X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dobrze ze wyrzucilas termometr, monitoring i tak chyba jest skuteczniejszym potwierdzeniem owulacji. Oby @ przyszla dopiero za jakies 9 mcy :-)

Lady Maruda lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    A to dobrze ze wyrzucilas termometr, monitoring i tak chyba jest skuteczniejszym potwierdzeniem owulacji. Oby @ przyszla dopiero za jakies 9 mcy :-)
    Monitoring jest jedynym skutecznym potwierdzeniem owu. Serio- nie polecam lekcewazyc monitow,bo po clo rozne bywa, lepiej nie narazac sie na niebezpieczenstwo.

pabelka88 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi, gratuluję <3 :-)

izizizi lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 10dc (poniedziałek) byłam na monitoringu na prawym jajniku pęcherz dominujacy 17mm na następny dzień zastrzyk ovitrelle. Po 36h-48h powinno nastąpić pęknięcie. Robiłam cały czas testy owulacyjne i póki co wszystkie negatywne. Ja zwariuję. Nigdzie nie znalazłam w sumie konkretnej informacji (różne są opinie) czy jest sens robienia testów przy braniu clo i ovitrelle. Macie jakąś wiedzę na ten temat?

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast wywalac kase w bloto lepiej osc na drugi monitoring zeby sprawdzic czy pecherzyk pekl. Dla mnie te testy to sciema. Mi wychodzily wszystkie pozytywne na odmiane przez 10 dni. Gin kazal dac sobie spokoj z tym szajsem:) dla pewnosci sprawdz na monicie nastepnym razem

Dunda lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz znajdziesz tu (na calym forum)pewnie wiele orędowniczek testow owu i mierzenia temperatury ale wiedz ze to sposoby meeeega zawodne;) niestety. Temperatura wariuje juz przy przemeczeniu a testy owu..sama widzisz :-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!W tym cyklu zaczęłam przygodę z clo. Pokrótce; teoretycznie ze mną wszystko ok, staramy się od października 2013, mamy mały problem męski z budową i ruchem, ratuje nas za to ilość;) jesteśmy w stanie naturalnie zajść, raz się udało po 13 m-cach, ale niestety bezzarodkowa, w styczniu miałam zabieg. Mieliśmy podchodzić do IUI, ale zaszłam, więc temat został zamknięty. Teraz do rozmowy z ginem powróciliśmy. Mam rozpiskę jakie jeszcze badania mam dorobić. Nie ma tego dużo, bo przed rokiem dość szczegółowo nas prześwietlił ;) Na razie się wstrzymujemy, bo gin postanowił spróbować jeszcze 2 cykle z clo, by wspomóc proces. Jak nie tryknie przez te dwa cykle to podchodzimy do IUI. Dziś mam 12dc, byłam na monitoringu 2 pechęrzyki 12 i 13 mm, więc czekamy, we wtorek mam się pokazać jeszcze u gina rano, mam wypisaną receptę na ovitrelle. Clo brałam 0d 3 do 7 dc, zniosłam dobrze, beż zadnych objawów niepożądanych.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do robienia testów owu to ja mimo potwierdzonych owulacji chyba z raz tylko miałam prawdziwego pozytywa, nie wychodziły mi te testy, a stres przez to był dodatkowy. Przed poroneniem też namiętnie mierzyłam tempkę, grzebałam, macałam szyjkę i inne cuda na kiju. Poronienie wylało mi na łeb kubeł zimnej wody, od tamtej pory nie mierzę, nie prowadzę wykresów, nie sprawdzam szyjki, tak się wyłączyłam, że nawet nie mogłam dojśc ostatnio do tego w którym dc jestem, a wcześniej to w środku nocy by mnie obudzono to bym wiedziała :P

tulipanna, Dunda lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    W 10dc (poniedziałek) byłam na monitoringu na prawym jajniku pęcherz dominujacy 17mm na następny dzień zastrzyk ovitrelle. Po 36h-48h powinno nastąpić pęknięcie. Robiłam cały czas testy owulacyjne i póki co wszystkie negatywne. Ja zwariuję. Nigdzie nie znalazłam w sumie konkretnej informacji (różne są opinie) czy jest sens robienia testów przy braniu clo i ovitrelle. Macie jakąś wiedzę na ten temat?
    u mnie te testy sie nie sprawdzały.

Dunda lubi tę wiadomość

• Kate30 Znajoma

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Ja miałam podwyższoną prolaktynę przed obciążeniem, Bromergon z początku pomógł, ale pani doktor tak mocno zbiła hormon, że kazała mi odstawić z dnia na dzień. No i jak odstawiłam cykl trochę oszalał, owulacja niby była ale bardzo późno, a teraz w obecnym cyklu znowu jakby pęcherzyk rósł ale wzrostu temperatury nie było. No i mam wziąć pół talbetki Clo od 5 do 10 dnia kolejnego cyklu, trochę się dygam, bo słyszałam o przestymulowaniu. Z Waszych doświadczeń czy to co pisze ma sens? Po tym nagłym odstawieniu Bromergonu i poczytaniu, że 2 tabletki tego leku dziennie to sporo trochę mi zaufanie do mojego ginekologa spadło:/ Może niesłusznie..?

Maja30
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bromergonu się nie odstawia do czasu ujrzenia dwóch kresek na tescie. To lek trzyma PRL w ryzach i zaraz po odstawieniu będzie szybować w górę. Wróci do stanu pierwotnego. Dwie tabletki to duża dawka. Też miałam taka dawno temu od gina. PRL spadła. Później dotarłam do fajnej endokrynolog i dostałam pół tabletki na noc i efekt był znakomity a ja czułam się Bardo dobrze, dużo lepiej niż po tych dwóch od gina. Bajzlem w hormonach lepiej będzie gdy zajmie się endokrynolog właśnie. Poczytaj wątek o bromergonie - polecam.

Badalas tsh?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 19:06

Kate30 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kate30 Znajoma

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ogromne za pomoc!!! Właśnie chcę się wybrać do ginekologa-endokrynologa. Jeszcze raz dziękuję, uświadomiłaś mi, że nie ma na co czekać, trzeba zmienić lekarza.

Maja30
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz,ja osobiście uważam, że lepiej jest jak endo i gin to dwie różne osoby. Jak gin nie umie ogarnąć bajzlu to dobry endo to wyprowadzi na prostą. Chyba, że ten 2w1 to taki porządnie sprawdzony.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kate30 Znajoma

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, właśnie dostałam od znajmowego namiar na ginekologa-endokrynologa i dziewczyny z problemami hormonalnymi widzę ze bardzo ją chwalą. Endokrynologa dobrego też znam, także w przyszłym tygodniu idę, nie ma na co czekać.

Maja30
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak idziesz prywatnie do endo to przynajmniej z tsh, FT3 i 4. Prolaktyne masz świeżą to ok. Inaczej pójdziesz zaplacisz za wizytę i każe Ci wrócić przynajmniej z tymi podstawowymi badaniami i zaplacisz znów.

Kate30 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kate30 Znajoma

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki za radę

Maja30
  • blueeye Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate30 tak jak pisze Anatolka ja bym jeszcze dołożyła Lh do tych badan i te badania najlepiej miedzy 2-4 d.c.

Kate30 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k3yeatzb0.png
  • Kate30 Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziękuję, widzę, że naprawdę macie większe doświadczenie a ja trochę działam po omacku. Zrobię jak mówicie, ale decyzja o zmianie ginekologa już podjęta. Teraz widzę, że endokrynolog to zdecydowanie sensowniejsza opcja.

Maja30
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzałam na Twój wykres. Skoro planujesz endokrynologa w najbliższym tygodniu to badania z tego 2-3dc (FSH,LH) na razie odpadają, bo jesteś dopiero w drugiej fazie cyklu. Trudno. Lekarz zleci jak uzna za stosowne. Możesz zabrać wydruk wykresów. Może spojrzy :-) w każdym razie,żeby nie iść z pustym rękami i zapłacić za zlecenie badań i nic się nie dowiedzieć na pierwszej wizycie to tak jak pisałam te trzy tarczycowe podstawowe i prolaktyna. Wtedy już lekarz będzie miał punkt zaczepienia.

Kate30 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kate30 Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, zastanawiam się tylko czy iść do endokrynologa czy ginekologa-endokrynologa i czy warto właśnie już w tym tygodniu, czy jednak zrobić sobie wszystkie badania. Te wszystkie wizyty zżerają mi budżet a efekty jak widzisz są marne. No nic mam niedzielę do przemyśleń, fajnie, że mi tak szybko odpisujecie, wreszcie mam się kogo poradzić :)

Maja30
‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ