CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja temperatury nie mierze, bo nie chce sie zafiksowac - juz tak mialam w lutym, ze @ mi sie zatrzymal, siedzialam na forach, robilam testy, widzialam u siebie wszystkie objawy ciazowe, a to nie bylo nic - wpadlam w lekka obsesje i nie chce tego powtarzac. Nie moge ciagle myslec, ze musze zajsc juz teraz, zaraz... Chociaz mam tez presje czasu, bo w styczniu skoncze 34 lata, a staramy sie od poczatku tego roku.
Co ma byc to bedzie i mamy w sumie na to jednak ograniczony wplywEdka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny byłam w czwartek na monitringu. Lewy jajnik - nic z siebie nie dał. W prawym mam pęcherzyk 1cm..
ucieszyłam się jak dziecko! wiem, że to nic, ale był to dopiero 7my dzień cyklu. Pierwszy raz od 10mcy "coś" urosło. Po takich dawkach leków jak przyjmuję to i tak mało, ale dla mnie nadzieja. We wtorek zobaczymy czy coś więcej wyszło. Do 5tego dnia cyklu brałam 2*1 tab clo. Teraz wspomagam się dongiem
3majcie kciuki, ja za Was 3mam
Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
Antoine de Saint-Exupéry -
Olessia88 wrote:Dziewczyny byłam w czwartek na monitringu. Lewy jajnik - nic z siebie nie dał. W prawym mam pęcherzyk 1cm..
ucieszyłam się jak dziecko! wiem, że to nic, ale był to dopiero 7my dzień cyklu. Pierwszy raz od 10mcy "coś" urosło. Po takich dawkach leków jak przyjmuję to i tak mało, ale dla mnie nadzieja. We wtorek zobaczymy czy coś więcej wyszło. Do 5tego dnia cyklu brałam 2*1 tab clo. Teraz wspomagam się dongiem
3majcie kciuki, ja za Was 3mam
-
Hej dziewczyny!
To był mój ostatni cykl z CLO przed przerwą.
W 14 dc byłam na monitoringu pęcherzyk 19mm. Lekarka powiedziała, że mam przyjść w 18 dc zobaczyć czy pękł.
Niestety wczoraj przyszłam do lekarki, ale jej nie było ( umawiałyśmy się na izbie przyjęć na usg, aby nie narażać mnie na koszty), nie miała mnie jak poinformować, że jej nie będzie.
Więc załatwiłam sobie wizytę wieczorną u innej lekarki aby zobaczyć czy pęcherzyk pękł.Ta lekarka jeszcze bardziej namieszała mi w głowie. Stwierdziła, że pęcherzyk 19 mm w 14 dc jest za mały. Faktycznie on pękł, a w zatoce duglasa jest płyn ( jak to napisała na 'wypisie' "niewielka ilość płynu w zatoce duglasa")I raczej ciąży z tego nie będzie.
Podważyła to, że ma PCOS. Stwierdziła, że jestem źle leczona itd.
DZIEWCZYNY czy pęcherzyk 19 mm w 14 dc to rzeczywiście za mało?tulipanna lubi tę wiadomość
-
nie, 19 mm w 14 dc to wcale nie jest mało, zastanawiam się czy specjalnie Ci tak nie powiedziała żeby zyskać Ciebie jako pacjentkę. Poza tym jak po jednym usg i to przy stymulowanym cyklu stwierdziła że nie masz PCOS? Nie brałabym zbyt do siebie tego co powiedziała Ci ta lekarka jeżeli swojej ufasz, pozdrawiam
Edka, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymichasia-K wrote:Hej dziewczyny!
W 14 dc byłam na monitoringu pęcherzyk 19mm. Lekarka powiedziała, że mam przyjść w 18 dc zobaczyć czy pękł.
Niestety wczoraj przyszłam do lekarki, ale jej nie było ( umawiałyśmy się na izbie przyjęć na usg, aby nie narażać mnie na koszty), nie miała mnie jak poinformować, że jej nie będzie.
Więc załatwiłam sobie wizytę wieczorną u innej lekarki aby zobaczyć czy pęcherzyk pękł.Ta lekarka jeszcze bardziej namieszała mi w głowie. Stwierdziła, że pęcherzyk 19 mm w 14 dc jest za mały. Faktycznie on pękł, a w zatoce duglasa jest płyn ( jak to napisała na 'wypisie' "niewielka ilość płynu w zatoce duglasa")I raczej ciąży z tego nie będzie.
DZIEWCZYNY czy pęcherzyk 19 mm w 14 dc to rzeczywiście za mało? -
nick nieaktualnyZetzet wrote:Ja temperatury nie mierze, bo nie chce sie zafiksowac - juz tak mialam w lutym, ze @ mi sie zatrzymal, siedzialam na forach, robilam testy, widzialam u siebie wszystkie objawy ciazowe, a to nie bylo nic - wpadlam w lekka obsesje i nie chce tego powtarzac. Nie moge ciagle myslec, ze musze zajsc juz teraz, zaraz... Chociaz mam tez presje czasu, bo w styczniu skoncze 34 lata, a staramy sie od poczatku tego roku.
Co ma byc to bedzie i mamy w sumie na to jednak ograniczony wplywLady Maruda, Edka lubią tę wiadomość
-
miluszka wrote:nie, 19 mm w 14 dc to wcale nie jest mało, zastanawiam się czy specjalnie Ci tak nie powiedziała żeby zyskać Ciebie jako pacjentkę. Poza tym jak po jednym usg i to przy stymulowanym cyklu stwierdziła że nie masz PCOS? Nie brałabym zbyt do siebie tego co powiedziała Ci ta lekarka jeżeli swojej ufasz, pozdrawiam
miluszka lubi tę wiadomość
-
michasia-K wrote:Hej dziewczyny!
DZIEWCZYNY czy pęcherzyk 19 mm w 14 dc to rzeczywiście za mało? -
Ja miałam pierwszy cykl z clo i to niepełny.. 11 dnia cyklu byłam u ginekologa na kontroli po bromergonie i z wszystkim zaległymi wynikami i zauważył że nie mam dominującego pęcherzyka. I dostałam clo na 3 dni11,12,13 dnia cyklu.. potem kontrola że urósł i tyle.. narazie mam czekać czy dostane miesiaczke czy będzie potrzebna luteina, no i w kolejnym cyklu normalnie od 2 do 6 dnia clo... teraz nie monitorował mi, czy pęcherzyk pękł, ciekawa jestem jak będzie następnym razem.
-
Tez mi sie tak wydaje, ze chciala mnie naciągnąć. Zreszta chyba ma dziwnie metody leczenia.
Powiedziała mi, ze powinnam jesc 3 razy dziennie clo, a w 12 dniu juz luteina.
Pozatym zaczelam czytac opinie o tej lekarce i jakas masakra ( wiem, ze internet to nie jest dobre zrodlo, ale np. Zawsze sie potwierdza to co Wy piszecie)
Wiec stwierdziłam, ze jesli moja lekarka byla zadowolona z 19 mm w 14 dc to ja tez jestem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 21:45
-
Witam:) Czy jest możliwość ze clo przyspiesza owulacje. Niby mam mieć w poniedziałek 16 dc a tu dziś mega płodny sluz wybierałem się na monitoring w piątek zastanawiam się czy to wystarczy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 21:59