X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    No to jak tak mówicie to siedzę w domciu do piątku. To są moje ostatnie dwa podejścia z clo+ pregnyl. Potem daję sobie spokój z tym wszystkim. Seks dla przyjemności i tyle. Miała być iui, ale chyba jednak już mi z tym przeszło.

Może się uda! Teraz wysyp ciąż więc a nóż ;)

Ja też daje nam jeszcze szanse w listopadzie, a grudzień odpuszczam!Żadnych leków, monitoringu itp., Za chwile zaczne 3 cykl z clo...

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Może się uda! Teraz wysyp ciąż więc a nóż ;)

Ja też daje nam jeszcze szanse w listopadzie, a grudzień odpuszczam!Żadnych leków, monitoringu itp., Za chwile zaczne 3 cykl z clo...

Mój ten jest 5 cykl z clo, ale pierwsze 4 miałam na początku roku, potem 5 miesięcy przerwy( poprawa wyników męża+ hsg) i teraz dobijemy do 6 cykli i koniec. Wierzę, że kiedyś się uda, nie teraz, kiedyś :)

M&M
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile gratulacje!!! No pięknie sie tu kobitki nam dzieje :) az w człowiekowi sie jakaś taka nowa nadzieja rodzi !
    Angie rób testa bo cos czuje ze dołączysz do naszych ciężarówek ;)

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dziewczyny gratulacje :) <3

U mnie dziś monitoring wieczorem, bardzo się boję, że lekarz powie, nie udało się :(
    Martynka głowa do góry ! Trzeba byc dobrej myśli i duzo dzialac ;)

34bwugpje1vo91cp.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Ja to próbuję jeszcze się nie cieszyć.
    Martwi mnie takie małe hcg, ale sprawdze jeszcze w czwartek.
    Trzymajcie kciuki!

Kciuki trzymam za Was wszystkie!
    Nie jest mała, jeszcze raz powtórzę mieścisz się w widełkach, zrób w czwartek. Progesteron zrobiłaś???

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile :))) ale wysyp. Kiedy wyniki bety??? Progesteron zrobiłaś??Druga beta w czwartek?

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zanim moja @ przyjdzie to wy zdazycie zaciazyc albo owulowac poraz drugi haha o matko kochana....

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Dziewczyny zanim moja @ przyjdzie to wy zdazycie zaciazyc albo owulowac poraz drugi haha o matko kochana....
    Angie no masz racje! 9 miesięcy to duzo czasu :)

34bwugpje1vo91cp.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzis zaczęły sie plamienia wiec testu nie trzeba powtarzać :( no i teraz nie wiem co zrobic bo kurczę blaszka moj gin jedzie na jakis urlop na 2.5 tygodnia. No i co ja mam robic jak nie da radę zrobic monitu? Brać to clo czy nie?

34bwugpje1vo91cp.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko ja jestem dziwnym przypadkiem. Naprawdę. W 16dc lekarz stwierdził cykl owulacyjny.endo za małe 5mm. Nie chciałam w to uwierzyć i modliłam się o szybką @ lub o cud zeby jeszcze jakoś może.... Moje ciało oszalalo owulka prawdopodobnie była endo wczoraj na usg prawie 13mm
    Zrobiłam co mogłam.
    Teraz tylko czekać. Ale już tak długo czekam ze kilka dni w tą czy w tamtą nie robi różnicy...
    Kciuki nadal trzymam za wszystkie!

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    A u mnie dzis zaczęły sie plamienia wiec testu nie trzeba powtarzać :( no i teraz nie wiem co zrobic bo kurczę blaszka moj gin jedzie na jakis urlop na 2.5 tygodnia. No i co ja mam robic jak nie da radę zrobic monitu? Brać to clo czy nie?

Chwilowo zmień lekarza lub udawaj ze cie boli. Przyjmą cię a ty już pewnie sobie poradzisz z interpretacja usg

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykl bezowulacyjny chciałam napisać

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie to wszystko jest możliwe. Trzymam kciuki za ciebie ! :)
    No wlasnie dzwoniłam do innego gina ale on ma tylko dwa dni w tygodniu i juz pełne miejsca. No nic wrócę do clo dopiero w styczniu :(

34bwugpje1vo91cp.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za Was wszystkie 3mam mocno kciuki:)niestety nie mam jeszcze wyników bety, miały być dzisiaj online ale wchodzę co chwilę i nie ma.Nawet mężowi jeszcze nic nie powiedziałam:)

W ogóle jestem z Wami na wątku o clo, ale w tym cyklu brałam tamoxifen i widocznie podziałał:)Przy clo miałam co cykl inny przypadek, no i słabe endometrium.Więc może jak Wam nie wychodzi długo na clo to warto coś zmienić?

tulipanna lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Nikoleta Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    smile - gratuluje!
    Kołtun przyniósł Ci szczęście :P

A ja dzisiaj byłam na badaniach. Standardowo: testosteron, progesteron, TSH, Lh, FSH.
    Moja ginekolog twierdzi, że koniecznie trzeba zbada męża. Bo może u niego jest coś nie tak. Jeśli ja owulki miałam ładne. ( na 6 cykli, 2 monitorowane więc nie wiem)
    Ta przerwa od CLO mi się ciągnie :(

Michasia, brałaś clo i Twój mąż nie miał badań? Mój gin mi nie pozwolił na coś takiego, powiedział, że jeśli mam zacząć brać, to chce mieć dowód na to, że u męża nie będzie problemów.. Nie stresuj się, tylko wyślij chłopa na badania! :) To nic stresującego :)

Smile, Atat - zarażajcie :)

pabelka88, tulipanna lubią tę wiadomość

• Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile czekamy razem z tobą ! A powiedz co to ten tamoxifen?

pabelka88 lubi tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Smile czekamy razem z tobą ! A powiedz co to ten tamoxifen?
    Nie chciałam polubić :-\
    Tamoxifen to coś jak letrazol z tego co kojarzę.

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikoleta wrote:
    Michasia, brałaś clo i Twój mąż nie miał badań? Mój gin mi nie pozwolił na coś takiego, powiedział, że jeśli mam zacząć brać, to chce mieć dowód na to, że u męża nie będzie problemów.. Nie stresuj się, tylko wyślij chłopa na badania! :) To nic stresującego :)

Smile, Atat - zarażajcie :)

Oj żebym miała czym zarazac!!!!!:( cos sie martwię ta beta.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf wrote:
    Ale tu się porobiło...a nie było mnie 10 dni.
    Edka piękne gratulacje :)
    Angie oby tym razem to było to, a nie wariacje organizmu.

Ja mam do Was pytanie...w tym cyklu jestem na lamettcie (letrozol) 3-7 dc 1 szt.
    Wczoraj w 10 dc miałam endo 8mm (to ładne, bo na clo mi nie rosło) i 1 pęcherzyk, ale aż 26 mm :((
    Gin nie dała mi już pękacza, bo niby za późno i mam przyjść w 14dc sprawdzić czy jakimś cudem pękł.

test owu z porannego moczu pokazuje dwie identyczne tłuste krechy.

Spisywać cykl na straty Waszym zdaniem? Ponoć zdarza się, że z takich dużych pęcherzyków coś wyjdzie, ale nie chcę się łudzić...to za bardzo boli.

Co myślicie?

Smile gratulacje :)

U mnie niespodzianka -miałam dzisiaj monitoring w 14 dc. Pęcherzyk gigant pękł sam, bez pękacza. Ciekawe przy jakiej wielkości??
    Endo 9mm, szału nie ma, ale minimum jest. Jeszcze kilka małych pęcherzyków mi urosło, ale wg mojej gin z nich już nic nie będzie.

Teraz duphaston i.... najgorszy okres z cyklu ...czekanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 18:29

Biedronka7 lubi tę wiadomość

• Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat nie smutaj sie ! Zobaczysz beta ładnie bedzie rosła !

34bwugpje1vo91cp.png
‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ