X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ty sie lepiej wez za szukanie roboty :) :):)
    Przecież ja już mam pracę, kretynko :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia a jak dlugo wy sie staracie?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa własnie zeby miec kredyt/pozyczke to trzeba miec zdolnosc, ech :/ zycie w Pl :/ o tym tysiaku to wcale nie mysle, bo to niesprawiedliwe.

Michasia to takie gadanie, bo tak naprawde to kto sie tym przejmuje? TY. Co im zalezy? Wiadomo uspokajaja, ale nie przezywaja. Sprobuj skorzystac z portalu www.znanylekarz.pl i tam wpisz ginekolog + swoje miasto,poczytaj opinie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszko, my pożyczki nie zamierzamy brać. Nie bawimy się w takie rzeczy, póki nasza sytuacja finansowa nie wróci do normalności. Na razie nam teściowie trochę pożyczają, a ja korzystam z publicznej opieki zdrowia.

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Michasia a jak dlugo wy sie staracie?
    7 miesięcy.
    3 cykle z CLO.
    Pierwszy cykl sama na własną rękę poszła na monitoring w 11 dc. Dwa pęcherzyki 16mm i 14mm.
    Drugi cykl też na własną rękę poszłam na monitoring, ale były zbyt małe pęcherzyki, żeby coś w tym cyklu było.
    No i trzeci teraz. Bez monitoringu. Z badaniem progesteronu

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Aszko, my pożyczki nie zamierzamy brać. Nie bawimy się w takie rzeczy, póki nasza sytuacja finansowa nie wróci do normalności. Na razie nam teściowie trochę pożyczają, a ja korzystam z publicznej opieki zdrowia.
    jasne, ja tylko opisałam swoja sytuacje. U nas to nie ma kto pomagac.

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka
    Niby ta moja lekarka jest dobra.
    Młoda z zapałem do pracy.
    poza tym ufam jej dlatego, że to bardzo dobra znajoma mojej przyjaciółki. Więc dla niej nie jestem jakąś tam x.
    A po drugie to ona jako pierwsza zdiagnozowała mi PCOS.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 6 sierpnia 2015, 18:46

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    7 miesięcy.
    3 cykle z CLO.
    Pierwszy cykl sama na własną rękę poszła na monitoring w 11 dc. Dwa pęcherzyki 16mm i 14mm.
    Drugi cykl też na własną rękę poszłam na monitoring, ale były zbyt małe pęcherzyki, żeby coś w tym cyklu było.

No to niby niedlugo, ale cos moze nie grac. A probowalas inne rzeczy diagnozowac? Tarczyca, pco, jajowody, LUF nieszczesny? A twoj facet sie badal?

age.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    7 miesięcy.
    3 cykle z CLO.
    Michasia, a drożność sprawdzałaś??? Pękają te pęcherzyki? Bo jak tu wcześniej koleżanka mądrze napisała nie zawsze progesteron i super wyniki świadczą o owu. Spróbuj może jeszcze na monit iść jakby po owu i niech gin fachowym okiem spojrzy czy jest płyn w zatoce i ciałko żółte no i czy nie ma pęcherzyków. Pregnyl był???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    jasne, ja tylko opisałam swoja sytuacje. U nas to nie ma kto pomagac.
    U nas też nie bardzo z mojej strony nie ma kto pomagać, bo to ja zawsze mamie pomagałam finansowo. Z kolei z męża strony, mąż jest jedynakiem a teściowie są zamożni, ale nigdy nam finansowo w niczym nie pomogli. Dopiero teraz jak mamy kryzys, to nam przesłali kilka razy, ale widzę po teściu, że nie bardzo mu się to uśmiecha. Trzeba liczyć na samego siebie niestety.

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tarczycą w porządku.
    Zdiagnozowane PCOS.
    Podniesione androstedium więc może to świadczyć o nadnerczach.
    Na razie tyle.
    Myślę kolejny krok to jajowody no i nasienie mojego męża.
    Zbieramy kasę bo raczej na PL państwowa służbę zdrowia nie ma co liczyć.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Michasia, a drożność sprawdzałaś??? Pękają te pęcherzyki? Bo jak tu wcześniej koleżanka mądrze napisała nie zawsze progesteron i super wyniki świadczą o owu. Spróbuj może jeszcze na monit iść jakby po owu i niech gin fachowym okiem spojrzy czy jest płyn w zatoce i ciałko żółte no i czy nie ma pęcherzyków. Pregnyl był???
    Nie sprawdzałam.
    chciałam iść na monitoring, ale moja lekarka akurat ma urlop.
    Wizyte mam umówioną w 18 dc. Myślicie, że to za późno?

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    I nie stać Was na czynsz...bieduleńki polaczki w Anglii...następne na zasiłek pójdą, dzieci narobią, a potem państwo będzie utrzymywac...Mąż menager...i nie płacą mu w firmie..i nagle na czynsz nie masz...idz może apaszkę sprzedaj w lombardzie to stać Cię na usg będzie u porządnego lekarza.. Taki niby wysoki status prezentujesz a słoma Ci z butów sterczy...Kończę temat, bo tu do pięt nikomu nie dorastasz..Każda z nas się tu poświęca, nie wspomnę o Gladiatorkach z ivf, ludzie kredyty biorą, a ta po raptem jednych badaniach wypisuje jak to ją nie stać...no to sie nie staraj jak Cię nie stać na powołanie na świat dzieciątka i utrzymanie go kretynko..Puszczają Ci nerwy, bo ktoś ośmielił się powiedzieć żebyś pooszczędzała i coś poświęciła w imię posiadania dziecka i ktoś raczył Ci powiedzieć żebyś mocno przemyslała drogę na skróty jaką proponuje Ci Anglia, bo to ciężkie wyzwanie, obciązające zdrowie...ale za durnowata jesteś żeby pojąć czyjeś intencje...
    Rzekła panna z dzieciatym fagasem z Pcimia Dolnego :D
    Toż to arystokracja niczym pan wywożący szambo.
    Dorośnij. Czas najwyższy. Twoja pasierbica może stać się tak głupia jak Ty. A szkoda by było.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Nie sprawdzałam.
    Jesli owu masz później to w 18 dc powinno być widać albo jeszcze pęcherzyk albo już płyn w zatoce.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może skończcie ta dyskusję.
    Jedna drugą obraża.
    Przykre

blue-eyed lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    z tarczycą w porządku.
    Zdiagnozowane PCOS.
    Podniesione androstedium więc może to świadczyć o nadnerczach.
    Na razie tyle.
    Myślę kolejny krok to jajowody no i nasienie mojego męża.
    Zbieramy kasę bo raczej na PL państwowa służbę zdrowia nie ma co liczyć.
    Michasia, a to badanie nasienia to naprawdę trzeba zrobić, bo może się okazać, że Ty się faszerujesz clo a przyczyna jest całkiem inna..
    Ja napiszę jak było u mnie: najpierw sam pregnyl na naturalnych cyklach brałam zeby mies pewnośc ze pękają jajka, bo ja jajka miałam. Od razu po pierwszej wizycie na której dał mi gin pregnyl kazał zrobić badania (hormony+ przeciwciała przeciwplemnikowe i badania nasienia) Wszystko było ok, więc jeszcze chyba cykl sam pregnyl, potem clo (pół tabletki) przez 3 miesiące, przerwa bo Święta BN były, potem histerolaparoskopia i znów 3 cykle z clo. Udało się co prawda w kolejnym cyklu bez clo, ale z perspektywy czasu myślę, że ani mnie gin nie narażał na jakieś mega dawki leków, zawsze monitorował, po 3 nieudanych cyklach z clo diagnozował dalej..w zasadzie my przecież na inseminację byliśmy umówieni..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wiem, że powinien. Tylko chce mu dać czas. Bo widzę, że jest lekko przerażony.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    tak wiem, że powinien. Tylko chce mu dać czas. Bo widzę, że jest lekko przerażony.
    ojjj tak, to mocno stresujące...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Nie sprawdzałam.
    18 dc to nie za późno. Ja miałam kiedyś monitoring w 20 dc i wskazywało, że już po owu było, płyn w zatoce był, endo ładne. Także idź.
    A co do badania nasienia, mój robił dwa razy, bez żadnych oporów poszedł już po 6 miesiącach naszych starań. Przecież to faceta nie boli. My kobiety dajemy sobie pchać różne specyfiki do środka, wzierniki, badanie HSG, to facet raz na jakiś czas może iść i sobie zrobić dobrze w laboratorium ;)

‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ