oczy. Ale wiekszosci sie udaje wiec trzeba się przełamać.

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Olessia88 Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widzę, że większość z Was ma złe wiadomości. Wczoraj byłam ponownie u lekarza 10dc. Nic się nie zadziałało. Ogólnie od 8mcy nie zaobserwowaliśmy owulacji... Zlecił mi zbadanie amh... Gin powiedział od razu, że jeżeli będzie dobry wynik to następny cykl z podwójną dawką clo, a jeżeli słaby.. jak to ujął... nawet ivf nie pomoże... motywujące to nie było :(

Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
    Antoine de Saint-Exupéry
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olessia, jeśli 88 to Twój rok urodzenia to jesteś młoda i o ile nie miałaś grzebania w jajnikach przy jakieś operacji to raczej sporadycznie zdarza się w młodym wieku przeraźliwie niskie amh, a takie, że ivf nie pomoże to już wyjątkowo rzadko :-) nie zamartwiaj się na zapas :-) amh bada się w dowolnym dc.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Dziewczyny. Ja juz po zabiegu, teraz trzy miesiące przerwy i walka od nowa :(

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Olessia88 Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Anatolka, racja jestem mloda, ale czlowieka zawsze zlapie jakas negatywna mysl. Na przed ostatniej wizycie nie powstrzymalam lez u lekarza. Mialam taka nadzieje.... Dzis z rana bylam juz na badaniu. Wynik w srode. 3mamy z Mezusiem kciuki. Nigdy nie mialam zadnych zabiegow itp wiec mnie pocieszylas, ze powinno byc ok. Wyczytalam tez, ze kobiety z pcos maja zawsze wyzsze- a ja mam wiec zobaczymy.

Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
    Antoine de Saint-Exupéry
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej powiedzcie mi po ilu dniach powinło sie dostac okres po duphastonie

katarynka27
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    hej powiedzcie mi po ilu dniach powinło sie dostac okres po duphastonie
    to zalezy jak u Ciebie wypadnie do 10 dni standardowo, albo i powyzej. Ja raz mialam po 14 dniach.

• avera27 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam clo i zastanawiam się czy brać ;/ U mnie pęcherzyki są ale małe max. 17 mm. W tym cyklu biorę luteinę i czuje się gównianie, nie wiem czy to kwestia leku czy całego nastroju związanego z próbami

avera27

Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia
‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ