CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
megimeg wrote:U mnie niestety to samo, ale wypadanie zaczeło się kilka lat temu, teraz to mam połowe włosów, myślałam, że androgenowe ale dheas, wolny testosteron i shgb w normie, juz nie wiem od czego mi te włosy tak wyleciały, jaki hormon u mnie to powoduje bo jestem pewna na 100% ze to hormony - mało włosów mi wyrasta. Niestety tez je niszcze prostownicą, ale wątpię by do tego stopnia wypadały od prostownicy. Ja generalnie jestem załamana
To ja mam o tyle dobrze ze mi wlosy odrastają i nie lysieje bo bym sie załamała. Moze zrob te badania o ktorych pisala tulipanna- kortyzol i wit d. Jak mi kiedys przy anty wypadaly wlosy lekarz od razu kazał zbadac tarczyce.
Widze ze jednak problem wypadajacych wlosow po Clo istnieje -
nick nieaktualnyPaolaaa wrote:Mówię o peelingu skóry glowy. Pod9bno powinno sie robić conajmniej raz w tygodniu i cos mi swita ten cukier. Moze rozrobie trochę z szamponem. Widziałam z Kemona ze mają na Allegro. To są dobre kosmetyki do włosów. Moze sprobuje tylko wczesniej skład przeanalizuje
Skrzypowita mi totalnie nie podchodzi. Zawsze mi te tabletki stoja w gardle a rozgryzam je i tak przed polkbieciem
Znam ten ból jeśli chodzi o połykanie tabletek. Ja mam problem z tymi dużymi okrągłymi albo wielkimi antybiotykami. Jak mi wyrwano ósemkę i dostałam antybiotyk na zakażenie, to dzieliłam go na 6 części! Takie wielkie to cholerstwo było. Nie połknę i już, mam taki wstręt do tabletek. -
Co do wypadania wlosow to tez tak mam. A myslalam ze to rozjasnianie jest przyczyna. Nie wiazalam tego z clo01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Lady Maruda wrote:A faktycznie, dopiero doczytałam, że pytałaś o peeling skóry głowy. Nigdy nie robiłam szczerze mówiąc. Ale zobaczę, może coś wykombinuję i zrobię sobie taki peeling np.z żółtka z cukrem.
Znam ten ból jeśli chodzi o połykanie tabletek. Ja mam problem z tymi dużymi okrągłymi albo wielkimi antybiotykami. Jak mi wyrwano ósemkę i dostałam antybiotyk na zakażenie, to dzieliłam go na 6 części! Takie wielkie to cholerstwo było. Nie połknę i już, mam taki wstręt do tabletek.
ja taż mam problem z połykaniem tabletek, nie wiem jak to działa ale automatyczny zacisk gardłaPaolaaa lubi tę wiadomość
-
Paolaaa wrote:To ja mam o tyle dobrze ze mi wlosy odrastają i nie lysieje bo bym sie załamała. Moze zrob te badania o ktorych pisala tulipanna- kortyzol i wit d. Jak mi kiedys przy anty wypadaly wlosy lekarz od razu kazał zbadac tarczyce.
Widze ze jednak problem wypadajacych wlosow po Clo istnieje
mam niedoczynnosc, myślalam, że jak zaczne brac euthyrox to sie poprawi a tu nic. Chyba sobie zrobie ten kortyzol, teoretycznie to nie powinna byc wit.D bo uwielbiam przesiadywac na sloncu ale moze... -
Cześć,
nie wiem czy mnie pamiętacie jeszczeStarałam się z clo tutaj razem z wami i wpadłam na chwilę z krzepiącą nowiną, że zaszłam w ciążę w 1 cyklu starań
I to mimo jakichś dziwnych akcji, bo pęcherzyk dominujący mi nie pękł (zrobiła się torbiel) mimo zastrzyku, za to musiał go prześcignąć drugi mniejszy pęcherzyk, którego lekarz nie brał nawet pod uwagę
Dziwny ten nasz organizm, ale jak widać - clo działa
Jestem w 4 miesiącu.
Trzymam za was bardzo mocno kciuki!!izizizi, Katie87, Anatolka, Sowaa, megimeg, aasti, Paolaaa, Lady Maruda, Mimi86, pabelka88, Sylwia33 lubią tę wiadomość
-
PeggyOlsen- gratuluję
oby fasolka rosła w siłe
Ja niestety mam chyba nieudany 1wzsy cykl z clo. Byłam dziś na usg 8dc- brak pęcherzyków. Lekarz skwitował- marne... Mam iść za dwa dni, może jakimś cudem coś się pojawi. Od stycznia biegam po lekarzach, ani razu nie było śladu owułzy mi stanęły w oczach.Niby to dopiero 1wszy cykl, a jednak o dwóch lat starań się o dzidzie. Najpierw po prostu jak będzie to będzie, a od nowego roku już z pomocą lekarza.
Dziewczyny, na pewno kojarzycie jak pytałam o zioła. Zaniosłam je dziś lekarzowi. Powiedział, że mogę pić. Krzywdy sobie nimi nie zrobię. Ach te moje pcos...Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
Antoine de Saint-Exupéry -
nick nieaktualnyPeggy nie wiedziałam, że jesteś w ciąży. Gratuluję!
Olessia, szkoda. Widocznie od kolejnego cyklu będziesz musiała brać po 2 tabletki Clo. Lekarz na pewno Cię pokieruje. Co do ziółek, pij. Jeśli lekarz pozwolił na picie w trakcie brania Clo, to jak najbardziej, pomóż owulce
U mnie kiepsko. Miałam dość dużo śluzu, jak zwykle po Clo, a dzisiaj nagle wszystko ustało. Coś tam jeszcze leci, ale to już niepłodny śluz, tylko raczej suchy. A dziś dopiero 12 dzień cyklu. Ja jednak owuluję bardzo wcześnie.
No i chora jestem. Mam zapalenie zatok, okropny ból głowy.
Jutro mąż mi gotuje rosół -
Olessia, jeśli lekarz pozwolił połączyć to pij
tym bardziej, że owulacja się nie pojawia. Jakby była i chciałabyś jeszcze zioła dołączyć to byłabym sceptyczna... Poczytaj wątek zielarek. One brały jakiegoś donga też na owulacje, soje. Ja nigdy nie próbowałam, ale części dziewczyn pomagało
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalicjaalicja wrote:zachęcam do oglądniecia filmiku [...]
Wcale fajnie nie opowiadasz. Popracuj nad ostroscia i glosnoscia. Poogladaj inne vlogerki. A poza tym, reklamowac sie mozesz na wizazu czy kafeterii. Albo na swoim fejsie. Tu raczej po kazdej to splywa jak po kaczce
Edit: O, już spamerskie linki poszły w cyberprzestrzeńWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 19:05
izizizi, agape lubią tę wiadomość
-
Jeju znów Was tu tyllle nowych twarzyczek!
Witajcie kochane! Jestem i pamiętam,wciąż wspieram,i również wciaz walczę.pozdrawiam!lipa lubi tę wiadomość
-
Byłam wczoraj na wizycie u lekarza, trzy tygodnie temu fasolka miała 6t2d, serduszko biło. Wczoraj przed wyjściem zauważyłam niewielką brązową plamke na papierze toaletowym. U lekarza okazało się, że ciąża obumarla jakieś półtora tygodnia temu. Jutro mam mieć zabieg lyzeczkowania
chyba oszaleje z rozpaczy
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
moniaaa a dlaczego robią Ci łyżeczkowanie? ja miałam podobną sytuację, ciąża biochemiczna i organizm oczyścił się sam. To podobno lepsze od ingerencji lekarza (mozlwość powstania zrostów). Oczywiście później kontrola czy wszystko się dokładnie wyczyściło. Wiem, że to straszne co piszę ale my tutaj jesteśmy silniejsze od niejednego strongmana
ja własnie "jadę" 3 cykl z clo. trzymam za nas kciuki
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle