X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owulacyjne wskazuja jedynie na pik Lh a nie na owulacje. Owulacja nastepuje w ciagu 24-36 godzin od najwyzszego stezenia Lh,wiec skoro u Ciebie wychodzi w 9dc i pecherzyk ma 18mm to jeszcze za wczesnie.nawet podajac pregnyl 18mm pecherzykowi to jeszcze musialabyc poczekac te 36godzin. A sluz moze byc a moze ho nie byc. Obserwuj sie jeszcze 10-11dc bacznie skoro nie masz mozliwosci zrobienia monitu 10-11czy 12dc.
    I pamietaj test owu wskazuje pik lh a nie owu.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie jestem w 11 dc i już od wczoraj mam suszę w majtkach ;) jeśli owuluję naturalnie, to myślę, że już po owu.
    Chciałam się poobserwować przez te cykle, w których nie będziemy się starać. Może dojdę do jakichś wniosków ;)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak sluzu nie oznacza braku owu. Ja np nigdy go nie mialam i pijalam rozne specyfiki zeby cokolwiek sie pojawialo.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam to co mówi tuli- u mnie było to samo, teraz się trochę zmieniło -po hsg ładny książkowy śluz tylko trochę za wcześnie, kilka dni przed owu.

A mam do Was pytanie, czy zdarzyło się Wam, że lekarz przepisał Wam CLO mimo występującej regularnie owulacji, w celu polepszenia jakości jajka? Pytam bo ja w sumie co miesiąc rosnę i pękam a ciąży wciąż nie ma, u myślę sobie ze może moje jajka jakieś jakościowo słabsze...?

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Potwierdzam to co mówi tuli- u mnie było to samo, teraz się trochę zmieniło -po hsg ładny książkowy śluz tylko trochę za wcześnie, kilka dni przed owu.

A mam do Was pytanie, czy zdarzyło się Wam, że lekarz przepisał Wam CLO mimo występującej regularnie owulacji, w celu polepszenia jakości jajka? Pytam bo ja w sumie co miesiąc rosnę i pękam a ciąży wciąż nie ma, u myślę sobie ze może moje jajka jakieś jakościowo słabsze...?
    Tak, ja tak mam. Dla wspomożenia, no i też po to by zobaczyć jak mój organizm reaguje na stymulację, dwa cykle mi chce takie zrobić, jak nie zatrybimy to inseminacja. Mamy drobny problem po stronie męskiej z budową i ruchem, ale jesteśmy w stanie sami zajść. Brałam clo z pregnylem w poprzednim cyklu, nie udało się, teraz w tym obecnym cyklu jestem bez stymulacji. Mam pokazać się na usg w 20-22 dc jak będzie ok to od następnego cyklu znów clo+pregnyl

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Tak, ja tak mam. Dla wspomożenia, no i też po to by zobaczyć jak mój organizm reaguje na stymulację, dwa cykle mi chce takie zrobić, jak nie zatrybimy to inseminacja. Mamy drobny problem po stronie męskiej z budową i ruchem, ale jesteśmy w stanie sami zajść. Brałam clo z pregnylem w poprzednim cyklu, nie udało się, teraz w tym obecnym cyklu jestem bez stymulacji. Mam pokazać się na usg w 20-22 dc jak będzie ok to od następnego cyklu znów clo+pregnyl
    No widzisz to ja też może tak spróbuję uprosić swoją ginkę (sama bym wzięła ale nie zostało mi nic z ostatniego razu) jak teraz nie wyjdzie. Ona podatna na moje prośby to może się zgodzi. Dodatkowo musze ja spytać o duphaston bo juz głupieję z nim. Mój endokrynolog twierdzi ze to może być nawet lek antykoncepcyjny a z drugiej strony wiem ze wielu lekarzy przepisuje to z automatu jako lek na potencjalne podtrzymanie ciąży...

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analizo,ja tez bralam jako wspomozenie naturalnej owu. A duphasto brany zbyt wczesnie hamuje owulacje.zatem trzeba brac po owulacji,stad ten 16dc na ogol bo ginowie przyjmuja ze w cyklu 28-dniowym 14dc jest owu. Zatem monity i dlatego sa konieczne,zasadne;)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zaczelam pierwsze podejscie z Clo, dzis 3 dzien brania, 6dc i jestem zdziwiona iloscia sluzu tak wczesnie w cyklu, to chyba nie jest oznaka wczesnej owulacji?? Tez tak macie?
    Monitoring mam dopiero w czwartek 24/9, to bedzie 16 dc, nie za pozno Waszym zdaniem? Myslalam, ze powinno sie wczesniej isc, zeby potwierdzic, czy pecherzyki rosna i ewentualnie podac cos na pekniecie - w 16 dc to juz chyba bedzie za pozno na takie akcje? Czy sie myle?

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy clo mialam monitoring ok 10-12 dc

ih9kcbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Wlasnie zaczelam pierwsze podejscie z Clo, dzis 3 dzien brania, 6dc i jestem zdziwiona iloscia sluzu tak wczesnie w cyklu, to chyba nie jest oznaka wczesnej owulacji?? Tez tak macie?
    Monitoring mam dopiero w czwartek 24/9, to bedzie 16 dc, nie za pozno Waszym zdaniem? Myslalam, ze powinno sie wczesniej isc, zeby potwierdzic, czy pecherzyki rosna i ewentualnie podac cos na pekniecie - w 16 dc to juz chyba bedzie za pozno na takie akcje? Czy sie myle?
    Ja mam dlugie cykle i z CLO miewalam owu tak okolo 16 - 17 dc ale juz znacznie wczesniej bylam na monitoringu, tak okolo 12 dc, a potem jeszcze raz tak 14 - 15 dc. Mnie zdarzalo sie i 3 razy byc na monitoringu w cyklu dlatego dziwi mnie ze to Twoj piwerszy cykl a monitoring dopiero 16 dc. Przeciez w ten sposobnawet lekarz nie jest w stanie stwierdzic jak reagujesz na Clo....

tulipanna, Edka lubią tę wiadomość

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, tez tak myslalam... To moje pierwsze doswiadczenie z ta lekarka, bo dopiero niedawno sie tu przeprowadzilam (Berlin). Na razie nie mam wyjscia, musze czekac do wyznaczonego terminu i jestem bardzo ciekawa, co z niego wyniknie... Staram sie myslec pozytywnie mimo wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 15:47

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :-)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    i z takiego 29 mm nic zwykle nie ma, jest przerośnięty, a nawet jak pęknie to obecna w nim komórka jest już "jakby za stara" do zapłodnienia.. Owszem anomalie się zdarzają, ale nie raczej nie tu..i robią się torbiele..
    ja zaszłam w ciąże z pęcherzyka który pękł gdy miał 28 mm i to SAM

miluszka lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    ja zaszłam w ciąże z pęcherzyka który pękł gdy miał 28 mm i to SAM
    Pisalam ze "anomalie" sie zdarzaja :) gratki

aleksandrazz lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    dziewczyny byłam na tym monitoringu po braniu clo 2x1 od 2-6 dc., bo jak pisałam wcześniej to mój 4 cykl z clo. Niestety znowu zrobiła mi się zmiana krwotoczna ( 3 cykle zmiana krwotoczna czyli pęcherzyk nie pękł i miałam tylko 1 cykl gdzie jeden pęcherzyk z dwóch pękł). Brałam na pęknięcie ovitrelle oraz pregnyl 10 000 jednostek. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że lekarz powiedział że zobaczymy jeszcze jeden cykl i jak dalej nie będą pękały pęcherzyki to tylko in vitro. Jestem załamana :( Macie może jakieś doświadczenia w nie pękających pęcherzykach?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można spróbować peknac pecherzyk gonapeptylem. To innego typu zastrzyk.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png

Wysłany: 15 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Można spróbować peknac pecherzyk gonapeptylem. To innego typu zastrzyk.
    Dziękuję za informację, zaproponuje to lekarzowi

2nn3dqk38okw5rud.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na jakiej wielkosci pecherzyki te ovitrelle i pregnyle mialas podane???

Edka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png

Wysłany: 15 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A na jakiej wielkosci pecherzyki te ovitrelle i pregnyle mialas podane???
    W 1 cyklu 18 -18,5 mm - ovitrelle , 2 cykl 20 mm pregnyl 10 000, 3 cykl ( 2 pęcherzyki - 19 mm i 18 mm)- pregnyl - w tym cyklu 1 pęcherzyk pękł, 4 cykl 18 mm - pregnyl.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny,
    Czy orientujecie się może jakie leki oprócz clo przepisują lekarze na stymulacje ale żeby nie upośledzały endometrium? ostatnio lekarz stwierdził że clo to nie lek dla mnie i tak się zastanawiam co mi może później dać(póki co jestem na antykach bo mam torbiele).Dodam, że przy clo pęcherzyki rosły ale okres miałam po tym clo jak kot napłakał-2 dni i to takie marne....

2nn3rjjg8n6fiit0.png
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ