X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy miałyscie podawany pregnyl? Czy owulacja przy nim bardzo boli czy nic nie czuć. Ja miała zastrzyk wczoraj a dziś nic a nic nie czuje (ostatnio bolalo czułam ze to jest to)mam nadzieje ze nie zrobi się torbiel

zi13csqvtabhkgk4.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Mam brac dwie tabletki clo dziennie. Ten cykl bralam jak pisalo na ulotce cala dawke z rana. Nie wiem czy w kolejnym cyklu nie brac jednej rano a drugiej wieczorem. Co myślicie? Do lekarza nie mam jak teraz się wybrać stad moje pytanie do was.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olessia88 wrote:
    Hej Dziewczęta. Znalazłam chwilę więc skrobnę
    Emotikon smile
    Muszę się z Wami podzielić jak zadziałało na mnie połączenie clo z dongiem. Dodam, tylko że od maja dodatkowo pije 2*1 saszetkę inofemu. Tj pisałam wcześniej w 7dc miałam pęcherzyk w prawym jajniku, endometrium 7,6. Donga tak naprawdę pierwszy raz wzięłam właśnie tego dnia. Poszłam na kontrole w 12dc, okazało się że mój pęcherzyk urósł do 19, zaś lewy jajnik ruszył- pęcherzyk 16mm . Endo miałam aż 12. Lekarz pochwalił, bo przy clo często jest słabe. Myślę, że to zasługa donga. W 13dc dostałam zastrzyk pregnylu 10000j. Teraz oczywiście wieeeele czułości:) pierwszy raz czuję jak moje jajniki pracują. W poniedziałek rano mam zbadać progesteron i popołudniu na wizytę. Mam w sobie tak wielką nadzieję... Pierwszy raz w życiu tak bardzo wyczekuję poniedziałku. Stosunkowo udanego weekendu moje Drogie
    No zadna rewelacja jak dla mnie. W 7dc pecherzyk mial prawo rosnac do 12dc. Bez przesady ze 7dc po clo chcialabys miec 20mm pecherzyki. Moim zdaniem to zadna zasluga donga ani inofemu.ot normalne dzialanie clo.. Ja bralam tylko clo i tez tak mialam. W miare brania jajniki przyspieszaly i nigdy z endo nie mialam klopotow. Tylko zarlam orzechy i winko pilam

Sowaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Witam

Mam brac dwie tabletki clo dziennie. Ten cykl bralam jak pisalo na ulotce cala dawke z rana. Nie wiem czy w kolejnym cyklu nie brac jednej rano a drugiej wieczorem. Co myślicie? Do lekarza nie mam jak teraz się wybrać stad moje pytanie do was.
    sadze ze to jest obojetne. I tak substancja czynna jest wprowadzana w ciagu 24 godzin, wiec i tak roznicy nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki85 wrote:
    Witam czy miałyscie podawany pregnyl? Czy owulacja przy nim bardzo boli czy nic nie czuć. Ja miała zastrzyk wczoraj a dziś nic a nic nie czuje (ostatnio bolalo czułam ze to jest to)mam nadzieje ze nie zrobi się torbiel
    ja mialam inny zastrzyk na pękanie i tez nie czułam.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Witam

Zdecydowanie z rana!

Cytrynka_ lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki85 wrote:
    Witam:) byłam i urósł jeden pęcherzyk na lewym jajniku. Dziś w 13 dc miał 28 mm ,endomrtrium 12 mm dostałam pragnyl i na potwierdzenie owulacji mam isc w poniedzialek. Jak te cykle są do siebie nie podobne i jak szybko i dużo urosnąl ten pęcherzyk-szok. Oby peknal
    Nastepnym razem (oby go nie bylo!) wczesniej na monit, przy mniejszym pecherzyku pregnyl, 10-11 dc

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz pisałam lekarz nie przyjmował w tym dniu 11dc po południu a rano nie mogłam isc-praca. dlatego poszłam w piatek 13 dc -sam lekarz był zaskoczony szybkością wzrostu przy moich długich bezowulacyjnych poprzednich cyklach. Mam dziwne przeczucie ze to jajeczko nie pęknie i będę leczyć torbiel brrrr. ..

zi13csqvtabhkgk4.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego napisalam-nastepnym razem

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Zdecydowanie z rana!
    Dziekuje.

tulipanna lubi tę wiadomość

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydaje, ze pecherzyk 28 mm to juz jest za duży, ale nadzieje zawsze trzeba miec. :-) nadzieja umiera ostatnia [wraz z przyjsciem okresu]

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Smile Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy 27mmm doktorka powiedziała,że już jest za duży i to jest torbiel krwotoczna i że już pęcherzyk nie pęknie, nie dała mi też nic na pęknięcie.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam sporo pracy ostatnio, w piątek wizyta u gin, ciekawe co tam, nie mogę się doczekać, Zrobiłam dziś TSH jutro odbiorę wynik. Liczę, że będzie ok ;)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Mi przy 27mmm doktorka powiedziała,że już jest za duży i to jest torbiel krwotoczna i że już pęcherzyk nie pęknie, nie dała mi też nic na pęknięcie.
    ja mialam 28 mm, jest ok sa kobiety ze maja 30 mm i zachodza w ciaze. Natomiast powyzej 30 mm to juz torbiel i wtedy wlacza sie luteine lub daje antyki na wchłoniecie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Hej, ja mam sporo pracy ostatnio, w piątek wizyta u gin, ciekawe co tam, nie mogę się doczekać, Zrobiłam dziś TSH jutro odbiorę wynik. Liczę, że będzie ok ;)
    oby dobre wiadomosci :)

Edka lubi tę wiadomość

• Ashira Debiutantka

Wysłany: 28 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spadek temp o dwie kreski wiec guzik z tego wszystkiego...Zastanawiam sie czy ten super pecherzyk pekl w ogole... Nic nie czulam, co u mnie jest niezwykle, bo sie zwijam z bolu jak mam owu zawsze. Niestety nie mialam pozniej juz monitoringu i nie wiem, czy cos z niego bylo, czy zrobila sie torbiel, czy cos jeszcze innego, dopiero w pazdzierniku ide i sie okaze w drugim cyklu. Niestety bola mnie piersi i wszystko jest jak na @. Humor w postaci wielkiego dola tez na to wskazuje:(

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja mialam 28 mm, jest ok sa kobiety ze maja 30 mm i zachodza w ciaze. Natomiast powyzej 30 mm to juz torbiel i wtedy wlacza sie luteine lub daje antyki na wchłoniecie.
    Aszka, niektórym torbiele robią się wcześniej, nie u każdego będzie to 30 mm. A torbiel krwotoczna ma inny obraz w usg.
    Smile i dobrze, że juz przy torbieli krwotocznej nie dostałaś pregnylu. Tak samo jak nie stymuluje się clo jak są torbiele, tak samo nie "pęka się" torbieli :) Będzie dobrze, ja tam wiem, że każda z Was się doczeka. Na bank!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na monitoringu było ciałko żółte pęcherzyk pękł po pregnylu(nic nie czułam). Nie wiem czy coś wyjdzie z tak dużego jajeczka ale ważne ze nie zrobiła się torbiel uff. ..ulzylo....teraz duphaston i czekanie na okres- wole się nie nastawiac a później rozczarowac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 22:09

aszka, Edka lubią tę wiadomość

zi13csqvtabhkgk4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Aszka, niektórym torbiele robią się wcześniej, nie u każdego będzie to 30 mm. A torbiel krwotoczna ma inny obraz w usg.
    Smile i dobrze, że juz przy torbieli krwotocznej nie dostałaś pregnylu. Tak samo jak nie stymuluje się clo jak są torbiele, tak samo nie "pęka się" torbieli :) Będzie dobrze, ja tam wiem, że każda z Was się doczeka. Na bank!
    owszem ale dopiero sie wlacza leczenie jezeli ma wiecej niz 30 mm, do 30 mm moze samoistnie sie wchłonac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki85 wrote:
    Byłam dziś na monitoringu było ciałko żółte pęcherzyk pękł po pregnylu(nic nie czułam). Nie wiem czy coś wyjdzie z tak dużego jajeczka ale ważne ze nie zrobiła się torbiel uff. ..ulzylo....teraz duphaston i czekanie na okres- wole się nie nastawiac a później rozczarowac:)
    na forum były juz i ciaze z takich pecherzyków wiec nadzieja jest zawsze :)

‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ