CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Sowaa wrote:Anatolka mam pytanie do Ciebie. Nie na temat clo ale może krótko odp. Widzialam ze na wątku 'akard'pytalas czy są jakieś inne zamienniki?bo jesteś uczulona. Pytanie czy znalazłaś coś zmiennego?
Dostaje w zastrzykach przeciwzakrzepowe Fragmin lub Clexane. To dość droga bajka jak lekarz pisze bez refundacji. W tabletkach nic mi nie doradzili innego. Nawet we wt rozmawiałam z immunolog o tym i powiedziała też o tych zastrzykach -
zainteresowalyście mnie tymi ziółkami, również sądziłam, że to bardziej placebo...
pomyślę od następnego cyklu
01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
mam pytanie, muszę usłyszeć wasze opinie.
z góry przepraszam za niezbyt przyjemny opis
czy po CLO też macie takie obfite miesiączki?? dostałam teraz @ w poniedziałek wieczorem, co jest trochę dziwne ale nieważne. we wtorek za to od rana miałam taki krwotok, że pół godziny i tampon pełny po brzegi a do tego skrzepy jak kawałki galaretki. nie miałam teraz niestety monitu przed @, ale takie skrzepy miałam już nie raz a na USG nigdy nie było nic podejrzanego. raz tylko z rok temu mała torbiel która wchłonęła się sama.
tak się zastanawiam, bo CLO z reguły zmniejsza endo a co za tym idzie to i @ powinna być łagodniejsza
a drugie pytanie- skoro na USG jest w porządku to czy istnieje szansa, że jakieś mięśniaki/torbiele się tworzą a nie widać ich na USG (dowcipnym)??01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyReleaseme wrote:mam pytanie, muszę usłyszeć wasze opinie.
czy po CLO też macie takie obfite miesiączki?? dostałam teraz @ w poniedziałek wieczorem, co jest trochę dziwne ale nieważne. we wtorek za to od rana miałam taki krwotok, że pół godziny i tampon pełny po brzegi a do tego skrzepy jak kawałki galaretki. nie miałam teraz niestety monitu przed @, ale takie skrzepy miałam już nie raz a na USG nigdy nie było nic podejrzanego. raz tylko z rok temu mała torbiel która wchłonęła się sama.
tak się zastanawiam, bo CLO z reguły zmniejsza endo a co za tym idzie to i @ powinna być łagodniejsza
a drugie pytanie- skoro na USG jest w porządku to czy istnieje szansa, że jakieś mięśniaki/torbiele się tworzą a nie widać ich na USG (dowcipnym)??Releaseme lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLucyna wrote:Dziewczyny czy clo można brać kiedy choruje sie na niedoczynność tarczycy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 15:56
-
nick nieaktualnyReleaseme wrote:mam pytanie, muszę usłyszeć wasze opinie.
czy po CLO też macie takie obfite miesiączki??
Zazwyczaj mam i tak normalne okresy, ale pierwszego dnia z reguły mam słabe krwawienie i rozkręca mi się na drugi dzień. Ale teraz po Clo od razu pierwszego dnia zalało mnie niespodziewanie jak z wiadra. Dwa dni mocnego krwawienia i później już tylko lekkie krwawienie.Releaseme lubi tę wiadomość
-
ja po pierwszym cyklu clo mialam strasznie slaba @ ale za to bardzo bolesna. W drugim cyklu bralam tylko po pol tabletki i @ mam mocniejsza i skrzepy.
ja biore clo i euthyrox na tarczyce - nic sie nie dzieje zlego.Releaseme lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Releaseme wrote:mam pytanie, muszę usłyszeć wasze opinie.
a drugie pytanie- skoro na USG jest w porządku to czy istnieje szansa, że jakieś mięśniaki/torbiele się tworzą a nie widać ich na USG (dowcipnym)??
Ja mam raczej skąpe a, że zawsze mialam bolesne to w zasadzie nie widze zadnej róznicy. Teraz sie zdziwiłam, bo mimo, że pęcherzyk nie pękł tylko się zapadł dostałam normalnie o czasie okres.
Ze względu na urlop odpuściłam clo w tym cyklu bo ciężko byłoby z monitem. Można zrobić tylko jeden cykl przerwy i znów zacząć brać clo?Releaseme lubi tę wiadomość
-
Ja również po CLO mam bardziej intensywny @, krótszy, ale za to bardziej obfity
Poza tym mam nadprogramowe 3 kg i tak się zastanawiam czy to nie wina tych wszystkich tabletek, które teraz zażywam. Tym bardziej, że jem tyle samo co kiedyś...
Postanowiłam z mężem biegać. Cel jest taki, że w przyszłym miesiącu zrobię 15 km i myślę, że mi się to uda.
Bo po prostu nie mogę tak żyć. Z cyklu na cykl bo zwariuje!
A teraz jak wymyśliłam sobie zajęcie- nie myślę o ciąży i jest lepiej. Przynajmniej mózg odpocznie od natłoku tych myśli.
W przyszłym tygodniu wizyta u gina zobaczymy czy owu była.
Skonsultuje z nią wyniki badań z progesteronu.I zobaczymy co powieReleaseme lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wkurza mnie to ( u wszystkich lekarzy u których byłam), że jak widzą mój wiek i ilość miesięcy starań to mają taki trochę olewawczy stosunek do mojej osoby.
Martwię się, że to już 4 cykl z CLO nieudany. Nadzieja gdzieś tam we mnie gaśnie.
A może ja serio panikuję?
Może po prostu musi zaskoczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 22:24
-
Michasia, nie martw się. 'doskonale Cie rozumiemy co czujesz, bo każda z nas ma wielką potrzebę fasolki. Ja czekałam pół roku nim zaczęłam mój pierwszy cykl z clo. Najpierw próbowaliśmy 3 mce z metą. Byłam tak podrajcowana, że w końcu wezmę tą tabletkę, że aż mi się to śniło. Po przewertowaniu forum zeszłam trochę na ziemie, bo tak mało jest osób którym udaje się za 1wszym razem... Do tego mi gin kazał brać od 2-5 dnia cyklu po jednej tabletce. Od stycznia chodzę regularnie o parę razy w mcu na usg... owulacji nie było ani razu.. Dodam, że mam pcos. Zastanawiam się czy jedna tabletka to nie za mało dla mnie...Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
Antoine de Saint-Exupéry