X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienie to nie 1 dzień cyklu... Zachęcam nowe dziewczyny do poczytania wątku... jest tam masa odpowiedzi na Wasze pytania.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam tylko sprawdzać czy jest owulacja, ale czy pękł to nie wiem. monitoring co kilka dni miałam akurat w cyklu jak odstawilam clo i było słabo. zmieniłam lekarza i nie wiem czy słuchał... Mówiłam że bolało mnie bardzo po clo 1x a on ze za mało...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Byłam tylko sprawdzać czy jest owulacja, ale czy pękł to nie wiem. monitoring co kilka dni miałam akurat w cyklu jak odstawilam clo i było słabo. zmieniłam lekarza i nie wiem czy słuchał... Mówiłam że bolało mnie bardzo po clo 1x a on ze za mało...
    ale czy miałas pecherzyki w ogole po 1 tabletce? SKoro była owulacja to niby powinnas była dobrze reagowac.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i skoro miałas monitoringi nawet co kilka dni to czemu lekarza zmieniłaś? Powinnas sprawdzic czy pękł pęcherzyk...bo ból w drugiej fazie cyklu mogł oznaczac torbiel...

Edka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dabtka wrote:
    TSH 0,9 uIU (0,27-4,19)
    ft3 3,12 pg/ml (2,1-4,4)
    ft4 1,18 ng/dl (0,9-1,7)
    LH 12 mIU/ml (ff:2,4-12,5, fl: 1-11,3, owu: 14-95)
    FSH 4,3 mIU/ml (ff: 3,5-12, owu 4,5-21,5, fl: 1,5-7,7)
    Prolaktyna 4,5 ng/ml (4,79-23,30)
    Progesteron 0,9 nmol/l (ff: 0,6-4,7, owu: 2,5-9,5,fl: 5,3-86)

Niestety nie mogłam czekać do 3 dnia cyklu..
    Tarczycowe sa ok.Lh i fsh tez ale nie ma sensu tego robic w 18 dc bo to nic nie wskaże. Te wyniki robi sie w fazie folikularnej! Tak samo progesteron jest określony czas na robienie, tak jak dziewczyny pisały 7 dni po owu. Jesli bylas jeszcze przed owu to wynik jest ok, jesli nie to za niski i prolaktyna tez za slaba

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych badań wychodzi jakbyś była jeszcze w FF. Co do prolaktyny http://urodaizdrowie.pl/zaburzenia-poziomu-prolaktyny-objawy-i-dolegliwosci

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak był pęcherzyk po clo ale wlasnie nie wiem czy pękł bo już nie robiła monitoringu. Zmieniłam bo ten gin chce dać mi pregnyl bo mi nie pękają a tamten chciał wysłać mnie na przepychanie jajowodow. Kurcze dziś do niego dzwoniłam nie odbiera a ja mam 5 dc a jajniki zaczynają boleć a jeszcze clo muszę brać przez 3 dni może by mi zmniejszył...

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam i kazał zmniejszyć dawkę.

Edka lubi tę wiadomość

• Miki85 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie co może być przyczyną klucia prawego jajnika 6dpo .nie sądzę żeby to była owulacja bo miałam w sobotę z lewego jajnika hmmmm

zi13csqvtabhkgk4.png
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze ze jestem po clo pregnylu i biorę duphaston

zi13csqvtabhkgk4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Tak był pęcherzyk po clo ale wlasnie nie wiem czy pękł bo już nie robiła monitoringu. Zmieniłam bo ten gin chce dać mi pregnyl bo mi nie pękają a tamten chciał wysłać mnie na przepychanie jajowodow. Kurcze dziś do niego dzwoniłam nie odbiera a ja mam 5 dc a jajniki zaczynają boleć a jeszcze clo muszę brać przez 3 dni może by mi zmniejszył...
    i tak jak po 6 cyklach sie nie uda, trzeba zrobic hsg. Dobrze ze ten Ci zmiejszył skoro po 1 tabsie było ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki85 wrote:
    Czy wiecie co może być przyczyną klucia prawego jajnika 6dpo .nie sądzę żeby to była owulacja bo miałam w sobotę z lewego jajnika hmmmm
    normalne pokłuwanie.

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Ci drugi pęcherzyk urósł. Ja tak miałam ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nawet jak nie mam owulacji jajniki mnie kłują :-) tak było w tym miesiącu. też mnie to dziwi

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade w poniedziałek na monitoring :) to mój 3 cykl z CLO a pierwszy z podwójną dawką...

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu masz z podwójną dawka? Pęcherzyki ci nie rosły? I jak się czujesz z podwójną dawka?

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    I z powodu tego że lekarz chciał Cię dalej diagnozować i sprawdzić drożnośc jajowodów to go zmieniłaś???? no gratuluję....

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam u Gina wszystko ok w następnym cyklu clo i pregnyl i monity. Szczegółowo opiszę jutro z kompa jak znajdę chwile bo z fona to zaraz mi się skasuje i będę sie wsciekac

pabelka88 lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ,bylsm u gin i przepisal mi Clo i duphaston. Nie mialam robionych zbyt wielu badan. Wg usg owulacje mialam naturalnie. Badania ktore mialam robione to LH,FSH,PRL,TSH,FT4,FT3 BADANIE ASA I HSG. wszystkie badania w normie, niby ok. Lekarz jednak stwierdzil zebym brala clo na stymulacje cyklu. Nie wiem co robic za bardzo bo boje sie, ze sie przestymuluje skoro mam owu naturalnie. Pisze do Was poniewaz mialyscie z tym do czynienia i moze pomozecie mi. Prosze o jakas odp:)

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaneta nie martw się! Ja też miałam owulacje,a jednak clo brałam 6 cykli...clo nie pomaga tylko w produkcji pęcherzyków,ale również w ich jakości! Naj istotniejsze w trakcie brania tego leku jest monitorowanie.Jesli lekarz dobierze dla Ciebie odpowiednią dawkę,to nie masz co się martwić.;-) oby z tego był kropek! :-)
    Ja wracam do Was dziewczyny...w trakcie czekania na pieniądze rządowe na ivf,zdecydowałam że jeszcze spróbujemy raz,lub dwa z clo.tym razem do clo,dupka i pregnyly będę brała też encorton.garść wspomagaczy i suplementów,ale czego się nie robi...mam mieszane uczucia,bo skoro 6cykli z clo nic nie dalo,to dlaczego teraz ma pomoc? Chociaż podniosly mnie na duchu slowa mojego lekarza-"to tak mialo byc.Mialo zabraknąć dla was pieniedzy na rzadowe ivf,miala pani przyjsc do mnie po clo.a w zwiaku z tym że byla duza przerwa w wspomagaczach,to jajniki zareaguja na tyle pieknie ze wcale ivf nie bedzie potrzebne"
    To czekamy...dziś 2dc i 1 tab.clo za mną :-)

Anatolka lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ