CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLady Maruda wrote:Podobno czerwone winko pomaga. Mi winka się nie chce, ale kupiłam dziś cydr o smaku marakuji z jabłkiem
No i mężu mi właśnie przygotowuje nachosy z tartym serem i salsą.
-
nick nieaktualnyTen cydr marakuja-jabłko jest naprawdę dobry. Słodki.
Do tego mąż był wczoraj w Londynie i przywiózł mi indyjskie przekąski, takie pikantne mieszanki. Nieeebo w gębie
@ nadal nie ma, ale coś już tam zaczyna pobolewać, więc liczę, że w nocy mnie zaleje.
Aszka, a Wy jak się czujecie? W jakim miesiącu będziesz rodzić? -
nick nieaktualny
-
Witam, w tym watku jestem nowa. Prosze wyjasnijcie mi jak powinno stosowac sie clo? Czy do brania clo trzeba sie przygotowac jakos innymi lekami? Czy przed clo trzeba brac np duphaston? Pytam bo gin przepisal mi clo od 5dc a teraz mam od 16 dnia obecnego cyklu mam brac duphaston i femoston conti na wyrownanie poziomu hormonow. Co o tym sadzicie?Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
nick nieaktualnydaktylek wrote:Witam, w tym watku jestem nowa. Prosze wyjasnijcie mi jak powinno stosowac sie clo? Czy do brania clo trzeba sie przygotowac jakos innymi lekami? Czy przed clo trzeba brac np duphaston? Pytam bo gin przepisal mi clo od 5dc a teraz mam od 16 dnia obecnego cyklu mam brac duphaston i femoston conti na wyrownanie poziomu hormonow. Co o tym sadzicie?
-
nick nieaktualny
-
Oj... Ale się tu nieprzyjemnie u was na wątku zrobiło... A kiedyś była taka fajna atmosfera
Przybywam donieść, że 24.07.2015 przez CC urodziła się moja córeczka Laura - 2890 gr i 50 cm. CC nagłe w ostatniej chwili. To tak dla informacji dla starych uczestniczek forum, które mnie jeszcze pamiętająAnatolka, Sowaa, lipa, tulipanna lubią tę wiadomość
-
daktylek wrote:Dzieki za info. Duphaston kazal narazie brac teraz zeby skrócić cykl. Czyli nie ma konieczności przygotowywać sie tabletkami w jakis sposób w cyklu przed braniem clo?
Amberla gratulacje! Wybrałaś dla swojej córki takie imię, które mam nadzieje ja też kiedyś będę mogła dać mojej córeczceWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 12:18
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Dziewczyny, czy któraś z Was brała Clo, mimo naturalnych, terminowych owulacji. A jeżeli tak, to jak to na was wpłynęło?? Udało się zajść w ciążę? Nie rozregulowało następnych cykli??
-
Aga ja biorę po raz drugi, mimo owulacji naturalnej. Nie wiem czy CLO ma na to wpływ ale pierwsze 3 dni brania źle się czuję głowa mnie boli, no chyba, ze to przez upały.... U mnie w 1 cyklu łądnie rosły ale teraz dostałąm coś na wspomaganie pergoveris to co tam przeczytałam to też wspomaga owu. Gdzieś na forum czytałąm, ze owu może być ale jajeczko niemiarodajne i zero zapłodnienia, teraz czekam na hodowlę
-
nick nieaktualnyAga78 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was brała Clo, mimo naturalnych, terminowych owulacji. A jeżeli tak, to jak to na was wpłynęło?? Udało się zajść w ciążę? Nie rozregulowało następnych cykli??
-
agape wrote:konieczności nie ma, ale czasem lekarz przepisuje duphaston albo luteinę na wywołanie okresu w danym cyklu, który u niektórych trwa po kilkadziesiąt dni. Więc może dlatego kazał Ci go zażywać teraz, żeby wywołać okres i zacząć nowy cykl z cLO.
Amberla gratulacje! Wybrałaś dla swojej córki takie imię, które mam nadzieje ja też kiedyś będę mogła dać mojej córeczce
Agape cykle mam okolo 40 dniowe wiec zastanawiam sie czy sztucznie go skracac czy np poczekac na naturalny cykl i wtedy wziac clo. Czyli myslicie ze moge np wziac clo w naturalnym cyklu? A czy komorka jajowa z naturalnego dlugiego cyklu jest gorszej jakości. Niz ta wyhodowana na clo?Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
Lady Maruda wrote:Ja jestem po pierwszym cyklu z Clomifene, mimo naturalnych owulacji i regularnych 27 dniowych cykli. Brałam od 3-7 dnia cyklu rano, po śniadaniu. Nie czułam się dobrze, bolała mnie głowa, miałam mdłości i uderzenia gorąca, ale jakoś przertwałam. Po zażyciu ostatniej tabletki dolegliwości przeszły. Aktualnie czekam na @, nieco mi się spóźnia, więc niedługo dam znać czy faktycznie Clo wplynęło na rozlegulowanie cyklu czy stres (którego obecnie mam aż zbyt dużo).
ja też niezbyt dobrze się czułam, ale dałam rade
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
daktylek wrote:Agape cykle mam okolo 40 dniowe wiec zastanawiam sie czy sztucznie go skracac czy np poczekac na naturalny cykl i wtedy wziac clo. Czyli myslicie ze moge np wziac clo w naturalnym cyklu? A czy komorka jajowa z naturalnego dlugiego cyklu jest gorszej jakości. Niz ta wyhodowana na clo?
Na pewno możesz zacząć od normalnego cyklu, ja tak zaczynałam, a nie mam cykli co 28dni i regularnych co do zegarka.
PCO
wysoka prolaktyna
nick nieaktualnyAmberla wrote:Oj... Ale się tu nieprzyjemnie u was na wątku zrobiło... A kiedyś była taka fajna atmosfera
Przybywam donieść, że 24.07.2015 przez CC urodziła się moja córeczka Laura - 2890 gr i 50 cm. CC nagłe w ostatniej chwili. To tak dla informacji dla starych uczestniczek forum, które mnie jeszcze pamiętają -
Kikaaa wrote:Aga ja biorę po raz drugi, mimo owulacji naturalnej. Nie wiem czy CLO ma na to wpływ ale pierwsze 3 dni brania źle się czuję głowa mnie boli, no chyba, ze to przez upały.... U mnie w 1 cyklu łądnie rosły ale teraz dostałąm coś na wspomaganie pergoveris to co tam przeczytałam to też wspomaga owu. Gdzieś na forum czytałąm, ze owu może być ale jajeczko niemiarodajne i zero zapłodnienia, teraz czekam na hodowlę