CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka hsg to badanie droznosci jajowodow a podczas histeroskopii wchodzą ci kamerka przez szyjkę aż do macicy i oglądają ja od środka, jak są przykładowo jakieś zrosty to je usuwają.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
dzięki dziewczyny za odpowiedzi. @ już się kończy, ale dała czadu i jeszcze te gorączki... ciekawe jak będzie bez CLO.
Michasia całkiem możliwe, ze od tabletek przytyłaś, ja od kiedy nie biorę już bromka i CLO w poprzednim cyklu czyli dokładnie od 16 lipca to zeszło mi 5kg. wizualnie nie widać w ogóle ale jaka radość01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
nick nieaktualnykatarynka27 wrote:jestem juz na cloi 7 miesiac i nic mam teraz pechezyk moze cos z tego bedzie tylko jak poznac ze on pekł czy wy cos czułyscie tym bardziej ze mam nie regularne miesiaczki jak teraz sie nie uda to juz nie wiem co robic
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymichasia-K wrote:Dziewczyny wkurza mnie to ( u wszystkich lekarzy u których byłam), że jak widzą mój wiek i ilość miesięcy starań to mają taki trochę olewawczy stosunek do mojej osoby.
Martwię się, że to już 4 cykl z CLO nieudany. Nadzieja gdzieś tam we mnie gaśnie.
A może ja serio panikuję?
Może po prostu musi zaskoczyćA zastanawialas sie co potem? JA sie zastanawiam i nie mam zielonego pojecia
-
nick nieaktualny
-
Olessia88 wrote:Michasia, nie martw się. 'doskonale Cie rozumiemy co czujesz, bo każda z nas ma wielką potrzebę fasolki. Ja czekałam pół roku nim zaczęłam mój pierwszy cykl z clo. Najpierw próbowaliśmy 3 mce z metą. Byłam tak podrajcowana, że w końcu wezmę tą tabletkę, że aż mi się to śniło. Po przewertowaniu forum zeszłam trochę na ziemie, bo tak mało jest osób którym udaje się za 1wszym razem... Do tego mi gin kazał brać od 2-5 dnia cyklu po jednej tabletce. Od stycznia chodzę regularnie o parę razy w mcu na usg... owulacji nie było ani razu.. Dodam, że mam pcos. Zastanawiam się czy jedna tabletka to nie za mało dla mnie...Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
dziewczyny wczoraj byłam u gina i się zastanawiam, jak rozumieć jego rozmowy ze mną, może któraś też tak miała. Patrzy na usg i mówi o jest płyn, a ja do niego to już po owu, tak szybko, a on no nie teraz widzę endometrium w 1 fazie, jajnik jakiś rozlany, więc nie wiem albo jestem przestymulowana albo sama nie wiem o co mu chodziło, dziś ma być pregnyl, więc chyba jakby były torbiele albo cóś to by mi nie kazał go brać i nie szykował na inseminację.. sama już nie wiem może któraś też tak miała???
-
Pamietacie mnie jeszcze ? Ja o Was nie zapomnialam, ale dlugo mnie nie bylo, podczytywalam za to non stop. U mnie zdarzyl sie doslownie cud. W piatym i ostatnim cyklu jakim mialam miec z Clo (5dni po 2 tabletki, branym bez poprzedzajacej @) jajniki ruszyly. W 10dc mialam w Pt 2 pecherzyki na 14mm i jednen na 12mm. Poszlam na monit w Pon, w 13dc i byl tylko jeden rokujacy pecherzyk na 16mm. Lekarz powiedzial ze zbada krew i jak wyniki bedzie ok, to mam zapodac Ovitrelle. Jednak nic takiego sie nie zdarzylo. Wyniki byly bez zmian. Kazal przjsc w Sr, 15dc. No i tu sie nic nie zmenilo. Pecherzyk na 16mm. Lekarz powiedzial, ze mysli ze z tego cyklu juz nic nie bedzie i mam odczekac 14dni do @. Dla pewnosci pobrano ponownie krew. No i nagle w ta sama srode dostalam telefon ze mam zapodac w czw. w 16dc zastrzyk i serduszkowac 17. No to do dziela i przez weekend. To tez byl cud, bo moj maz nie musial w pospiechu i stresie jechac do mnie 200km na starania przez trzy dni z rzedu, gdyby przypadly one w srodku tygodnia.No i po monicie w 21dc, lekarz powiedzial, ze pecherzyka juz nie ma po tym zastrzyku, tylko pytanie czy byla w nim dojrzala komorka jajowa. No to nie nastawialam sie na nic i czekalam swoje….zadnego testu nic, az pierw zrobili mi go sami w klinice w 18dniu po owu. Ja sama balam sie go robic, balam sie rozczarowania. No i ….. test wyszedl pozytywny!!! a nastepnego dnia dostalam telefon, ze beta wskazuje na ciaze
) Dzis jestem po pierwszym usg, bo niewiara w to co sie dzieje, nie pozwolila mi dzielic sie z nikim ta piekna wiadomoscia. Lekarz pogratulowal bo ktos tam malenki juz jest. Na bicie serduszka musze jeszcze czekac, ale od dzis mamy z mezem prawo sie cieszyc.
Ja tylko chcialam Wam tym dodac wiary, ze kazda z Was kochane bedzie miala dzidziusia. Wiem sama ile lez, zlosci kosztuje ale tez pokory wymagaja starania o malenstwo. Ja trzymam za Was wszystkie tu mocno kciuki i dziekuje za Wasze wsparcie, choc pewnie same nie wiecie jak duza pomoc dalo mi to forum. Bede sledzic Wasze losyizizizi, Anatolka, lipa, Sowaa, Lady Maruda, moniaaa_1988, megimeg, daktylek, aszka lubią tę wiadomość
Asiasia
-
Asiasia pięknie!
Gratulacje, Twoja historia podnosi na duchu i to bardzo
Trzymaj się dobrze,zdrowo i fasolkowo przez 9 miesięcyAsiasia lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
nick nieaktualny
-
Lady Maruda wrote:Witam. Właśnie wróciłam z USG. Dziś 8dc.
Niestety, powtórka z rozrywki, a nawet lepiej. Mam 7 pęcherzykówI na co mi to było? W ogóle tego nie powinnam brać, a na własne życzenie się truję. Ech, doła mam strasznego. Nic mi się już nie chce
Kiepściutko. Ile jeszcze cykli Ci pozwolą brać clo? Może jak masz swoją owulację to w przyszłym miesiącu powiesz, że wzięłaś a nie weźmiesz, pójdziesz na usg i zobaczysz czy jest Twój naturalny 1 pęcherzyk i jak się malipa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lipa wrote:asiasia gratulacje :*
dziewczyny czy biorąc clo można się opalać? dziśwziełam 1 tabletke, a jutro bym trochę posmażyła się na słonku. Tylko boje się, żebym jakichś plam nie dostałą albo coś