X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Smile Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem lepiej brać wg zaleceń lekarza, ja brałam od 4-8dc. I rosło:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam 3 miesiące CLO z każdym miesiącem inny przypadek. miesiąc zrobiłam sobie sama przerwe i teraz od nowa bede brać CLO. poszłabym jeszcze do jakiegoś innego gina ale tyle sobie wołają za wizyte że mnie nie stać :(

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczynam brać clo, pierwszy cykl. Boję się trochę skutków ubocznych, no ale czego się nie robi... W piątek idę na monitoring... W którym dniu cyklu była u was ovu podczas brania clo? zmieniły wam się wcześniejsze cykle?? bolały was jajniki?

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda gratulacje!!! Super!! Mi dziś w końcu skoczyła tempka (23 dc) i mam nadzieję że nie spadnie. Jutro idę na usg - mam nadzieję, że się potwierdzi ovu:)

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek32 wrote:
    Dziś zaczynam brać clo, pierwszy cykl. Boję się trochę skutków ubocznych, no ale czego się nie robi... W piątek idę na monitoring... W którym dniu cyklu była u was ovu podczas brania clo? zmieniły wam się wcześniejsze cykle?? bolały was jajniki?

ja też jestem pierwszy raz na clo. Ogólnie czułam się ok, najpierw miałam wrażenie jakby ktoś mi podgrzewał od wnętrza jajniki, a później trochę bolały. W 10 dc nie miałam pęcherzyka dominującego, w 15 dc był o rozmiarach 13mm. Dziś mam pierwszy dzień wyższych temp (mam nadzieję że sie utrzyma) a jutro napiszę czy ovu była czy nie. Co do zmian to trudno mi się wypowiedzieć bo brałam antyki a jak odstawiłam to każdy cykl był inny...

Martek32 lubi tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!!! Aż się miło na sercu robi :)

Coś czuje że to nie koniec:)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Melduję się:) Moja beta to 2244 mlU/ml, przedział dla 2-3tydzień ciąży to 100-5000:):):):):):)Dziękuję Dziewczyny!!!przesyłam wiruski:)jejku jak cudnie jest to napisać:)
    Ale y już jesteś w 5 tym tygodniu :P Bo to się liczy od ostattniej miesiączki :P

Edka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny :)
    Dzisiaj rozpoczynam drugą stymulację z CLO, pierwszą miałam w lipcu (w sumie nie wiem po co, bo pęcherzyk, co miesiąc rósł, ale nie pękał). Zmieniłam lekarza. Kolejny zrobił najpierw szereg badań i monitoringów. Dodatkowo poda mi pregnyl, na którym już mi zależało w lipcu, będąc u poprzedniego. Skutki uboczne? W codziennym funkcjonowaniu żadne, ale torbiele się pojawiły na jednym jajniku ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 12:51

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek32 wrote:
    pamiętam jak zamieściłam post podobnej treści,,, Laseczki napisały mi wtedy, żeby nie zagłębiać się w ulotkę...Mnie owulacja przyspieszyła..z 15-16 dc (miałam ją przed braniem clo)na 12 dc, najwcześniej przy braniu 1 całej tabletki miałam w 9dc już 2 pęcherzyki takie godne pregnylu. Ze skutków ubocznych nic, zero, poza odczuciem bulgotania w jajnikach, to nie był ból.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Dzisiaj rozpoczynam drugą stymulację z CLO, pierwszą miałam w lipcu (w sumie nie wiem po co, bo pęcherzyk, co miesiąc rósł, ale nie pękał). Zmieniłam lekarza. Kolejny zrobił najpierw szereg badań i monitoringów. Dodatkowo poda mi pregnyl, na którym już mi zależało w lipcu, będąc u poprzedniego. Skutki uboczne? W codziennym funkcjonowaniu żadne, ale torbiele się pojawiły na jednym jajniku ;/
    No ale torbiele miałaś bo Ci jajka nie pękały.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    ...jedna farmaceutka stwierdziła, że to jest przepisywane przez specjalistów.

I dlatego można zamówić ten suplement diety na allegro i w każdej większej aptece internetowej z dostawą do domu. Wstydzialaby się nawet klapać dziobem jak nie ma pojęcia o tym co mówi.

Edka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Masz rację tulipanna, ale niestety to skutek uboczny, który mam do teraz.
    Wtedy powinnam trafić na odpowiedniego lekarza, który od razu podałby mi pregnyl..może bym ich uniknęła.

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo za ciepłe słowa!

Byłam zrobić betę i progesteron no i beta 565 mlU/ml a progesteron 57,06ng/ml. No i teraz mam zonka bo to jest niby IIItrymestr... czy to wina duphastonu? a jak wiadomo dziś święto wiec nie wypada dzwonić do mojego dr.

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • PatJot Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) dołącze do Was, jeśli pozwolicie :) rok starań, pierwszy cykl z clo. Dziś na monitoringu pęcherzyk 19 mm (11 dc). Gin powiedział, że działać od jutra dopiero, no i nie wiem, czy posłuchać, czy próbować już dziś ;) od poniedziałku mam brać luteine. Zobaczymy, co z tego będzie. Gratuluje tym którym się udało i trzymam kciuki za nas wszystkie :)

tulipanna lubi tę wiadomość

uwo9rjjgyjncpzmn.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Masz rację tulipanna, ale niestety to skutek uboczny, który mam do teraz.
    Wtedy powinnam trafić na odpowiedniego lekarza, który od razu podałby mi pregnyl..może bym ich uniknęła.

Ale pregnyl wcale nie daje gwarancji,że te pęcherzyki pękną.Ja w 3 cyklu z clo miałam 2 piękne pęcherzyki, dostałam pregnyl 5000 i co?zrobiły mi się 2 torbiele po 6cm. Brałam miesiąc tabletki antykoncepcyjne na wchłonięcie i wszystko ładnie zniknęło:)po antykach dostałam nowy lek i teraz jestem w ciąży więc głowa do góry:)chyba połowa sukcesu to trafić na dobrego lekarza:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Oczywiście, że tak, ale szansa jest, że pęknąć mogą :)
    Zobaczymy. Gratulacje Smile! Czyli do laparaskopii Cię nie zlecił? Mi ginekolog powiedział, że nie mamy czasu wchodzić w tabletki antykoncepcyjne i przez 3 miesiące będziemy próbować CLO + pregnyl + duphaston. Jeśli nie dojdzie do ciąży to laparoskopia.
    Polecam szukać lekarzy o dwóch specjalizacjach: ginekologów - endokrynologów. Jestem dopiero w początkowej fazie leczenia, ale widzę 100% profesjonalizm, a nie to, co u "przypadkowego" ginekologa.

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak to?czegoś chyba nie rozumiem, masz torbiele a on Ci dalej clo chce dawać? ja już miałam wykupione kolejne opakowanie clo ale coś mnie tknęło i poszłam do innego gina.Na usg wyszło, że torbiele mają po 6cm i stwierdził,że dobrze że nie wzięłam clo bo bym wylądowała na laparoskopii.A tak wziełam miesiąc tabletki regulon i po torbielach nie było śladu.

tulipanna lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka66, rozumiem ze zartujesz sobie z tym przyjmowaniem clo kiedy masz torbiele?
    W przypadku torbieli na prawdę warto odczekać jeden cykl, a antyki gin daje po to, zeby szybko ładnie wszystko znikło. Niektóre dziewczyny nie biorą anty i torbiele same sie wchłaniają ale nie stosuje sie wtedy clo.

Neytira, aszka, tulipanna lubią tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Neytira Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przy torbieli będziesz brać clo to będzie masakra. Smile ma rację... ja w poprzednim cyklu miałam torbiel i lekarz jasno powiedział że jeśli podczas miesiączki się nie wchłonie to nici ze stymulacji w najbliższym cyklu. Na szczęście się wchłonęła - ale tylko dlatego że była mała.

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Ptaszek szkarłatny a nie miałaś monitoringu? Moze sproboj monitorować cykl bo z tymi testami ovu to nigdy do konca nie wiadomo.
    No wlasnie ja mam straszny problem z moim lekarzem bo on jest przeciwny monitoringom. Ja to w ogóle nie mogę trafić na jakiegoś dobrego ginekologa co do którego nie miałabym wątpliwości.
    Teraz jak pojadę na wizytę to chyba dosłownie zażądam tego monitoringu.

‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ