X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Anatolka mam pytanie do Ciebie. Nie na temat clo ale może krótko odp. Widzialam ze na wątku 'akard'pytalas czy są jakieś inne zamienniki?bo jesteś uczulona. Pytanie czy znalazłaś coś zmiennego?

Dostaje w zastrzykach przeciwzakrzepowe Fragmin lub Clexane. To dość droga bajka jak lekarz pisze bez refundacji. W tabletkach nic mi nie doradzili innego. Nawet we wt rozmawiałam z immunolog o tym i powiedziała też o tych zastrzykach :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaaa dzięki wielkie za info. Będę musiała zapytać gina aby zaproponował mi coś innego. Bo za dziecka miałam uczulenie na polopiryne i boję się brać teraz akard.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ryzykuj acardu. Ja miałam wstrząs od polopiryny... Dziękuję na zawsze.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zainteresowalyście mnie tymi ziółkami, również sądziłam, że to bardziej placebo...
    pomyślę od następnego cyklu :)

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie, muszę usłyszeć wasze opinie.
    z góry przepraszam za niezbyt przyjemny opis

czy po CLO też macie takie obfite miesiączki?? dostałam teraz @ w poniedziałek wieczorem, co jest trochę dziwne ale nieważne. we wtorek za to od rana miałam taki krwotok, że pół godziny i tampon pełny po brzegi a do tego skrzepy jak kawałki galaretki. nie miałam teraz niestety monitu przed @, ale takie skrzepy miałam już nie raz a na USG nigdy nie było nic podejrzanego. raz tylko z rok temu mała torbiel która wchłonęła się sama.
    tak się zastanawiam, bo CLO z reguły zmniejsza endo a co za tym idzie to i @ powinna być łagodniejsza
    a drugie pytanie- skoro na USG jest w porządku to czy istnieje szansa, że jakieś mięśniaki/torbiele się tworzą a nie widać ich na USG (dowcipnym)??

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • Lucyna Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy clo można brać kiedy choruje sie na niedoczynność tarczycy?

po 5 latach- sukces!
    oby się udało tym razem ....
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Releaseme... Ja tak mialam tylko w pierwszym dniu @ te skrzepy a przez cala @ cholernie mocny i do tego jak nigdy mialam straszne bolesci :(

Releaseme lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Releaseme wrote:

czy po CLO też macie takie obfite miesiączki?? dostałam teraz @ w poniedziałek wieczorem, co jest trochę dziwne ale nieważne. we wtorek za to od rana miałam taki krwotok, że pół godziny i tampon pełny po brzegi a do tego skrzepy jak kawałki galaretki. nie miałam teraz niestety monitu przed @, ale takie skrzepy miałam już nie raz a na USG nigdy nie było nic podejrzanego. raz tylko z rok temu mała torbiel która wchłonęła się sama.
    tak się zastanawiam, bo CLO z reguły zmniejsza endo a co za tym idzie to i @ powinna być łagodniejsza
    a drugie pytanie- skoro na USG jest w porządku to czy istnieje szansa, że jakieś mięśniaki/torbiele się tworzą a nie widać ich na USG (dowcipnym)??
    u mnie jak byla torbiel po stymulacji to okresu tyle, ze nic. A jak duzo krwawilam to znaczy ze to co mialo sie zluszczyc zluszczyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucyna wrote:
    mozna. Clo na tarczyce nie wpływa, ja mam nadczynnosc i tez bralam i nie tylko clo. Clo wpływa na stymualcje owulacji, czyli produkcje pecherzyków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 15:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Releaseme wrote:

czy po CLO też macie takie obfite miesiączki??
    Tak, miałam bardzo obfitą w tym cyklu. Również ze skrzepami i takimi błonkami złuszczającymi się.
    Zazwyczaj mam i tak normalne okresy, ale pierwszego dnia z reguły mam słabe krwawienie i rozkręca mi się na drugi dzień. Ale teraz po Clo od razu pierwszego dnia zalało mnie niespodziewanie jak z wiadra. Dwa dni mocnego krwawienia i później już tylko lekkie krwawienie.

• katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny byłam dzis u ginekologa bo jestem po cloi i mam pechezyk na lewym jajniki ale nie wiem ile milimetrów gin mi tylko powiedział ze mam z mezem zaczac działac co wy na to

katarynka27
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po pierwszym cyklu clo mialam strasznie slaba @ ale za to bardzo bolesna. W drugim cyklu bralam tylko po pol tabletki i @ mam mocniejsza i skrzepy.

ja biore clo i euthyrox na tarczyce - nic sie nie dzieje zlego.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...

Mimi86 mam pytanko - co to jest histeroskopia a co hsg...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• megimeg Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucyna wrote:
    mozna brać

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Releaseme wrote:

Ja mam raczej skąpe a, że zawsze mialam bolesne to w zasadzie nie widze zadnej róznicy. Teraz sie zdziwiłam, bo mimo, że pęcherzyk nie pękł tylko się zapadł dostałam normalnie o czasie okres.

Ze względu na urlop odpuściłam clo w tym cyklu bo ciężko byłoby z monitem. Można zrobić tylko jeden cykl przerwy i znów zacząć brać clo?

oar83e3k7nkpecth.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megimeg można zrobić jedn cykl przerwy.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem juz na cloi 7 miesiac i nic mam teraz pechezyk moze cos z tego bedzie tylko jak poznac ze on pekł czy wy cos czułyscie tym bardziej ze mam nie regularne miesiaczki jak teraz sie nie uda to juz nie wiem co robic

katarynka27
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po CLO mam bardziej intensywny @, krótszy, ale za to bardziej obfity
    Poza tym mam nadprogramowe 3 kg i tak się zastanawiam czy to nie wina tych wszystkich tabletek, które teraz zażywam. Tym bardziej, że jem tyle samo co kiedyś...

Postanowiłam z mężem biegać. Cel jest taki, że w przyszłym miesiącu zrobię 15 km i myślę, że mi się to uda.
    Bo po prostu nie mogę tak żyć. Z cyklu na cykl bo zwariuje!
    A teraz jak wymyśliłam sobie zajęcie- nie myślę o ciąży i jest lepiej. Przynajmniej mózg odpocznie od natłoku tych myśli.

W przyszłym tygodniu wizyta u gina zobaczymy czy owu była.
    Skonsultuje z nią wyniki badań z progesteronu.I zobaczymy co powie

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wkurza mnie to ( u wszystkich lekarzy u których byłam), że jak widzą mój wiek i ilość miesięcy starań to mają taki trochę olewawczy stosunek do mojej osoby.
    Martwię się, że to już 4 cykl z CLO nieudany. Nadzieja gdzieś tam we mnie gaśnie.

A może ja serio panikuję?
    Może po prostu musi zaskoczyć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 22:24

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Olessia88 Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia, nie martw się. 'doskonale Cie rozumiemy co czujesz, bo każda z nas ma wielką potrzebę fasolki. Ja czekałam pół roku nim zaczęłam mój pierwszy cykl z clo. Najpierw próbowaliśmy 3 mce z metą. Byłam tak podrajcowana, że w końcu wezmę tą tabletkę, że aż mi się to śniło. Po przewertowaniu forum zeszłam trochę na ziemie, bo tak mało jest osób którym udaje się za 1wszym razem... Do tego mi gin kazał brać od 2-5 dnia cyklu po jednej tabletce. Od stycznia chodzę regularnie o parę razy w mcu na usg... owulacji nie było ani razu.. Dodam, że mam pcos. Zastanawiam się czy jedna tabletka to nie za mało dla mnie...

Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
    Antoine de Saint-Exupéry
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ