X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Dzięki za rady. I zgadzam się z Angie_31 - najprawdę jesteście nieźle oczytane i doinformowane ;)
    Doświadczone!
    Tulisiu Anatolciu mam zamiar do Was dołączyć! ;-)

Anatolka, tulipanna lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka mam pytanie do ciebie! Bo przeczytałam forum od strony 400 do 780 :) czy udało ci sie w końcu zaciążyć i co było przyczyną tak długich staranek ?

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Anatolka mam pytanie do ciebie! Bo przeczytałam forum od strony 400 do 780 :) czy udało ci sie w końcu zaciążyć i co było przyczyną tak długich staranek ?

Tak, jestem w ciąży, ale to jeszcze pierwszy trymestr. Choruje na endometriozę. Przeszłam 3 procedury ivf.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Tak, jestem w ciąży, ale to jeszcze pierwszy trymestr. Choruje na endometriozę. Przeszłam 3 procedury ivf.

Anatolka cały czas mam zapytać ile łącznie miałaś transferów ? U mnie też endomenda i tak się zastanawiam ile to będzie jeszcze trwało.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Doświadczone!
    Tulisiu Anatolciu mam zamiar do Was dołączyć! ;-)
    My czekamy, czekamy Pabelciu!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Masz bardzo ładne wyniki. Progesteron jest jak najbardziej ok. Nie jest to "wina" duphastonu, bo duphaston to nie progesteron tylko dydrogesteron, więc w badaniu krwi na progesteron siła rzeczy nie wychodzi, bo to inna substancja. Ma podobne działanie. Nadal bierz duphaston tak jak zalecił lekarz.

Cala w stresie i pierwsze co to tu do Was napisałam a później dopiero zaczęłam grzebać i się trochę uspokoiłam ale teraz to już oaza spokoju :)

Jak coś napisałam notki w pamiętniku m.in. po to aby Was zarazić i możliwe, że komuś pomóc swoim doświadczeniem.

W piątek ostateczne starcie - druga beta.

Kciukam za resztę z całych sił.

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zauważyłam na tym wątku, że wybór lekarza to tzw. połowa sukcesu.

Ja zaczęłam w wieku 15lat przygodę z ginekologiem w małej miejscowości, który odesłał mnie do większej miejscowości. Tam stwierdzono u mnie PCOS i nie wspomniano, że i szybciej zajde w ciążę tym lepiej. Później z racji przeprowadzki do Poznania zaczęłam tu szukać lekarza specjalizującego się głównie w leczeniu niepłodności. A i tak go zmieniłam na mojego obecnego tez specjalizującego się problemach z zajściem w ciążę.

Na prawdę dziewczyny warto poświęcić czas i pieniądze na poszukanie odpowiedniego lekarza do którego będziecie mieć, powiedzmy ze, pełne zaufanie. I korzystajcie z naszego doświadczenia i rad.

aszka lubi tę wiadomość

mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa ale za granicą to juz nie jest tak łatwo. nie ma w kim przebierać nawet.
    Kurcze dostałam jakichs dziwnych skurczow macicy matko jak boli i puszcza jestem jakies 8dni po owulce co to do chol... Jest

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Jeśli to torbiel endometrialna to raczej laparo tylko pomoże, ale na jak długo będzie efekt tego nie wiem..Laseczki od endopaskudy CI pomogą. Musisz nam bardziej szczegółowo pisać czy torbiel endo czy torbiel z niepękniętych pęcherzyków (takich nie wolno dalej stymulowac bo rosną)
    otoz to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Wiecie co zauważyłam na tym wątku, że wybór lekarza to tzw. połowa sukcesu.

Ja zaczęłam w wieku 15lat przygodę z ginekologiem w małej miejscowości, który odesłał mnie do większej miejscowości. Tam stwierdzono u mnie PCOS i nie wspomniano, że i szybciej zajde w ciążę tym lepiej. Później z racji przeprowadzki do Poznania zaczęłam tu szukać lekarza specjalizującego się głównie w leczeniu niepłodności. A i tak go zmieniłam na mojego obecnego tez specjalizującego się problemach z zajściem w ciążę.

Na prawdę dziewczyny warto poświęcić czas i pieniądze na poszukanie odpowiedniego lekarza do którego będziecie mieć, powiedzmy ze, pełne zaufanie. I korzystajcie z naszego doświadczenia i rad.
    masz racje lekarz jak jest dobry to wszystko dokładnie tłumaczy i nawet jezeli sie dykutuje to potrafi wyjasnic a nie ma pretensji. A w ogole kiedys czytałam ze dziewczyny z Poznania polecaja szpital na Polnej, ale rozumiem ze chodzisz prywatnie?

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też stymulowana clo :-) pregnyl tym razem bo po ovitrelle nie pękło :-) dzisiaj dostałam zastrzyk i teraz staranka :-) najgorsze ze po stosunku tyłek w górze na 30 minut...no ale więcej plemników się przedostatnie gdzie trzeba. Zauważyłam nawet różnice że nic po stosunku że mnie nie wyplynie więc plemniki siedzą ostro :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Anatolka cały czas mam zapytać ile łącznie miałaś transferów ? U mnie też endomenda i tak się zastanawiam ile to będzie jeszcze trwało.

Anuszka, nie jestem dobrym materiałem do porównan, bo u nas w międzyczasie wyszła sprawa, która wyjaśniła kwestie niepowodzenia dwóch pierwszych procedur i tego dlaczego nie miały prawa się udać, ale nie chce już do tego wracać.

Realnie patrząc udał się drugi transfer po usunięciu "przeszkody" :-)

Anuszka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie może to implantacja... wiem, że Wy za granicą nie macie lekko. Ale z tego co czytam to chyba najgorzej jest w UK oni tam mają jakąś dziwną mentalność w sprawach płodności i ciąży. Kurczę ale może warto szukać i szukać aż w końcu się znajdzie odpowiedniego lekarza.

aszka wrote:
    masz racje lekarz jak jest dobry to wszystko dokładnie tłumaczy i nawet jezeli sie dykutuje to potrafi wyjasnic a nie ma pretensji. A w ogole kiedys czytałam ze dziewczyny z Poznania polecaja szpital na Polnej, ale rozumiem ze chodzisz prywatnie?

Polna jak Polna opinie są podzielone jak to z każdym szpitalem. Nie zmienia to faktu, że tam jest Klinika Niepłodności. Ja mam zasadę, żeby szukać lekarza prywatnie ale takiego który też jest zatrudniony w szpitalu. Wtedy jest większa szansa, że położy Cię do szpitala zrobi wszystkie badania, ew. zabiegi. U mnie to się sprawdziło w 100%. I tak, chodzę prywatnie do lekarza który pracuje na Polnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 07:20

mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
  • Smile Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobietki:) ja dzisiaj idę powtórzyć betę i zrobić progesteron. Podążam za radą bardziej doświadczonych koleżanek:)a w pt mam wizytę u gina:)

Dobrego dnia dla Was:)

atat, tulipanna, Dunda, pabelka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.
    Ja w piątek powtarzam bete.
    Czy Was tez ciagle boli brzuch jak na @?
    Według kalendarza wczoraj powinna byc, a ja juz od prawie tygodnia sie testuje.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    A czy któraś z was atat edka dunda smile odczolyscie taki dziwny skurcz ukucie w macicy jakby jajka czy cos takiego w szyjce?
    Wczoraj mnie tak wieczorem ukulo strasznie i trzymalo chwilę. Wg ovu byl to 8d po owulacji.
    Nie wiem już co myśleć dziś mój 40dc a ja biedna nic nie wiem.

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia-K gdzie zaginęłaś?:) potrzebuję informacji od Ciebie - jak długo czekałaś na okres w tym cyklu, w którym progesteron miałas podwyższony - tzn. powyżej normy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 09:06

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:

Polna jak Polna opinie są podzielone jak to z każdym szpitalem. Nie zmienia to faktu, że tam jest Klinika Niepłodności. Ja mam zasadę, żeby szukać lekarza prywatnie ale takiego który też jest zatrudniony w szpitalu. Wtedy jest większa szansa, że położy Cię do szpitala zrobi wszystkie badania, ew. zabiegi. U mnie to się sprawdziło w 100%. I tak, chodzę prywatnie do lekarza który pracuje na Polnej.

Dunda ja też chodzę prywatnie do gin z Polnej. Oby mi też się sprawdziła ta strategia ;)

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Angie31 moze Ty serio jestes w ciazy.
    Cuda sie zdazaja :-)
    Zatestuj moze kreska bedzie duzo ciemniejsza.

Ja dostalam okresu w 40dc. Przez pierwszy 7 dni plamilam. Dopiero wczoraj dostałam faktycznego okresu.
    Kolejny cykl bez clo, ale nadzieja umiera ostatnia.

Daktylek str 1065 jeśli o tą wypowiedź ci chodziło

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Daktylek str 1065 jeśli o tą wypowiedź ci chodziło

jeśli to był cykl Michasi z progesteronem powyżej normy to chyba o to ;) dzięki

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ