CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Sama tez w to nie wierze i nie przestrzegam ale... To daje do myslenia... Podczas stosunku dochodzi do naruszenia sluzowki na koniec orgazm lub prawie z czego dochodzi do skurczu macicy...a wszystko wtedy kiedy dochodzi do podzialu komorek i ktory trwa 6dni pozniej jest 72h na przedostanie sie do macicy...

5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Edka mi nie chodzi o seks juz "w ciazy"kiedy wszystko juz sie zagniezdzilo tylko kiedy nastepuje tego proces czyli po owulacji w trakcie fazy lutealnej bo po niej jest @ albo fasolka

5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualnyDziewczynki mam pytanie, jestem pierwszy cykl na Clostilbegycie i Duphastonie. Dzis bylam na usg i jest kilka pecherzy w obu jajnikach i w lewym najwuekszy 11 mm. Jestem w 11 dniu cyklu. Co myslici? Nie jest zbyt maly mimo, ze to 11 dzien cyklu?
-
Haha Edka to bylo dobre"wykichamy fasolinke" nie no masz racje rozwialas moje chwilowe watpliwosci.dzieki
Edka lubi tę wiadomość

5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Aaneta wrote:Dziewczynki mam pytanie, jestem pierwszy cykl na Clostilbegycie i Duphastonie. Dzis bylam na usg i jest kilka pecherzy w obu jajnikach i w lewym najwuekszy 11 mm. Jestem w 11 dniu cyklu. Co myslici? Nie jest zbyt maly mimo, ze to 11 dzien cyklu?
Aaneta no troszkę mały, ja w 11 dniu miałam 1x 18mm i 1x 16 mm ale chyba to zależy tez jak długie cykle masz i od kiedy zaczęłaś brać clo. Napisz cos wiecej !
Będzie córeczka
-
Aaneta wrote:Dziewczynki mam pytanie, jestem pierwszy cykl na Clostilbegycie i Duphastonie. Dzis bylam na usg i jest kilka pecherzy w obu jajnikach i w lewym najwuekszy 11 mm. Jestem w 11 dniu cyklu. Co myslici? Nie jest zbyt maly mimo, ze to 11 dzien cyklu?
Ja w 11dc mialam pecherzyk 10,5 w 16dc lekarz bardziej skupil sie na endo i bylo male.stwierdzil cykl bezowulacyjny i monitoringu juz nie robilam. Za 5dni sie okaze czy mial racje bo juz jestem w 30dc okresu brak ale czasem mam co 32dni@ takze niedlugo moze nadejsc.
A jakiej dlugosci masz cykle?jeszcze moga ladnie urosnac do nastepnego monitoringu. Trzymam kciuki!
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
A który masz dc? A wiesz ze na początku ciąży infekcja może być początkowym objawem. Kup może jakiś plyn do higieny intymnej, zaji może one tam niektóre są takie ze pomagają wyleczyć infekcje. Bo nie wiem czy clotrimazol można.musisz poczytać ulotkę.albo zadzwonić do Gina i zapytać.Biedronka7 wrote:Dziewczyny chyba mam jakaś infekcje
co zastosować na to by nie zaszkodzić ? -
Biedronka7 wrote:Dziewczyny chyba mam jakaś infekcje
co zastosować na to by nie zaszkodzić ?
Sproboj narazie moze rumiankiem. Zaparz jak cherbate poczekaj az ostygnie i tym sie podmyj. Kiedys tez tak mialam po dwoch dniach minelo
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Na infekcję polecam: probiotyk lacibios femina doustny koniecznie, do podmywania provag emulsja do higieny taka różowa z kwasem mlekowym jest bezpieczna nawet w ciąży i zalecana od 1rż, bielizna bawełniana, zero wkładek -sprzyjają rozwojowi infekcji...można spróbować posmarować się zewnętrznie clotrimazolum...Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia

Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualny
-
Chyba mały... Ja tez mam 32 dniowe. W 12dc miałam trzy pecherzyki 22*17.
Ale moze podrośnie. Wszystko jest mozliwe. Jak endo w tym dniu?ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1

-
Dziewczyny dzięki za dobre rady! Ja narazie spróbuje moze podziałać z tym rumiankiem a jak nie pomoże to spróbuje maści Clotrimazolum bo mam w domu. Nie sadze by to miało cos wspólnego z ciaza, bardziej zbyt intensywnymi starankami

Aaneta no przy takich cyklach to jeszcze urośnie
wiec głowa do góry !

Będzie córeczka
-
Biedronka7 wrote:Dziewczyny dzięki za dobre rady! Ja narazie spróbuje moze podziałać z tym rumiankiem a jak nie pomoże to spróbuje maści Clotrimazolum bo mam w domu. Nie sadze by to miało cos wspólnego z ciaza, bardziej zbyt intensywnymi starankami

Aaneta no przy takich cyklach to jeszcze urośnie
wiec głowa do góry !
Bierz probiotyki. Cos moze z flora bakteryjna nie tak.
Tez mnie troche łapie po zbyt dużych staraniach.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1

-
Witajcie dziewczyny, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona i podniesiecie trochę na duchu.. Krótko o mnie:
- zdiagnozowane PCO, brak jajeczkowania, długie cykle
- HSG potwierdziło niedrożny prawy jajowód
- 2 cykl starań z clo, w zeszłym miesiącu jeden dominujący pęcherzyk (dopiero w 23 dc), estradiol 304 pg/ml, podany pregnyl, ciąży brak
- w tym miesiącu (13 dc) pęcherzyk 14 mm estradiol 54 pg/ml.. także krucho.
Lekarka daje mi 3 cykle z clo, potem jedna inseminacja, a potem kwalifikacja do in vitro, bo uważa, że i pco i mechaniczna przeszkoda to zbyt wiele, żeby tracić czas na naturalne próby..
Chętnie wysłuchałam kilku słów wsparcia, bo powoli kończy mi się siła i wiara..