X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak clo zadzialalo:-)mam dwa pecherzyki. Jeden ma juz 18 mm :-)

Erl, lipa, Elf, Dea28 lubią tę wiadomość

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 a jak dlugo ile cykli stymulowanych sie staracie?ja bede dopiero trzeci zaczynala za kilkanascie dni i juz tez napomknelam co nie co o in vitro ale lekarz chce dac jeszcze szanse...

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wrocilam z monitu... 12d.c i nic :( chyba CLO na mnie nie działa :((

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Julita76 a dlugo ile cykli stymulowanych sie staracie?ja bede dopiero trzeci zaczynala za kilkanascie dni i juz tez napomknelam co nie co o in vitro ale lekarz chce dac jeszcze szanse...
    My się staramy od lutego z przerwą w maju, czerwcu i lipcu; nawet moja endokrynolog spoza kliniki pytała czy nie myśleliśmy o ivf widząc ile miesięcy nie ma efektów. Ale u mnie pewnie znaczenie ma też kwestia wieku, mam 39 lat, więc nie mówią mi że mam jeszcze czas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 20:22

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita,spokojnie,jeszcze nie wiafomo..spokojnie..ja mialam 5 cykli stymulowanych a w miedzyczasie laparoskopie ktora nic nie wykazala. 1 cykl z clo bez ciazy to jeszcze nic zlego. Moze wcale nie w droznosci jest problem. A nawet jesli to moze uda sie udroznic. A cykle czasem wariuja. No bywa. Nic nadal nie napisalas o wynikach badan.. Prolaktyna,tsh,prg,reszta hormonow

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo a jak do endo chodzisz to z czyms problem jest jednak. No wiek tez moze miec znaczenie. Ale od lutego z taka przerwa to tez cudow nie bedzie. Zdrowa para ma rok na poczecie-potem szuka sie przyczyn problemu,no ale rozumiem ze u Ciebie wiek jedt problemem

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, ja mam ciśnienie w związku z wiekiem.
    Co do badań to wszystkie hormony FSH, LH, prolaktyna, progesteron w normie, badania robione w odpowiednim dniu cyklu oczywiście ( niestety nie mam teraz możliwości podania liczb bo wyniki są w klinice w kartotece ).
    Mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto, ale pod stałą kontrolą i wyniki w porządku, ostatnie TSH 1,68. Czekam wiec tylko na wynik histeroskopii i hsg, które mam mieć w sobotę, ale jak mówiłam wolę nie tracić czasu jeśli będą złe, dlatego wolałam mieć już umówioną wizytę, na ewentualny kolejny krok.
    Mam nadzieję, że to tak jak mówisz Tulipanno jednorazowe wariactwo mojego cyklu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 21:15

• Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ó
    kasandra88 wrote:
    witajcie.
    jestem, tutaj nowa.
    od poczatku: staram się już rok i 2 miesiace.
    na poczatku :"bez spiny" lecz od pol roku juz tak z lekarzami.
    przeszłam badania hormonalne - wszystko ok.
    lekko podwyzszone tsh - 2,9 ale biore euthyrox 50 i leciutko podniesiona insulina i na nia tez dostalam lek.
    w sierpniu mialam robione hsg- wszystko drożne.
    usg w porzadku.

w tamtym cyklu na lewym jajniku kilka malych pecherzykow, na prawym 17mm ale nie udalo sie

od tego cyklu zaczelam brac clo od 5 do 9dc. dzisiaj mam 7dc
    na usg mam sie zglosic w 15 i 21 dc

nie wiem dlaczego wszytskie badania ok a fasolki brak...

nasienie partnera tez przebadane i jest ok
    mam 27 lat, regularne jak w zegarku miesiaczki...
    Hej Kasasandra88 nie jesteś sama. U mnie tez wszystkie badania super, ovu jest a dzidzi brak. No u nas to moze byc ewentualnie troszku slabe nasienie męża bo reszta niby ok

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 trzymam za Ciebie kciuki!siostre mam co ma 35lat starala sie pozniej juz sobie niby olala "to takie gadanie"nic sie nie udawalo...po pewnym czasie kazdy mowil robcie to co drugi dzien... Ona sie wkorzyla i codziennie rano na leniwca jak to mowi z boczku na spuocha jeszcze w koncu sie udalo bedzie dziewczynka!druga juz kolezanka zostal jej miesiac do in vitro40lat juz ustalone i tez jakims cudem udalo sie.juz urodzila i pelna para szykuja drugie dzieciatko poki swiezo jeszcze jest jak to sie mowi:-).

Biedronka7, Julita76 lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylek ja tez po monicie i na clo mam 2 pecherzyki 1 x 18 mm i 2 15 mm ovu prawdopodobnie bedzie za 3-4 dni. Daktylek a który dzien dzis masz ?
    Malutka przykro mi :( a to twoj pierwszy cykl na clo ? Nie smutaj sie ! Moze jakis inny lek pomoże !

tulipanna, Erl lubią tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi czyli trzeba miec nadzieje bo cuda sie zdarzają !

34bwugpje1vo91cp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny i miłego dnia

Dzięki dziewczyny za wsparcie :)

Trzymam kciuki też za Was, obyśmy wszystkie doczekały się swoich cudów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 07:04

Angie 31 lubi tę wiadomość

• gogo19 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Ja wlasnie wrocilam z monitu... 12d.c i nic :( chyba CLO na mnie nie działa :((
    Załamek nie przyjmujemy! Głowa do góry, cycki do przodu!
    Ja też w pierwszym cyklu nie zareagowałam. Teraz w drugim coś już piknęło. Na trzeci cykl już znowu mam zwiększoną dawkę gdyby się nie udało.
    Czasem trzeba cierpliwie poczekać, choć wiem, że nienawidzimy tego słowa "cierpliwie".
    Myśle, że wszystkie tu sobie kibicujemy z całych sił.

Miłego dnia!

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo19 wrote:
    Załamek nie przyjmujemy! Głowa do góry, cycki do przodu!
    Ja też w pierwszym cyklu nie zareagowałam. Teraz w drugim coś już piknęło. Na trzeci cykl już znowu mam zwiększoną dawkę gdyby się nie udało.
    Czasem trzeba cierpliwie poczekać, choć wiem, że nienawidzimy tego słowa "cierpliwie".
    Myśle, że wszystkie tu sobie kibicujemy z całych sił.

Miłego dnia!

ja juz mam zwiekszona dawke 2x1 od 3 d.c przez 5 dni i nic.. wiec nie dziwcie sie ze smutam.. Ale ok, już nie smęcę. Zastanawiam się tylko jaki jest kolejny krok?

f2w33e3khxcaayjq.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 dzisiaj mam 14dc. jak dla mnie to coś "dziwnego" mieć takie pęcherzyki w 14 dc ;) generalnie owulację mam w okolicach 25 do nawet 35 dc. ale dobrze się z tym czuję :) trochę bardziej "kobieco" :)

Biedronka7 lubi tę wiadomość

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa dni spoznia mi sie okres. Watpie, ze jestem w ciazy bo odstawilam clo i nie licze na cud.
    Lekko pobolewaja mnie piersi i brzuch jak na okres. Tak bardzo boje sie testowac.
    Mizliwe, ze od razu pod odstawieniu clo mógł mi sie rozregulowac cykl?

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Smile Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe że efektem odstawienia jest ciąża.3mam kciuki:)

pabelka88, Angie 31, Edka lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NA mnie tez CLO działa :). wczoraj bylam na monitoringu i jeden pecherzyk ma 11,4 mm a drugi 10,1 mm a to byl 10 dc takze jest dobrze, lekarz sam stwierdzil że jest prawidlowo. Endometrium 5,5 i tez jest ok. Tez nigdy nie mialam takich pecherzykow. w przed ostatnim cyklu 13 dc moj najwiekszy pecgerzyk mial 8,8 wiec byl maly a teraz mimo odstawnienia clo w piatek caly czas czuje ten lewy jajnik i jestem pelna nadziei :), jutro mam kolejny monit i zobaczymy co tam slychac i jak wszystko rosnie, pozniej pewnie poda mi pregnyl bo mam go wykupionego

gogo19, daktylek, Erl, Edka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pierwszy cykl na CLO i tez dobra reakcja - w 12 dc trzy pęchezryki po 22mm. Czyli trzeba trzymać kciuki!

gogo19, daktylek, pabelka88, Erl, Edka, Angie 31 lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • gogo19 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Mój pierwszy cykl na CLO i tez dobra reakcja - w 12 dc trzy pęchezryki po 22mm. Czyli trzeba trzymać kciuki!

Trzymam!!!!!

‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ