Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owulacyjne wskazuja jedynie na pik Lh a nie na owulacje. Owulacja nastepuje w ciagu 24-36 godzin od najwyzszego stezenia Lh,wiec skoro u Ciebie wychodzi w 9dc i pecherzyk ma 18mm to jeszcze za wczesnie.nawet podajac pregnyl 18mm pecherzykowi to jeszcze musialabyc poczekac te 36godzin. A sluz moze byc a moze ho nie byc. Obserwuj sie jeszcze 10-11dc bacznie skoro nie masz mozliwosci zrobienia monitu 10-11czy 12dc.
    I pamietaj test owu wskazuje pik lh a nie owu.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie jestem w 11 dc i już od wczoraj mam suszę w majtkach ;) jeśli owuluję naturalnie, to myślę, że już po owu.
    Chciałam się poobserwować przez te cykle, w których nie będziemy się starać. Może dojdę do jakichś wniosków ;)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak sluzu nie oznacza braku owu. Ja np nigdy go nie mialam i pijalam rozne specyfiki zeby cokolwiek sie pojawialo.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam to co mówi tuli- u mnie było to samo, teraz się trochę zmieniło -po hsg ładny książkowy śluz tylko trochę za wcześnie, kilka dni przed owu.

A mam do Was pytanie, czy zdarzyło się Wam, że lekarz przepisał Wam CLO mimo występującej regularnie owulacji, w celu polepszenia jakości jajka? Pytam bo ja w sumie co miesiąc rosnę i pękam a ciąży wciąż nie ma, u myślę sobie ze może moje jajka jakieś jakościowo słabsze...?

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Potwierdzam to co mówi tuli- u mnie było to samo, teraz się trochę zmieniło -po hsg ładny książkowy śluz tylko trochę za wcześnie, kilka dni przed owu.

A mam do Was pytanie, czy zdarzyło się Wam, że lekarz przepisał Wam CLO mimo występującej regularnie owulacji, w celu polepszenia jakości jajka? Pytam bo ja w sumie co miesiąc rosnę i pękam a ciąży wciąż nie ma, u myślę sobie ze może moje jajka jakieś jakościowo słabsze...?
    Tak, ja tak mam. Dla wspomożenia, no i też po to by zobaczyć jak mój organizm reaguje na stymulację, dwa cykle mi chce takie zrobić, jak nie zatrybimy to inseminacja. Mamy drobny problem po stronie męskiej z budową i ruchem, ale jesteśmy w stanie sami zajść. Brałam clo z pregnylem w poprzednim cyklu, nie udało się, teraz w tym obecnym cyklu jestem bez stymulacji. Mam pokazać się na usg w 20-22 dc jak będzie ok to od następnego cyklu znów clo+pregnyl

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Tak, ja tak mam. Dla wspomożenia, no i też po to by zobaczyć jak mój organizm reaguje na stymulację, dwa cykle mi chce takie zrobić, jak nie zatrybimy to inseminacja. Mamy drobny problem po stronie męskiej z budową i ruchem, ale jesteśmy w stanie sami zajść. Brałam clo z pregnylem w poprzednim cyklu, nie udało się, teraz w tym obecnym cyklu jestem bez stymulacji. Mam pokazać się na usg w 20-22 dc jak będzie ok to od następnego cyklu znów clo+pregnyl
    No widzisz to ja też może tak spróbuję uprosić swoją ginkę (sama bym wzięła ale nie zostało mi nic z ostatniego razu) jak teraz nie wyjdzie. Ona podatna na moje prośby to może się zgodzi. Dodatkowo musze ja spytać o duphaston bo juz głupieję z nim. Mój endokrynolog twierdzi ze to może być nawet lek antykoncepcyjny a z drugiej strony wiem ze wielu lekarzy przepisuje to z automatu jako lek na potencjalne podtrzymanie ciąży...

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analizo,ja tez bralam jako wspomozenie naturalnej owu. A duphasto brany zbyt wczesnie hamuje owulacje.zatem trzeba brac po owulacji,stad ten 16dc na ogol bo ginowie przyjmuja ze w cyklu 28-dniowym 14dc jest owu. Zatem monity i dlatego sa konieczne,zasadne;)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zaczelam pierwsze podejscie z Clo, dzis 3 dzien brania, 6dc i jestem zdziwiona iloscia sluzu tak wczesnie w cyklu, to chyba nie jest oznaka wczesnej owulacji?? Tez tak macie?
    Monitoring mam dopiero w czwartek 24/9, to bedzie 16 dc, nie za pozno Waszym zdaniem? Myslalam, ze powinno sie wczesniej isc, zeby potwierdzic, czy pecherzyki rosna i ewentualnie podac cos na pekniecie - w 16 dc to juz chyba bedzie za pozno na takie akcje? Czy sie myle?

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy clo mialam monitoring ok 10-12 dc

ih9kcbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Wlasnie zaczelam pierwsze podejscie z Clo, dzis 3 dzien brania, 6dc i jestem zdziwiona iloscia sluzu tak wczesnie w cyklu, to chyba nie jest oznaka wczesnej owulacji?? Tez tak macie?
    Monitoring mam dopiero w czwartek 24/9, to bedzie 16 dc, nie za pozno Waszym zdaniem? Myslalam, ze powinno sie wczesniej isc, zeby potwierdzic, czy pecherzyki rosna i ewentualnie podac cos na pekniecie - w 16 dc to juz chyba bedzie za pozno na takie akcje? Czy sie myle?
    Ja mam dlugie cykle i z CLO miewalam owu tak okolo 16 - 17 dc ale juz znacznie wczesniej bylam na monitoringu, tak okolo 12 dc, a potem jeszcze raz tak 14 - 15 dc. Mnie zdarzalo sie i 3 razy byc na monitoringu w cyklu dlatego dziwi mnie ze to Twoj piwerszy cykl a monitoring dopiero 16 dc. Przeciez w ten sposobnawet lekarz nie jest w stanie stwierdzic jak reagujesz na Clo....

tulipanna, Edka lubią tę wiadomość

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, tez tak myslalam... To moje pierwsze doswiadczenie z ta lekarka, bo dopiero niedawno sie tu przeprowadzilam (Berlin). Na razie nie mam wyjscia, musze czekac do wyznaczonego terminu i jestem bardzo ciekawa, co z niego wyniknie... Staram sie myslec pozytywnie mimo wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 15:47

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :-)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    i z takiego 29 mm nic zwykle nie ma, jest przerośnięty, a nawet jak pęknie to obecna w nim komórka jest już "jakby za stara" do zapłodnienia.. Owszem anomalie się zdarzają, ale nie raczej nie tu..i robią się torbiele..
    ja zaszłam w ciąże z pęcherzyka który pękł gdy miał 28 mm i to SAM

miluszka lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    ja zaszłam w ciąże z pęcherzyka który pękł gdy miał 28 mm i to SAM
    Pisalam ze "anomalie" sie zdarzaja :) gratki

aleksandrazz lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    dziewczyny byłam na tym monitoringu po braniu clo 2x1 od 2-6 dc., bo jak pisałam wcześniej to mój 4 cykl z clo. Niestety znowu zrobiła mi się zmiana krwotoczna ( 3 cykle zmiana krwotoczna czyli pęcherzyk nie pękł i miałam tylko 1 cykl gdzie jeden pęcherzyk z dwóch pękł). Brałam na pęknięcie ovitrelle oraz pregnyl 10 000 jednostek. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że lekarz powiedział że zobaczymy jeszcze jeden cykl i jak dalej nie będą pękały pęcherzyki to tylko in vitro. Jestem załamana :( Macie może jakieś doświadczenia w nie pękających pęcherzykach?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można spróbować peknac pecherzyk gonapeptylem. To innego typu zastrzyk.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png

Wysłany: 15 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Można spróbować peknac pecherzyk gonapeptylem. To innego typu zastrzyk.
    Dziękuję za informację, zaproponuje to lekarzowi

2nn3dqk38okw5rud.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na jakiej wielkosci pecherzyki te ovitrelle i pregnyle mialas podane???

Edka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png

Wysłany: 15 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A na jakiej wielkosci pecherzyki te ovitrelle i pregnyle mialas podane???
    W 1 cyklu 18 -18,5 mm - ovitrelle , 2 cykl 20 mm pregnyl 10 000, 3 cykl ( 2 pęcherzyki - 19 mm i 18 mm)- pregnyl - w tym cyklu 1 pęcherzyk pękł, 4 cykl 18 mm - pregnyl.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny,
    Czy orientujecie się może jakie leki oprócz clo przepisują lekarze na stymulacje ale żeby nie upośledzały endometrium? ostatnio lekarz stwierdził że clo to nie lek dla mnie i tak się zastanawiam co mi może później dać(póki co jestem na antykach bo mam torbiele).Dodam, że przy clo pęcherzyki rosły ale okres miałam po tym clo jak kot napłakał-2 dni i to takie marne....

2nn3rjjg8n6fiit0.png
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ