X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23zl za pregnyl 5000j na 100% i chyba tyle samo clo

Katie87 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli, no to mi się ładnie udało kupić ;-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Zetzet:)

U mnie temperatura w poprzednim cyklu wzrosła dwa dni po owulce (monitoring).
    A następny dokładnie za tydzień-zobaczymy czy tym razem też będą ładne pęcherzyki:) Pozdrawiam

zi13csqvtabhkgk4.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja temperatury nie mierze, bo nie chce sie zafiksowac - juz tak mialam w lutym, ze @ mi sie zatrzymal, siedzialam na forach, robilam testy, widzialam u siebie wszystkie objawy ciazowe, a to nie bylo nic - wpadlam w lekka obsesje i nie chce tego powtarzac. Nie moge ciagle myslec, ze musze zajsc juz teraz, zaraz... Chociaz mam tez presje czasu, bo w styczniu skoncze 34 lata, a staramy sie od poczatku tego roku.

Co ma byc to bedzie i mamy w sumie na to jednak ograniczony wplyw :)

Edka lubi tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet mam podobnie, juz raz się zafiksowałam, w styczniu też mi stuknie 34

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w październiku 2 lata starań miną, ale od tej ciąży bezzarodkowej co miałam, tzn. po powrocie do starań to mój 9 cykl już

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 23:46

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Olessia88 Znajoma

Wysłany: 19 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam w czwartek na monitringu. Lewy jajnik - nic z siebie nie dał. W prawym mam pęcherzyk 1cm.. :) ucieszyłam się jak dziecko! wiem, że to nic, ale był to dopiero 7my dzień cyklu. Pierwszy raz od 10mcy "coś" urosło. Po takich dawkach leków jak przyjmuję to i tak mało, ale dla mnie nadzieja. We wtorek zobaczymy czy coś więcej wyszło. Do 5tego dnia cyklu brałam 2*1 tab clo. Teraz wspomagam się dongiem :) 3majcie kciuki, ja za Was 3mam :)

Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
    Antoine de Saint-Exupéry
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olessia88 wrote:
    Dziewczyny byłam w czwartek na monitringu. Lewy jajnik - nic z siebie nie dał. W prawym mam pęcherzyk 1cm.. :) ucieszyłam się jak dziecko! wiem, że to nic, ale był to dopiero 7my dzień cyklu. Pierwszy raz od 10mcy "coś" urosło. Po takich dawkach leków jak przyjmuję to i tak mało, ale dla mnie nadzieja. We wtorek zobaczymy czy coś więcej wyszło. Do 5tego dnia cyklu brałam 2*1 tab clo. Teraz wspomagam się dongiem :) 3majcie kciuki, ja za Was 3mam :)
    Jak to mało??? Kobiety! Naturalnie kobieta w miesiacu jedno jajeczko uwalnia! 7dc to piekny pecherzyk! Za 4dni idz go podejrzyj jeszcze raz i koniecznie pregnyl zeby nie zmarnowac go skoro zwykle nie masz owulacji. Bo szkoda by bylo.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    To był mój ostatni cykl z CLO przed przerwą.
    W 14 dc byłam na monitoringu pęcherzyk 19mm. Lekarka powiedziała, że mam przyjść w 18 dc zobaczyć czy pękł.
    Niestety wczoraj przyszłam do lekarki, ale jej nie było ( umawiałyśmy się na izbie przyjęć na usg, aby nie narażać mnie na koszty), nie miała mnie jak poinformować, że jej nie będzie.
    Więc załatwiłam sobie wizytę wieczorną u innej lekarki aby zobaczyć czy pęcherzyk pękł.Ta lekarka jeszcze bardziej namieszała mi w głowie. Stwierdziła, że pęcherzyk 19 mm w 14 dc jest za mały. Faktycznie on pękł, a w zatoce duglasa jest płyn ( jak to napisała na 'wypisie' "niewielka ilość płynu w zatoce duglasa")I raczej ciąży z tego nie będzie.
    Podważyła to, że ma PCOS. Stwierdziła, że jestem źle leczona itd.

DZIEWCZYNY czy pęcherzyk 19 mm w 14 dc to rzeczywiście za mało?

tulipanna lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• miluszka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, 19 mm w 14 dc to wcale nie jest mało, zastanawiam się czy specjalnie Ci tak nie powiedziała żeby zyskać Ciebie jako pacjentkę. Poza tym jak po jednym usg i to przy stymulowanym cyklu stwierdziła że nie masz PCOS? Nie brałabym zbyt do siebie tego co powiedziała Ci ta lekarka jeżeli swojej ufasz, pozdrawiam :-)

Edka, Mimbla lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Hej dziewczyny!
    W 14 dc byłam na monitoringu pęcherzyk 19mm. Lekarka powiedziała, że mam przyjść w 18 dc zobaczyć czy pękł.
    Niestety wczoraj przyszłam do lekarki, ale jej nie było ( umawiałyśmy się na izbie przyjęć na usg, aby nie narażać mnie na koszty), nie miała mnie jak poinformować, że jej nie będzie.
    Więc załatwiłam sobie wizytę wieczorną u innej lekarki aby zobaczyć czy pęcherzyk pękł.Ta lekarka jeszcze bardziej namieszała mi w głowie. Stwierdziła, że pęcherzyk 19 mm w 14 dc jest za mały. Faktycznie on pękł, a w zatoce duglasa jest płyn ( jak to napisała na 'wypisie' "niewielka ilość płynu w zatoce duglasa")I raczej ciąży z tego nie będzie.

juz jest raczej dobry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Ja temperatury nie mierze, bo nie chce sie zafiksowac - juz tak mialam w lutym, ze @ mi sie zatrzymal, siedzialam na forach, robilam testy, widzialam u siebie wszystkie objawy ciazowe, a to nie bylo nic - wpadlam w lekka obsesje i nie chce tego powtarzac. Nie moge ciagle myslec, ze musze zajsc juz teraz, zaraz... Chociaz mam tez presje czasu, bo w styczniu skoncze 34 lata, a staramy sie od poczatku tego roku.

Co ma byc to bedzie i mamy w sumie na to jednak ograniczony wplyw :)
    ja juz mam 36 tez sie zaczelam starac w wieku 34 i sie udalo pol roku temu po x stymulkach clo, letro i IUI. Powodzenia.

Lady Maruda, Edka lubią tę wiadomość

• Edka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    nie, 19 mm w 14 dc to wcale nie jest mało, zastanawiam się czy specjalnie Ci tak nie powiedziała żeby zyskać Ciebie jako pacjentkę. Poza tym jak po jednym usg i to przy stymulowanym cyklu stwierdziła że nie masz PCOS? Nie brałabym zbyt do siebie tego co powiedziała Ci ta lekarka jeżeli swojej ufasz, pozdrawiam :-)
    Popieram!

miluszka lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ci lekarze....mi dwóch stwierdziło pcos a jeden nie teraz to raczej hormony na to wskazują. My się staramy od początku roku niby wszystko ok a owulacji nie było no a teraz 2-ga próba z clo

zi13csqvtabhkgk4.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Hej dziewczyny!

No nie jest zly,ale jak na clo to bez szalu. Mysle ze o to jej chodzilo. Ze skoro normalnie kobiety w tym czasie juz maja owulke to Teoje 19mm w 14dc to malo. Nie ze malo ogolnie. Bo jeszcze ma czas zwlaszcza z pregnylem ale zbyt dluga I faza cyklu tez niedobra:/ a owu po clo powinna bylc w jakims czasie od zakonczenia..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Nessy06 Debiutantka

Wysłany: 21 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwszy cykl z clo i to niepełny.. 11 dnia cyklu byłam u ginekologa na kontroli po bromergonie i z wszystkim zaległymi wynikami i zauważył że nie mam dominującego pęcherzyka. I dostałam clo na 3 dni11,12,13 dnia cyklu.. potem kontrola że urósł i tyle.. narazie mam czekać czy dostane miesiaczke czy będzie potrzebna luteina, no i w kolejnym cyklu normalnie od 2 do 6 dnia clo... teraz nie monitorował mi, czy pęcherzyk pękł, ciekawa jestem jak będzie następnym razem.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze slysze zeby kros tak wypisal clo.. Bo jak poczytasz ulotke to sie bierze w konkretnych dniach.. Dziwne..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie tak wydaje, ze chciala mnie naciągnąć. Zreszta chyba ma dziwnie metody leczenia.
    Powiedziała mi, ze powinnam jesc 3 razy dziennie clo, a w 12 dniu juz luteina.
    Pozatym zaczelam czytac opinie o tej lekarce i jakas masakra ( wiem, ze internet to nie jest dobre zrodlo, ale np. Zawsze sie potwierdza to co Wy piszecie)
    Wiec stwierdziłam, ze jesli moja lekarka byla zadowolona z 19 mm w 14 dc to ja tez jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 21:45

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Nessy06 Debiutantka

Wysłany: 21 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to rez jest dziwne no ale od nastepnego miesiaca mam juz normalnie tak jak ma byc wg ulotki..

• Miki85 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) Czy jest możliwość ze clo przyspiesza owulacje. Niby mam mieć w poniedziałek 16 dc a tu dziś mega płodny sluz wybierałem się na monitoring w piątek zastanawiam się czy to wystarczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 21:59

zi13csqvtabhkgk4.png
‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ