CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
agape wrote:Moim zdaniem krwawienie jako oznaka owulacji to chyba nie powinno być. Na ulotce CLO pisze, że może rozregulować cykle, więc może właśnie to Cię spotkało.
-
Aaa sorki, myślałam, że już bierzesz... To faktycznie dziwna sprawa.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
amygdala wrote:Dzięki Dziewczyny za slowa otuchy
Jutro pierwsze pół tabletki, co ma być to będzie... Ale dla.spokoju pójdę na monitoring, chociaz ginka kazala mi przyjść dopiero w drugim cyklu z clo. Ale pojde w tym dla własnego spokoju.
Dziewczyny, a kiedy lepiej brac tabletke, rano czy wieczorem? Dam rade funkcjonowac po niej w pracy?
Lekarz powiedział, że najlepiej brać rano przed posiłkiem. Na każdego CLO działa inaczej, ja funkcjonowałam bez problemuPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Tulipanna, nie miałam HSG, przymierzam się do zmiany lekarza, bo ogólnie jest w porządku, wszystko powie i wytłumaczy, ale mam wrażenie, że nie spieszy mu się ze mną do poważniejszej diagnostyki bo mam 24 lata. tylko każe męczyć męża do skutku
na następnej wizycie jeszcze spróbuję mu pewne rzeczy zasugerować, może zrozumie mój punkt widzenia.
amygdala nie nastawiaj się, że będzie źleja po bromku to po ścianach mogłam chodzić, a po CLO nie było mi nic kompletnie. rano ja zawsze też brałam przed wyjściem do pracy
01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Buli2241 wrote:Nie, ponieważ dopiero miałam zacząć brać Clo pierwszy raz za dwa tyg gdzieś, bo wtedy mam dostać @. A tu chyba wcześniej przyszła. Nie wiem co myśleć mam.01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Releaseme wrote:a ja bym poczekała jeden dzień i zobaczyła, czy @ się rozkręci porządnie. możesz zacząć brać w 2dc a możesz zacząć w 3dc i brać taką ilość i tyle dni co zalecił lekarz. najwyżej będzie inna długość cyklu
-
Jutro pierwsze pół tabletki, co ma być to będzie... Ale dla.spokoju pójdę na monitoring, chociaz ginka kazala mi przyjść dopiero w drugim cyklu z clo. Ale pojde w tym dla własnego spokoju.
Dziewczyny, a kiedy lepiej brac tabletke, rano czy wieczorem? Dam rade funkcjonowac po niej w pracy?
Ja brałam Clo przez pięć dni po dwie tabletki i nie miałam żadnych skutków ubocznych. Jedynie przed owulacją bardziej czułam jajniki i tyle. Będzie dobrze, trzymam kciuki03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
nick nieaktualny
-
agape wrote:Ja jestem po monitoringu, ale tylko jednym w 13dc, bo mój lekarz pojechał na urlop
tulipanna ile cyklów z CLO przeszłaś zanim zaszłaś w ciązę? -
Buli2241 wrote:Nie, ponieważ dopiero miałam zacząć brać Clo pierwszy raz za dwa tyg gdzieś, bo wtedy mam dostać @. A tu chyba wcześniej przyszła. Nie wiem co myśleć mam.
-
Dziewczyny, a kiedy lepiej brac tabletke, rano czy wieczorem? Dam rade funkcjonowac po niej w pracy? -
nick nieaktualny
-
amygdala wrote:Cześć Dziewczyny! Ja po jutrze zaczynam swój pierwszy cykl z clo. Ale po przeczytaniu ulotki i tych skutkow ubocznych zaczęłam sie bać
Miałyście jakieś niepokojące skutki uboczne? Ja jedtem miesiąc po laparoskopii i najbardziej boje sie, zeby torbiel jakas znowu mi sie nie zrobila. Ehhh no ale chyba zaryzykuje...
Witaj,
ja nie miałam żadnych skutków ubocznych, a brałam 2tab. dziennie, no chyba, że czasami uderzenie gorąca, ale to w zasadzie bez znaczenia bo wystarczyło okno w aucie/domu otworzyć -
tulipanna wrote:Mnie gin wyraznie na kartce zapisal ze mam barc miedzy 6-10 rano i ze ma to zwiazek z naturalnym wydzielaniem hormonow w cyklu dobowym. Ale roznie dziewczyny tu braly. Spokojnie pol tabl to nie duzo,tez tak zaczynalam,bedzie dobrze
Moj z kolei mówił, że właśnie lepiej brać 2 razy dziennie bo wówczas caly czas jest hormon w organizmie. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale 1 cykl brałam 2 tab. rano i nie wyhodowałam nic, a biorąc rano i wieczorem w 2 cyklach miałam pęcherzyki - w ostatnim niestety nie pękł. Może to od organizmu zależy. -
amygdala wrote:Hihi mi też ze 2kg przydaloby sie, wiec nie bede nazekac
Spróbuję jutro rano wziąć tabletkę. Tylko biorę jeszcze rano na czczo lek na tarczyce, nie wiem czy moge laczyc te dwa leki
A mi by się przydało -5kgprzytyłam przy niedoczynnosci i za cholere nie idzie zrzucić ;/
Ja też brałam i euthyrox i clo, ale clo dopiero po sniadanku w odstępie co najmniej godzinnym -
megimeg wrote:Moj z kolei mówił, że właśnie lepiej brać 2 razy dziennie bo wówczas caly czas jest hormon w organizmie. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale 1 cykl brałam 2 tab. rano i nie wyhodowałam nic, a biorąc rano i wieczorem w 2 cyklach miałam pęcherzyki - w ostatnim niestety nie pękł. Może to od organizmu zależy.
aha dopiero doczytałam, że bierzesz jedna dziennie