CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam Dziewczęta!
Dziś rozpoczynam nowy cykl. Jutro 1wsza tab clo. Staramy się już prawie dla lata, jednak to dopiero mój pierwszy cykl z clo. Przeczesuje Wasze dyskusje już od dłuższego czasu. Będę starać się udzielać. 3mam za Was Wszystkie kciuki! Bo jak nie my to kto?!
Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
Antoine de Saint-Exupéry -
Dobry wieczór. Mam do Was, dziewczyny pytanie. Od kolejnego cyklu (od 3 dc) mam brać CLO. Moje cykle wahają się w granicy 29-33 dni, ostatnio wynosiły 30-32. Obecnie jestem w 19 dc, okres miałam 23-27 lipca. Od wczoraj zauważyłam u siebie lekko brązowy lepki sluz, który dzisiaj jest już bardzo Krwisty i rozciągliwy. Po podtarciu jest go pełno na papierze, ale wystarczy mi tylko wkładka. Boli mnie coraz bardziej podbrzusze, ciągnie w str krzyża, jajniki tez tak ciągną, zwłaszcza prawy. Czy to możliwe, że zaczyna mi się tak szybko okres? Mój gin od dzisiaj na urlopie do 21 sierpnia wiec nie mam jak się skontaktować. Nie wiem czy to okres czy coś innego i czy mam zaczac brać CLO. Dodam, że badania hormonów mam w normie. Na usg tez bez odchyleń było z tym, że nie było dominującego pęcherzyka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 22:22
-
Hej dziewczyny,
ja wpadłam powiedzieć, że 3 cykl z clo zakonczony @
tym razem bardzo z niej się cieszę, bo nie będzie na wakacjach.
starania chyba zawieszone do końca roku, tylko mąż nie chce, trzeba będzie z nim pogadać. zobaczymy jak się ułoży wszystko01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
amygdala wrote:Cześć Dziewczyny! Ja po jutrze zaczynam swój pierwszy cykl z clo. Ale po przeczytaniu ulotki i tych skutkow ubocznych zaczęłam sie bać
Miałyście jakieś niepokojące skutki uboczne? Ja jedtem miesiąc po laparoskopii i najbardziej boje sie, zeby torbiel jakas znowu mi sie nie zrobila. Ehhh no ale chyba zaryzykuje...
Hej ja mialam straszne zawoty glowy zwlaszcza w nocy i rano, mdlosci i uderzenia goraca, niby to wszystko normalne przy clo ale tez sie przestraszylam, mam nadzieje ze w kolejnym cyklu objawy beda lagodniejsze.
nasza dziewczynusia -
Buli2241 wrote:Dobry wieczór. Mam do Was, dziewczyny pytanie. Od kolejnego cyklu (od 3 dc) mam brać CLO. Moje cykle wahają się w granicy 29-33 dni, ostatnio wynosiły 30-32. Obecnie jestem w 19 dc, okres miałam 23-27 lipca. Od wczoraj zauważyłam u siebie lekko brązowy lepki sluz, który dzisiaj jest już bardzo Krwisty i rozciągliwy. Po podtarciu jest go pełno na papierze, ale wystarczy mi tylko wkładka. Boli mnie coraz bardziej podbrzusze, ciągnie w str krzyża, jajniki tez tak ciągną, zwłaszcza prawy. Czy to możliwe, że zaczyna mi się tak szybko okres? Mój gin od dzisiaj na urlopie do 21 sierpnia wiec nie mam jak się skontaktować. Nie wiem czy to okres czy coś innego i czy mam zaczac brać CLO. Dodam, że badania hormonów mam w normie. Na usg tez bez odchyleń było z tym, że nie było dominującego pęcherzyka.
nasza dziewczynusia -
Buli2241 wrote:Dobry wieczór. Mam do Was, dziewczyny pytanie. Od kolejnego cyklu (od 3 dc) mam brać CLO. Moje cykle wahają się w granicy 29-33 dni, ostatnio wynosiły 30-32. Obecnie jestem w 19 dc, okres miałam 23-27 lipca. Od wczoraj zauważyłam u siebie lekko brązowy lepki sluz, który dzisiaj jest już bardzo Krwisty i rozciągliwy. Po podtarciu jest go pełno na papierze, ale wystarczy mi tylko wkładka. Boli mnie coraz bardziej podbrzusze, ciągnie w str krzyża, jajniki tez tak ciągną, zwłaszcza prawy. Czy to możliwe, że zaczyna mi się tak szybko okres? Mój gin od dzisiaj na urlopie do 21 sierpnia wiec nie mam jak się skontaktować. Nie wiem czy to okres czy coś innego i czy mam zaczac brać CLO. Dodam, że badania hormonów mam w normie. Na usg tez bez odchyleń było z tym, że nie było dominującego pęcherzyka.
-
amygdala mnie też ulotka przeraziła,ale skutków ubocznych żadnych nie odczułam na szczęście
Releaseme dlaczego stopujecie do końca roku?Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
tulipanna wrote:Buli,clo zacznij brac dopiero jak bedziesz 3dzien normalnie krwawic.plamienia to nie 1dc. Nooo i faktycznie zatestuj:-) ja planilam w dniu spodzewanej @. Kciuki zebys clo nie potrzebowala:)
też moją pierwszą myślą był test za dzień lub dwa
AGAPE stopujemy bo trwa to już długo. efektów brakchcę trochę podreperować męża, bo osłabiony ma organizm ostatnio. do tego zmieniłam stanowisko w pracy i chcę zobaczyć jakie będą obowiązki. po nowym roku wizyta w klinice i starania w kierunku IVF chyba, ze zaskoczymy do końca roku. młoda jeszcze jestem, kilka miesięcy mi nie zmniejszy szans
01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Releaseme no jasne, że nie
Tak, tylko z ciekawości pytam
Może akurat brak konkretnych wspomagaczy i luz dadzą efekt
Trzymam kciuki!
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Releaseme wrote:też moją pierwszą myślą był test za dzień lub dwa
AGAPE stopujemy bo trwa to już długo. efektów brakchcę trochę podreperować męża, bo osłabiony ma organizm ostatnio. do tego zmieniłam stanowisko w pracy i chcę zobaczyć jakie będą obowiązki. po nowym roku wizyta w klinice i starania w kierunku IVF chyba, ze zaskoczymy do końca roku. młoda jeszcze jestem, kilka miesięcy mi nie zmniejszy szans
-
agape wrote:amygdala mnie też ulotka przeraziła,ale skutków ubocznych żadnych nie odczułam na szczęście
Releaseme dlaczego stopujecie do końca roku?ale poza bulgotaniem w jajnikach nic nie czulam (bol to nie byl). Dziewczyny tu uspokajaly i smialy sie ze ulotki lepiej nie czytac;) ja jak zawsze polecam robic monitoringi
-
tulipanna wrote:Pamietam jak i ja portkami trzeslam
ale poza bulgotaniem w jajnikach nic nie czulam (bol to nie byl). Dziewczyny tu uspokajaly i smialy sie ze ulotki lepiej nie czytac;) ja jak zawsze polecam robic monitoringi
Ja jestem po monitoringu, ale tylko jednym w 13dc, bo mój lekarz pojechał na urlop
tulipanna ile cyklów z CLO przeszłaś zanim zaszłaś w ciązę?Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
amygdala wrote:Cześć Dziewczyny! Ja po jutrze zaczynam swój pierwszy cykl z clo. Ale po przeczytaniu ulotki i tych skutkow ubocznych zaczęłam sie bać
Miałyście jakieś niepokojące skutki uboczne? Ja jedtem miesiąc po laparoskopii i najbardziej boje sie, zeby torbiel jakas znowu mi sie nie zrobila. Ehhh no ale chyba zaryzykuje...
-
tulipanna wrote:Buli,clo zacznij brac dopiero jak bedziesz 3dzien normalnie krwawic.plamienia to nie 1dc. Nooo i faktycznie zatestuj:-) ja planilam w dniu spodzewanej @. Kciuki zebys clo nie potrzebowala:)
Tulipanna,Releaseme raczej nie mam co testować, wątpię by to ciąża była. Dzisiaj się krwawienie rozkrecilo, wiec myślę, że to @ przyszła 2 tyg wczesniej. Może to przez ta pogodę, upał straszny. Tylko ciut dziwne to krwawienie, gęste i sluzowate bardzo, różni się od mojej typowej @. No i podpaski poszły w ruch.
-
Moim zdaniem krwawienie jako oznaka owulacji to chyba nie powinno być. Na ulotce CLO pisze, że może rozregulować cykle, więc może właśnie to Cię spotkało.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Dzięki Dziewczyny za slowa otuchy
Jutro pierwsze pół tabletki, co ma być to będzie... Ale dla.spokoju pójdę na monitoring, chociaz ginka kazala mi przyjść dopiero w drugim cyklu z clo. Ale pojde w tym dla własnego spokoju.
Dziewczyny, a kiedy lepiej brac tabletke, rano czy wieczorem? Dam rade funkcjonowac po niej w pracy?