CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Sama tez w to nie wierze i nie przestrzegam ale... To daje do myslenia... Podczas stosunku dochodzi do naruszenia sluzowki na koniec orgazm lub prawie z czego dochodzi do skurczu macicy...a wszystko wtedy kiedy dochodzi do podzialu komorek i ktory trwa 6dni pozniej jest 72h na przedostanie sie do macicy...
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Edka mi nie chodzi o seks juz "w ciazy"kiedy wszystko juz sie zagniezdzilo tylko kiedy nastepuje tego proces czyli po owulacji w trakcie fazy lutealnej bo po niej jest @ albo fasolka
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualnyDziewczynki mam pytanie, jestem pierwszy cykl na Clostilbegycie i Duphastonie. Dzis bylam na usg i jest kilka pecherzy w obu jajnikach i w lewym najwuekszy 11 mm. Jestem w 11 dniu cyklu. Co myslici? Nie jest zbyt maly mimo, ze to 11 dzien cyklu?
-
Haha Edka to bylo dobre"wykichamy fasolinke" nie no masz racje rozwialas moje chwilowe watpliwosci.dzieki
Edka lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Aaneta wrote:Dziewczynki mam pytanie, jestem pierwszy cykl na Clostilbegycie i Duphastonie. Dzis bylam na usg i jest kilka pecherzy w obu jajnikach i w lewym najwuekszy 11 mm. Jestem w 11 dniu cyklu. Co myslici? Nie jest zbyt maly mimo, ze to 11 dzien cyklu?
Aaneta no troszkę mały, ja w 11 dniu miałam 1x 18mm i 1x 16 mm ale chyba to zależy tez jak długie cykle masz i od kiedy zaczęłaś brać clo. Napisz cos wiecej !
Będzie córeczka -
Aaneta wrote:Dziewczynki mam pytanie, jestem pierwszy cykl na Clostilbegycie i Duphastonie. Dzis bylam na usg i jest kilka pecherzy w obu jajnikach i w lewym najwuekszy 11 mm. Jestem w 11 dniu cyklu. Co myslici? Nie jest zbyt maly mimo, ze to 11 dzien cyklu?
Ja w 11dc mialam pecherzyk 10,5 w 16dc lekarz bardziej skupil sie na endo i bylo male.stwierdzil cykl bezowulacyjny i monitoringu juz nie robilam. Za 5dni sie okaze czy mial racje bo juz jestem w 30dc okresu brak ale czasem mam co 32dni@ takze niedlugo moze nadejsc.
A jakiej dlugosci masz cykle?jeszcze moga ladnie urosnac do nastepnego monitoringu. Trzymam kciuki!
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Biedronka7 wrote:Dziewczyny chyba mam jakaś infekcje
co zastosować na to by nie zaszkodzić ?
-
Biedronka7 wrote:Dziewczyny chyba mam jakaś infekcje
co zastosować na to by nie zaszkodzić ?
Sproboj narazie moze rumiankiem. Zaparz jak cherbate poczekaj az ostygnie i tym sie podmyj. Kiedys tez tak mialam po dwoch dniach minelo
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Na infekcję polecam: probiotyk lacibios femina doustny koniecznie, do podmywania provag emulsja do higieny taka różowa z kwasem mlekowym jest bezpieczna nawet w ciąży i zalecana od 1rż, bielizna bawełniana, zero wkładek -sprzyjają rozwojowi infekcji...można spróbować posmarować się zewnętrznie clotrimazolum...Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualny
-
Chyba mały... Ja tez mam 32 dniowe. W 12dc miałam trzy pecherzyki 22*17.
Ale moze podrośnie. Wszystko jest mozliwe. Jak endo w tym dniu?ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Dziewczyny dzięki za dobre rady! Ja narazie spróbuje moze podziałać z tym rumiankiem a jak nie pomoże to spróbuje maści Clotrimazolum bo mam w domu. Nie sadze by to miało cos wspólnego z ciaza, bardziej zbyt intensywnymi starankami
Aaneta no przy takich cyklach to jeszcze urośniewiec głowa do góry !
Będzie córeczka -
Biedronka7 wrote:Dziewczyny dzięki za dobre rady! Ja narazie spróbuje moze podziałać z tym rumiankiem a jak nie pomoże to spróbuje maści Clotrimazolum bo mam w domu. Nie sadze by to miało cos wspólnego z ciaza, bardziej zbyt intensywnymi starankami
Aaneta no przy takich cyklach to jeszcze urośniewiec głowa do góry !
Bierz probiotyki. Cos moze z flora bakteryjna nie tak.
Tez mnie troche łapie po zbyt dużych staraniach.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Witajcie dziewczyny, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona i podniesiecie trochę na duchu.. Krótko o mnie:
- zdiagnozowane PCO, brak jajeczkowania, długie cykle
- HSG potwierdziło niedrożny prawy jajowód
- 2 cykl starań z clo, w zeszłym miesiącu jeden dominujący pęcherzyk (dopiero w 23 dc), estradiol 304 pg/ml, podany pregnyl, ciąży brak
- w tym miesiącu (13 dc) pęcherzyk 14 mm estradiol 54 pg/ml.. także krucho.
Lekarka daje mi 3 cykle z clo, potem jedna inseminacja, a potem kwalifikacja do in vitro, bo uważa, że i pco i mechaniczna przeszkoda to zbyt wiele, żeby tracić czas na naturalne próby..
Chętnie wysłuchałam kilku słów wsparcia, bo powoli kończy mi się siła i wiara..