X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape mi też się kiedyś zdarzył okres po 19 dniach.chyba nie masz czym się przejmować...

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Buli2241 Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Moim zdaniem krwawienie jako oznaka owulacji to chyba nie powinno być. Na ulotce CLO pisze, że może rozregulować cykle, więc może właśnie to Cię spotkało.
    Nie, ponieważ dopiero miałam zacząć brać Clo pierwszy raz za dwa tyg gdzieś, bo wtedy mam dostać @. A tu chyba wcześniej przyszła. Nie wiem co myśleć mam.

• agape Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa sorki, myślałam, że już bierzesz... To faktycznie dziwna sprawa.

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • agape Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dzięki Dziewczyny za slowa otuchy :-) Jutro pierwsze pół tabletki, co ma być to będzie... Ale dla.spokoju pójdę na monitoring, chociaz ginka kazala mi przyjść dopiero w drugim cyklu z clo. Ale pojde w tym dla własnego spokoju.
    Dziewczyny, a kiedy lepiej brac tabletke, rano czy wieczorem? Dam rade funkcjonowac po niej w pracy?

Lekarz powiedział, że najlepiej brać rano przed posiłkiem. Na każdego CLO działa inaczej, ja funkcjonowałam bez problemu :)

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna, nie miałam HSG, przymierzam się do zmiany lekarza, bo ogólnie jest w porządku, wszystko powie i wytłumaczy, ale mam wrażenie, że nie spieszy mu się ze mną do poważniejszej diagnostyki bo mam 24 lata. tylko każe męczyć męża do skutku :)
    na następnej wizycie jeszcze spróbuję mu pewne rzeczy zasugerować, może zrozumie mój punkt widzenia.

amygdala nie nastawiaj się, że będzie źle :) ja po bromku to po ścianach mogłam chodzić, a po CLO nie było mi nic kompletnie. rano ja zawsze też brałam przed wyjściem do pracy

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buli2241 wrote:
    Nie, ponieważ dopiero miałam zacząć brać Clo pierwszy raz za dwa tyg gdzieś, bo wtedy mam dostać @. A tu chyba wcześniej przyszła. Nie wiem co myśleć mam.
    a ja bym poczekała jeden dzień i zobaczyła, czy @ się rozkręci porządnie. możesz zacząć brać w 2dc a możesz zacząć w 3dc i brać taką ilość i tyle dni co zalecił lekarz. najwyżej będzie inna długość cyklu

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • Buli2241 Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Releaseme wrote:
    a ja bym poczekała jeden dzień i zobaczyła, czy @ się rozkręci porządnie. możesz zacząć brać w 2dc a możesz zacząć w 3dc i brać taką ilość i tyle dni co zalecił lekarz. najwyżej będzie inna długość cyklu
    i tak właśnie zrobię. Zobaczymy co jutro będzie. Dzięki za porady. :-)

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dzięki Dziewczyny za slowa otuchy :-) Jutro pierwsze pół tabletki, co ma być to będzie... Ale dla.spokoju pójdę na monitoring, chociaz ginka kazala mi przyjść dopiero w drugim cyklu z clo. Ale pojde w tym dla własnego spokoju.
    Dziewczyny, a kiedy lepiej brac tabletke, rano czy wieczorem? Dam rade funkcjonowac po niej w pracy?

Ja brałam Clo przez pięć dni po dwie tabletki i nie miałam żadnych skutków ubocznych. Jedynie przed owulacją bardziej czułam jajniki i tyle. Będzie dobrze, trzymam kciuki :)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Moniaaaa! Po wykresie widzę, że Tobie się udało :-) Gratulacje! Moze i nam wreszcie sieuda...

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Clo wieczorem. W poprzednim cyklu brałam rano i w pracy byłam cała zlana potem, miałam ból głowy i tak średnio się czułam. Teraz wolę te wszystkie objawy przespać :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Ja jestem po monitoringu, ale tylko jednym w 13dc, bo mój lekarz pojechał na urlop :/

tulipanna ile cyklów z CLO przeszłaś zanim zaszłaś w ciązę?
    Ja po 5 cyklach. Po 3 mialam histerolaparoskopie z ocena droznosci (zadnych zmian nie wykryto,potrm znow 2 cykle z clo i w kolejnym bez lekow ciaza.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buli2241 wrote:
    Jesli krwawisz to zaczal sie nowy cykl i od 3 dc bierz clo. I nie zdziw sie ze owu moze byc ciut wczesniej (ale to nie regula). Ja juz w 9 dc raz mialam jajka gtowe na pregnyl (wtedy bralam 1tabl)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Mnie gin wyraznie na kartce zapisal ze mam barc miedzy 6-10 rano i ze ma to zwiazek z naturalnym wydzielaniem hormonow w cyklu dobowym. Ale roznie dziewczyny tu braly. Spokojnie pol tabl to nie duzo,tez tak zaczynalam,bedzie dobrze :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serniczek cytrynowy któraś sobie życzy? Bo akurat się chłodzi w lodówce ;)
    Straszny apetyt mam po Clo, ale mnie akurat ze 2 kg by się przydały tu i ówdzie.

• amygdala Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję jutro rano wziąć tabletkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 11:18

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę euthyrox i clo i nic się nie dzieje złego.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• megimeg Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Cześć Dziewczyny! Ja po jutrze zaczynam swój pierwszy cykl z clo. Ale po przeczytaniu ulotki i tych skutkow ubocznych zaczęłam sie bać :( Miałyście jakieś niepokojące skutki uboczne? Ja jedtem miesiąc po laparoskopii i najbardziej boje sie, zeby torbiel jakas znowu mi sie nie zrobila. Ehhh no ale chyba zaryzykuje...

Witaj,

ja nie miałam żadnych skutków ubocznych, a brałam 2tab. dziennie, no chyba, że czasami uderzenie gorąca, ale to w zasadzie bez znaczenia bo wystarczyło okno w aucie/domu otworzyć;)

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Mnie gin wyraznie na kartce zapisal ze mam barc miedzy 6-10 rano i ze ma to zwiazek z naturalnym wydzielaniem hormonow w cyklu dobowym. Ale roznie dziewczyny tu braly. Spokojnie pol tabl to nie duzo,tez tak zaczynalam,bedzie dobrze :)

Moj z kolei mówił, że właśnie lepiej brać 2 razy dziennie bo wówczas caly czas jest hormon w organizmie. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale 1 cykl brałam 2 tab. rano i nie wyhodowałam nic, a biorąc rano i wieczorem w 2 cyklach miałam pęcherzyki - w ostatnim niestety nie pękł. Może to od organizmu zależy.

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Hihi mi też ze 2kg przydaloby sie, wiec nie bede nazekac :-) Spróbuję jutro rano wziąć tabletkę. Tylko biorę jeszcze rano na czczo lek na tarczyce, nie wiem czy moge laczyc te dwa leki :-(

A mi by się przydało -5kg ;) przytyłam przy niedoczynnosci i za cholere nie idzie zrzucić ;/
    Ja też brałam i euthyrox i clo, ale clo dopiero po sniadanku w odstępie co najmniej godzinnym

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Moj z kolei mówił, że właśnie lepiej brać 2 razy dziennie bo wówczas caly czas jest hormon w organizmie. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale 1 cykl brałam 2 tab. rano i nie wyhodowałam nic, a biorąc rano i wieczorem w 2 cyklach miałam pęcherzyki - w ostatnim niestety nie pękł. Może to od organizmu zależy.

aha dopiero doczytałam, że bierzesz jedna dziennie ;)

oar83e3k7nkpecth.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ