CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj lekarz zanim wyslal mnie na laparoskopie, a potem stymulacje kazal przebadac meza i koniec. Toprawda, moze sie okazac, ze to on ma problem i niepotrzebnie ty sie leczysz. Moj tez byl przerazony
W czasie 30 km drogi zatrzymywalusmy sie 3 raxy na stacjach - zoladek nie wytrzymal. Za to drugi raz na IUI szedl juz na luzakawytlumacz swojemu, ze to calkowicie normalne i setki facetow przez to przeszlo. A wydaje mi sie, ze rozkladanie nog kilka razy w miesiacu przed obcym czlowiekiem jest gorsze
-
W moim przypadku lekarka nie chciała dać clo bez badania nasienia oraz hsg. Po wykonaniu badań dopiero ruszyliśmy z clo. Moj maz nie miał na szczescie opów przed badaniem nasienia. Ale wiadomo jeden podchodzi do tego na większym stresie inny na nieco mniejszym, wszystko zależy od człowieka.
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Dziewczyny co do kosztow leczenia to szczerze ja jak na razie wydałam około 300zl na badania hormonów na własną rękę. Hsg, monitoringi, wizyty i niektóre badania jak prolaktyna czy tsh mialam na nfz. Trafilam na fajnego lekarza na nfz i widzę ze to jak wygrana w totka po tym co tu czytam.
-
I powiem Wam ze ja sie cieszę ze mój lekarz chce najpierw zdiagnozować mnie bez wspomagaczy tzn juz to zrobił (pęcherzyki nie pękają) i nie faszerowal mnie niepotrzebnie. No a ze znalazl prawdopodobnie przyczynę bez leków, we wrześniu zaczynamy stymulację.
-
ja wydałam na badania hormonów 500 zł. Samo AMH to koszt 150 zł.
Myślę, że tu chodzi o problem psychiczny ( starach przed tym, że to może być z nim coś nie tak). Niż wstydu.
Nie chcę nic na siłę.
Dlatego rozważam przerwę od CLO.
Umówiliśmy się z mężem, że pod koniec roku bada nasienie. -
Guerka wrote:I powiem Wam ze ja sie cieszę ze mój lekarz chce najpierw zdiagnozować mnie bez wspomagaczy tzn juz to zrobił (pęcherzyki nie pękają) i nie faszerowal mnie niepotrzebnie. No a ze znalazl prawdopodobnie przyczynę bez leków, we wrześniu zaczynamy stymulację.
-
Myślę dziewczyny ze nie ma co liczyć ksztow leczenia. Jeżeli ktoś chodzi wyłącznie prywatnie bo tak chce to musi się liczyć ze sporą sumą. Szczególnie kiedy pójdziecie do kliniki lecznica strikte nieplodnosci i dostaniecie coś więcej niż clo (oczywiście nikomu tego nie zycze) to nasza najniższa krajowa wypłata co miesiąc jest mało.
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
nick nieaktualnySowaa wrote:Myślę dziewczyny ze nie ma co liczyć ksztow leczenia. Jeżeli ktoś chodzi wyłącznie prywatnie bo tak chce to musi się liczyć ze sporą sumą. Szczególnie kiedy pójdziecie do kliniki lecznica strikte nieplodnosci i dostaniecie coś więcej niż clo (oczywiście nikomu tego nie zycze) to nasza najniższa krajowa wypłata co miesiąc jest mało.
-
Hej hej kobitki, ja mieszkam niedaleko Pcimia i wcale to nie taka wiocha
No Warszawa to nie jest, ale cóż, lekarze też nie najtańsi
Byłam wczoraj na monitoringu, 13 dzień cyklu- CLO wpływa dobrze, mam jeden dominujący pęcherzyk 13mm, lekarz mówi, że owulacja za około 3-4 dni i że wygląda to obiecująco... zobaczymygdyby nie jego urlop miałabym jeszcze raz obserwcję za 3-4 dni, a tak mam sie zgłosić 17 sierpnia jak wróci z urlopu, to ocenimy,czy owulacja była itd
Na szczęscie dwie wizyty z obserwacją liczy jak jedną zwykłą plus dwie dyszki, to nie zbankrutuje
Zastanawiam się tylko, czy 13mm to nie za mało??Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 12:19
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
nick nieaktualnyJa uwazam ze lepiej mieszkac w małym miescie, lekarze bardziej sie człowiekiem zajmuja, czy w szpitalu czy w przychodni, w Wawie jest po prostu traktowanie ludzi jak miesa z kasa. Nie masz kasy to nawet w szpitalu Cie oleja.
Agape 13 mm to mało ale powinien urosnac, tyle czy peknie itd. to juz wiadomo roznie bywa, a zastrzyk na pekanie masz? -
Nie ma właśnie, bo mój lekarz idzie na urlop od dzisiaj do 16 sierpnia. i miałam tylko wczoraj monitoringPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
nick nieaktualnySowaa wrote:Myślę dziewczyny ze nie ma co liczyć ksztow leczenia. Jeżeli ktoś chodzi wyłącznie prywatnie bo tak chce to musi się liczyć ze sporą sumą. Szczególnie kiedy pójdziecie do kliniki lecznica strikte nieplodnosci i dostaniecie coś więcej niż clo (oczywiście nikomu tego nie zycze) to nasza najniższa krajowa wypłata co miesiąc jest mało.
Hehe
A tak w ogóle, moja @ mogłaby łaskawie przyjść, bo chcę zacząć nowy cykl z Clo!
-
Przypominam że należy dbać o kulturę wypowiedzi i poszanowanie siebie nawzajem jako użytkowniczek tutejszego forum.
Tutaj nikt nie jest alfą i omegą. Wszyscy są równi. Nie tolerujemy agresji i chamstwa bo to na pewno nie sprzyja swobodnej dyskusji i rozwiązywaniu problemów.
Ponieważ Polskę zalała fala upałów, to następnym razem sugeruję delikwentkom aby wylać sobie wiadro głowy zanim się wystrzeli jakiś post na forum. Uważając, by nie zalać sobie klawy oczywiście.
izizizi lubi tę wiadomość
-
tulipanna wrote:Gdyby sie okazalo ze w tym cyklu nie peknie to popros nastepnym razem o cos na pekniecie
Anatolka lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
tulipanna wrote:Lipo,znamy sie nie od dzis..wybacz ja sobie tez nie pozwole zeby ktos po mnie jezdzil..ale taka prawda,jak mozna chciec powolywac dziecko na swiat skoro sie go utrzymac nie moze..Aszka na pewno tez to zna z pracy. Ja na co dzien z tym obcuje i widze jak sie koncza takie hisyorie..
Tulipanno jesteś na forum publicznym i obowiązują Ciebie tak samo jak innych tutaj pewne zasady. W Internecie również działa prawo.
Jeśli nie będziesz szanować swoich koleżanek z forum, bedziesz obrażać innych, poniżać ich poziom wiedzy, lub używać wulgaryzmów - to niestety ale Twoje wypowiedzi będą musiały być moderowane. Tak więc, hamuj emocje, na dobre wszystkim wyjdzie.
Dziewczyny bardzo Was proszę o nietolerowanie agresji i zgłaszanie tego typu, przykrych wypowiedzi do mnie, lub najlepiej bezpośrednio do Administratora forum. -
nick nieaktualny
-
Też uważam że Tulipanna przesadza , uważa że zjadła wszystkie rozumy bo udało jej się zajść w ciążę i może wszystkich pouczać a i tak jakby poczytać jej złote rady , to większość jest na jedno kopyto. Dziewczyno ( czy raczej kobieto) ciesz się że udało Ci się zajść w ciążę i udzielaj się na fioletowej stronie. Jak możesz kogoś oceniać i obrażać w ten sposób ? Lady Maruda , i wszystkie staraczki wspieram was i trzymam kciuki
Mi się udało po 2 latach starań , wam też się uda
Lady Maruda lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualny