X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka hsg to badanie droznosci jajowodow a podczas histeroskopii wchodzą ci kamerka przez szyjkę aż do macicy i oglądają ja od środka, jak są przykładowo jakieś zrosty to je usuwają.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za odpowiedzi. @ już się kończy, ale dała czadu i jeszcze te gorączki... ciekawe jak będzie bez CLO.

Michasia całkiem możliwe, ze od tabletek przytyłaś, ja od kiedy nie biorę już bromka i CLO w poprzednim cyklu czyli dokładnie od 16 lipca to zeszło mi 5kg. wizualnie nie widać w ogóle ale jaka radość :D

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak myslicie czy czuc jak peka pęcheżyk

katarynka27
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    jestem juz na cloi 7 miesiac i nic mam teraz pechezyk moze cos z tego bedzie tylko jak poznac ze on pekł czy wy cos czułyscie tym bardziej ze mam nie regularne miesiaczki jak teraz sie nie uda to juz nie wiem co robic
    Przecież Clo nie można brać przez 7 miesięcy bez przerwy. Lekarz tak Ci kazał? Zdajesz sobie sprawę, że z reguły dziewczyny biorą Clo przez 3 cykle i potem robią przerwę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni cykl z CLO. 30min temu oddalam krew na BETE teraz niecierpliwe czekanie do 18... musze sie czyms zajac chyba sklep bedzie dzisiaj na blysk... oby czas szybciej lecial :) :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Dziewczyny wkurza mnie to ( u wszystkich lekarzy u których byłam), że jak widzą mój wiek i ilość miesięcy starań to mają taki trochę olewawczy stosunek do mojej osoby.
    Martwię się, że to już 4 cykl z CLO nieudany. Nadzieja gdzieś tam we mnie gaśnie.

A może ja serio panikuję?
    Może po prostu musi zaskoczyć :(
    Ja tez mam 4 cykl na CLO i teraz zadnych objawow wiec pewnie przjdzie @ :( A zastanawialas sie co potem? JA sie zastanawiam i nie mam zielonego pojecia :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olessia88
    a nie dostalas zastrzyku na uwolnienie jajeczka? Dowiedz sie moze bedzie taka mozliwosc. Ja w tym cyklu bralam 0,5 tabletki a w 11dniu cyklu dostalam zastrzyk na uwolnienie.

• agape Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olessia88 wrote:
    Michasia, nie martw się. 'doskonale Cie rozumiemy co czujesz, bo każda z nas ma wielką potrzebę fasolki. Ja czekałam pół roku nim zaczęłam mój pierwszy cykl z clo. Najpierw próbowaliśmy 3 mce z metą. Byłam tak podrajcowana, że w końcu wezmę tą tabletkę, że aż mi się to śniło. Po przewertowaniu forum zeszłam trochę na ziemie, bo tak mało jest osób którym udaje się za 1wszym razem... Do tego mi gin kazał brać od 2-5 dnia cyklu po jednej tabletce. Od stycznia chodzę regularnie o parę razy w mcu na usg... owulacji nie było ani razu.. Dodam, że mam pcos. Zastanawiam się czy jedna tabletka to nie za mało dla mnie...
    Mi też zdarzają się sny związane z tymi prochami i z ciążą, obsesja jak nic :/

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Kikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wczoraj byłam u gina i się zastanawiam, jak rozumieć jego rozmowy ze mną, może któraś też tak miała. Patrzy na usg i mówi o jest płyn, a ja do niego to już po owu, tak szybko, a on no nie teraz widzę endometrium w 1 fazie, jajnik jakiś rozlany, więc nie wiem albo jestem przestymulowana albo sama nie wiem o co mu chodziło, dziś ma być pregnyl, więc chyba jakby były torbiele albo cóś to by mi nie kazał go brać i nie szykował na inseminację.. sama już nie wiem może któraś też tak miała???

?pokaz=69995759d13fdd9bc.png

Aniołek 4.03.2014
    Pusty pęcherzyk 11.03.2015
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietacie mnie jeszcze ? Ja o Was nie zapomnialam, ale dlugo mnie nie bylo, podczytywalam za to non stop. U mnie zdarzyl sie doslownie cud. W piatym i ostatnim cyklu jakim mialam miec z Clo (5dni po 2 tabletki, branym bez poprzedzajacej @) jajniki ruszyly. W 10dc mialam w Pt 2 pecherzyki na 14mm i jednen na 12mm. Poszlam na monit w Pon, w 13dc i byl tylko jeden rokujacy pecherzyk na 16mm. Lekarz powiedzial ze zbada krew i jak wyniki bedzie ok, to mam zapodac Ovitrelle. Jednak nic takiego sie nie zdarzylo. Wyniki byly bez zmian. Kazal przjsc w Sr, 15dc. No i tu sie nic nie zmenilo. Pecherzyk na 16mm. Lekarz powiedzial, ze mysli ze z tego cyklu juz nic nie bedzie i mam odczekac 14dni do @. Dla pewnosci pobrano ponownie krew. No i nagle w ta sama srode dostalam telefon ze mam zapodac w czw. w 16dc zastrzyk i serduszkowac 17. No to do dziela i przez weekend. To tez byl cud, bo moj maz nie musial w pospiechu i stresie jechac do mnie 200km na starania przez trzy dni z rzedu, gdyby przypadly one w srodku tygodnia.No i po monicie w 21dc, lekarz powiedzial, ze pecherzyka juz nie ma po tym zastrzyku, tylko pytanie czy byla w nim dojrzala komorka jajowa. No to nie nastawialam sie na nic i czekalam swoje….zadnego testu nic, az pierw zrobili mi go sami w klinice w 18dniu po owu. Ja sama balam sie go robic, balam sie rozczarowania. No i ….. test wyszedl pozytywny!!! a nastepnego dnia dostalam telefon, ze beta wskazuje na ciaze :)) Dzis jestem po pierwszym usg, bo niewiara w to co sie dzieje, nie pozwolila mi dzielic sie z nikim ta piekna wiadomoscia. Lekarz pogratulowal bo ktos tam malenki juz jest. Na bicie serduszka musze jeszcze czekac, ale od dzis mamy z mezem prawo sie cieszyc.
    Ja tylko chcialam Wam tym dodac wiary, ze kazda z Was kochane bedzie miala dzidziusia. Wiem sama ile lez, zlosci kosztuje ale tez pokory wymagaja starania o malenstwo. Ja trzymam za Was wszystkie tu mocno kciuki i dziekuje za Wasze wsparcie, choc pewnie same nie wiecie jak duza pomoc dalo mi to forum. Bede sledzic Wasze losy :)

izizizi, Anatolka, lipa, Sowaa, Lady Maruda, moniaaa_1988, megimeg, daktylek, aszka lubią tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia pięknie! :) Gratulacje, Twoja historia podnosi na duchu i to bardzo :)
    Trzymaj się dobrze,zdrowo i fasolkowo przez 9 miesięcy :)

Asiasia lubi tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • lipa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiasia gratulacje :*

dziewczyny czy biorąc clo można się opalać? dziśwziełam 1 tabletke, a jutro bym trochę posmażyła się na słonku. Tylko boje się, żebym jakichś plam nie dostałą albo coś

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Właśnie wróciłam z USG. Dziś 8dc.

Niestety, powtórka z rozrywki, a nawet lepiej. Mam 7 pęcherzyków :/ I na co mi to było? W ogóle tego nie powinnam brać, a na własne życzenie się truję. Ech, doła mam strasznego. Nic mi się już nie chce :(

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Witam. Właśnie wróciłam z USG. Dziś 8dc.

Niestety, powtórka z rozrywki, a nawet lepiej. Mam 7 pęcherzyków :/ I na co mi to było? W ogóle tego nie powinnam brać, a na własne życzenie się truję. Ech, doła mam strasznego. Nic mi się już nie chce :(

Kiepściutko. Ile jeszcze cykli Ci pozwolą brać clo? Może jak masz swoją owulację to w przyszłym miesiącu powiesz, że wzięłaś a nie weźmiesz, pójdziesz na usg i zobaczysz czy jest Twój naturalny 1 pęcherzyk i jak się ma :)

lipa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jestem na drugim cyklu Clo i jak dostanę @ to zaczynam ostatni, trzeci cykl.

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asisia GRATULUJE!!!!
    Ciesze się razem z Tobą.
    Wiara i nadzieja wracają :)

Jednym słowem pomogło zmiana lekarza. I podanie leku na pękniecie?

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli mogę zapytać ile się staraliście o dziecko?

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• megimeg Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    jak myslicie czy czuc jak peka pęcheżyk
    Ja po clo chyba pierwszy raz w zyciu czulam ze peka, mocno bolalo

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    asiasia gratulacje :*

dziewczyny czy biorąc clo można się opalać? dziśwziełam 1 tabletke, a jutro bym trochę posmażyła się na słonku. Tylko boje się, żebym jakichś plam nie dostałą albo coś
    Ja sie opalalam ostro i nic mi nie bylo, ale mam ciemniejsza karnacje i slonce za bardzo mnie nie rusza

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia - gratki ogromne!

tulipanna, Asiasia lubią tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png
‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ