CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo mądra lekarka trzymaj sie jej!
Jak widac pierwszy cykl był super ale pewnie przeszkodził jajowod.
Moze w trzecim tez bedą dobre wyniki ale rozbuja sie lewy jajowod. Szansa jest spora! A lekarka wyglada mi na ogarnięta!
Trzymam kciuki!!! Dasz rade.
Jak endo przyrasta?Edka lubi tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
A pecherzyk był na tym niedroznym?
Jest szansa bo niezle zareagowalas. Czasem podobno organizm nie reaguje w ogóle.
Lekarka spoko bo działa szybko i konkretnie.
Moja zmora były takie miesiącami mówiący mi żebym sie zrelaksowala bo z takim podejściem mi sie nie uda.
A o ten relaks nie jest łatwo wiec wole lekarzy którzy działają a nie czekają!ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Pęcherzyk był na drożnym, po owu był płyn w zatoce Douglasa i ciałko żółte kilka dni po.. ale ciąży brak.
Męża wyniki b. dobre.
Z tym nakazem relaksu to chyba działa odwrotnie, im więcej cykli, tym większa korba po owu i większy płacz przy @.. Ja przynajmniej w relaks już nie wierzę. -
Nikoleta wrote:Witajcie dziewczyny, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona i podniesiecie trochę na duchu.. Krótko o mnie:
- zdiagnozowane PCO, brak jajeczkowania, długie cykle
- HSG potwierdziło niedrożny prawy jajowód
- 2 cykl starań z clo, w zeszłym miesiącu jeden dominujący pęcherzyk (dopiero w 23 dc), estradiol 304 pg/ml, podany pregnyl, ciąży brak
- w tym miesiącu (13 dc) pęcherzyk 14 mm estradiol 54 pg/ml.. także krucho.
Lekarka daje mi 3 cykle z clo, potem jedna inseminacja, a potem kwalifikacja do in vitro, bo uważa, że i pco i mechaniczna przeszkoda to zbyt wiele, żeby tracić czas na naturalne próby..
Chętnie wysłuchałam kilku słów wsparcia, bo powoli kończy mi się siła i wiara.. -
Witaj Nikoleta! Faktycznie ,lekarka ok.Dobry plan działania
powodzenia kochana!
Dziewczyny u mnie dziś ostatni dzień ostatniego cyklu z clo (...po słowach mojego gina -"Pani Paulino,to dalej niema sensu" już nie wierzę w dobre zakończenie...ale do kwalifikacji do ivf muszę coś robic,bo oszaleje...:-[
-
Dziewczyny na infekcje zwłaszcza grzybiczne dobre jest to https://www.doz.pl/apteka/p12710-PLIVAfem_F_zel_do_higieny_intymnej_100_ml
No i można w ciąży stosowaćBiedronka7 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
biedronka7 mnie też jakaś infekcja dopadła....ratuje się póki co maścią clotrimazol bo nic innego nie mam ale tak średnio pomaga. Dzisiaj mam wizytę u gina na nfz więc sprawdzę co tam się dzieje. Jestem w 28dc więc cytologii pewnie mi dzisiaj nie zrobi?orientujecie się?
-
Atak to może być wszystko raczej bym sprawdziła u gina na Twoim miejscu jajniki bo rozumiem ze miałaś stymulację wiec nawet po owu trzeba nieraz sprawdzić jak coś dokucza.
Nie chce Cię straszyć ale ja mam podobne objawy i u mnie to efekt przestymulowania,niestety. Oby u Ciebie to był objaw czegoś lepszego.
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
atat wrote:W czwartekczyli 6 dni temu podobno było już po owu. Owu była w 15 dniu, max 16dc.
Czyli jakieś 6 dni temu.
Mi to sie wydaje ze wyczowasz zagniezdzenie sie zarodka stad te sikanie w nocy zamiast plamienia implatacyjnego jupiiii ale nie nakrecajmy sie pelen luz badzmy dobrej mysli bla bla bla
Atat to musi byc to o czym ja pisze!atat lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Sowaa wrote:Atak to może być wszystko raczej bym sprawdziła u gina na Twoim miejscu jajniki bo rozumiem ze miałaś stymulację wiec nawet po owu trzeba nieraz sprawdzić jak coś dokucza.
Nie chce Cię straszyć ale ja mam podobne objawy i u mnie to efekt przestymulowania,niestety. Oby u Ciebie to był objaw czegoś lepszego.
Jak pierwsze kłucie czułam to od razu poszłam na usg, mimo ze termin miałam umówiony na tydzien pozniej.
I okazało sie ze wszystko ok.
Pojsc jeszcze raz? Jak myślicie? Juz miałam 3 usg w tym cyklu - 8,12 i 18dc. Sprawdzic jeszcze raz w okolicy 24?ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Dziewczyny podziwiam Was za takie odliczanie dni:)ja dzisiaj jestem 13 dzień po owulacji i nie zamierzam na nic sikać:)poczekam sobie spokojnie do niedzieli.Objawów w sumie nie mam ani w jedna ani w druga stronę ale o tym Wam już pisałam:) miłego dnia!
Edka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Może usg pokaże czy nic złego nie nie dzieje.
Czy mi jakoś jajniki nie urosły za bardzo, bo w czasie owulacji, ten jeden miałam trochę powiekszony.
Ja to całe dwa tyg po owu chodze jak nakręcona, o spokoju nie ma mowy!ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Aaneta wrote:Endo mialam wczoraj 7,5. Nie wiem co myslec, ale sie zmartwilam:(
endo też małe, powinno mieć ze 12mm.
Ale to różnie bywa.
Wiesz, niby z medycznego punktu widzenia powinny być spełnione jakieś warunki.
- w dniu owulacji estrogen około 300
- pęcherzyki powinny pęknąć
- endo powinno mieć 12 mm
Ale różnie bywa. może jeszcze podrośnie, może nie trafiłaś z monitem w ten dzień.
Nadzieja jest zawsze!ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1