CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
Mam brac dwie tabletki clo dziennie. Ten cykl bralam jak pisalo na ulotce cala dawke z rana. Nie wiem czy w kolejnym cyklu nie brac jednej rano a drugiej wieczorem. Co myślicie? Do lekarza nie mam jak teraz się wybrać stad moje pytanie do was. -
Olessia88 wrote:Hej Dziewczęta. Znalazłam chwilę więc skrobnę
Emotikon smile
Muszę się z Wami podzielić jak zadziałało na mnie połączenie clo z dongiem. Dodam, tylko że od maja dodatkowo pije 2*1 saszetkę inofemu. Tj pisałam wcześniej w 7dc miałam pęcherzyk w prawym jajniku, endometrium 7,6. Donga tak naprawdę pierwszy raz wzięłam właśnie tego dnia. Poszłam na kontrole w 12dc, okazało się że mój pęcherzyk urósł do 19, zaś lewy jajnik ruszył- pęcherzyk 16mm . Endo miałam aż 12. Lekarz pochwalił, bo przy clo często jest słabe. Myślę, że to zasługa donga. W 13dc dostałam zastrzyk pregnylu 10000j. Teraz oczywiście wieeeele czułości:) pierwszy raz czuję jak moje jajniki pracują. W poniedziałek rano mam zbadać progesteron i popołudniu na wizytę. Mam w sobie tak wielką nadzieję... Pierwszy raz w życiu tak bardzo wyczekuję poniedziałku. Stosunkowo udanego weekendu moje DrogieSowaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCytrynka_ wrote:Witam
Mam brac dwie tabletki clo dziennie. Ten cykl bralam jak pisalo na ulotce cala dawke z rana. Nie wiem czy w kolejnym cyklu nie brac jednej rano a drugiej wieczorem. Co myślicie? Do lekarza nie mam jak teraz się wybrać stad moje pytanie do was. -
nick nieaktualnyMiki85 wrote:Witam czy miałyscie podawany pregnyl? Czy owulacja przy nim bardzo boli czy nic nie czuć. Ja miała zastrzyk wczoraj a dziś nic a nic nie czuje (ostatnio bolalo czułam ze to jest to)mam nadzieje ze nie zrobi się torbiel
-
Cytrynka_ wrote:Witam
Mam brac dwie tabletki clo dziennie. Ten cykl bralam jak pisalo na ulotce cala dawke z rana. Nie wiem czy w kolejnym cyklu nie brac jednej rano a drugiej wieczorem. Co myślicie? Do lekarza nie mam jak teraz się wybrać stad moje pytanie do was.Cytrynka_ lubi tę wiadomość
-
Miki85 wrote:Witam:) byłam i urósł jeden pęcherzyk na lewym jajniku. Dziś w 13 dc miał 28 mm ,endomrtrium 12 mm dostałam pragnyl i na potwierdzenie owulacji mam isc w poniedzialek. Jak te cykle są do siebie nie podobne i jak szybko i dużo urosnąl ten pęcherzyk-szok. Oby peknal
-
Jak juz pisałam lekarz nie przyjmował w tym dniu 11dc po południu a rano nie mogłam isc-praca. dlatego poszłam w piatek 13 dc -sam lekarz był zaskoczony szybkością wzrostu przy moich długich bezowulacyjnych poprzednich cyklach. Mam dziwne przeczucie ze to jajeczko nie pęknie i będę leczyć torbiel brrrr. ..
-
nick nieaktualnySmile wrote:Mi przy 27mmm doktorka powiedziała,że już jest za duży i to jest torbiel krwotoczna i że już pęcherzyk nie pęknie, nie dała mi też nic na pęknięcie.
-
nick nieaktualny
-
U mnie spadek temp o dwie kreski wiec guzik z tego wszystkiego...Zastanawiam sie czy ten super pecherzyk pekl w ogole... Nic nie czulam, co u mnie jest niezwykle, bo sie zwijam z bolu jak mam owu zawsze. Niestety nie mialam pozniej juz monitoringu i nie wiem, czy cos z niego bylo, czy zrobila sie torbiel, czy cos jeszcze innego, dopiero w pazdzierniku ide i sie okaze w drugim cyklu. Niestety bola mnie piersi i wszystko jest jak na @. Humor w postaci wielkiego dola tez na to wskazuje:(
-
aszka wrote:ja mialam 28 mm, jest ok sa kobiety ze maja 30 mm i zachodza w ciaze. Natomiast powyzej 30 mm to juz torbiel i wtedy wlacza sie luteine lub daje antyki na wchłoniecie.
Smile i dobrze, że juz przy torbieli krwotocznej nie dostałaś pregnylu. Tak samo jak nie stymuluje się clo jak są torbiele, tak samo nie "pęka się" torbieliBędzie dobrze, ja tam wiem, że każda z Was się doczeka. Na bank!
-
Byłam dziś na monitoringu było ciałko żółte pęcherzyk pękł po pregnylu(nic nie czułam). Nie wiem czy coś wyjdzie z tak dużego jajeczka ale ważne ze nie zrobiła się torbiel uff. ..ulzylo....teraz duphaston i czekanie na okres- wole się nie nastawiac a później rozczarowac:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 22:09
aszka, Edka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytulipanna wrote:Aszka, niektórym torbiele robią się wcześniej, nie u każdego będzie to 30 mm. A torbiel krwotoczna ma inny obraz w usg.
Smile i dobrze, że juz przy torbieli krwotocznej nie dostałaś pregnylu. Tak samo jak nie stymuluje się clo jak są torbiele, tak samo nie "pęka się" torbieliBędzie dobrze, ja tam wiem, że każda z Was się doczeka. Na bank!
-
nick nieaktualnyMiki85 wrote:Byłam dziś na monitoringu było ciałko żółte pęcherzyk pękł po pregnylu(nic nie czułam). Nie wiem czy coś wyjdzie z tak dużego jajeczka ale ważne ze nie zrobiła się torbiel uff. ..ulzylo....teraz duphaston i czekanie na okres- wole się nie nastawiac a później rozczarowac:)