X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za sobą dwie procedury.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Anatolka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie już słyszałyście o tej akcji z użytkowniczką tego forum, która rzekomo ukradła MałejMi83 zdjęcie usg bliźniaków i wkleiła jako swoją ciążę... Jeśli to prawda to nie mogę uwierzyć, że ktoś w ogóle jest w stanie udawać ciążę i kraść cudze zdjęcia z forum. Jednak różni ludzie tu siedzą. :/

• Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Pewnie już słyszałyście o tej akcji z użytkowniczką tego forum, która rzekomo ukradła MałejMi83 zdjęcie usg bliźniaków i wkleiła jako swoją ciążę... Jeśli to prawda to nie mogę uwierzyć, że ktoś w ogóle jest w stanie udawać ciążę i kraść cudze zdjęcia z forum. Jednak różni ludzie tu siedzą. :/
    ooooo?? w jakim celu???

@ poszła, na razie koniec z CLO :) moje jajniki odetchną. muszę szykować się na dalszą diagnostykę, nie mam siły tak szczerze... i tłumaczyć mężowi co i jak... on chyba po prostu ma w nosie czy będzie dziecko czy nie. a ja też mam już dość

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Tak, bez Clo owuluję. U nas jest niewyjaśniona przyczyna niepłodności. Na początku myślałam, że może coś po stronie męża, bo cierpi na cukrzycę, ale zrobiliśmy badanie nasienia i wyszło ok. A więc to w naszej głowie siedzi. Nie potrafimy się zrelaksować.

Zatem clo bierzesz w celu poprawienia jakości komórki?
    Co do nastawienia...moja ciotka po wielu latach niepowodzeń odpuściła bliżej jej już było do menopauzy i zaszła w ciąże w wieku 46 lat, urodziła zdrową córeczkę -nie wiem czy rozpatrywać to w kategori "cudu", ale tak, czasami niestety jesteśmy zablokowani

oar83e3k7nkpecth.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niejedna udająca już tu była ;-) i szukała współczucia i zainteresowania u obcych.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Releaseme wrote:
    ooooo?? w jakim celu???
    W celu udawania ciąży. Mała Mi wstawiła zdjęcie swoich maluszków w kwietniu. Dżejzi wstawiła to samo zdjęcie parę dni temu. W dodatku pisała, że jest w 6 tc a ma już łożysko, a bliźniaki już się ruszają. Pęcherzyki widziała przy becie ponad 300, a to nierealne. Szkoda mi jej, bo ewidentnie dziewczyna ma coś z psychiką. Jeszcze się nie ustosunkowała do tego. Nie wchodzi na forum od rana.

Było tu już kilka takich trolli, które kradły zdjęcia usg, ale ta akcja mnie zszokowała.

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam po CLO też tak wypadały włosy?
    Bo nie wiem czy to zbieg okoliczności czy efekt uboczny, ale już w 3 miesiącu brania tego leku zauważyłam, że włosy zaczęły mi wyłazić. Jestem ponad dwa miesiące po ostawieniu CLO, a włosy wyłażą mi garściami. Nigdy czegoś takiego nie miałam !!! :(

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuje zbadac kortyzol i witD Paolciu

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy coś jeszcze zbadać?
    Kurcze. Wit D suplementuje od jakiegoś czasu i sporo jestem też na słońcu. Ale pewnie wszystko jest możliwe. Na początku czerwca miałam bardzo stresujące 2 tygodnie i właśnie w tych okolicach zaczęło się to nieszczęsne wypadanie włosów, które trwa do dziś. Czy krótkotrwały stres może spowodować aż takie skutki? żadna z Was nie miała takiego objawu po CLO?
    Dodam, że od paru miesięcy się bardzo zdrowo odżywiam, uprawiam sporty ... więc niedobory witamin ciężko wziąć mi pod uwagę.

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd biorę clo bardzo przeżadzily mi sie włosy. Nie wiem czy to po clo czy ogólnie ale nigdy tez w takich ilościach nie wypadały mi. Wit D rownież biorę bo mam jej zapas od endokrynologa.
    Na innym forum kiedyś wyczytałam ze dziewczynie tez bardzo wypadały włosy i dermatolog jej powiedziała ze poki bierze clo czy inne hormony wspomagające w staraniach o dziecko to niestety tak jest.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Czy coś jeszcze zbadać?
    Kurcze. Wit D suplementuje od jakiegoś czasu i sporo jestem też na słońcu. Ale pewnie wszystko jest możliwe. Na początku czerwca miałam bardzo stresujące 2 tygodnie i właśnie w tych okolicach zaczęło się to nieszczęsne wypadanie włosów, które trwa do dziś. Czy krótkotrwały stres może spowodować aż takie skutki? żadna z Was nie miała takiego objawu po CLO?
    Dodam, że od paru miesięcy się bardzo zdrowo odżywiam, uprawiam sporty ... więc niedobory witamin ciężko wziąć mi pod uwagę.
    Mi też kiedyś wypadały włosy garściami, ale to było od tropikalnego klimatu, w którym przyszło mi mieszkać.
    Zaczęłam regularnie olejować włosy i masować skórę głowy. Używałam szamponów i odzywek bez SLS i parabenów. Pomogło, włosy przestały wypadać i tak mi urosły, że z długości do zapięcia od stanika zrobiły się do pasa i to w ciągu nieco ponad roku.

Teraz niestety zaniedbałam włosy, nie nakładam oleju, stosuję zwykły szampon plus to że zaczęłam Clo i znów mi wypadają... Ale jakbyś chciała spróbować te oleje to polecam, szczerze.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie znpowodu stresu (starania to tez stres) ja polecam zbadac kortyzol chociaz skoro wit D suplementujesz.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki tulipanna. Zbadam bo nawet nie słyszałam o tym tym badaniu. Czy w waszych labo badanie wit D jest takze tak drogie jak u mnie czyli 250 zl? :/

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Mi też kiedyś wypadały włosy garściami, ale to było od tropikalnego klimatu, w którym przyszło mi mieszkać.
    Zaczęłam regularnie olejować włosy i masować skórę głowy. Używałam szamponów i odzywek bez SLS i parabenów. Pomogło, włosy przestały wypadać i tak mi urosły, że z długości do zapięcia od stanika zrobiły się do pasa i to w ciągu nieco ponad roku.

Teraz niestety zaniedbałam włosy, nie nakładam oleju, stosuję zwykły szampon plus to że zaczęłam Clo i znów mi wypadają... Ale jakbyś chciała spróbować te oleje to polecam, szczerze.

Ja zaczęłam od zmiany szaponu na Emolium bo zauważyłam ze mam sucha skórę głowy i pojawił sie suchy łupież. Po kilku myciach widze różnice. O olejowaniu czytałam i chce zaczac od kokosowego ale w zadnym sklepie kolo mnie nie mogę kupic :/ poki co nakładam odzywke id polowy włosów żeby nie zatykac pory na skórze glowy. Wątpię że to wypadanie włosów jest z powodu braku witamin bo odzywiam sie od kilku mcy zdrowo a wit D i kwas foliowy suplementuje dodatkowo. Po tabletkach anty tez mi włosy wypadaly i prawie pol roku po ich odstawieniu to trwało :( 3 mce na Clo i powtorka dlatego obstawialam ze to z powodu tego leku. Cale szczescie ze wlosoww mam bardzo duzo i szybko mi odrastają.

Czy robisz peeling skory glowy jakimis naturalnymi kosmerykami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:24

4c3t9n73nr884ilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi Ci o peeling skóry ciała? Jeśli tak, to mam kilka scrubów, ale wszystko z drogerii. Ale można też zrobić naturalny peeling np.z cukru i miodu. Poszukaj na jakichś urodowych blogach.

Olej kokosowy możesz zamówić z Allegro albo eBay. Nie jest drogi a starczy na długo. Ja mam z Indii, z firmy Parachute, to 100% oleju kokosowego, bez żadnych innych składników.
    Masuję ciepłym olejem skórę głowy, nakładam też na całej długości włosów, trzymam około godzinę i myję szamponem z solą morską.
    Zacznij też łykać suplementy na włosy i paznokcie, np. Skrzypovitę.

• megimeg Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety to samo, ale wypadanie zaczeło się kilka lat temu, teraz to mam połowe włosów, myślałam, że androgenowe ale dheas, wolny testosteron i shgb w normie, juz nie wiem od czego mi te włosy tak wyleciały, jaki hormon u mnie to powoduje bo jestem pewna na 100% ze to hormony - mało włosów mi wyrasta. Niestety tez je niszcze prostownicą, ale wątpię by do tego stopnia wypadały od prostownicy. Ja generalnie jestem załamana :(

oar83e3k7nkpecth.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Odkąd biorę clo bardzo przeżadzily mi sie włosy. Nie wiem czy to po clo czy ogólnie ale nigdy tez w takich ilościach nie wypadały mi.
    Dokładnie mam tak samo.
    Jeszcze w takich ilościach włosy mi nie wypadały. :(

W sobotę byłam na panieńskim koleżanki, poznałam dziewczynę która była 8 miesiącu ciąży. Okazało się, że również ma problemy. A w ciąży jest dzięki in vitro.
    Doradziła mi, że jeśli do grudnia nie zajdę w ciąże to mam zapisać się do kliniki leczenia niepłodności. I też tak zrobię.
    W lutym minie rok odkąd staram się o dzidziusia. 4 miesiące z CLO, teraz już nie liczę na cud.
    W środę idę do ginekologa. Zobaczymy co mi powie. Oj jestem ciekawa. Bo wszyscy mówili, że moje policystyczne nie są najgorsze (cokolwiek to znaczy), a w ciąży jakoś nie jestem.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• agape Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi faktycznie też włosy bardziej wypadają, pojawiło się też więcej pryszczy w tym na dekolcie, których nigdy nie miałam :( Ale na mnie CLO działa :)

Dzisiaj w 25dc byłam u ginekologa, wrócił z urlopu i kazał przyjść zobaczyć,czy była owulacja. Więc byłam Owulacja była, ciałko żółte jest, endometrium pięknie przygotowane na zarodek( jak to stwierdził lekarz ). Od razu powiedział, że to, że była owulacja nie oznacza, że udało się zajść w ciążę, bo wiadomo,różnie to bywa. Kazał zatestować pod koniec tygodnia, Bo termin okresu wypada mi na 23 sierpnia. Więc zatestuję, jestem pełna nadziei, ale nie nastawiam się. Ważne, że CLO działa, więc szanse są, teraz,czy w następnych cyklach

Asiasia lubi tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Chodzi Ci o peeling skóry ciała? Jeśli tak, to mam kilka scrubów, ale wszystko z drogerii. Ale można też zrobić naturalny peeling np.z cukru i miodu. Poszukaj na jakichś urodowych blogach.

Olej kokosowy możesz zamówić z Allegro albo eBay. Nie jest drogi a starczy na długo. Ja mam z Indii, z firmy Parachute, to 100% oleju kokosowego, bez żadnych innych składników.
    Masuję ciepłym olejem skórę głowy, nakładam też na całej długości włosów, trzymam około godzinę i myję szamponem z solą morską.
    Zacznij też łykać suplementy na włosy i paznokcie, np. Skrzypovitę.

Mówię o peelingu skóry glowy. Pod9bno powinno sie robić conajmniej raz w tygodniu i cos mi swita ten cukier. Moze rozrobie trochę z szamponem. Widziałam z Kemona ze mają na Allegro. To są dobre kosmetyki do włosów. Moze sprobuje tylko wczesniej skład przeanalizuje :)
    Skrzypowita mi totalnie nie podchodzi. Zawsze mi te tabletki stoja w gardle a rozgryzam je i tak przed polkbieciem :/

4c3t9n73nr884ilb.png
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ