CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam tylko sprawdzać czy jest owulacja, ale czy pękł to nie wiem. monitoring co kilka dni miałam akurat w cyklu jak odstawilam clo i było słabo. zmieniłam lekarza i nie wiem czy słuchał... Mówiłam że bolało mnie bardzo po clo 1x a on ze za mało...https://www.maluchy.pl/li-72635.png
-
nick nieaktualnybasia7777 wrote:Byłam tylko sprawdzać czy jest owulacja, ale czy pękł to nie wiem. monitoring co kilka dni miałam akurat w cyklu jak odstawilam clo i było słabo. zmieniłam lekarza i nie wiem czy słuchał... Mówiłam że bolało mnie bardzo po clo 1x a on ze za mało...
-
Dabtka wrote:TSH 0,9 uIU (0,27-4,19)
ft3 3,12 pg/ml (2,1-4,4)
ft4 1,18 ng/dl (0,9-1,7)
LH 12 mIU/ml (ff:2,4-12,5, fl: 1-11,3, owu: 14-95)
FSH 4,3 mIU/ml (ff: 3,5-12, owu 4,5-21,5, fl: 1,5-7,7)
Prolaktyna 4,5 ng/ml (4,79-23,30)
Progesteron 0,9 nmol/l (ff: 0,6-4,7, owu: 2,5-9,5,fl: 5,3-86)
Niestety nie mogłam czekać do 3 dnia cyklu.. -
Tak był pęcherzyk po clo ale wlasnie nie wiem czy pękł bo już nie robiła monitoringu. Zmieniłam bo ten gin chce dać mi pregnyl bo mi nie pękają a tamten chciał wysłać mnie na przepychanie jajowodow. Kurcze dziś do niego dzwoniłam nie odbiera a ja mam 5 dc a jajniki zaczynają boleć a jeszcze clo muszę brać przez 3 dni może by mi zmniejszył...https://www.maluchy.pl/li-72635.png
-
nick nieaktualnybasia7777 wrote:Tak był pęcherzyk po clo ale wlasnie nie wiem czy pękł bo już nie robiła monitoringu. Zmieniłam bo ten gin chce dać mi pregnyl bo mi nie pękają a tamten chciał wysłać mnie na przepychanie jajowodow. Kurcze dziś do niego dzwoniłam nie odbiera a ja mam 5 dc a jajniki zaczynają boleć a jeszcze clo muszę brać przez 3 dni może by mi zmniejszył...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
basia7777 wrote:Tak był pęcherzyk po clo ale wlasnie nie wiem czy pękł bo już nie robiła monitoringu. Zmieniłam bo ten gin chce dać mi pregnyl bo mi nie pękają a tamten chciał wysłać mnie na przepychanie jajowodow. Kurcze dziś do niego dzwoniłam nie odbiera a ja mam 5 dc a jajniki zaczynają boleć a jeszcze clo muszę brać przez 3 dni może by mi zmniejszył...
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ,bylsm u gin i przepisal mi Clo i duphaston. Nie mialam robionych zbyt wielu badan. Wg usg owulacje mialam naturalnie. Badania ktore mialam robione to LH,FSH,PRL,TSH,FT4,FT3 BADANIE ASA I HSG. wszystkie badania w normie, niby ok. Lekarz jednak stwierdzil zebym brala clo na stymulacje cyklu. Nie wiem co robic za bardzo bo boje sie, ze sie przestymuluje skoro mam owu naturalnie. Pisze do Was poniewaz mialyscie z tym do czynienia i moze pomozecie mi. Prosze o jakas odp:)
-
Aaneta nie martw się! Ja też miałam owulacje,a jednak clo brałam 6 cykli...clo nie pomaga tylko w produkcji pęcherzyków,ale również w ich jakości! Naj istotniejsze w trakcie brania tego leku jest monitorowanie.Jesli lekarz dobierze dla Ciebie odpowiednią dawkę,to nie masz co się martwić.
oby z tego był kropek!
Ja wracam do Was dziewczyny...w trakcie czekania na pieniądze rządowe na ivf,zdecydowałam że jeszcze spróbujemy raz,lub dwa z clo.tym razem do clo,dupka i pregnyly będę brała też encorton.garść wspomagaczy i suplementów,ale czego się nie robi...mam mieszane uczucia,bo skoro 6cykli z clo nic nie dalo,to dlaczego teraz ma pomoc? Chociaż podniosly mnie na duchu slowa mojego lekarza-"to tak mialo byc.Mialo zabraknąć dla was pieniedzy na rzadowe ivf,miala pani przyjsc do mnie po clo.a w zwiaku z tym że byla duza przerwa w wspomagaczach,to jajniki zareaguja na tyle pieknie ze wcale ivf nie bedzie potrzebne"
To czekamy...dziś 2dc i 1 tab.clo za mnąAnatolka lubi tę wiadomość