CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
maluutka90 wrote:Dziewczyny umowilam sie na 12d.c na monitoring, zastanawiam sie czy to nie za pozno? 10d.c wypada w sobote, a wczesniej to nie wiem czy ma sens?
Jestem drugi cykl na CLO i mam wieksza dawke teraz,
Na pierwszy monitoring miałam przyjść 9dc (w tym cyklu miałam IUI), ale ze względu na męża poszłam wcześniej (6dc), aby lekarz mógł ocenić kiedy mniej więcej możemy spodziewać się IUI. Jakie było moje i lekarza zdziwienie, kiedy okazało się, że pęcherzyk to już prawie gotowy jest !!!! IUI odbyła się 8 dc. Gdybym nie poszła wcześniej mielibyśmy cykl stracony.
Dla własnego spokoju myślę, że spokojnie możesz umówić się wcześniej, na pewno nie zaszkodzi1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
nick nieaktualnymaluutka90 wrote:Dziewczyny umowilam sie na 12d.c na monitoring, zastanawiam sie czy to nie za pozno? 10d.c wypada w sobote, a wczesniej to nie wiem czy ma sens?
Zgadzam się z Jolcia1985, poszłabym wcześniej np. w piątek w 9dc.
Jolcia 1985 - powodzenia! Niech Ci czas szybko zleci:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 09:50
Jolcia1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEdka wrote:Wrrrr...Byłam na wymazach, miałam zrobić cytologię, chlamydię i ogólny. Babka zaczęła od cyto i mi sie szyjka rozkrwawiła
i i nie pobrała mi tej chlamydii i ogólnego. Mam podejść jutro. Tu się starać trzeba, na grzyba to clo żarłam
a muszę się wstrzymać do tych wymazów. Mam nadzieję że krwawienie po cyto się uspokoi do jutra zrobię te dwa wymazy i zaczniemy działać, bo szkoda cyklu.
O kurcze, to musiała być jakaś mega niedelikatna ta babka
-
maluutka90 wrote:Dziewczyny umowilam sie na 12d.c na monitoring, zastanawiam sie czy to nie za pozno? 10d.c wypada w sobote, a wczesniej to nie wiem czy ma sens?
dotyczyć monitu nie bety Angie, sorki za zły cytat -
Co prawda jestem obecnie na innym leku,wczoraj 13dc pęcherzyk miał 1,83cm, endometrium powyżej 8mm więc się poprawiło bo przy clo miałam 5mm. Jak brałam clo to monit miałam 12-13 dc i było akurat.Dzisiaj mam mieć podany pregnyl 10 000 i środa, czwartek akcja:)
-
U mnie zalezy od cyklu...ogólnie monit w 12-13dc wystarczył,bo owu prawie zawsze w 14-15dc.natomiast w tym cyklu było innaczej...monit mialam w 11dc i juz bylo troszkę plynu w zatoce i wszystkie pecherzyki dojrzałe,wiec lepiej isc 2 dni wczesniej niż przegapić! Powodzenia!
-
Dziewczyny a jak z serduszkowaniem po clo? wstrzymać się z serduszkowaniem do monitoringu? bo na monicie jeszcze nie byłam a ochota jest - oczywiscie lepiej i przyjemniej serduszkowac z ochotą bez presji ze to "ten dzien"Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
zgadzam się z tą regeneracją. tylko u nas jest problem taki ze małż mój ma za dużo plemników przez co są one "zduszone, zgniecione i mają mało miejsca". to z kolei wpływa na upłynnienie powyżej 60 minut. do tej pory serduszkowalismy co 2 dni w okresie mojej owulacji ale jak widac bez skutku. wpadłam na pomysl ze moje przy serduskzowaniu każdego dnia on nie zdąży naprodukować tych plemników az tyle - ale z drugiej strony mogą być niedojrzałe. w każdym razie abstynencja 5 dni u nas nie wchodzi w grę
tych plemników byłoby naprawdę za dużo
z tym pytaniem o clo bardzej chodzilo mi o to czy bez sprawdzenia na usg jak mojej janiki zareagowaly na clo serduszkowanie jest bezpieczneWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:55
Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
Sowa dzięki. Ja ogólnie po clo całkiem spoko reagowałam ale, że teraz zaczęłam go później brać musieli mnie podkręcić fostimonem. Tak to miałam wytłumaczone. Spytałam tez o ten niewielki pęcherzyk ale usłyszałam, że 11mm to nie jest źle. Że pęcherzyki startują od 9mm i ważne, że rosną... okaże się jutro co urósł.
Sowa a na pęknięcie tez coś dostajesz?Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Jest juz wynik
Beta hcg "2"
Ciazy nie ma a testy pokazywaly blada kreseczke dziekuje dziewczynki za kciukasy mimo wszystko takze glowa do gory cycki do przodu i jedziemy dalej
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Dunda wrote:Sowa dzięki. Ja ogólnie po clo całkiem spoko reagowałam ale, że teraz zaczęłam go później brać musieli mnie podkręcić fostimonem. Tak to miałam wytłumaczone. Spytałam tez o ten niewielki pęcherzyk ale usłyszałam, że 11mm to nie jest źle. Że pęcherzyki startują od 9mm i ważne, że rosną... okaże się jutro co urósł.
Sowa a na pęknięcie tez coś dostajesz?
Dostaje na pęknięcie Ovitrelle 1 zastrzyk. Na mnie działa nawet kiedy zdarzało sie że miałam dwa pecherzyki.
Mam nadzieje ze Ty tez dostaniesz po stymulacji cos na pęknięcie, bo szkoda cyklu jakby cos.... Ew sie upomnij o zastrzyk.
U mnie w klinice jak jest stymulacja to zawsze dają na pęknięcie nawet przy samym clo.
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Angie 31 wrote:Jest juz wynik
Beta hcg "2"
Ciazy nie ma a testy pokazywaly blada kreseczke dziekuje dziewczynki za kciukasy mimo wszystko takze glowa do gory cycki do przodu i jedziemy dalej
Angie31 wielka szkodaa ktory to Twój dc?
Moge Ci powiedIec ze ja cieniom cienia i słabym kreska nie wirze. U mnie po Ovitrelle np kiedy juz poziom hormonu spada i jest właśnie kolo 2 czy 3 tych jednostek hcg to tez testy pokazują bladziocha.
Natomiast zdarzyło mi sie miec poziom hcg powyżej 13 i wiem ze ta kreska wyglada inaczej, jest różowiutka wyraźna bez przyglądania sie widoczna gołym okiem.
Dlatego jestem zwolenniczka badania hcg z krwi.
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...