CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Testy owulacyjne wskazuja jedynie na pik Lh a nie na owulacje. Owulacja nastepuje w ciagu 24-36 godzin od najwyzszego stezenia Lh,wiec skoro u Ciebie wychodzi w 9dc i pecherzyk ma 18mm to jeszcze za wczesnie.nawet podajac pregnyl 18mm pecherzykowi to jeszcze musialabyc poczekac te 36godzin. A sluz moze byc a moze ho nie byc. Obserwuj sie jeszcze 10-11dc bacznie skoro nie masz mozliwosci zrobienia monitu 10-11czy 12dc.
I pamietaj test owu wskazuje pik lh a nie owu. -
nick nieaktualny
-
Potwierdzam to co mówi tuli- u mnie było to samo, teraz się trochę zmieniło -po hsg ładny książkowy śluz tylko trochę za wcześnie, kilka dni przed owu.
A mam do Was pytanie, czy zdarzyło się Wam, że lekarz przepisał Wam CLO mimo występującej regularnie owulacji, w celu polepszenia jakości jajka? Pytam bo ja w sumie co miesiąc rosnę i pękam a ciąży wciąż nie ma, u myślę sobie ze może moje jajka jakieś jakościowo słabsze...?19.07.2016 r. Aleksander
-
_analiza wrote:Potwierdzam to co mówi tuli- u mnie było to samo, teraz się trochę zmieniło -po hsg ładny książkowy śluz tylko trochę za wcześnie, kilka dni przed owu.
A mam do Was pytanie, czy zdarzyło się Wam, że lekarz przepisał Wam CLO mimo występującej regularnie owulacji, w celu polepszenia jakości jajka? Pytam bo ja w sumie co miesiąc rosnę i pękam a ciąży wciąż nie ma, u myślę sobie ze może moje jajka jakieś jakościowo słabsze...? -
Edka wrote:Tak, ja tak mam. Dla wspomożenia, no i też po to by zobaczyć jak mój organizm reaguje na stymulację, dwa cykle mi chce takie zrobić, jak nie zatrybimy to inseminacja. Mamy drobny problem po stronie męskiej z budową i ruchem, ale jesteśmy w stanie sami zajść. Brałam clo z pregnylem w poprzednim cyklu, nie udało się, teraz w tym obecnym cyklu jestem bez stymulacji. Mam pokazać się na usg w 20-22 dc jak będzie ok to od następnego cyklu znów clo+pregnyl
19.07.2016 r. Aleksander
-
Analizo,ja tez bralam jako wspomozenie naturalnej owu. A duphasto brany zbyt wczesnie hamuje owulacje.zatem trzeba brac po owulacji,stad ten 16dc na ogol bo ginowie przyjmuja ze w cyklu 28-dniowym 14dc jest owu. Zatem monity i dlatego sa konieczne,zasadne;)
-
Wlasnie zaczelam pierwsze podejscie z Clo, dzis 3 dzien brania, 6dc i jestem zdziwiona iloscia sluzu tak wczesnie w cyklu, to chyba nie jest oznaka wczesnej owulacji?? Tez tak macie?
Monitoring mam dopiero w czwartek 24/9, to bedzie 16 dc, nie za pozno Waszym zdaniem? Myslalam, ze powinno sie wczesniej isc, zeby potwierdzic, czy pecherzyki rosna i ewentualnie podac cos na pekniecie - w 16 dc to juz chyba bedzie za pozno na takie akcje? Czy sie myle? -
nick nieaktualnyZetzet wrote:Wlasnie zaczelam pierwsze podejscie z Clo, dzis 3 dzien brania, 6dc i jestem zdziwiona iloscia sluzu tak wczesnie w cyklu, to chyba nie jest oznaka wczesnej owulacji?? Tez tak macie?
Monitoring mam dopiero w czwartek 24/9, to bedzie 16 dc, nie za pozno Waszym zdaniem? Myslalam, ze powinno sie wczesniej isc, zeby potwierdzic, czy pecherzyki rosna i ewentualnie podac cos na pekniecie - w 16 dc to juz chyba bedzie za pozno na takie akcje? Czy sie myle?tulipanna, Edka lubią tę wiadomość
-
No wlasnie, tez tak myslalam... To moje pierwsze doswiadczenie z ta lekarka, bo dopiero niedawno sie tu przeprowadzilam (Berlin). Na razie nie mam wyjscia, musze czekac do wyznaczonego terminu i jestem bardzo ciekawa, co z niego wyniknie... Staram sie myslec pozytywnie mimo wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 15:47
-
nick nieaktualny
-
tulipanna wrote:i z takiego 29 mm nic zwykle nie ma, jest przerośnięty, a nawet jak pęknie to obecna w nim komórka jest już "jakby za stara" do zapłodnienia.. Owszem anomalie się zdarzają, ale nie raczej nie tu..i robią się torbiele..
miluszka lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Witam!
dziewczyny byłam na tym monitoringu po braniu clo 2x1 od 2-6 dc., bo jak pisałam wcześniej to mój 4 cykl z clo. Niestety znowu zrobiła mi się zmiana krwotoczna ( 3 cykle zmiana krwotoczna czyli pęcherzyk nie pękł i miałam tylko 1 cykl gdzie jeden pęcherzyk z dwóch pękł). Brałam na pęknięcie ovitrelle oraz pregnyl 10 000 jednostek. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że lekarz powiedział że zobaczymy jeszcze jeden cykl i jak dalej nie będą pękały pęcherzyki to tylko in vitro. Jestem załamanaMacie może jakieś doświadczenia w nie pękających pęcherzykach?
-
tulipanna wrote:A na jakiej wielkosci pecherzyki te ovitrelle i pregnyle mialas podane???
-
Witajcie Dziewczyny,
Czy orientujecie się może jakie leki oprócz clo przepisują lekarze na stymulacje ale żeby nie upośledzały endometrium? ostatnio lekarz stwierdził że clo to nie lek dla mnie i tak się zastanawiam co mi może później dać(póki co jestem na antykach bo mam torbiele).Dodam, że przy clo pęcherzyki rosły ale okres miałam po tym clo jak kot napłakał-2 dni i to takie marne....