CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dunda wrote:moniaaa a dlaczego robią Ci łyżeczkowanie? ja miałam podobną sytuację, ciąża biochemiczna i organizm oczyścił się sam. To podobno lepsze od ingerencji lekarza (mozlwość powstania zrostów). Oczywiście później kontrola czy wszystko się dokładnie wyczyściło. Wiem, że to straszne co piszę ale my tutaj jesteśmy silniejsze od niejednego strongmana
ja własnie "jadę" 3 cykl z clo. trzymam za nas kciuki
Jak miałam ciąże biochemiczną to tez doszło do samoistnego poronienia ale to był jakiś 4tydz. Teraz zaczął się już 10tydz i lekarz się boi że samo się nie oczyści. Poinformował mnie o tym co może ze sobą nieść takie lyzeczkowanie ale uważa że tak czy inaczej lepiej je zrobić bo jeśli macica sama się nie oczyści to może dojść do stanów zapalnych.03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
nick nieaktualny
-
Monika bardzo mi przykro.
Tu człowiek się tak cieszy, a później jeszcze mocniej smuci
Wczoraj byłam w gina w 15 dc.
Nie urósł mi ani jeden pęcherzyk.
Zostały mi dwa cykle z CLO przed przerwą. Zwiększyła mi dawkę do dwóch 50 na dzień.
I monitoring.
Pytałam ją również o mój wysoki progesteron w ostatnim cyklu.
powiedziała, że owulacja była na pewno.
LUF zdarza się, ale przy gonatropinach.
Tak strasznie mnie to przytłacza, że zostały mi tylko te dwa cykle. -
W sumie miałam 3 cykle stymulowanie clo z czego 2 razy była owulacja (z 3 pęcherzyków u mnie jest ciąża pojedyncza) . Jeśli chodzi o inofolic później inofem to ja piłam w sumie 1,5 roku także nie wiem na ile pomóg , na pewno łagodził u mnie objawy pco. Ja jeszcze brałam euthyrox, i gluckophage.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 20:51
-
Moniaaa rozumiem i trzeba zaufać lekarzom innej opcji nie ma. Ja dziś się dowiedziałam, że koleżanka zza biurka jest w ciązy a w lipcu przyszly na świat dzieciaczki dwóm parom najbliższych znajomych. smutno mi ale co zrobić.... ja na clo przy PCOS reaguję bardzo dobrze i biore tylko 0,5 taabletki. W poniedzialek wizyta i zobaczymy. Ja jestem antytabletkowa i jak widze ile tego trzeba nieraz zażywać to robię wielkie oczy. Ale wiekszosci sie udaje wiec trzeba się przełamać.
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Oj widzę, że większość z Was ma złe wiadomości. Wczoraj byłam ponownie u lekarza 10dc. Nic się nie zadziałało. Ogólnie od 8mcy nie zaobserwowaliśmy owulacji... Zlecił mi zbadanie amh... Gin powiedział od razu, że jeżeli będzie dobry wynik to następny cykl z podwójną dawką clo, a jeżeli słaby.. jak to ujął... nawet ivf nie pomoże... motywujące to nie byłoGdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
Antoine de Saint-Exupéry -
Olessia, jeśli 88 to Twój rok urodzenia to jesteś młoda i o ile nie miałaś grzebania w jajnikach przy jakieś operacji to raczej sporadycznie zdarza się w młodym wieku przeraźliwie niskie amh, a takie, że ivf nie pomoże to już wyjątkowo rzadko
nie zamartwiaj się na zapas
amh bada się w dowolnym dc.
-
Anatolka, racja jestem mloda, ale czlowieka zawsze zlapie jakas negatywna mysl. Na przed ostatniej wizycie nie powstrzymalam lez u lekarza. Mialam taka nadzieje.... Dzis z rana bylam juz na badaniu. Wynik w srode. 3mamy z Mezusiem kciuki. Nigdy nie mialam zadnych zabiegow itp wiec mnie pocieszylas, ze powinno byc ok. Wyczytalam tez, ze kobiety z pcos maja zawsze wyzsze- a ja mam wiec zobaczymy.Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
Antoine de Saint-Exupéry -
nick nieaktualny
-
dostałam clo i zastanawiam się czy brać ;/ U mnie pęcherzyki są ale małe max. 17 mm. W tym cyklu biorę luteinę i czuje się gównianie, nie wiem czy to kwestia leku czy całego nastroju związanego z próbamiavera27
Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia