X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Podobno czerwone winko pomaga. Mi winka się nie chce, ale kupiłam dziś cydr o smaku marakuji z jabłkiem ;) No i mężu mi właśnie przygotowuje nachosy z tartym serem i salsą.
    na mnie działało, czerwone wytrawne (nie słodkie), moje endo raz miało po takiej kuracji (codziennie po pol kieliszka wina) około 14 mm. Smacznego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten cydr marakuja-jabłko jest naprawdę dobry. Słodki. :)
    Do tego mąż był wczoraj w Londynie i przywiózł mi indyjskie przekąski, takie pikantne mieszanki. Nieeebo w gębie :)

@ nadal nie ma, ale coś już tam zaczyna pobolewać, więc liczę, że w nocy mnie zaleje.

Aszka, a Wy jak się czujecie? W jakim miesiącu będziesz rodzić?

• miluszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda jak u Ciebie przyszła @??? Głupio zabrzmi ale trzymam kciuki żeby Twoja @ przyszła jak najszybciej i do dzieła ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 06:51

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady maruda a to roznie sie czuje, wypada w polowie lutego porod. Teraz taka pogoda ze nienajlepiej sie czuje.

• daktylek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, w tym watku jestem nowa. Prosze wyjasnijcie mi jak powinno stosowac sie clo? Czy do brania clo trzeba sie przygotowac jakos innymi lekami? Czy przed clo trzeba brac np duphaston? Pytam bo gin przepisal mi clo od 5dc a teraz mam od 16 dnia obecnego cyklu mam brac duphaston i femoston conti na wyrownanie poziomu hormonow. Co o tym sadzicie?

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Witam, w tym watku jestem nowa. Prosze wyjasnijcie mi jak powinno stosowac sie clo? Czy do brania clo trzeba sie przygotowac jakos innymi lekami? Czy przed clo trzeba brac np duphaston? Pytam bo gin przepisal mi clo od 5dc a teraz mam od 16 dnia obecnego cyklu mam brac duphaston i femoston conti na wyrownanie poziomu hormonow. Co o tym sadzicie?
    clo to zalezy jak lekarz przepisuje to sie bierze od danego dnia cyklu, zazwyczaj przez 5 dni. Nastepnie idziesz na monotoring, lekarz patrzy ile jest pecherzyków, jaki rozmiar, itd. wnioskuje kiedy mniej wiecej moze byc owulacja. Pozniej 2 dni po przewidywanej owulacji mozesz isc na monotoring jeszcze raz zeby lekarz sprawdził czy pecherzyki pekły, jak pekły to ok,jak nie, to powinien od nowego cyklu zapisac np. zastrzyk na pekanie. Dhupaston jest po to, zeby wspomoc mozliwe zagniezdzenie, natomiast sie bierze go 2-3 dni po owulacji, przez 10 dni sie robi test ciazowy i sie go odstawia, chociaz sa lekarze ze kaza brac do okresu (w zaleznosci jak reagujesz na dupka itd). Jak Ci dał femeston to widocznie uznał za koniecznie, nie wiem czy potrzebnie czy nie, ale pewnie raczej miał przesłanki (wyniki badan).

• daktylek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info. Duphaston kazal narazie brac teraz zeby skrócić cykl. Czyli nie ma konieczności przygotowywać sie tabletkami w jakis sposób w cyklu przed braniem clo?

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Dzieki za info. Duphaston kazal narazie brac teraz zeby skrócić cykl. Czyli nie ma konieczności przygotowywać sie tabletkami w jakis sposób w cyklu przed braniem clo?
    nie.

• Amberla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj... Ale się tu nieprzyjemnie u was na wątku zrobiło... A kiedyś była taka fajna atmosfera ;)
    Przybywam donieść, że 24.07.2015 przez CC urodziła się moja córeczka Laura - 2890 gr i 50 cm. CC nagłe w ostatniej chwili. To tak dla informacji dla starych uczestniczek forum, które mnie jeszcze pamiętają ;)

Anatolka, Sowaa, lipa, tulipanna lubią tę wiadomość

• agape Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    konieczności nie ma, ale czasem lekarz przepisuje duphaston albo luteinę na wywołanie okresu w danym cyklu, który u niektórych trwa po kilkadziesiąt dni. Więc może dlatego kazał Ci go zażywać teraz, żeby wywołać okres i zacząć nowy cykl z cLO.

Amberla gratulacje! Wybrałaś dla swojej córki takie imię, które mam nadzieje ja też kiedyś będę mogła dać mojej córeczce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 12:18

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was brała Clo, mimo naturalnych, terminowych owulacji. A jeżeli tak, to jak to na was wpłynęło?? Udało się zajść w ciążę? Nie rozregulowało następnych cykli??

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Kikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja biorę po raz drugi, mimo owulacji naturalnej. Nie wiem czy CLO ma na to wpływ ale pierwsze 3 dni brania źle się czuję głowa mnie boli, no chyba, ze to przez upały.... U mnie w 1 cyklu łądnie rosły ale teraz dostałąm coś na wspomaganie pergoveris to co tam przeczytałam to też wspomaga owu. Gdzieś na forum czytałąm, ze owu może być ale jajeczko niemiarodajne i zero zapłodnienia, teraz czekam na hodowlę

?pokaz=69995759d13fdd9bc.png

Aniołek 4.03.2014
    Pusty pęcherzyk 11.03.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was brała Clo, mimo naturalnych, terminowych owulacji. A jeżeli tak, to jak to na was wpłynęło?? Udało się zajść w ciążę? Nie rozregulowało następnych cykli??
    Ja jestem po pierwszym cyklu z Clomifene, mimo naturalnych owulacji i regularnych 27 dniowych cykli. Brałam od 3-7 dnia cyklu rano, po śniadaniu. Nie czułam się dobrze, bolała mnie głowa, miałam mdłości i uderzenia gorąca, ale jakoś przertwałam. Po zażyciu ostatniej tabletki dolegliwości przeszły. Aktualnie czekam na @, nieco mi się spóźnia, więc niedługo dam znać czy faktycznie Clo wplynęło na rozlegulowanie cyklu czy stres (którego obecnie mam aż zbyt dużo).

• Kikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda, to dobrze wiedzieć, że też się źle czułąś bo już myślałam, że coś innego.

?pokaz=69995759d13fdd9bc.png

Aniołek 4.03.2014
    Pusty pęcherzyk 11.03.2015
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    konieczności nie ma, ale czasem lekarz przepisuje duphaston albo luteinę na wywołanie okresu w danym cyklu, który u niektórych trwa po kilkadziesiąt dni. Więc może dlatego kazał Ci go zażywać teraz, żeby wywołać okres i zacząć nowy cykl z cLO.

Amberla gratulacje! Wybrałaś dla swojej córki takie imię, które mam nadzieje ja też kiedyś będę mogła dać mojej córeczce :)

Agape cykle mam okolo 40 dniowe wiec zastanawiam sie czy sztucznie go skracac czy np poczekac na naturalny cykl i wtedy wziac clo. Czyli myslicie ze moge np wziac clo w naturalnym cyklu? A czy komorka jajowa z naturalnego dlugiego cyklu jest gorszej jakości. Niz ta wyhodowana na clo?

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Ja jestem po pierwszym cyklu z Clomifene, mimo naturalnych owulacji i regularnych 27 dniowych cykli. Brałam od 3-7 dnia cyklu rano, po śniadaniu. Nie czułam się dobrze, bolała mnie głowa, miałam mdłości i uderzenia gorąca, ale jakoś przertwałam. Po zażyciu ostatniej tabletki dolegliwości przeszły. Aktualnie czekam na @, nieco mi się spóźnia, więc niedługo dam znać czy faktycznie Clo wplynęło na rozlegulowanie cyklu czy stres (którego obecnie mam aż zbyt dużo).
    a może to ciąża, a nie stres, czy rozregulowany cykl :) ja też niezbyt dobrze się czułam, ale dałam rade :)

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • agape Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Agape cykle mam okolo 40 dniowe wiec zastanawiam sie czy sztucznie go skracac czy np poczekac na naturalny cykl i wtedy wziac clo. Czyli myslicie ze moge np wziac clo w naturalnym cyklu? A czy komorka jajowa z naturalnego dlugiego cyklu jest gorszej jakości. Niz ta wyhodowana na clo?
    Na pewno nie jest gorza, bo niby czemu :) Na pewno możesz zacząć od normalnego cyklu, ja tak zaczynałam, a nie mam cykli co 28dni i regularnych co do zegarka.

PCO
    wysoka prolaktyna
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla gratulacje ! Cudownie ze masz już maleństwo na świecie. Dużo zdrówka dla ciebie i córeczki :-)

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Oj... Ale się tu nieprzyjemnie u was na wątku zrobiło... A kiedyś była taka fajna atmosfera ;)
    Przybywam donieść, że 24.07.2015 przez CC urodziła się moja córeczka Laura - 2890 gr i 50 cm. CC nagłe w ostatniej chwili. To tak dla informacji dla starych uczestniczek forum, które mnie jeszcze pamiętają ;)
    super info. Gratulacje.

• Aga78 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikaaa wrote:
    Aga ja biorę po raz drugi, mimo owulacji naturalnej. Nie wiem czy CLO ma na to wpływ ale pierwsze 3 dni brania źle się czuję głowa mnie boli, no chyba, ze to przez upały.... U mnie w 1 cyklu łądnie rosły ale teraz dostałąm coś na wspomaganie pergoveris to co tam przeczytałam to też wspomaga owu. Gdzieś na forum czytałąm, ze owu może być ale jajeczko niemiarodajne i zero zapłodnienia, teraz czekam na hodowlę
    Dzięki..może coś w tym jest..miałam już 3 ciąże bichemiczne

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ