CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem w 2 cyklu stymulowanym clo i coś tam ruszyło, bo w pierwszym była totalna klapa. Dzisiaj to dopiero czuje mój prawy jajnik. Pęcherzyk w 13dc miał 11mm
Gin stwierdził,że owu będzie za tydzień. W końcu,w końcu coś u mnie drgnęło!Erl, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny super jesteście bardzo wam dziękuje za info zaraz kupie cos w aptece internetowej.
Dea moj to znowu jest jak dziecko bedzie je brał ale muszę za nim codziennie latać i przypominać, wiec jak ja zapomnę o vitaminach to są nie zjedzone
Erl ja mam ovukli a tez mi cazal brać clo i trochę sie stresuje ile tych pęcherzyków bedzie. Ja monit w poniedziałek mam wiec zobaczymy.
Gogo a długie masz cykle ? Ja ja miesiąc temu miałam w 8 dniu pęcherzyk 14mm wiec z tych twoich wymiarów to wyglada ze bedzie późno ta ovuErl lubi tę wiadomość
Będzie córeczka -
Cykle moje tą są naprawde bardzo różne..
A jak mi się przytrafi owu to właśnie w okolicach 20dc. Będe jeszcze podglądać w tygodniu to się jeszcze wszystko okarze.
Ja akurat mojego S nie muszę pilnować z wit. Przeżył bardzo stratę naszego Aniołka i wie,że łatwo nie jest
-
Biedronko, tu porównanie składu suplementów: http://www.przedciaza.pl/poradnik/suplementy-diety-plodnosc/
Kochana, daj znać jak po monicie. Który to Twój dc?Edka, Biedronka7 lubią tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Erl mnie pytasz ? Ja dzis mam 10 dc wiec monit bedzie w 11. Dziękuje ci za linka zaraz sobie postudiuje to wszystko
GoGo fajnie masz ze sam sie pilnuje ale pewnie i świadomość u niego większa. Moj bardzo lekko do tego problemu podchodzi
Będzie córeczka -
witajcie.
jestem, tutaj nowa.
od poczatku: staram się już rok i 2 miesiace.
na poczatku :"bez spiny" lecz od pol roku juz tak z lekarzami.
przeszłam badania hormonalne - wszystko ok.
lekko podwyzszone tsh - 2,9 ale biore euthyrox 50 i leciutko podniesiona insulina i na nia tez dostalam lek.
w sierpniu mialam robione hsg- wszystko drożne.
usg w porzadku.
w tamtym cyklu na lewym jajniku kilka malych pecherzykow, na prawym 17mm ale nie udalo sie
od tego cyklu zaczelam brac clo od 5 do 9dc. dzisiaj mam 7dc
na usg mam sie zglosic w 15 i 21 dc
nie wiem dlaczego wszytskie badania ok a fasolki brak...
nasienie partnera tez przebadane i jest ok
mam 27 lat, regularne jak w zegarku miesiaczki...Kasandra -
gogo19 wrote:Dziewczyny, która w Was brała clo 2x1 od 3dc przez 5 dni?
Jak Wasz organizm na to zareagował?
Tez jestem ciekawa... Bo od przyszlego cyklu dostalam taki przykaz tylko zastanawiam sie czy wogole brac... Pierwszy cykl od 5dc przez 5dni nic tylko wydluzyl mi sie cykl.drugi cykl od 3dc przez piec dni i brak owulacji jedynie cholerny hcg o wartosci 2 sprawil ze testy ciazowe wykrywaja druga kreske i to baaardzo widoczna a ciazy brak. Dzis jest moj 23dc test pozytywny ciazy brak. Nie wiem czy nie odpuscic bo boje sie brac teraz 2x1 od 3dc...
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualnyDziewczyny, bardzo proszę o pomoc.
We wrześniu byłam stymulowana clo, wiem, że taki cykl jest zupełnie inny niż naturalny, ale pierwszy cykl po nim skrócił mi się z 27 do 20 dni. Lekarka twierdzi że to nie problem, że może tak być i że kolejne będą już normalne. Powiedzcie jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie, mam nie panikować, czy może powinnam jednak coś dostać na wydłużenie aktualnie rozpoczętego cyklu?
-
Julita76 wrote:Dziewczyny, bardzo proszę o pomoc.
We wrześniu byłam stymulowana clo, wiem, że taki cykl jest zupełnie inny niż naturalny, ale pierwszy cykl po nim skrócił mi się z 27 do 20 dni. Lekarka twierdzi że to nie problem, że może tak być i że kolejne będą już normalne. Powiedzcie jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie, mam nie panikować, czy może powinnam jednak coś dostać na wydłużenie aktualnie rozpoczętego cyklu?
A mialas w tamtym stymulowanym cyklu owulacje monitorowana?jesli tak to w ktorym dniu?moze nie masz teraz okresu tylko tak zareagowalas na owulacje ze doszlo do krwawienia... Lub zarodek sie zagniezdza:-)
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualnyAngie 31 wrote:A mialas w tamtym stymulowanym cyklu owulacje monitorowana?jesli tak to w ktorym dniu?moze nie masz teraz okresu tylko tak zareagowalas na owulacje ze doszlo do krwawienia... Lub zarodek sie zagniezdza:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 13:47
-
nick nieaktualny
-
Moze to przez te antybiotyki...kurcze musza sie wypowiedziec dziewczyny bardziej doswiadczone chcialabym ci pomoc ale nie potrafie...z jednej strony az ci zazdroszcze ze tak szybko dostalas@ ja musze czekac az 35dni czasem...
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualnyno ja się też cieszę, bo szybciej mogę zrobić badania, ale z drugiej strony się martwię, bo 18/11 mam wizytę w sprawie ivf, liczyłam że będę na końcówce cyklu, a jak tendencja się utrzyma to raczej będę na początku kolejnego
i tak stale coś nie układa się tak jakby człowiek sobie życzył -
Julita76 wrote:Nie, ten nie był monitorowany... byłam na antybiotykach, przygotowywałam się badań HSG i histeroskopii
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 16:05
-
nick nieaktualnyTulipanna, może faktycznie trochę chaotycznie piszę, postaram się to poniżej usystematyzować:
1 - cykl we wrześniu, brałam clo, miałam monitoring, dostałam ovitrell, zażywałam luteinę, ciąży brak ( potwierdzone dwukrotnie betą ), po odstawieniu luteiny przyszła @ w 25dc
2- lekarka po przeanalizowaniu całej historii leczenia, wszystkich wyników hormonów zaleciła wykonać histeroskopie i hsg - podejrzewa niedrożność jajowodów po przebytym zapaleniu, które się wdało po zabiegu łyżeczkowania ( według niej nie ma innych powodów braku ciąży)
3- cykl październikowy - badanie histero i hsg, przesunięto ze względu na wykryte w wymazie bakterie, zalecono antybiotyk, cykl ten skrócił się o 7 dni w porównaniu do moich normalnych cykli
Po prostu wcześniej mimo stymulacji nie miałam aż takich różnic w cyklach, stąd moje obawy
Co do ivf, umówiłam się na rozmowę bo jeśli potwierdzi się przypuszczenie lekarki to nie chcę tracić kolejnego cyklu na czekanie, którego mam już po prostu dość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 16:49